Åtta snabba

kilometer!
 
 
Såg ut en ny runda och drog av första kilometern på bara adrenalin efter Sveriges första OS-medalj, jag kunde knappt titta på sista hopprundan och det var så förargligt på det där sista hindret!! Så många hästar hade varit i bommarna mycket hårdare och de hade legat kvar!
 
Tempot då? Jo, jag är nöjd med km tider ner mot 5:38!! riktiga förbättringar blir det, dock trodde jag att jag att jag hade stoppat tiden efter mina fullföljda 8 km, men nedpromenaden kom visst med...
 
Gårdagen blev vila, satt på ett café med en kompis i 3,5 h och snackade. :) Imorrn får jag se om det blir intervaller eller vila, beror lite på hur pigga benen känns.. Och hur mycket tid jag får över. har både jobb och stall imorrn...
Men härligt att farten och kondisen kommer tillbaka!!
/anja

Summa vecka 2!

Jippiehooo!
 
Dagens tur blev 8 km lång. Körde helt på puls och inte på fart. Låg stadigt på 165-170 b/min och farten blev därefter! Efter 7 km kändes det lugnt... Jag tror jag kommer kunna klara av mina tre lopp jag har framför mig!
 
Summan av kardemumman denna vecka känns GRYMT 35,22 sprugna km! Sweet!
 
Nästa vecka blir det lite lugnare, "bara" tre springdagar, två distanspass 8 och 12 km samt ett intervallpass.
 
Nu: tacos och lite TV inför morgondagens jobbpass, sen på tisdag är jag ledig! :D
/anja
 

I'm on fire!

veckans TREDJE löppass - CHECK! Just nu känns det jäkligt gött, 6 km i rätt snabb fart (klockan visade på 5.06 min/km som snabbast! :D ) Sen 2 km nedpromenad. Totalt lite mer än 8 km, på 58 min.
 
Det bästa är nu när jag börjar komma igång kan jag utan problem springa två dagar i rad och det inte känns i benen! Pulsen var uppe på 192 b/min - inte konstigt att jag tom var tvungen att sätta mig ner efter sista km!!
 
Planen var enlig programmet:
4 km tröskelträning
2 km snabbjogg (5,15-5,30 min/km)
3 min vila emellan
 
Jag vet inte om jag hajjade helt 100 vad det betyder. Men jag körde iaf 4 km uppjogg, sen 1 km, 2 min vila, 1 km. Det räckte för att köra slut på mina ben!!
 
 
Som vanligt blev inte km tiderna något direkt att hurra för, kör på min oftast och inte på km.. Men 5an kan jag ju hurra lite extra för - 5:38! :D
 
Nu återstår lite solning innan duschen och sen grill hos en kompis!
/anja

Intervaller - det går bra nu!!

Sådär ja! Kirrade in veckans intervallpass i morse,
Planen var:
uppvärming 2 km
3* 80 m med gå vila tillbaka
3*5 min med fart ner mot 5min/km
Nedjogg 2 km
 
 
Utfallet blev:
2 km uppjogg (fram till 14 min ca.. Jag försökte ta det lugnare än vad jag brukar göra och låg på ca 7 min/km).
Små intervallerna, 3*80 m, spik-topparna vid 16 min
3* 5 min intervallerna
Nedpromenad sista biten hem.
 
Km tiderna är ju inte att hänga i julgranen precis, men eftersom jag inte samkörde intervallerna med tiden (gick på minutrar ist för km) så syns det ju inte..
 
Men känslan var betydligt mycket bättre än senaste intervallerna. Jag tror lite av kondisen börjar komma tillbaka. Dessutom märkte jag idag när jag skulle kolla träningsshemat att jag skulle sprungit 8 km i tisdags och inte 10 som jag gjorde... Men det skadar ju inte!
 
Kvar på schemat står en ridtur, planen är att ta mig ett dressyrpass i padocken och sen avsluta med en skogspromenad.
/anja

löpning, löpning, löpning...

Igår vilade jag, var inte alls motiverad till någonting. La mig i princip i sängen när jag kom hem från jobbet och låg där resten av kvällen. Vissa dagar är sådana och jag har som princip att jag inte tränar när jag inte vill. Träning är något jag ska göra för att jag gillar det - inte som ett måste!
 
Idag var vanliga Anja tillbaka, efter jobbet blev det mellis och sen på med löparshorts, linne, solbrillorna och med mobilen och radion i högsta hugg!
Rundan blev 10 km (+ 1 km nedpromenad...)
 
Km tiderna som följer: en liten dipp där vid 8 km sträcket men annars är jag nöjd. :) Självklart skulle jag vilja få ner km-tiderna mot 5,30.. Men det får ta den tid det tar! huvudsaken är att man går ut och rör sig! :)
 
Maxpulsen låg på 185 b/min och medelpulsen 168 b/min. Till råga på allt har jag verkligen motiverat mina två bullar jag åt på jobbet idag eftersom jag brände 719 kcal! :)
 
Tjilevipp! / Anja

Otränad..

Idag har varit en slapp dag, har äntligen tvättat ALL min tvätt, så nu är det fullt i garderoben igen! Toppenskönt! Sedan har jag hängt med en kompis hela dagen, vi var nere till stranden, men det var blåsigt och lite molnigt, så vi gick hem till henne, där slökollade vi på TV och slumrade båda till lite, vid 17 tog jag mig hem och plockade in kläderna från torkrummet och sen har jag lagat lasagne och nu står bulldegen på jäsning :) En riktigt go söndag med andra ord! :) Imorrn är det dock jobbvecka igen samt en 10 km löpning. Ska försöka se ut ett bra spår att springa, jag kan liksom inte springa bara på sträcka på klockan - då blir det jättejobbigt. Bättre när man har en sträcka som man vet är 10 km ex. // anja

Vansbro, jobb och förkylning...

Jag har ju inte ens bloggat sedan Vansbro, så jag tänkte börja med att skriva något om det. Jag var i en sjö veckan innan Vansbro och testade våtdräkten, tog väl 5 simtag eller något, så det var inget träningspass direkt. Jag hade absolut ingen aning om hur simningen skulle gå, hur lång tid det skulle ta, hur jobbigt det skulle vara, hur strömt det skulle vara, vad som skulle vara svårt osv. Jag har för mig att det tar mig ca en halvtimme att simma 1 km i bassäng, men nu var det ju motströms och utomhus, så jag tänkte mig en 45-60 min. Men jag simmade in på 27 minuter, vilket jag är riktigt nöjd med. Simmade ett ganska jämt tempo, förutom på mitten där jag fick håll och tog det lite lugnt ett par hundra meter :-) Simningen var absolut lättast hittills tycker jag, trots att det är den gren jag tränat minst till. 27 minuter är ju inte längre än ett normalt träningspass, så det kändes liksom inte som någon enastående prestation. Det känns otroligt lättande att simningen är över och att den dessutom gick riktigt bra. Det går ju säkerligen att pressa sin tid om man tränar simning, men jag känner mig trots allt nöjd med min prestation. 
 
I övrigt just nu så är det fullt upp. Jag har 2 veckor kvar att jobba, sedan blir det ledigt i en hel månad och det ska bli grymt skönt. Nog för att hundvalpen tar sin tid, så ska det i alla fall bli bättre på träningsfronten. Sedan Vättern har ju träningen stått helt och hållet åt sidan. Jag har jobbat heltid i veckorna, haft hundvalpen på kvällarna och dessutom började valpkurs den här veckan, och varit bortrest varenda helg. Den här helgen skulle jag äntligen(!) bara vara hemma en hel helg och ta det lugnt och framförallt hinna med att träna!! Men, i fredags vaknade jag med halsont och igår kväll efter en dag på jobbet låg jag dessutom med frossa och igentäppt näsa. Trist trist!! Känner mig å ena sidan otroligt besviken när jag äntligen tänkt komma ut och träna i helgen, men är å andra sidan väldigt nöjd över att jag denna gång inte blev sjuk i närheten av något lopp. Så i helgen blir det alltså till att ta det lugtn och ta hand om mig sjlv för att bli frisk så snabbt som möjligt. Har gått i fleeceträja idag när alla andra haft shorts och t-shirt, men det känns ändå som att jag mår bättre än igår, så jag tror nog jag är frisk om ett par dagar. Dryga månaden var till 10 km på blodomloppet börjar kännas lite stressigt, men men, jag får göra det bästa av situationen helt enkelt. Alla lopp har varit så himla roliga i år, så jag ser ändå fram emot det på något vis :-)
 
/Hillevi
 

Veckans sista träningspass!

Sådär - tå vilodagar gjorde susen för mina trötta trästockar till ben. Idag var det ett helt annat tryck i benen och de 8 km avverkades snabbt med radion i öronen :) En mycket härlig tur.
Längd: 8,01 km
Tid: 47:17 min
Medelpuls: 172 b/min
Maxpuls: 182 b/min
 
Skönt att ha ett helt annat klipp i benen, jag hittade även mina sportsolbrillor vilket var riktigt skönt! Idag har jag även hunnit med en tur på stan omkring i inrednings/möbleraffärer samt Bergvik. där hittade jag ett par nya Sportshorts, de satt som smort och eftersom de hade en ficka med dragkedja fick de absolut hänga med hem! :D
 
Kvar för dagen är ett stallbesök. :) Sen ska jag bara slappa och morgondagen ska jag spendera i tvättstugan. Jag har 1 linne kvar i garderoben... ;)
 
Nästa vecka är det 4 löppass på schemat, det är ett tufft träningsprogram för min del - men jag ska klara det för att bli starkare och snabbare inför både stafettvasan och lidingöloppet!!
 
Tjipp / Anja
 

Första intervallerna!

Träningsprogrammet sa:
2 km uppvärmning
4*60 m med gå-vila tillbaka
5* 3 min löpning (tempo ca 4,45-5,15 min/km)
20 min styrka
2 km nedjoggning
 
Totalt blev utfallet:
2 km uppvärmning
4*60 min intervaller
4* 3 min löpning (tappade totalt kollen om hur många jag gjort och när jag försökte räkna på min fick jag det till 5..)
Långstretch
1 km nedjogg
ca 0,5 km nedpromenad
 
Pulsen pressades upp till 193 slag/min som mest, kanske inte jättebra, eftersom jag egentligen inte körde tufft, jag är otränad nu! Man tappar mycket på 1 mån - men då ska jag väl kunna få tillbaka rätt mycket också! :)
 3 min intervallerna känndes jättelånga . Den första räknade jag dessutom fel på 1 min... Men - det är mitt första intervallpass och jag är nöjd med mig själv!
 
Styrkan bytte jag ut mot en lååång strech medan musklerna var varma och mjuka, jag har otroligt stela ben iomed starten på jobbet och problem med en Ischias som smärtar rätt mycket, mina sympton stämmer in på något som är "falsk ischias" vilket beror på att man är för kort i baksida lår och rumpa vilket jag vet att jag är på vänstersidan. Så nu skrattar mina jobbarkompisar rätt gott åt mig när jag då och då slår mig ner på golvet för att strecha på jobbet, men jag vet att det blir bättre om jag gör så!
 
Nu ska jag krypa ner i sängen, klockan står åter igen på 04:12 imorrn och vi har en rejäl inleverans av varor imorrn!
Kram/ Anja

Vansbrosimmare!

Badmössa och våtdräkt är verkligen snygga grejer! Plockar fram det bästa ur en! ;) Och simglajjorna är ju pricken över i:et!!
 
Lyckligtvis var våtdräkt+badmössa den mest sedda klädseln i Vansbro för någon vecka sen! ;)
 

Jag överlevde!!

Så känns det just nu!
 
Igår förstod jag hur ont i kroppen du måste ha haft efter Vättern Matilda!! Jag tror jag hade något liknande, såg ju fram emot en lugn tågresa till stockholm, sova lite, se lite på film, äta min matsäck.. Men resan blev inte så lugn, benen stretade emot och började göra något så helvetiskt ont! Har inte varit med om något sådant i hela mitt liv tror jag!! Väl i stockholm kunde jag knappt hålla kvar tårarna (!) så ont gjorde det! Det blev lite bättre när jag gått hem till mamma och sen fick äta mat.
 
Idag är benen hyfsat med på noterna, jag är fruktansvärt stel i vänster vad, men inte ont som igår! Enligt mitt träningsprogram inför lidingöloppet ska jag köra en lugnare 6 km jogg idag (tempo ca 5,30-6,30/km). Igår innan jag skulle åka var det varmt i karlstad, så jag packade ner korta shorts och ett linne.. Idag innan 8 är det inte lika varmt, 16 grader står termometern på... Och den enda långärmade tröjan jag har med mig är en stickad, kanske inte ultimat att springa i... ;)
 
Dock tänker jag på hur jag MÅSTE träna och VILL träna för att kunna slå Hilles pojkvänn på milen på Lidingö (han kör ju hela klassikern och slog mig rättvist på Vansbro med..) Så nu ska jag faktiskt ge gärnet och är det någon gång jag ska springa tills jag dör/kräks så är det på lidingö!!
 
Så nu är både frukosten och morgonkaffet i magen och det är väl dags att knyta på sig Saoconyskorna och sen bege sig till Djurgården... :)
 
/anja
 

5891 diskborstar senare...

Första jobbdagen efter semestern och jag känner mig HELT mörbultad! Har typ ont i varenda muskle i benen och varannan muskel i resten av kroppen typ. Kroppen är INTE van att gå på betonggolvet i truckskorna, det är säkert det!! Men det var skönt att komma tillbaka och få lite ordning på tillvaro.
Dock fick jag det "härliga" uppdraget att inventera två stora bingar med diskborstar.. Räknade 5891 st i typ 1,5 h.. Men nu är de räknade (totalt nästan 9000st!!) och vi behöver inte göra om det fören nästa år! Gött det!!

Vardagen innebär också att jag ska komma igång med träningsprogrammet inför lidingöloppet, idag blir det dock vila eftersom det står en stockholms resa på schemat. Lånen inför lgh ska skrivas imorrn...
 
Så, nu ska jag packa det sista och sen iväg till konsum för att köpa matsäck! :)
 
/anja
 

Vansbrotjejsim - check!

Jajemänsan, vi överlevde allihop! Nu är det bara löpningen kvar för i år, känns helt sjukt att tiden gått så snabbt på slutet... Nästa år blir det hur som helst att göra en Halvklassiker, lite längre och lite jobbigare ;)
 
För att sammanfatta simningen i Vansbro så var det inte helt som jag kunde tänka mig före, men ungefär. Vi startade vid en strand och hade 100 meter i öppet vatten innan vi kom fram till bryggorna (där det stod funktionärer ungefär var tionde meter) som ledde oss fram till mål 900 meter senare. Vi var ganska många i "min klunga" och trångt blev det, blev sparkad av ett antal och gav sparkar till andra. Störst går först verkar gälla även här, är det någon som tyckte sig simma snabbare så tog många av dom den närmsta vägen - dvs mellan de två framför där det egentligen inte rymdes någon fler... Efter ett antal kallsupar så fick jag mig i alla fall i mål på 29 minuter, nöjd över att komma i mål under halvtimmen. Till nästa år vet jag hur det ser ut och fungerar, så då ska jag nog ta och köpa mig ett simkort på badet för att träna lite simning innan, insåg att tekniken behöver finslipas en hel del ;)
 
Min första semestervecka spenderades i södra Sverige, med hållpunkten i Vansbro på lördagen då, och det var helt underbart skönt. Jag som var orolig för att vara hemma och ledig har helt ändrat mig, det här med att vara ledig och kunna göra precis det man känns för är verkligen min grej :) Idag började jag min andra vecka, sen blir det två veckors jobb men bara några få pass, sen har jag två veckor som jag är ledig i början av augusti. Gött!
 
Idag har jag hunnit med att träna en del. Har insett att jag måste sätta igång med löpträningen så jag får mig framåt under Lidingöloppet, så jag for ut och joggade runt elljusspåret. Den här gången verkade den nya appen fungera lite bättre, 4 km kan nog stämma. Under afton har jag och en av mina kompisar varit på gymmet en sväng innan vi for till Vitbergsbacken och gav benen en rejäl omgång. Backen är en slalombacke och just där liften går är det en lite större stig. Ett par gånger upp och ner och bl.a. utfallssteg resulterade i väldigt skakiga ben. Har jag ingen träningsvärk imorgon vet jag inte vad som krävs, men så orolig behöver jag nog inte vara!
 
Imorgon går jag och 7 av mina vänner till Ticket och bokar vår resa, i helgen blev det bestämt att vi åker 2,5 veckor till Thailand i november. Behöver jag säga något mer?!
 
Kram Matilda

Nära nära!

Nu är det inte många dagar kvar!

Imorrn åker jag till hille för att på lördag ta bilen upp till Vansbro! Tyvärr ser det just nu ut att bli kallare och regn på lör.. :( Hade varit underbart med sol, förhoppningsvis är det inte allt för kallt i vattnet..

Jag har iaf idag köpt nya simglasögon som jag har tänkt ha på mig så jag inte råkar ut för någon linskatastrof.

Iiiihh, jag är lika peppad inför varje tävling! :D

/ anja

Inget bloggande, alltså ingen...

...träning. Dagarna bara rusar förbi och träningen lyser lika mycket med sin frånvaro som blogginläggen från min sida. Det är fullt upp med tusen bollar i luften känns det som och träningen har stått åt sidan sedan Vättern. Nu har jag haft ont i halsen och huvudet i 2 dagar nu och varit riktigt seg, men jag hoppas verkligen att det inte bryter ut. Det är ju BARA 2 DAGAR kvar till Vansbro!! Eftersom jag hade förkylning i kroppen när vi körde Vasan och inte varit sjuk alls sedan dess, så vore det optimal otur att bli sjuk nu. Nej, det ska jag inte bli, så är det bara. Var och köpte naturläkemedel igår. Vet inte om det funkar, men det är värt ett försök.
Sedan var jag på Lindells i tisdags och köpte nya löparskor. Mina är ett par år gamla och skulle tro att dämpningen börjar ge sig. Dessutom har jag aldrig testat ut vad jag ska ha för skor egentligen, alltså på löpband i butiken när de filmar osv. Men hur som helst så hade jag ett neutralt steg, vilket betyder att mina skor som jag har sedan tidigare inte varit någon katastrof. Jag provade flera skor av olika märken, men det slutade med ett par Nike Lunarglide 2+, nästan likadana som mina inomhusskor. Lite tråkigt med nästan likadana, men det var de som var skönast helt enkelt.
Nej, nu ska jag fixa lite grejer så att jag kan sova sen. Ska lägga mig riktigt tidigt idag, har blivit lite dåligt med sömn den här veckan och det är nog inte rätt medicin för en frisk kropp :-)
Just ja, en bild på nya skorna ;-)
Sko
/Hillevi

Nike free eller inte..?

Jag är i skoköpartankar (igen!, jag vet!!). Men, denna gång går jag tvärt emot hur jag tänkt tidigare.. Istället för att gå på supermycket stöd och dämpning funderar jag nu alltså på att gå helt tvärt om och satsa på ett par Nike Free (superlätta "barfotaskor"). Varför då? Jo, mina benhinnor har blivit mycket mycket bättre senaste halvåret och nu funderar jag på om det inte är bättre att låta benernas och fötternas muskler bygga upp sig själv och inte försöka kompensera med en massa stöd.

Det är svårt att veta, hur mycket vågar jag försöka? En sak är säker iaf, jag ska vänta till efter tyskland för att se vad de kostar där.



Detta är iaf de jag har kollat ut, de ska vara ganska "tunga" för att vara Nike Free (5,0 ist för 3,0... vet inte om det är mm eller vad men...) Jag vågar inte gå ner till de lättaste skorna.. Men vi får se hur det blir.

Idag väntar stallet som vanligt och sen..? Det är dags för mig att inhandla ett par simglasögon iaf :) Jag har inte köpt mina simbrillor ännu.

// Anja

Semesterdags!

Sådär, nu känns det som att semestern verkligen är igång! Igår var jag typ död halva kvällen, sov någon timme på eftermiddagen och gick ändå och la mig vid 20 tiden, och somnade.. Vaknade dock vid 21 av att någon ringde men jag orkade inte svara.

Dagen igår spenderades ute i stallet (de få timmar jag var vaken..) Det ösregnade verkligen hela tiden, ett tag regnade det så mycket att hästarna inte ens ville gå frammåt utan vände om för att ställa sig med baken mot regnet! Då regnar det mycket!! När vi satt i bilen på väg hem sprack det däremot upp och solen kom fram - så typiskt!! Vi red barbacka igår (utan sadel) och allt gick bra, hästen jag rider på kan ibland få lite tokryck, speciellt i galoppen om man hamnar lite ur balans. Allt hade gått jättebra i skritt och trav så vi testade en galopp - snett hamnade jag och så gick det så fort och rätt var det var låg jag ner på marken i mossen typ :P Hästen stannade kvar och jag kunde rätt snabbt hoppa upp igen, jag travade och skrittade, men jag vågade inte ta en till galopp.. det kändes dock ingenting i kroppen, landade typ på hela ryggen så jag fick liksom ingen liten kroppsdel som fick sig en hård smäll. Men idag har jag rätt ont i nacken - mer träningsvärks-ont typ.. Svårt att förklara men...

Idag har jag startat med att kolla på ett avsnitt Ugly betty. följde den serien förut men slutade typ kolla på sista säsongen, vet inte varför men.. Så nu ska jag se ikapp och avsluta serien! :)

I övrigt hade jag tänkt att sola lite idag, men molnen har hopat sig på himlen så jag nöjer mig nog med en promenad och kanske en tur till stan. Just nu är jag livrädd för att bli sjuk inför Vansbro så jag tar det nog lugnt denna vecka... Kan nog inte träna upp mig speciellt mycket på en vecka ändå. När vansbro är över ska jag försöka komma igång med löpningen... :D Ska bli fit för Lidingö hoppas jag!

/ Anja