Många bollar i luften nu

Jag brukar ha en hel del att göra, men just nu är det otroligt många bollar i luften. Känns som att jag hänger lite på livlinan hela tiden för att hinna med allting. Det är i alla fall klart att jag kommer att läsa en kurs på distans, istället för den kursen som jag fick tillgodoräkna mig på Örebro Universitet. Så det blir inte pluggfritt, utan jag har hoppat på en kurs som redan pågått 4 veckor. Har lite att jobba ikapp, men ser fram emot det, då kursen verkar väldigt rolig. Har dock en hel del annat att stå i också, mer om det en annan gång. Tänkte bara snabbt uppdatera lite på bloggen med en sammafattning av min förra vecka. Jag fick ingen plats till SkivstångIntervall, så tog en långpromenad istället, 65 min. Är ju så skönt promenadväder den här veckan så det blev promenad även på onsdagen. I torsdags var jag på spinning, 70 min, vilket egentligen blev det enda riktiga träningspasset förra veckan. Igår blev det premiärtur på cykeln, vilket kändes nödvändigt. Cyklade ca 3 mil, vet inte exakt, men det var nog strax över 3 mil i alla fall. Det tog lång tid, för jag är en sån himla mespropp. Jag tycker det är så ovant med racercykeln och att man sitter fast med fötterna. Landsväg går jättebra, men när det är lite mer trafik går det kasst. Lära sig att cykla och bara hålla styret med en hand lärde man säg väl när man gick på lågstadiet, men när jag sitter racercykeln så vågar jag knappt det om det går fort för jag tycker att det känns som ostabilt. Och när man cyklar fort så är det ju såklart ännu viktigare med alla tecken i trafiken, och på Vättern kommer det vara ännu viktigare än så, så det är något jag verkligen får träna på. Sen tycker jag det är lite knepigt att få loss fötterna, vilket gör att jag fegar lite när det är mycket trafik och man kan behöva stanna. Man kan säga att halva passet igår bestod av söndagsåkning med mig livrädd på cykeln, och halv passet bestod av landsväg där jag kunde känna att det var något motstånd i pedalerna. Mer träning behövs definitivt! Inte minst mental trning :-)
/Hillevi

Nytt i garderoben!

och ja, för en gång skulle var det inte träningsgarderoben som fick tillskott - utan den vanliga! Eftersom jag nu är i Karlstad igen och Stadium outlet och lager 157 precis öppnat tog jag och resten av karlstad (typ) vägen förbi.

På stadium outlet hittade jag väl inget superfräsch, funderade på att köpa ett nytt träningslinne för 150 kr som satt helt OK, men det var så lång kö att det inte kändes värt det.

Så jag drog in på lager 157 i hopp om att hitta några snygga tröjor... nu när jag har civila kläder på jobbet känns det som det kan vara trevligt att ha något nytt. En Svea tröja 8vit med blåa ränder) samt en stickad lager 157 tröja fick följa med hem. Mycket nöjd med mina inköp. :)

Ikväll blir det något lugnt.. imorrn står klockan på 04:20. Idag gick jag faktiskt upp 03.50 och cyklade hela vägen till IKEA, fantastiskt skönt!! Men imorrn ska jag iväg till stallet efter jobbet och det blir så sent om man ska cykla.

Snart är det bara 1 månad kvar till tjejvättern - IIHH! Och innan dess ska jag ha hunnit med att sätta mina första betyg och sen åkt till Spanien en vecka... :D :D

Tjipp!
/anja

Hem till Heleningrad!

Och Karlstad och IKEA. Men först en vanlig arbetsdag, två lektioner varav den ena är ett prov. Finneman, sen blir det sj och vid 21 tiden är jag hemma igen. Ska bli så skönt att få krypa ner i min säng, i mitt rum i Heleningrad. Och imorrn ska det bli kul att få sätta sig i en skjutare och köra lite truck. :)
Ska försöka hinna med lite träning i helgen med, nu fokuserar jag på kondition, men skulle behöva lite styrka också, får se om jag tar mig ner till gymmet på skolan, skulle behövas. Jag får ta någon sen eftermiddag när det inte är så mycket elever kvar.
Nej, nu blir det packa ihop det sista!
He hej
Anja

Skavsår!!

Vilken dag, började med att ha 3 lektioner under dagen... Varav de två sista var rätt tunga, en trött klass som hade en lång dag, och så labbar vi. Puh, var bra slut efteråt. Min originalplan var att köra ett långt lågintensivt pass efter jobbet. Men med tanke på hur trött jag var och att det regnade ångrade jag mig och tänkte mig ett kortare pass från Kungsholmen över Västerbron och sen förbi hammarbyhöjden och hem. Bara det att jag efter Västerbron tappa bort mig helt och var helt ute och cyklade (bokstavligt talat!) regnet öste ner, jag var helt blöt och visste inte alls var jag var. Ni kan tänka en min glädje när jag skådade Globen!! Nåväl, 66 min senare och 19 km avverkade kunde jag gå in.
Dock kände jag av ett skavsår efter sadeln, nye sp farligt tänkte jag... Men när jag såg det inser jag att det blöder! Eftersom en av mina facebookvänner har fått böldpest av hennes skavsår av tidningen blev jag skitskraj. Har dragit på ett compeed skavsårsplåster som ja har hört ska hjälpa. Får ta det lite lugnt med cyklandet nu.
/ Anja
Ps. Det ska nye stå tidningen där uppe, utan ridningen , min mamma har en iPad som jag ite fattar med det här autokorrekt... Skulle lätt vilja koppla bort det!

Cykeltid i en främmande stad

Igår kväll hade jag tråkigt, jag hade suttit och vilat och sett på TV i två timmar, ingenting bra på TV, hade suttit vid internet och ingenting hände... Så jag beslutade mig vid strax efter 20 tiden att ge mig ut på en cykeltur, på med träningsläger och pulsklockan och så iväg. Racerröd och med cykelskorna på. Jag börjar bli bra på att cykla med fötterna fast och märker verkligen hur mycket mer kraft man får!! 15 km avverkades i ett rätt lugnt tempo på 45 min, ca 3 min per km, tyvärr fick jag ingen puls eftersom jag glömt pulsbandet till klockan i Karlstad.
Idag har jag 3 lektioner som vanligt och sen blir det direkt avfärd med racerröd runt om i Stockholm, vi får se vart jag hamnar. Igår cyklade jag igenom ett jättesött litet bostadsområde och en ridskola inte alls långt från min lägenhet. Mamma har tipsat om Drottningholm som dessutom ligger på rätt sida om stan från min skola, så man inte behöver köra genom hela stan först.
Anja

Mera träningsvärk

Haha, jag måste vara otroligt otränad. Nu har jag träningsvärk igen :-) Körde SkivstångIntervall igår. En annan ledare än det jag brukar gå på, men det gick bra tyckte jag. Passen är ju ändå uppbyggda likadant, 5 min uppvärmning, 45 min skivstång, 15 min intervaller och 5 min nedvarvning. Jag tycker att man får med hela kroppen i de här passen, och dessutom inte bara styrkan, utan även utmanar konditionen med intervallerna. Men som sagt, träningsvärk får jag efter varenda gång, trots att jag aldrig brukar öka på vikterna på skivstångsdelen. Snart borde väl kroppen klara detta utan träningsvärk kan jag tycka (fast då är det ju dags att öka på vikterna förstås).

Jag vill helst köra SkivstångIntervall imorgon också, men eftersom jag förnyade mitt kort så tappade jag bokningsrätten några dagar. Skulle bokat i lördags kväll när platserna släpptes, men det gick inte. Så jag ringde och bokade en plats på söndag morgon - 22:a reserv blev jag då, suck. Populärt pass, vilket jag förstår. Får se om jag kan få någon plats på det eller inte. Annars får det bli löpning eller något.

Idag bestämde jag mig för att inte läsa sista 5 veckorna på universitetet den här terminen. Fick veta i fredags att jag fick tillgodoräkna mig en annan kurs och inte behöver läsa. Ev. blir det någon distanskurs istället, om det finns något vettigt. Blir fattigt att ta bort 5 veckors studiemedel som jag räknat med om det inte blir några studier, men jag tror det blir bäst så. Sista veckan på praktiken är den här veckan, så får vi se vad det blir sen :-)

Idag är det vila från träning. Måste jobba med examinationsuppgiften för den här kursen nu ikväll.

/Hillevi

Ny vecka...

Sådär ja, måndag igen, ganska skönt tycker jag. Helgen har verkligen varit lugn, jag har promenerat lite, varit till skolan och gått på museum. Idag är det skolan som gäller, förhoppningsvis lite rättning, men sen ska jag försöka resa något ställe där vi kan kolla ekosystem.
I övrigt ska jag försöka få till lite träning, kanske någon tur med cykeln. I förrgår köpte jag ju en cykelhjälm då jag glömde min i Karlstad.
Nej, dags att fortsätta...
/ anja

Förlängt träningskortet

Förlängde mitt träningskort i torsdags, det går ut på lördag. Hade egentligen tänkt köpa klippkort istället för årskort och köra på det ett tag, eftersom det blir mer säsong för att löpträna, cykla och sånt. Dessutom blir det kanske en hund snart och när den är liten blir det svårt att komma iväg och träna också. Men, hur som helst, så insåg jag att jag med detta tråkiga väder skulle bränna slut på ett sånt där klippkort ganska snabbt och att jag kan ha många träningsfria veckor och ändå komma billigare undan med årskort. Så, nu blev det ett nytt årskort. Myket pengar, tur att det finns studentrabatt! :-)

I övrigt gick spinningen i torsdags trögt. Jag hade stumma ben redan från början (kände av skivstångspasset från tisdagen), men gjorde så gott jag kunde i alla fall. Det var ett bra pass, så det var kul! Igår var vi iväg och simmade med klassen på praktiken. Eftersom de har simskola med speciella simlärare så ansvarar vi bara för att ta dem dit och hem egentligen. Så jag passade på att simma medan de hade simskola. Vi var dock lite senare dit den här gången så det blev inte så mycket tid, men jag hann simma 800 meter i alla fall. Det känns som en liten bonus till den andra träningen, eftersom den är gratis och inte tar någn tid (hade jag inte simmat hade jag fått sitta och titta på), så jag är nöjd med det jag hann i alla fall. Idag blir det förmodligen träningsfritt. Har bokat SkivstångIntervall imorgon kväll. Har aldrig varit på söndagspasset, men hon som leder det hade andra bra pass förra terminen, så jag hoppas att jag gillar det här passet också. Kan bli en bra träningsvecka det här!

Fick förresten veta igår att jag inte behöver läsa sista 5 veckorna den här terminen om jag inte vill eftersom jag har läst lite annat som jag kan tillgodoräkna mig. Så nu har jag en vecka praktik kvar, sen vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Måste bestämma på typ måndag eller tisdag...

/Hillevi

35 m2

av lycka kärlek och massor med förväntning. Nu får man väl säga att nedräkningen börjar...

Mina 35 kvm som jag nu bara längtar till!!!

I övrigt hittade jag till den lilla cykelbutiken på söder som ägdes av en typ 70+ gubbe som fixade min älskade cykel, så nu har jag cykel igen! Jag blev så otroligt glad och lättad att jag gladeligen betalade 300 kr för kalast..


Glad tjej med sin objektsbeskrivning. NU NU NU vill jag att det ska bli augusti!
Det var länge sedan jag var såhär glad och uppspelt, jag har varit så himla likgiltig till det mesta på senare tiden, får se om jag kommer kunna somna ikväll! :)
/anja

Hoppsan...

Efter en väldigt hetsig budgivning tog min lägenhet en oväntad vändning... Den andre budgivaren ångrade och sänkte sitt bud med 110 000 kr,  då var vi helt enkelt inne i matchen igen.. Så nu är alla papper skrivna och jag är pålägg att föra över handpenning till mäklaren. HJÄLP. Rent ut sagt, det är så att jag lite lite lite ångrar mig, men mest är jag så fantastiskt glad!
Det gör mig ingenting nu att cykeln är lite paj och att eleverna stundtals är lite jobbiga.. För fr.o.m. 1 aug har jag en alldeles egen liten lägenhet, som är MIN, som jag kan fixa och dona med, sätta upp världens finaste tapet på väggarna, köpa en skön soffa, köpa massa fina blommor till..
:) iiiihhh, de är nästan så att jag skulle försöka mig på att slå mitt rekord på 5 km i löpning nu, så mycket adrenalin jag har i kroppen
Anja

Tar med mig träningsvärken på spinning ikväll!

Det blev ingen cykelpremiär i helgen tyvärr. Alldeles för mycket annat att stå i och dessutom inte lika fint väder som jag hoppats på. Körde dock cirkelgym på torsdagen förra veckan och simmade på fredagen, så lite träning fick jag ihop förra veckan.

Nu till denna vecka. I tisdags var jag på favoritpasset, SkivstångIntervall 70 min. Jag har inte varit där på flera månader, så styrkan gav mig rejäl träningsvärk. Kände dock att konditionen räckte bra på intervallerna och att jag var starkare där än vad jag varit tidigare. Så lite har det hänt sen sist jag var på passet för flera månader sedan :-) Ikväll blir det spinning, 70 min. Längesen jag var på spinning också, och när jag cyklade hem från praktiken i motvinden idag så kändes träningsvärken rejält, så vi får se hur det går ikväll.

I övrigt är det mycket som händer just nu och jag vet inte mycket om framtiden. Kan inte skriva så myket om det, men jag hoppas att jag snart kan veta mer så att jag mentalt kan flytta mitt fokus till träningen och kommande lopp istället.

Det var en snabb rapport från mig i förbifarten! ;-)

/Hillevi

Typiskt...

Betalade 500 kr för att få hit cykeln, fick ha den här i 2 dagar innan ena pedalen ramlade av och den inte går att gänga fast... Att jag är arg.. Jo vars. Imorrn har vi öppet hus på skolan dvs skoldag mellan 7.30-20. Sen ska jag iaf ta med mig springkläder och springa de 4 km hem. På fredag ska jag iaf lförsöja få cykeln fixad, jag hoppas en butik på söder kan hjälpa mg. Annars blir jag väldigt väldigt ledsen...
I övrigt har jag hunnit gå på flera lägenhetsvisningar och fastnat för några få, men det är alltid lite fel på dem... Vi får se lag får någon överhuvudtaget känns det sm ibland...
Nej, nu ska jag fortsätta kulla på Greys.
Anja

Dags för tåg!

Igen!

Veckan har flugit fram, min träning har inte prioriterats alls, ett styrkepass och en löptur blev det tillslut. Men, ibland måste man få prioritera att fixa och ta det lugnt också! Utöver träningen har jag hunnit med en hel del jobb, lite kompisträffar och massa annat, en bra karlsatdvecka med andra ord!

Igår hade vi personalfest med IKEA, Las Vegas tema var det och vi fick bland annat gnuggistatueringar, jag har en riktigt fin på underarmen! ;) Blir till att gnugga bort den innan skolan imorrn så eleverna inte tror jag har tatuerat mig! ;)

Idag blir det tåg till Stockholm igen, på lite obestämd framtid ska jag vara där, imorrn blir det även hämta ut Racerröd från Bussgods! FINALY en cykel i Stockholm. Så skönt! Ska bli gött att slippa gå överallt! Och en (eller två?) lägenhetsvisningar blir det imorrn med.

Nej, nu ska jag pyssla vidare, måste se till att väskan är komplett packad för att klara mig ett par veckor i stockholm, hur packar man egentligen för flera veckors bortavistelse??
/Anja

Nya pjuckor och 3 dagars ledighet!

Igår inhandlades nya joggingskor! Jag har varit på jakt efter nya hela vintern men aldrig riktigt tagit tag i det. Tänkte passa på när Stadium hade 25% men missade det såklart med 3 dagar... Typiskt, men istället köpte jag ett par som de hade extrapris på nu plus att jag hade en kupong på 100 kr. Fick betala 699 kr, och då kostar de 1399 kr egentligen. Ett kap enligt mig, nu gäller det bara att jag pallrar mig ut :)



Invigde dom i alla fall i morse med en promenad hem från jobbet. Det blir kring 6 km och tog precis 55 min, känns riktigt bra att börja dagen med det efter ett kväll/nattpass så jag ska nog satsa på att komma igång med det nu när det faktiskt går bra att gå efter vägarna när all slask är borta. Nu fick jag två riktigt läckra och rejäla blåsor på hälarna, men det brukar jag alltid få av nya skor så det var inte så chockerande. Förhoppningsvis försvinner de ganska snabbt, förutom det var skorna i alla fall sköna.

Sista tiden har jag tagit tag i träningen lite mer, försöker tänka på att inte ta bilen till gymmet och som sagt gå från jobbet. Jag är ganska duktig på att alltid vara på gymmet några dagar i veckan så jag tror det blir bra med lite mer "vardagsmotion" för att komma igång lite mer. Har dessutom laddat hem appen RunKeeper till mobilen nu så vi får väl se om den fungerar positivt eller om jag bara blir anti, haha!

Annars så är allt som vanligt här hemma. Jag är ledig i HELA 3 dagar och har inget speciellt planerat förutom hockeyn lördag och söndag (som jag inte räknar som ett måste), det är första gången sen... jag vet faktiskt inte när, skulle gissa på att jag måste gå över ett år tillbaka i tiden. Jag är inte van det men efter att ha fått godkänt 4 veckors semester i sommar så har jag faktiskt börjar kunna tänka mig att bara sitta hemma och vara. Shit pommes, jag hör ju hur det låter! Vad har hänt med mig?! :D Idag är det i alla fall kanonväder, tänkte nog ta mig en sväng hem till Örviken och sätta mig i solen. Myyyycket skönt :)

/Matilda


gårdagsturen!



Ja, programmet var såklart installerat som det skulle och fungerar... Jag var nog trött igår! Men nu har jag laddat in mina turer och det var ett tag sedan :P

Gårdagsturen blev alltså 9 km lång, fick verkligen pressa mig sista 100 metrarna. Det var rätt tungt, men skönt! Hade ingen press på mig under själva turen vilket var gött.. enligt klockan gjorde jag av med 710 kcal, tur var väl det eftersom vi hade fredagsfika igår på jobbet med både chokladkakor och morotskaka!

Idag är låren lite slitna, men annars är styrketräningsvärken borta, så i eftermiddag blir det ett finfint styrkepass.
Nu ska jag fortsätta och städa lite till morgonpasset här hemma, första lasset tvätt hänger på tork i vardadsrummet! :)
/anja

gårdagsturen!



Ja, programmet var såklart installerat som det skulle och fungerar... Jag var nog trött igår! Men nu har jag laddat in mina turer och det var ett tag sedan :P

Gårdagsturen blev alltså 9 km lång, fick verkligen pressa mig sista 100 metrarna. Det var rätt tungt, men skönt! Hade ingen press på mig under själva turen vilket var gött.. enligt klockan gjorde jag av med 710 kcal, tur var väl det eftersom vi hade fredagsfika igår på jobbet med både chokladkakor och morotskaka!

Idag är låren lite slitna, men annars är styrketräningsvärken borta, så i eftermiddag blir det ett finfint styrkepass.
Nu ska jag fortsätta och städa lite till morgonpasset här hemma, första lasset tvätt hänger på tork i vardadsrummet! :)
/anja

Härlig löptur i solen!

För första dagen sedan jag kom till Karlstad  söndags kväll har det varit fint väder... det har i princip regnat konstant i två dagar.. Så att få mötas av solstrålar när jag steg ut från IKEA var skönt!

Jobbandet flöt på som vanligt, kändes dock konstigt att ha både lönesamtal och lite avslutningssamtal på samma gång.. Men jag har insett att det inte riktigt fungerar att jobba och bo i Stockholm och ha extrajobb i karlstad när man inte ens har en lägenhet eller familj här. Jag får nog inse att jag måste släppa taget, men det är tungt och jag får tårar i ögonen när jag tänker på det...

Nåväl, jag hade ju planer på att köra styrekträning idag, men jag fick omboka då jag efter jobbet var tvungen att hämta upp SKHRF ekonomipärmarna från revisorn skulle vara där vid 15,30 och träningen började 16,15.. Tur var väl att jag avbokade, för jag var hemma 16:13...

Så istället fick jag för mig att rasta racern eller löparskorna.. Och denna gång var det skorna som drog det längsta strået. Med vinterlöpbyxorna (sommarlöpbyxorna ligger i stockholm) och utan ipoden (som är spårlöst borta) gav jag mig ut. Det är typ andra gången i år jag springer och jag klockade in 9 km på 53 min. Känns fint. Kanske kanske om jag verkligen satsar kan jag kapa någon/några minuter på milperset på 54. Ta mig runt både vätterns 10 mil och lidingöloppets 1 mil..

Jag hade tänkt att lägga in resultaten från pulsklockan men eftersom jag har en ny dator måste jag ladda hem mjukvaran till pulsklockan och det vill inte funka. jag tar och gör ett nytt försök imorrn.. Imorrn är jag iaf ledig men har massor att stå i, ska försöka hinna tvätta, lyssna på morgonpasset i P3 (eftersom Nour El Refai gästar dem), "posta" racern till stockholm med bussgods, rida, lämna in bilen för att byta däck (JA, denna gång tänker jag betala de 175 kr det kostar och får det gjort!), hälsa på mina kompisar på uni och lämna böcker, tvätta och försöka rätta lite elevarbeten... En hel del med andra ord :) Tur att jag är så trött att jag kommer stupa i säng efter lyxfällan.. :P Då kan jag gå upp tidigt!
/anja

Tillbaka till vardagen

Då var vardagen och praktiken igång igen. Har varit på skolan 8-16.30 igår och idag 8-16, en lite mer strukturerad vardag än universitetet - på gott och ont. Igår blev det ingen träning, men i alla fall 1 timmes promenad. Idag ingen träning, har tusen projekt igång hemma just nu, så man får prioritera lite olika för varje dag för att försöka hinna med alla delar. Imorgon har jag i alla fall bokat Cirkelgym, det ser jag fram emot. Har inte varit på Friskis på år och dar, minns inte ens om jag varit där efter Vasaloppet. På tal om skidor så hann jag med en skidtur på 7,5 km i söndags innan bilen rullade hem från fjällen. En lugn runda med mycket nerför, men det var en skön dag med skönt väder. Blir inte så mycket bloggande nu när praktiken är igång, har suttit med skolarbete varenda kväll sen jag kom från fjällen, och mer lär det bli. Om jag har tur kan jag simma med skolan på fredag, hoppas! Och dessutom väntar fint väder till helgen, kanske kan bli cykelpremiär om det blir tid över!? Vi får se, motivationen för träningen finns i alla fall!
/Hillevi

Snälla träningsvärks-guden

Hu, jag tror jag kommer vara bra stel imorrn. Dagen har bjudit på 9 h jobb och sen for jag hem, fick i mig lite mellis och sen la jag mig lite i sängen... Det värsta är ju att man blir så trött och det är så jobbigt att gå upp. Men det var bara att bita ihop och stiga upp. Och ner till universitetet för träning. Så JÄKLA gött, min favvo instruktör när det gäller styrkepass. Funktionell styrka och BAM vad tungt det är. Jag var heelt slut efter triceps-låten då vi körde tabata (dvs 20/30 sek intervaller en hel låt med BARA triceps dips) två intervaller längre än vad vi brukar göra, två låtar efter det är det Burpees, spindelmannen och masken.. Där dog jag också lite lätt. Men gud, det är så fantastiskt skönt efteråt!!

Men, jag tror det blir tungt i axlar och armar imorrn.. Tog nämligen 7,5 kg på axlarna vilket jag i princip aldrig brukar klara hela låten, jag klarade nästan hela låten. :D

Imorrn hade jag tänkt träna, men det ser ut som att det blir jobb, klippning och sen träffa en kompis.. Inte lätt att hinna med allt när man är hemma. på torsdag har jag i alla fall ett styrkepass bokat igen, samma sak på fredag - styrkepass! På fredag är jag ledig och då ska jag hinna med stallet och ett besök i skolan.

Mycket att hinna med med andra ord! :)

/ anja

nytt nytt!

Jag har haft en underbar påsk, för första gången sedan jag började jobba vid 16 års ålder har jag varit ledig över påsk. Påsk är annars en väldigt tacksam helg att jobba på eftersom det är gott om röda dagar. Men för en gång skulle satte jag mig själv och mina vänner i första hand och tog en "weekend" till Bollnäs för att hälsa på min gamla sambo tillsammans med min andra sambo. :) Vi hade en härlig helt av mest göra-ingenting/kolla-på-film. Fantastiskt vad uppladdad jag känner mig. Perfekt eftersom jag jobbar i princip hela veckan.

I förrgår var vi ute på stan i Bollnäs, på team sportia hittade jag en träningströja på REA som jag köpte. Härlig rosa färg med dragkedja i halsen, perfekt som överdragströja/ute springar tröja. Att den dessutom bara kostade 245 kr gjorde ju inte saken sämre (det var tom adidas!). Idag lunchade jag med en gammal jobbarkompis på stan och köpte mig en ny ryggsäck. Satsade på en lite mindre modell, men jag får i ett ombyte (byxor, tröja, linne) och martlåda vilket är det jag vill kunna få plats med. Har tänkt ha den till och från skolan om jag vill springa hem.

I övrigt försöker jag hitta alternativ till hur jag ska få cykeln till Stockholm, hade varit jäkligt gött att slippa betala 450 kr för att skicka den till stockholm..

Nej, nu ska jag fortsätta mumsa mitt påskgodis och läsa lite elevarbeten om cellen. :)

/anja

När tid finnes!

Åkte upp till fjällen i lördags, alltså för en vecka sedan. Åker hemåt imorgon igen. Även om den här resan inte varit den mest aktiva fjällveckan i mitt liv, så har den ändå innehållt en hel del av aktiviteter där man rör på sig. Så nu är jag igång och är riktigt laddad för all typ av träning, men det blir väl lätt så när tiden finns.

Vädret har inte riktigt varit med oss i början av veckan, så det blev bland annat en utflykt över norska gränsen och lite fika i Röros. Har i övrigt hunnit med ett par timmars slalom här i Tänndalen där vi bor en dag. Dryga milen längdskidor med stugan som utgångspunkt en annan dag. I förrgår åkte vi till Ramundberget och körde i backarna där en hel dag. Igår testade jag något nytt - topptur. Hyrde grejer på en nyöppnad butik inne i Tänndalen och turade upp på en liten topp. Vädret var helt underbart och naturen likaså. Det tog en halvdag att ta sig upp och kanske en halvtimme eler något liknande ner, men det var det värt. Jag trodde att det skulle vara galet tungt att ta sig upp med all utrustning, men det som jag hyrde var ju inte precis som min egen slalomutrustning, och det gjorde stor skillnad. Jag hoppas att det kan bli fler gånger, för det var en riktigt trevlig dag! Idag har jag kört 7,5 km längdskidor. Det var 1,3 km uppför, sedan en 5 km rundslinga där, och så 1,3 km plogning nerför igen. Ett riktigt fint spår som jag gillade! Var ganska skönt att bli riktigt varm i backen upp till rundslingan, för när det började blåsa på lite på fjället så var det bara skönt.

Glad påsk på er alla! Naturen gör en gott! :-)

/Hillevi

Dublin, oh Dublin

Fullt upp har jag också, kom hem igår kväll från Dublin efter att ha varit och hälsat på min syster som flyttade dit efter nyår. Dublin var ungefär som jag kunde tänka mig, men jag slutar aldrig chockas över hur vissa områden är i vissa städer utomlands. På många ställen är det väldigt fint och huset ser ut att vara ganska nya, medan de efter nästa rondell är risiga och trasiga husvagnar/baracker som människor faktiskt lever i. Att det inte görs något åt det, helt sjukt...

Förutom att jag varit iväg så har AIK haft match i princip varannan dag under ett par veckor nu. Slutspel i elitserien, det vi här i stan har väntat på hela vintern så självklart går jag in i det fullhjärtat. Förhoppningsvis spöar vi skiten ur Gnaget en gång för alla igen imorgon, mitt hjärta klarar inte av en sjunde och avgörande match hemma på lördag...
 
Träningen har gått ganska bra fram till i helgen. Blev att äta ute till både lunch och middag alla dagar i Dublin då Hanna inte direkt hade plats att göra mat åt oss allihop. Jag är helt hopplös, finns mat kvar så kan jag inte lämna så de senaste veckornas träning har nog varit helt åt fanders, haha! Har ikväll varit på barbell och det kändes faktiskt riktigt bra, orkade mer vikter än jag trodde då jag inte tränat det på ett ganska bra tag.

För att återgå till Dublin så gick vi hur mycket som helst, så mycket att jag på något sjukt sätt har lyckats dra upp sträckningen i ena baksida lår... Sträckte mig förra hösten när jag började träna innebandy efter ett års uppehåll och tyvärr kommer känningarna tillbaka ibland. Det går bra att gå och göra det mesta annat, men att ligga på ena sidan och lyfta benet är helt uteslutet, känns som någon hugger en kniv i benet. Jag hoppas verkligen det går med sig snart, annars får jag i värsta fall kolla med någon sjukgymnast men det vill jag helst slippa.

I helgen är det påsk och det är min jobbhelg, blir över 30 timmar storhelgs-OB och det gör mig faktiskt ingenting att jobba både fredag och söndag.

/Matilda

Promenader promenader

Min motionsforn de senaste dagarna har bestått av promenader, igår gick jag typ 19 km, idag ca 12... Bättre än ingen träning i alla fall!
Igår och idag ha jag även kollat på lägenheter... Ett helt nytt fenomen, jag är nog för feg för sånt här egentligen... Jag hittar alltid något fel på dem. Men vi får se, jag vill inte stressa fram något!
Idag har jag även haft en lektion med 26 energidryck-höga elever mellan 13-15 på eftermiddagen, jag var helt slut efteråt! Som en hönsgård! Jag hade lite IKEA längtan där ett tag, att få gå på TS och littrera i min ensamhet... Det ha varit gött!
Nu ska jag ta det lugnt och bara vila.
Anja

Ny vecka!!

Vakande upp efter en skön natts sömn av att klockan ringde kl 6, tog mig en halvtimmes snoze innan jag steg upp. Nu sitter jag och väntar på tvättmaskinen innan jag ska gå till jobbet... Det är så mycket rutiner som ändras, från att stiga upp kl 04.20 till att ha typ flextid och kunna komma och gå lite som man vill..ä skumt!! Men jag kan nog allt vänja mig vid att gå upp vid 6-7 tiden istället för 4! Idag är det alltså skolan som gäller, har inga lektioner utan bara ett möte, så idag blir det rätta arbeten, lektionsplanering, komma i ordning m.m.m.m ungefär ;) i kväll ska jag även på något nytt, ska gå på lägenhetsvisningar... Själv!! Hjälp mig någon! Hade kännts mycket bättre om mamma var med.
Jaha, det får vi se hur det går. Lika bra agera läget med en gång, vi (mamma och jag ) har sett ut ett potentiellt område som jag tycker verkar bra, hammarbyhöjden. Nära stan, men ändå med natur! Så vi får se vad det blir..
Nej, nu ska jag plocka ur och hänga tvätt, tror nog min träningsform idag blir promenader, först till skolan och sen hem fn lägenhetsvisningarna. Ska försöka mig ut på en springer någon dag också...
Anja