Gott nytt år!

Nu är det inte länge kvar innan vi går in i 2013! Jag firar nyår på jobbet, precis där jag varit varje dag sedan dagen före julafton... Börjar känna mig ganska tom på energi, känns faktiskt tungt att sluta jobba kl 08 och börja om kl 16 samma dag ett par dagar i rad. Tack och lov ser jag slutet, jag går av sista passet på fredag morgon och är ledig enda till måndag morgon! Tjohoooo :)

På grund av allt jobb har träningen blivit lidande nu mellan jul och nyår, har helt enkelt inte haft energi till det. Har dock ändå fått mig ut i skidspåret två gånger och det har känts skönt men tungt, haha! Vi var till min syster i Dublin två helger före jul och då drog jag på mig en förkylning, tror dock det var mer nedkylning än en vanlig förkylning. Fy bubblan var dålig boendestandard det är där, jag bodde med Hanna och jag har aldrig varit i ett så kallt hus. Förkylningen har i alla fall hängt med, märker fortfarande av den "i näsan" även om jag inte känner mig sjuk i kroppen eller vad man ska säga.

Jag har inte några riktiga nyårslöften, har aldrig haft det för det är inte riktigt min grej. Tycker mer om att ha målsättningar och göra mitt bästa än att ha "måsten", det är ju typ samma sak men... Hur som helst har jag som mål att förbättra tiderna i alla lopp. Det som krävs är nog bara mer träning och bättre förberedelser inför varje lopp - tänker cykla mer och kanske gå med i en typ "cykeltisdagsträff" som en av ledarna försökte locka med mig på redan i år. Inför simningen tänker jag försöka fara och simma på Eddahallen ett par gånger och med löpningen måste jag försöka få mig ut att springa lite mer och längre. Skidåkningen är väl det som känns ganska lugnt, nu har jag fått med mig två "nya" kompisar som köpt/lånat skidor så jag ska nog få mig ut oftare än vad jag gjort tidigare.

Nu ska jag iväg på jobbet, vi hörs igen 2013! :)

/Matilda

Nyår i karlstad!

I morse vaknade jag med en molnande värk i käften, min ena visdomstand har beslutat sig för att det är utmärkt att vakna upp ur sin dvala och börja leva rövare i min mun. Jag höll på att börja gråta för det gjorde så ont och jag hade svårt att både svälja och andas.. Så jag steg ganska motvilligt upp och försökte göra lite frukost. Sedan har jag bara fixat och donat här hemma, lyssnat på radio, städat och packat. 
 
Idag bär det nämligen av till Karlstad för nyår. Jag är inte speciellt peppad på det, dels för att tanden fortfarande gör ont och så känner jag mig rätt hängig/skabbig. Jag hoppas jag kan rycka upp mig lite. Känns nästan som jag fått den klassiska "lov-sjukan".. Som man får när man slappnar av i ett lov.. 
 
nåja.. mina nyårsmål kanske jag ska presentera lite kort, så kommer det nog en längre beskrivning.. jag behöver bara fokusera ner dem... Jag är ofta ganska optimistisk i min planering... 
 
- Halvklassikern (såklart satsar jag på denna..)
 
- Halvmaraton (japp, mitt mål blir nog att starta och genomföra ett halvmaraton).. Läskigt. 
 
- Starta Triatlon (springdistansen) 
 
- Personbästa milen eller 5 km. 54 resp 26 min. Detta vet jag kommer kräva mycket av mig. Jag tycker det är jobbigt att pressa mig och jag vet att det kommer göra fasligt ont och vara fasligt jobbigt.. men detta är prio 4 just nu tror jag.. 
 
Ja.. Som ni ser, optimistiska mål. Jag får nog försöka prioritera bort något, ena dagen är jag supersugen på att starta triatlon, nästa vill jag slå pers på milen och en tredje dag bill jag klara en halvmara.
 
För att klara av detta måste jag bli ordentligare med träningen - framförallt ta mig ur min komfortzon. Skulle vara kul att ha en coach/tränare.. Skulle behöva någon som pressar mig. Vi får se hur det blir med det. 
 
Ha ett gott nyår iaf!! 
/Anja

Efter två träningsfria veckor...

Ja, efter två veckor helt utan träning så har den här veckan bjudit på 3 pass längdskidor här uppe i Tänndalen. Det blir nog ett pass till idag, sen är det dags att börja packa ihop här :-)

/HIllevi

Jul jul!

Julen är väl officiellt över nu. Mysigt har det varit och gårdagen spenderades verkligen i horisontalläge framför TVn hela dagen!! I kombo med julmust, lussekatter, choklad och julmat.

Så i morse blev det en 1 ½ h skidtur :) Skönt var det!! Mina julklappar bestod av en stor bakskål, en kudde och ett par nya vinterträningstights som måste vara tightsen från gud! De är så jäkla sköna att jag lätt skulle kunna ha på mig dem jämt!!

I övrigt håller jag på att tänka ut mina nyårsmål! Halvklassikern är självklart ett av målen... Men annars finns det några andra som ligger och bubblar.. :) Kommer bli officiella tids nog!

Nu ska jag käka lunch och kolla lite på big bang theory! :) Det är ju lov trots allt!! /Anja

och nu då?

Årets upplaga av Musikhjälpen är nu över och jag är ett stort Musikhjälpen fan, har sett alla år (5e året nu). Det samlades in över 23 miljoner kronor till att barn i slummen ska få rent vatten.. En människa som jag som har lätt till tårarna har fällt många tårar under denna vecka för alla människors engagemang, det är fantastiskt att se och höra!

Nu ska jag dock gå och lägga mig. Efter en riktigt svullar vecka som det har varit är jag faktiskt taggad att gå till gymmet. Ska bli skönt!! Ska försöka peppa till mig till de här sista 3 skoldagarna (och en avslutningsdag) och sen unna mig själv ett LÅNGT jullov. Jag kan inte ens minnas när jag hade ett HELT jullov utan jobb. Kan det ha varit när jag själv gick i nian?? Började ju jobba i ettan på gymnasiet...

Försöka samla energi och peppa mig själv står på schemat.. Snart är ju vintersolståndet (eller vad det nu heter när det är den mörkaste dagen på året) och efter det så vänder det ju. En fantastisk vår tror jag vi har framför oss!!

Kram på er!! /Anja

Dålig motivation..

Mitt liv har varit lite upp och ner senaste veckan och det toppades med en snabbtripp till Tyskland i onsdags som jag kom hem från igår.. 
 
En bild från planet jag tog igår, över södra tyskland. 
 
Det hela berodde på att min mormor, 92 år dog i söndags. Så min träningsmotivation har varit lite upp och ner och hela livet känns rätt konstigt. Men samtidigt vet jag att det måste få ta lite tid. 
 
Idag ska jag bara ta det lugnt, just nu känner jag att träningen får komma när jag känner att jag vill och orkar, inte för att jag måste. 
 
Dessutom har halva december redan flugit förbi, 4 skoldagar kvar tills jullovet... Ska bli skönt med lite ledighet, men det innebär ju att halvvasan kommer närmare!! Behöver få lite längre skidpass i benen - 2 mil eller så.. 
 
/ Anja

Med -25 blir det inga skidor...

Ja, nu har vi sådär hiskeligt kallt igen! Tack och lov har det redan hunnit bli "varmare", det ska faktiskt bara vara kring -10 imorgon så :) Jag tycker verkligen om vintern men när det är över tjugo minusgrader så vill man faktiskt knappt vistas utomhus om man inte vill ge lungorna en chock. Kanske blir det bättre när kroppen har hunnit vänja sig men idag har inte skidåkning kommit på fråga. Tanken var att jag och Anna skulle åka en premiärrunda imorgon men vi får se hur det ser ut då, jag måste hinna fixa skidorna, ringa lite åt extrajobbet och göra klart allt med mig och kaninerna (som stannar hemma) inför Dublin och lunchträningen på gymmet går före skidor på kvällen. Tidigt på torsdagsmorgon åker jag och mina päron till min syster!

Gymträningen fortsätter att gå bra, tänkte att jag skulle göra ett ryck före Dublin och all julmat som jag inte kan motstå (;-)), imorgon blir det sjunde passet på åtta dagar och då har dessutom några av de passen varit dubbla gruppträningar direkt efter varandra. Känns väldigt bra men blir skönt för kroppen att vila upp sig några dagar. Tilläggas bör väl att jag varit mycket ledig och haft nästan hur mycket tid som helst, jobbade i natt det 3:e passet i december och jag är nu ledig i en hel vecka till! Helt sjukt att jag får ihop till en heltid ändå, men då kommer alla timmarna när jag i princip kommer bo på jobbet mellan julhelgen till efter nyår... Mumsigt med storhelg i alla fall.

Nu ska jag ta och diska och packa lite till Dublin, sen kommer nog mina ögon slå igen. Hem kommer jag på måndag kväll :)

/Matilda

6 km skidor igår

Om träningsvärken från helvetet har lämnat Anja nu så vet jag vart den befinner sig. I fredags var jag på skivstång intervall. Har inte kört det på länge, men jag kände mig stark och bestämde därför för att lasta på 2,5 kg mer än vad jag brukar ha på benen. Det kändes, inte minst när vi skulle göra intervallerna sen, då var benen spagetti :-) Jag brukar få träningsvärk av just skivstång-intervall och den här gången blev det ju såklart ännu värre. Men så kom ju det finns vintervädret och skidorna plockades fram i helgen. Träningsvärk i triceps är inte att rekommendera vid skidåkning ;-) I lördags åkte jag knappt något, hade ändå sån träningsvärk och så kändes det som att jag höll på att bli förkyld, snorig och halsont. Men vi packade iaf skidor och åkte till ett skoterspår och åkte skidor med hunden. Han älskade det! Men tyvärr har de inte spårat några skate- eller hundspår i Örebrotrakten, så det går ju inte att åka med honom :-( Folk blir inge glada om han trampar sönder spåren, vilket han kan göra när man kör med sele och lina. Och att ha honom lös tror jag tyvärr inte heller uppskattas. Tur att vi ska till fjällen snart, där är det många som åker med hund, så då ska han få vara med :-) Hur som helst, jag åkte nog ca 4 km i lördags, men det var med många pauser och utan spår och så, så det räknas inte riktigt. Igår fick inte hunden vara med så då åkte jag på riktigt :-) Det blev en runda på 6 km i jättefina spår. Det var så otroligt vackert ute så jag blev helt lycklig av skidturen :-) Men, träningsvärken blev det inte bättre med :-P Äntligen fick jag ihop 3 träningspass på en vecka i alla fall, det var längesen och välbehövligt. 6 km var riktigt jobbigt igår så 45 km kräver myyycket mer träning!

/Hillevi

perfekt skidväder..

Sol, blå himmel, -3 grader... Perfekt skidväder!
 
Men, jag har precis beslutat mig för att det INTE blir skidor.. Varför? Jo, benen är fortfarande helt trasiga, det river och sliter i dem så fort jag gör något med dem och det känns som att vill jag kunna gå fungerande snarast ska jag nog låta dem läka färdigt innan jag ger mig ut. 
 
Surt.. Ja, men jag ska ägna dagen åt att åka ut till ett köpcentrum, Oakley behöver nytt strö till buren och så blir det säkert lite utomhus vistelse, kanske promenad till söder.. Vem vet..?
 
/ Anja

Aj aj aj aaaaj!!

AJ!
 
aj, mina ben. trävningsvärken från helvetet. Mina stackars ben, det är plågsamt att ta sig upp från stolar och att gå i trappor. Vet inte om det berodde på gymet i onsdags eller 1½ timme skidor. 
 
Men plågsamt är det iaf, därför blev det ingen skidtur igår och ingen benträning på gymmet. Det blev överkropp vilket räckte. Idag kör jag också överkropp och hoppas på att jag är mer i rörelse imorrn så jag kan åka lite skidor. 
 
/anja

Dubbelträning!

Stockholm har idag varit ett snökaos. Jag har älskat det och direkt när jag kom hem från skolan så skrek det i åka-skidor-tarmen. Så jag slängde i mig två mandariner och bytte om. 1,5 h skidtur i ospårade spår. Jobbigt som fasiken, men kul och skönt! Med ett stoooort leende på läpparna hela tiden. 
 
Dessutom kunde jag åka med skidorna direkt från dörren till spåret. Så mycket snö och inget grus ännu! :D Nice!
 
Sen körde jag 45 min gym i eftermiddags. efter en lektion som slutade rätt pissigt var jag inte alls på något bra humör och fick inte speciellt mycket gjort, så då drog jag till gymmet istället.. Fick sällskap av mina elever som fick pressa mig lite, det var kul och de tyckte nog om att få skrika lite på mig :)
Kroppen är iaf trött nu och jag ser fram emot sängen. 
 
/ Anja

Från Thailand till snö!

Förra onsdagen kom jag hem efter 2,5 veckor i Thailand. Resan var otroligt bra och jag känner att det gjorde sitt, energin har kommit tillbaka och på något sätt har jag kanske fått min dos av sol för jag ser verkligen framemot julen och framförallt vintern i sig :) Sista dagarna i Aonang var det (enligt mig ;)) fruktansvärt varmt mitt på dagen och helt ärligt kändes det ganska skönt att det bara var några dagar kvar innan vi skulle få komma hem till snön. Thailand var otroligt fint men jag är väl helt enkelt för hemmakär, jag tycker alltid det är roligt att få fara iväg både utomlands och inom Sverige, men att komma hem är alltid det bästa.

Träningen före resan var som i ett flow, dock så kände jag att jag stampade lite på samma ställe. Jag har hållit mig mer till olika gruppträningar och knappt något bara i gymmet. Sen jag har kommit hem har jag tränat tre gånger och för första gången på länge har jag haft lite träningsvärk :D

Snön öste ner här natten till igår, hemma i Örviken kom det över 50 cm på en natt! Hos mig i stan (JA, centrala Skellefteå heter stan :P) var det nog närmare 20 cm, men då har det kommit en del ikväll också - det är alltså snart dags att he sig ut i skidspåret! Till skillnad från Anja och Hille så behöver inte jag oroa mig för att snön inte kommer stanna, här brukar den i princip alla år vara kvar en bit in i april. Även om jag tycker om vintern så lovar jag att man är ganska så less... :) Det enda som är ett problem för mig är att vallan från Tjejvasan fortfarande sitter kvar, de la på någon riktigt klibbig fästvalla och jag vet faktiskt inte alls hur jag ska få bort det... Tur att jag har en skidintresserad granne, han skulle nog bli helt till sig av lycka om jag frågar om han kan hjälpa mig med skidorna så jag ska nog vända mig till honom :)

Jag hinner bara hem för snart ska jag iväg igen, den 13:e åker jag och mina föräldrar och hälsar på min syster Hanna i Dublin. Det blir bara fem dagar men det blir väldigt roligt att få träffa henne, är ju inte så ofta nu när hon bor där borta.

Nu ska jag ta och äta lite kvällsfika, se Svinalängorna och sen sova och ladda upp för indoor walking imorgon :)

/Matilda

Uppdatering från skidspåret!

I morse vaknade jag upp med ett leende på läpparna och steg ut till vardagsrummet och kollade termometern, - grader stod den på och jag gjorde i ordning frukosten, det enda jag hade i tankarna var skidorna!
 
Klädseln bestod av vintertights, extrabenen som vi köpte till Vätternrundan, underställströja, vindjacka, pannband och lillsport handskarna. 
 
och naturligtvis pjäxorna! Så gick jag iväg med ett leende på läpparna, det var solsken och snön gnistrade! Det gick att åka, men så mycket spår var det inte. Jag fick friköra lite, men mest var jag glad över att kunna vara ute! Det var fantastiskt fint, och precis när jag tog en paus för att ta en bild med mobilen så dog den.. Så jag fick ta en mental bild :) Men räkna med att det blir mer skidturer för mig!!! 
 
Helgen har annars varit soft, har inte gjort så många knop - idag har jag bakat en morotskaka till jobbet för jag har fika imorrn.. Den blev kanske inte mitt bästa bakverk... Men den gick att äta iaf! :)
 
 
Jag hoppas bara att snön får vara kvar! Ända till jul och till mitten på mars tack!!
/ Anja

SNÖ SNÖ SNÖÖÖÖ!

Åh!! Jag är nog den lyckligaste som finns nu (iaf på jobbet) går omkring och ropar "YES!" när jag ser ett fönster och ser hur det ser ut utomhus! 
 
I stockholm är det just nu ca 10-15 cm snö. Julkänslan har verkligen infunnit sig i min lilla lägenhet idag eftersom jag julstädat och julpyntat!! 
 
Sen gick jag ut och inspekterade spåren, många var redan ute och skidade och det var för det mesta bra med snö i spåren, men lite mindre här och där. Just nu snöar det dock ännu mer vilket fällde avgörandet!
 
SKIDOR IMORRN!! :D YES!
 
Så här såg det ut i skogen idag! Hur kan man inte älska detta??
 
Och mina älskade längdisar fick komma upp från förrådet!
 
Återkommer med rapport imorrn :D
/Anja