Sjuk...?

Ja, veckans träning kan jag för ovanlighetens skull sammanfatta ganska lätt, 1 träningspass. I måndags och onsdags hade vi utvecklingssamtal på skolan vilket genererade i två stycken 10h jobbpass. Tisdagen var som vanligt löpning, fartlek stod på schmeat denna dag och jag fick slita.. Slita.. slita! Trots att jag låg uppe på 85-95% av maxpuls ett bra tag kunde jag inte hänga med klungan. Jag hoppas att det var benen som fortfarande är lite slitna. 
Det blev i alla fall över 7 km vilket är rätt mycket för ett tisdagspass!
 
Efter alla utv samtal i onsdags kom min pappa hit och jag var ute och åt med honom och min lillebror. På torsdagen vaknade jag med lite raspigt i halsen och ja.. Torsdags em/kvällen spenderades framför TVn med lite febervärk och halsont. Sov 10h natten till i fredags men jag har fortfarande den där raspigheten i halsen kvar. Ingen feber i alla fall. Men det blir vila. 
 
Dagen ska istället spenderas med de vanliga helgsysslorna som innefattar tvätt, städ, handling och även lite plugg till min universiteteskurs. Jag hoppas jag ska kunna vara med på banan igen snart med träningen.. 
 
/anja
 

Nytt i träningsgarderoben!

Ja, när man talar om vad man vill handla, då dyker en REA upp precis lägligt! En jobbarkompis tipsade mig om alewalds outletbutik, så dit for jag idag!
 
Det fanns medt vintergrejer och skidprylar, men jag hittade en snygg blå merionull underställströja och två par merinoulls-sockor. 
Tröjan, ord prid 849kr -50%
 
Sockorna, ord pric 189/199kr -50%
 
Totalt spenderade jag drygt 600kr vilker alltså är mindre än ordinarie pris på tröjan! Mycket nöjd med andra ord skulle man ju lätt kunna säga! Dessutom pratade jag lite med dem i affären och om någon månad får de in mer vår-grejer och löparskor. :) Blir nog att besöka den affären rätt ofta! 
 
Idag bjuder Stockholm på finfint väder, drygt 13 grader ute och sol! blir nog en sväng ute, lite eftermiddagskaffe och sen bara ta det lugnt. 
/ Anja

Anmälda till 90 km längdskidor!!

Jag och Hille anmälde oss nyss till öppet spår söndag mellan Mora och Sälen och Manne anmälde sig i söndags till Vasaloppet! Så nu blir det åka av!! :D

/ Anja

Saker jag inte kan vara utan..

 Bara de tre senaste månaderna har jag fått någon form av urtustningsuppenbarelser.. Saker som jag totalt förälskat mig i och verkligen kommer fortsätta med!
 
1. Löparrygga:
Jag har en från Salomon, inte denna men jag hittade inte den jag har på bild på nätet. Salomons prylar är riktigt rikrigt bra - men kostar också en slant. Jag hade tur och hade 30% rabatt på Salomon när jag köpte den - så dryga 1000lappen gick min på. Den är på 7 liter med vätskeblåsa. Det jag packar i den på långpass är extra tröja (för att byta om när man sprungit färdigt), energi, nycklar, mobil, ev extra vantar och strumpor och det får plats utan större problem. Vatten är även något jag har med mig på kortare intervallpass - jag tycker det är gött att ta en sip när man är jättetrött efter en intervall. 
 
2. Merinoullstrumpor:
För några veckor sedan köpte jag också ett par merinoullstrumpor - och kärade ner mig i dem! Jättesköna och dessutom luktar de inte skunk efter ett träningspass! Blir att inhandla lite fler sådana par, mina gick på 180kr tror jag - dyrt för ett par strumpor - men de är riktigt bra!!
 
3. Stödstrumpor
Stödstrumpor är väl typ det mormor-igaste man kan ha. Men och det skönaste att ha efter ett träningspass! efter förra tisdagen- och onsdagens pass var jag inte bara trött i benen - utan hade ONT! Så jag gick till ett apotek och köpte ett par, vilket har underlättat återhämtningen enormt! I söndags direkt efter långpasset satte jag på mig dem, visst jag hade lite ont i benen dagen efter - men inte på långa vägar så ont som utan dem!
 
Jag vill kunna utöka min "garderob" av stödstumpor och merinoullstrumpor och även allmänt med träningskläder - fasa ut gamla kläder som sitter dåligt och är slitna. Satsa på kläder av bra kvalité som kostar lite mer - men håller längre! Dessutom har jag väl blivit mer och mer inne på "friluftskläder" till vardags med, det är kul hur ens intresse kan spegla hela klädstilen! I alla fall när det handlar om att köpa grejer av bra kvalité så blir det ju fylla på långsamt, inte direkt handla 5 par nya tights på en månad precis. 
 
/ Anja

Nytt destansrekord - igen!

 
Igår hade några i min löpargrupp ordnat ett event till förmån för barncancerfonden - deras plan var att springa 45 km, vilket är lite väl mycket för min del, så jag och en kompis modifierade eventet lite och bestämde oss för att springa en sträcka mellan 25-30 km. 
Gårdagen började med ett ordentligt snö oväder och jag kände "åh nej, vad har jag gett mig in på - varför är jag inte om vanliga människor"... Men - det var bara att ge sig iväg till tunnelbanan, vidare till pendeltåget och mötte upp min kompis. Vi tog oss ut till Huddinge och hittade ganska snabbt markeringar för Sörmlandsleden och startade, planen var ett lågt tempo, gå i alla backar för att hålla - för förhoppningsvis skulle det bli distansrekord för oss båda. Vi hann inte vara ute i många minuter innan det slutade snöa och sen var det fantastiskt väder, solen tittade till och med fram! 
Vi höll vårat planerade tempo, lite snabbare till och med, energi varje 30 min för att hålla. Det var jättefin skog och det häftigaste var när vi sprang förbi någon bäverkoloni som hade gnagt av massa träd!
 
Efter 20 km mötte vi upp den andra gruppen (som få hade sprungit 30 km) och det blev lite energi och prat innan vi ganska snabbt drog oss iväg igen så vi inte skulle bli kalla/stela. Vi delade snabbt upp oss i två fartgrupper där vi fick sällskap av ytterligare en tjej i långsamma gruppen. Vi sprang, gick, åt energi, pratade och njöt av löpningen. min kropp kändes fin, det fanns energi kvar i benen och vips var vi uppe i 25 km och jag fick utropa distansrekord! Så fortsatte vi och tillslut var vi i Handen och hade avverkat 32 km!! :D Nytt DISTANSREKORD! Det allra bästa är att kroppen faktiskt kändes rätt OK på slutet - jag var inte helt slut. Det stramade lite i rumpmuskeln men annars var kroppen fin. 
 
Nu vet jag ju att jag klarar av Lidingö - men jag vet också att det kommer bli jobbigare eftersom det kommer gå betydligt fortare! Planen är nu att försöka hålla uppe distanserna för att vänja kroppen och kanske komma upp mot maratondistansen.
 
Nu ska jag avrunda här och anmäla mig och Hillevi till Öppet spår nästa år.. :) Spännande!
/ Anja
 

Sjukdomar och träning

Är inne i någon lång period av sjukdomar, sjukdomar och sjukdomar. Har varit sjuk minst en gång i månaden sen Lidingö, bortsett från Januari månad. Med höstens fokus på hundens träning och med sjukdomar som försvårat att jag kommit igång igen så har träningen verkligen lyst med sin frånvaro och jag har tappat mycket av den grundkondition som jag hade fram till Lidingö.

Hur som helst, jag var i fjällen i mellandagarna och hann med skidåkning några dagar innan jag blev sjuk och många dagar av planetrad träning föll bort igen. Var sjuk sista dagarna i december då och sen alltså frisk hela januari. Jag köpte då årskort på badhuset och hann komma igång med lite simning. Men det vara bara januari som jag höll mig frisk och februari inleddes med feber ett par dagar följt av ihållande förkylning. efter en vecka kom febern tillbaks igen och förkylningen satt i ytterligare ett par veckor. Sista veckan i februari fick jag in några träningspass och sen var den månaden slut (det går så fort!!). Jag hann starta upp mars med en vecka riktigt fin träning, för att sedan få feber och förkylning igen. Det var alltså i måndags och just nu är jag bara lite snorig så min plan just nu är att simma på måndag och därmed vara igång igen.

Jag kan iaf nämna hur träningen sett ut sista veckan i februari och första veckan i mars.
Februariveckan:
Måndag, simning 1 km
Fredag, löpning 5 km
Lördag, styrka (skivstångspass på Friskis 1 timme)

Första veckan i mars
Tisdag, simning 1,1 km
Torsdag, löpning 5,5 km
Lördag, styrka (skivstångspass på Friskis)
Söndag, landsvägscykel 37 km

;in plan fortsatt är att fortsätta hålla 1 pass simning, 1 löpning och 1 styrkepass i veckan och utöka distans/snabbhet/vikter allt eftersom. Sedan lägger jag till cyklingen beroende på tid och väder. Kanske borde jag lägga mer tid på löpning med tanke på Lidingö, men mina knän protesterar gärna lite så jag tror inte det är fel att variera med annat heller, även om knäna såklart behöver vänjas. Det varma vårvädret som var förra veckan gav möjlighet till tidig cykelpremiär och det gav verkligen mersmak! Men så vaknade jag ju sjuk dagen därpå så då kändes det lite hopplöst. Men det verkar vara en mildare variant den här gången, så jag är nog snart igång igen. Igång med att bygga upp en grundkondition som jag som sagt tappat. Imorgon är det dags att anmäla sig till Vasaloppet, tur att det är långt tills dess :-D Jag åker nog till fjällen över påsk, så då blir det lite skidåkning igen, det ser jag fram emot!

/Hillevi

Helgen!

WOW!
Stockholm har bjudit på helt fantastiskt väder i helgen! Äntligen sol och vårtemperaturer! Helgen har gått i utomhus-tecken. 
 
I fredags började vi med en fredagsreflex på 10km, jag fick mig en ordentlig pannbensträning i och med att killarna drog ifrån mig redan efter några hundra meter, jag tappade kontakten och insåg att jag inte kan hålla deras tempo, så pannbenet fick komma fram och jag segade mig igenom mina 10km på en rätt lugn tid 80 min. 
Efter det blev det burgare på Olearey's, vid 22 tiden var jag hemma och stupade nästan i säng! Igår var jag nog ute i totalt 6h, mycket promenader, fika i solen och bara återhämtning. 
 
Idag gav jag mig ut på en joggingtur i Hammarbyskogen igen, med radion som sällskap tog jag mig upp för Hammarbybacken och vidare in i skogen. Enbart stigar/trail (förutom de små elljusspåren jag var tvugen att korsa). Uppe på en höjd fick jag en uppenbarelse då jag helt plötsligt inser att jag är inne i andra andningen, radion spelade Avicii och jag fick känslan av att jag kunde springa för evigt! Så otroligt skönt! Jag hade inte klockan på mig men vet att jag var ute i ca 1h50 min. Hur långt jag tog mig på dem? Ingen aning! Huvudsaken var den fantastiska känslan jag hade i kroppen!
 
Vekan som kommer är planen rätt lik denna som varit, tis+ons blir det intervallpass med löpgruppen, mån+tors vila (pga att mina lektioner börjar 08.00), fre kanske något lugnt pass/promenad för att på lördag explodera i ett nytt försök till distansrekord. Planen är att springa på Sörmlandsleden i drygt 25-27 km. 
 
Nu ska jag kolla när Charlotte Kalla går i mål på 30km i Holmenkollen och sen kila iväg till affären. 
/ Anja
 
 
 
 

Återuppståndelsen!!

Ja, vad ska man säga? Inte så mycket bloggmotivation kan man väl sammanfatta det hela som? 
 
Det har hänt rätt mycket sedan sist, men det största för mig är nog att jag ÄNTLIGEN slog mitt personbästa i distanslöpning - 22,5 km är det nu jag ska slå för att ta nytt pers!
 
Det kanske inte är något tidsrekord - men det känns bra att kroppen höll för över 3,5h träning! Detta rekord tog jag för ganska precis 1 månad sedan! Drygt två veckor efter et var kroppen tröttare än vanligt och benen kändes segare - men sedan var de tillbaka! 
 
Träningen har flutit på som vanligt för mig vilket har varit skönt, jag har fått vara frisk och fått in en bra rytm, igår var jag på ett styrkepass vilket känns i kroppen idag! Veckans träninsgdos sammanfattas till 5 pass, 2 spinning, 2 löpning (intervallpass) och ett styrkepass! 
 
Försöker även sitta och planera lite "hållpunkter" och lopp för att ladda upp inför Lidingö på bästa sätt. Jag vet ju att jag måste upp i distans för att vänja kroppen inför de 30km...
Så (ungefärliga) planen ligger just nu som:
15 mars (spring för livet-event): Ska försöka se ut en etapp som ligger på drygt 25km, 
3 maj: Lidingö ultra (???) en annan bansträckning än Lidingöloppet, men det finns en distans på 26km. Stort frågetecken på detta lopp men.. Eventuellt!
24 maj: Kolmården trail: 21 km traillopp i Norrköpning
6-8 juni: Löpningsläger i Åre med min löpklubb (TNT). 
 
Sedan är det sommar och vi kör igång på riktigt med STORA KLASIKERN! Vilket känns både jätteläskigt och jättespännande. När man sitter och kollar på Vasaloppet blir jag i alla fall supersugen på att köra hela klassikern! 
 
Nu ska jag fortsätta kolla Vasaloppet och plugga lite, läser en kurs på Stockholms universitet på distans som behöver lite arbete. :)
 
Jag hoppas det ska bli lite bättre rapportering här från oss alla!!'
/anja