Blodomloppet

Igår var det dags för ännu en prövning, ett tillfälle att få se om träningen gett något resultat. Milen klarades av på 62 min. Eftersom jag aldrig sprungit längre än dryga 6 km så kan jag inte jämföra med särskilt mycket, men jag konstaterade att jag hade ganska precis samma tempo som jag haft när jag tränat kortare sträckor och att jag orkade hålla ett väldigt jämt tempo. Jag var sjukt trött på slutet, men i mål tog jag mig i alla fall. 
 
Jag höll ett betydligt jämnre tempo än vad jag gör när jag tränar. Typ ett joggingtempo, mer än springa. Så de första 4 km sprang/joggade jag utan att gå något steg. Vid 4 km var det vätskekontroll så då tog jag mig friheten att gå någon minut. Eftersom jaf hade bra ryggar fram tills dess så höll jag i, men insåg ju sen att det inte var konstigt att jag orkade haka på, för tempot var väldigt lågt. När jag tränar hemma hinner jag ju varva mellan att gå och springa på samma tid. Jag vet inte vad som är bäst, pulsen låg jämnare igår i alla fall. Men på slutet var jag väldigt trött och fick gå några ggr. Hade dock bestämt mig för att inte tappa pulsen under 160, så det blev bara några korta sträckor där jag hann få ner pulsen lite. Jag hade igår en medelpuls på 170. Det är ganska högt tycker jag själv och för mig är det ett kvitto på att jag i alla fall kämpade på bra utifrån mina förutsättningar. Den högsta pulsen på 180 hade jag vid målgången där jag spurtade förbi en hel del folk, lite kraft fanns det med andra ord kvar i benen. 
 
Det som jag märkt när jag tränat och märkte även igår är att jag får mycket ondare i knäna av att jogga än att springa, måste ha något med mitt löpsteg att göra. Jag tycker att det borde vara tvärtom, men det är det inte. Så igår hade jag ont i båda knäna efter typ 1 km och sedan resten av sträckan. Så idag är det ajaj! Blir nog ingen mer löpning den här veckan :-) 
 
Jag är i alla fall nöjd över prestationen igår. Visst tänker man att "hade det inte varit så mycket folk i början så hade jag kanske klarat under timmen" men samtidigt så hade jag säkert inte haft lika mycket kraft kvar i benen mot slutet om jag inte varit tvungen att gå första biten för allt folk. Jag vet inte, men jag sa innan att jag skulle vara nöjd om jag klarade under 65 och det gjorde jag, det var mitt mål. Jag såg när det var 2 km kvar att jag hade knappt 9 minuter på mig. Hade ju sprungit på över 6 min/km innan ich behövde alltså öka till 4-4,5  min/km för att klara timmen. Och jag var sjukt trött, sp jag kände att det inte skulle gå. Lite dåligt att jag gav upp redan vid 8 km, men som sagt, jag är nöjd med tiden ändå :-) Det jag är mest nöjd över är att jag höll ett jämt tempo genom hela loppet, trots att jag aldrig sprungit så långt tidigare.
 
Förresten, sprang på en gammal klasskompis under loppet också, som gör tjejklassikern. Hon sa att det där loppet inte gick att jämföra med Lidingö, för Lidingö är så sjukt mycket jobbigare. Inget man vill höra kanske, men det betyder alltså att mer träning krävs. Kan inte ligga på latsidan för att jag tog mig igenom en mil igår. 
 
/HIllevi

Tränad * 2

Sådär ja!
Dagen började med att jag cyklade till skolans gym och drog av 45 min där. Det blev 15 min på löpbandet, 1500 m rodd (precis under 10 min), en låt (ca 4 min) rygg, en mage, en bicep och en ben. Finfint.
 
Sedan var det lektioner och planering och möten. Och sen körde vi innebandy med kollegorna. I ca 60 min - rejält svettig där med kan jag lova! Även om jag inte gjorde något mål utan mest stod för räddingarna. Fick två bamsehårda skott på benen så jag lär ha fina blåmärken imorrn.
 
Och imorrn drar jag till Karlstad igen. Inflyttningsfest och lite häng med mina polers.
 
Så nu måste jag ta hand om min matlåda, packa inför imorrn och vika ihop min tvätt som har hängt sedan igår.
 
/Anja
 
Ps. Idag sprang Hille 1 mil på blodomloppet... Hur gick det Hille???

Resultatet...

Inte riktigt blodsmak, men en REJÄL mjölksyra som sprutade ner i vaderna.. GÖTT var det!
 
4 vändor upp och ner blev det, med ned och uppvärmning blev det 67 minuter! Finemang!

 
Höjdmetrarna ser ju sjukt mesiga ut, men det var jobbigt!! Det ser ni ju på pulsen, maxpulsen kom upp i 181 slag, finfint! :D Totalt mätte rundan 5, 34 km.. Inte speciellt långt men, höjden gjorde sitt!
 
Nu har jag tvätt i maskinen, träningskläderna börjar ta slut och imorrn blir det mycket troligtvis dubbla pass. Först på morgonen blir det gymmet, tänkte mig ca 15 min löpning, 1500 m rodd, mage, rygg, axlar och om benen pallar så blir det lite ben.
 
Efter skolan sen blir det innebandy med kollegorna :) Börjar komma igång bra med träningen nu, och rätt mycket variation!
 
/ Anja

Mot mjölksyra och höjdmeter!

 
Strax befinner jag mig där, vid Hammarbybacken. Idag ska benen få smaka på mjölksyra och flåset ska upp! Med följer garmin pulsklockan så ska ni få se hur passet slutar. Jag förväntar mig det värsta med lätt blodsmak i munnen och med trästockar till ben imorrn.
 
Men jag är taggad, något så in i norden!!
 
/ anja

Mycket att göra, lite tid!

Antal uppackade flyttlådor sedan i söndags = 0, antal ihopskruvade möbler sedan i söndags =0.
 
Jag har haft fullt upp, har hängt i skolan hela dagarna och jobbat med lektioner och haft lektioner. Sedan på vägen hem har jag stannat förbi hos mamma, ätit mat och hängt med min lillebrorsa. Igår kom jag hem tidigt vid 21-tiden..!
 
Men idag, blir det raka vägen hem till Hammarbyhöjden efter skolan. Målet ligger på att skruva ihop bokhyllan så jag kan få in grejer i den! Om jag hinner ska jag även ta bordet.
 
Och sen blir det lite träning på det. Tanken är att jag ska erövra Hammarbybacken, men pulsklockan för att få se höjdmetrarna!
 
Idag har jag faktiskt lite träningsvärk. I måndags blev det en sväng på gymmet i skolan innan kidzen kom, bara 40 min.. men typ 12 min löpning, 1500 meter rodd, lite bicep och annat. Igår blev det 1h med 15 min löpning, 1500 m rodd och sen en serie bicep, tricep, axel och bröstövningar som har gett mig härligt stela biceps idag! Så då brassar jag på med benen idag!
 
/ Anja
 

Löpning, löpning...

Det har inte varit särskilt mycket träning på sistone, men den träning som varit har i stort sett bara bestått av löpning. Har kännt mig lite pressad inför löploppen som väntar, så det har blivit så bara. Men efter blodomloppet på torsdag har jag bestämt mig för att jag måste börja variera min träning mer igen. Det är ett bra tag kvar till Lidingö och knäna kommer väl gå sönder om jag bara kör löpning fram tills dess. 
 
Hur som helst. Förra veckan stannade på 2 träningspass, eftersom jag stack ut på en runda igår kväll. Det blev 6 km, vilket är bra för att vara jag :-) Dock långt ifrån milen som ska springas på torsdag. Tyvärr känns 6 km riktigt mastigt för mig, ingen bra känsla att ha, men samtidigt tycker jag att jag har bättre och bättre flyt i löpning så jag känner att med lite extra vilja och pepp som man får under ett lopp så kan det nog gå vägen ändå. Jag kommer att få varva ner med lite gång emellnåt, men det känns ok ändå. Pulsklockan är en stor hjälp så den ska definitivt få följa med :-)
 
Gårdagens pass på 6 km tog 37 min och hade då en medelpuls på 157. Efter typ 4 km var jag väldigt trött och gick en längre bit, så jag fick ner pulsen till typ 135 eller nåt. Men allt som allt så höll jag samma medeltempo som förra gången, 9,8 km/h. Så det känns bra att jag kunde hålla samma tempo fast jag sprang nästan 1 km längre. Det går framåt och löpningen blir faktiskt roligare och roligare.
 
Nu blir det vila fram tills på torsdag :-)
 
/Hillevi
 
 

IIIHHH Äntligen!!

 
Äntligen! Alla saker på en plats. Visserligen fortfarande i kartonger, men det går framåt! har fått massa gratisträning, igår packades allt in i bilen och sen som jag hos min syrra i hennes skogstorp. ASmysigt! Imorse for vi till Stockholm och packade ut allt. Bära, trappor, bära, trappor... Gratisträning!
 
När allt var inne gick jag och brorsan en 1h och 45 min lång promenad med bestigning av Hammarbybacken som avslut! UPP för skidbacken, det är brant!! Jag ska ta något foto någon gång!
 
Jag har fått upp 4-5 flyttlådor men kan inte riktigt packa upp allt eftersom bokhyllan inte är ihopsatt och nu är det mest sånt kvar. Dock är det ju lite byggarbetsplats eftersom fönstrerna ska renoveras. Men det blir bättre och bättre!
 
Ska försöka bli bra från förkylningen +halsflusset.. Planerar träning (morgon) mån, tis och fre samt innebandy med kollegorna på tors. Kanske någon promenad/löptur i Nackareservatet.
 
och jobb och allt det där man ska hinna med :)
 
/anja

Som jag trodde..

Igår körde jag faktiskt ett träningspass!! Tog mig iväg till skolan vid 7 snåret för att köra, fick dock hjälpa admin att klippa matkuponger åt ÅK1 så vid 7,40 kom jag igång. Det blev lite uppvärmning i idrottshallen och sen till "gymmet". Jag fick inte igång löpbandet så det blev lite spincykling, crosstraining, bicep, hopprep, rygg & mage. REJÄLT svettig var jag dryga timmen senare när jag klassade mig färdig.
 
Jag hade tänkt göra det samma idag, men vaknade upp med den där karaktäristiska snorigheten i näsan och raspigheten i halsen. Jag visste det! Jag blir alltid sjuk i början av terminen... (kände lite igår men valde att ignorera det och träna..) kanske därför det slog till nu, men bättre att bli av med skiten!
 
Jag har dock lite träningsvärk i bicep idag! Sweet! Jag har rätt shysst schema i skolan denna termin, börjar bara 8,20 på onsdagar. Så det blir förhoppningsvis rätt mycket morgonträning för min del! :)
 
Så, nu är fokus på att bli helt frisk från ögonflussen och sen från förkylningen.. Och för övrigt att FLYTTA IN i min lägenhet!!! Jag kan knappt förstå att det nu är dags!
 
Såhär fin är min fondtapet, jag verkligen älskar den. Kommer inte behöva någon TV!
 
 
Nu blir det till att packa ihop sig - kidzen väntar!
/anja
 
 

Dåligt med träning, men ikväll tog jag mig ut...

Man tycker att tiden till träningen borde finnas just när man är ledig. Men när man är ledig så planerar man in heldagssysslor och projekt hela tiden och hinner inte alls med träningen. I vardagen är träningen mycket mer prioriterad, för mig i alla fall. Så förra veckas mål att det skulle bli mer än ett träningspass fixade jag inte, utan stannade på mitt löppass som enda träning. Den här veckan har inte börjat bättre, men ikväll tog jag mig ut och sprang, trots mörkret, kände mig tvungen. Jag ska springa milen om exakt en vecka, och har hittills sprungit över 6 km en gång. En mil?! Vet inte hur jag kunde anmäla mig till det när det finns 5 km, men men. Gjort är gjort och nu är det bara att gilla läget. 
 
Nu till dagens träningspass. Jag tyckte faktiskt att jag hade hyfsat flyt i löpningen idag, jämfört med vad jag brukar ha. Kunde hålla lite jämnare tempo, även om jag ibland måste gå en liten bit för att få ner pulsen en aning. Men pulsklockan gör verkligen löpningen roligare, och dessutom lättare för mig när det gäller att hålla ett jämnare tempo, eftrsom jag kan jobba med att hålla en jämnare puls. Jag fick springa en ny runda idag, det var så mörkt så jag såg knappt vart jag satte fötterna, så skogen var uteslutet. Dagens runda blev 5,1 km och tempot blev 9,8 km/h,  så det tog dryga halvtimmen med adra ord, 31 minuter. Jag hade en maxpuls på 175 och en medelpuls på 159, vilket känns helt ok. Maxpulsen var jag uppe i på de sista hundra metrarna,brukar alltid försöka springa slut på all krafter jag har kvar när jag ser mitt hus :-) Ingen nerjoggning här inte, får bättra mig på det :-P I övrigt tycker jag faktiskt att det går bättre och bättre med att inte få så höga toppar med pulsen, förut kunde jag få upp den närmre 180 så fort jag sprang en lite längre sträcka, men nu stannar pulsen runt 170 och jag kan hålla ett tempo som håller pulsen där, det gör stor skillnad, blir väldigt mycket lättare så.
 
Nu ska jag stoppa i mig ett ägg innan sängen kallar. Blir att sova med blött hår, gillar det inte, men så kan det vara ibland om man ska få till någon träning överhuvudtaget. Gonatt!
 
/Hillevi

Vart tog veckorna vägen?

Hoppsan hejsan.. Veckorna har bara rusat iväg, jag har råkat lägga ner mig lite med löpningen.. I helgen var det iaf vasastaffetten, mellan Sälen och mora sprang vi. 10 personer, jag hade sista streckan, Eldris - Mora... 9,3 km sprang jag in på strax över 54 min.. Helt OK, jag har dock det mentala problemet att när det blir jobbigt så lägger jag ner mig.. Dock fick jag till en riktigt spurt vid målområdet, och det var en härlig känsla när jag kom inrusande och hela laget springer in och går imål med mig!! Härlig känsla.
 
Tyvärr hade vi tappat vårat tidtagningschip redan på tredje sträckan :( så vi fick uppskatta tiderna lite...
 
I måndags började eleverna i skolan och det blir lite liv i korridorerna, nu har det varit tre dagars intro och imorrn börjar vi med riktiga lektionerna. Dock fick jag något knas med ögat i måndags, det började tokrinna i båda ögonen och sedan dess har jag varit järre röd i ögonvitorna, så det har varit glasögon sedan dess och jag har varit lite öm i ögonen. Pappa trodde bindhinneinflammation, vi får se hur det blir. Förhoppningsvis kan jag sätta i linserna snart igen.. Börjar bli drygt med brillor.
 
Imorrn börjar inte min lektion fören 9,40. Och imorrn ska jag bannemej ta med mig träningskläder och köra lite morgonträning på gymmet i skolan. Löpning och kanske lite "lyfta skort"..
Så ska jag försöka komma igång ordentligt med träningen.. :)
 
På lördag flyttar jag äntligen in i min lägenhet! Ska bli toppenroligt! :D
/ Anja

Dop, paddling, KM...

Äntligen har gymmet börjat om med lunchträningarna, har verkligen saknat det i sommar! Min semester tog slut i veckan så nu är jag tillbaka till verkligheten med jobb och allt, känns dock lite skönt att försöka komma in i rutinerna även om jag ändå tycker att det har fungerat ganska bra i sommar. 
 
I torsdags var jag, Malin och hennes syster till Kanotudden i Ursviken och hyrde en kanot. Vi hade helt perfekt väder och det gick riktigt bra att paddla, det var mycket roligare än vad jag kunde tänka mig så det lär bli fler gånger :-) Tyvärr var vi tvungen att fara tillbaka tidigare än vi ville då Malin hade massagetid och jag skulle jobba kväll, men otroligt härligt var det! Kändes tydligt att det tog en hel del i axlarna men jag hade inte så mycket träningsvärk som jag trodde jag skulle ha.
 
Kl 9 igår morse hängde jag med några från mitt gamla innebandylag och tränade lite på Vitberget. En lördagmorgon, det händer inte ofta kan jag lova!! :P Det var riktigt roligt, som jag har sagt tidigare så saknar jag veeerkligen just det här med att träna med kompisar. Nu brukar jag ganska ofta ändå träna tillsammans med kompisar på gymmet, men det är ändå inte samma sak. Blev riktigt sugen på att börja om igen så jag får ta mig en funderare, det som kan sätta käppar i hjulet är ju att jag jobbar ganska mycket kväll och helg så jag missar förmodligen både träningar och matcher, samt att de kan krocka med när AIK har match... Hahahaha, ja, hockeyn är viktig här i stan!
 
Nu ska jag snart pallra mig iväg och hämta min bil som står hos en kompis innan jag ska mot stugan och middag med mamma och pappa. Vad det blir senare ikväll återstår att se :-)
 
/Matilda

Personligt rekord

Tog mig ut på ett cykelpass i söndags, så jag fick i alla fall in ett pass i förra veckan. Det blev 2,1 mil och inget rasande tempo, så jag vet inte om det gav så mycket, men det var kul att känna lite på cykeln i alla fall, har inte gjort det sedan Tjejvättern. 
 
Igår var jag ute på löprunda. Slog faktiskt personligt rekord i hur långt jag sprang, 6,6 km. Har aldrig sprungit så långt i mitt liv, 6 km var rekordet innan, haha. För pulsen är det väl egentligen inte så stora problem, hade inget jättehögt springtempo ändå, men benen tog helt slut. Shit vad trött jag var, men det är väl i och för sig det som är meningen :-) Det tog exakt 42 minuter, Är dock väldigt platt där jag springer. Det är 2 veckor och 2 dagar kvar till blodomloppet när jag ska springa milen. Det får gå på mycket vilja :-P Sista dagarna lär jag vila och i helgen ska jag iväg till Blekinge på bröllop också, så jag vet inte hur många träningspass jag hinner få in innan loppet, men det blir nog inte många. Tur att det är längre tid kvar till den riktiga prövningen - Lidingö :-)
 
Men denna vecka ska jag i alla fall lyckas träna mer än en gång, det är ett kortsiktigt mål att börja med :-)
 
/Hillevi

Lördag och fortfarande ingen träning

Lördag kväll och fortfarande ingen träning den här veckan. Kom hem från Cykelvasan för ett par timmar sedan, följde med som chaufför ett par dagar. Annars har veckan mest bestått av hundträning och annat fix här hemma. Vet inte hur jag får tiden att bara rulla iväg, men den rinner rakt genom fingrarna på mig. Hoppas på bra väder imorgon så kanske jag kan finna både tid och lust för träning :-)
 
/Hillevi

utebliven träning..

jahapp. Söndagens löppass uteblev pga en sväng på stan i lördagskväll... Och gårdagen var bestod av jobb och stall (sista ridturen i hellregn...)
 
dagen har bestått av det sista jobbpasset på IKEA, både skönt och rätt mycket tårar. Men, huset står kvar och jag vet att jag är välkommen tillbaka.

Därför har jag lite molnande gråt-huvudvärk och ingen speciell lust att springa. Dessutom har jag någon muskelsträckning eller något annat i baksida av låret/rumpan på ena sidan och det låser sig liksom i vissa lägen. Så nej, det blir vila idag igen.. Kvar för dagen är det sista fixandet i Karlstad och sen blir det att ställa klockan tidigt för att åka till Stockholm (och sen Helsingborg) imorrn. Bilen är packad till bristningsgränsen (inte riktigt ännu eftersom jagska hämta/lämna lite grejer).
 
Imorrn kommer jag sådeles sitta i bilen i typ 12 h.. Sen får jag ta igen allt på torsdag!! Så är det, kanske inte det smartaste att skippa träning, men. Jag håller stenhårt på att träna gör jag för att det är roligt, inte för att jag måste!
 
Imorrn ska jag alltså och titta till MIN lägenhet för första gången! IIIH vad kul det ska bli! :D
/anja

Mera löpning

Nu har jag även fixat gps till min pulsklocka, eller hittat den rättare sagt. Så igår var jag tvungen att springa min vanliga runda för att se hur lång den var. Eftersom knappt en kilometer går på skogsstigar så har jag inte kunnat göra någon exakt mätning innan. Till min stora besvikelse var rundan bara 4,3 km. Jag som uppskattat den till 4,5. Suck! Det är verkligen ingen lång runda. Men nu när jag kan se hur långt jag springer känns det lättare utöka rundan lite lagom för varje gång. Förra veckan blev alltså 3 löppass, men med exakt samma tempo och exakt samma sträcka. Tror inte man utvecklas särskilt mycket av det, men nu är jag i alla fall igång igen med träningen och har fått ordning på pulsklockan och skaffat mig lite koll på hur jag ligger till med allt som man mäter med den. Så nu är det bara att börja jobba utifrån det. I princip alla träningsprogram för löpning säger att man ska mixa löppassen med intervallpass och styrka. Det känns inte alls lockande att köra det ute själv, så jag får nog snart börja träna inomhus någon dag i veckan. Just styrka och intervallpass tycker jag är perfekt att köra på gruppträning, för det är något som jag behöver lite inspiration för att klara av på ett bra sätt.
 
En liten summering av gårdagens pass förresten... Jag har inte lärt mig hur man kopplar klockan till datorn än, så det blir inga stiliga diagram som Anja har ;-) Hade en medelpuls på 159 slag/min, 3 högre än senast. (Borde btw göra ett maxpulstest för att ha ännu mer nytta av det här.) Medelhastighet 9,3 km/h. Maxpuls 179. Tiden var 10 sekunder sämre än sist, tror det var för att jag fick håll den här gången.
 
Löpningen känns faktiskt mycket roligare nu när jag kan koncentrera mig på pulsen, det är något i alla fall. Annars tycker jag mest man tänker på hur jobbigt det är, haha, jag är ingen löpare :-D Men!! Kan ju kanske bli ;-)
 
/Hillevi

intervallerna!

 
Gårdagens intervaller. På schemat stod 4*60 m och sen 6*3 min. Benen var sega som trästockar efter allt jobb (först i torsdags: 5-13,30 och 20,30-23 sen fredags 5-12,30). Men ut tog jag mig! Och det ska jag bannemej ha cred för!
 
Den stora dippen innan småintervallerna berodde på att jag fick tillfälligt hjärnsläpp och kunde inte räkna till 60 m med klockans hjälp - så det tog ett tag för mig att mäta upp sträckan! Sedan är det 3 min intervallerna som enligt schemat kanske skulle gått fortare - men som sagt, med trästockar till benen var det inte så lätt!
 
Efter detta blev det ca 2 km nedpromenad och en mycket välförtjänt dusch!
 
/ Anja

Var är löparflowet?!

Träningen rullar på igen, blev väldigt peppad igen efter Vansbro simningen. Dock förstår jag inte alls hur jag ska hitta flowet vid löpning, jag tycker verkligen inte att det är så där kul som det finns de som tycker! För mig handlar det bara om att plåga sig runt, tycker inte det är så jobbigt men det är verkligen inte roligt. Jag väljer mycket, mycket hellre att träna några timmar på gymmet än en kort sväng i löparspåret... Har försöka att tvinga mig ut och det fungerade ett tag, tänkte att det skulle göra att jag till slut insåg att det är "roligt" men icke - fortfarande lika tråkigt!!
 
Fick hem min racercykel för någon vecka sedan. Det är Hillevis killes gamla, den som jag lånade när vi cyklade Vättern. Har varit ute och cyklat två rundor än så länge, senast till mina föräldrars stuga i Hjoggböle. På vägen hem gick det mycket lättare än dit, vet inte om det berodde på att jag var "uppvärmd", om det var mer jobbiga uppförsbackar på vägen dit eller om medvinden gjorde så mycket - men 2 mil på 43 minuter på vägen hem, och då cyklade jag en bit i långsamt tempo genom Anderstorp. Bra kändes det iaf!
 
Sista tiden har det varit mycket festande för min del, så även denna helg. Under början av sommaren var vi faktiskt inte ut mycket alls men nu sista veckorna är det som att vi måste ta igen allt vi missade i början, haha! Ikväll ska jag och en kompis hälsa på Cissi i Luleå och på lördag är det brännbollsfest här hemma. Jag ska även upp och på kaninhoppning i Umeå på söndag så det blir nog inte många timmars sömn, tur att man fortfarande är ung!
 
I måndags köpte jag dessutom en ny bil, en silverfärgad Golf. Mycket, mycket nöjd med mitt köp då min gamla bil nog kan ge upp när som helst även om den har gått bra hittills. Vi ska även anmäla oss till Halvvasan snart och det känns som att det är mycket utgifter nu i samband med Thailandsresan så jag försöker hålla igen på vissa saker men man kan väl säga att jag är en försäljares drömkund. Att hålla sig från affärer är alltså det bästa jag kan göra just nu ;)
 
Kram Matilda
 

Pulsklocka

Idag körde jag veckans andra träningspass. Eftersom G köpt ny pulsklocka, så har jag tagit över hans gamla, så nu kan även jag se hur hårt (eller dåligt) jag pressar mig själv :-) Så idag sprang jag samma runda som i måndags för att se hur pulsen ligger när jag springer som jag gjort tidigare. Tänkte att jag utifrån det kanske kan se vad jag kan ändra på för att få ut mer av träningen. Sprang in på en halvminut snabbare än i måndags, så det blev i princip samma tid. Fick en medelpuls på 156 slag/min. Det var ändå högre än jag trodde eftersom jag går emellanåt. Jag kom fram till att jag springer en bit och får efter en stund upp pulsen på 170-175, då är jag så trött att jag börjar gå. Jag går ungefär tills jag har pulsen nere på 140, då börjar jag återigen springa och jobba upp pulsen till 170-175. Det här är alltså hur jag sprungit tidigare när jag tränat. Nu är jag lite kluven på hur jag ska träna framöver. Får kanske göra som Anja och leta upp lite träningsplaner som man kan ha som hjälp. Jag skulle ju kunna försöka hitta ett tempo där jag kan ligga stadigt på165-170, eftersom det ändå är en relativt behaglig puls, eller ja, i alla fall en puls jag klarar av att hålla. Men samtidigt vill jag inte springa allt för sakta det känns inte kul heller, kanske t.o.m. så att tiden försämras av det. Idag hittade vi inte klockans gps, men jag ska leta rätt på den också så att jag kan se tempot. Då blir det nog lite lättare att komma fram till hur jag ska lägga upp träningen. Kanske en av anledningarna till att jag fick klockan - ingen inbyggd gps :-) En sak är i alla fall säker, jag måste börja springa längre sträckor!
 
/Hillevi

ändringar...

Dagens jobbpass var inte vårat bästa - men med de förutsättningarna vi hade löste det sig rätt bra. Det blev dock typ 180 pallar på våran lastkaj. Det innebär att vi kommer tillbaka när kunderna är borta ikväll för att köra några timmar truck, så vi kan starta och lossa av morgondagens gods från lastbilarna kl 05.
 
Det innebar att jag fick gå hem en timme tidigare från jobbet, men gick hem och som 1½ timme, ögonen var sahara efter den torra IKEA luften, så jag tog ut linserna... och att träna med glasögon är inget jag gillar. Så intervallerna för veckan får bli imorrn... Såhär blir det ibland känns det som.
 
Sen har jag ett långpass kvar för veckan.
 
/anja

Nystart...

Efter att inte ha tränat sedan innan Tjejvättern egentligen så drog jag ut på ett löppass i måndags. Körde min gamla runda på 4,5 km, varav nästan 1 km är skogsstig med lite stock och sten att hoppa över, vilket sänker tempot lite. 4,5 km tog 28 min och jag fick dessutom träningsvärk. Otränad kan man lugnt säga, inte minst med tanke på träningsvärken, vet inte när jag fick träningsvärk av att löpa senast. 30 augusti är det dags för blodomloppet och 1 mil, som tur är en ganska platt mil, så nu måste träningen verkligen trappas upp. Jag jobbar sista veckan nu, så även om det är mycket planerat för augusti redan så hoppas jag att det ska finnas lite mer tid för träning i alla fall. Just nu har jag visserligen svårt att slita mig från TVn och OS som ju är så spännande hela tiden. Men jag ska försöka att sätta mitt eget tränande före andras ;-)
 
Förresten så ska vi anmäla oss till Halvvasan 2013 vilken dag som helst. Vill du med? Hojta till så anmäler vi oss alla tillsammans. 45 km skidor, det fixar alla, tempot är ju valfritt! ;-)
 
/Hillevi