Lidingöloppet

Att försöka summera min träning senast 1,5 månaden är ju rätt jobbigt, och framförallt tråkigt att läsa. Jag har verkligen inte haft någon lust alls att skriva, eller ork för den delen heller. Stockholm har visat upp sitt höstigaste och mörkaste väder, ett par dagar med ca 5 cm snö fick vi i början på dec - annars har det varit barmark. Jag vet inte om det är det som gjort mig trött, höstdeppig och opepp på det mesta... Men sedan en vecka tillbaka blir det ju i alla fall ljusare! 
 
Igår och idag har stockholm i alla fall bjudigt på sol och fint väder - behövs verkligen! Igår hade jag planerat att köra ett boxpass på gymmet, jag tog en 1,5h promenad innan för att få lite sol. Väl uppe på Hammarbybacken för andra gången mötte jag ett gäng från min löpgupp som skulle ut på långpass och de fick mig att hänga med. Så, via mobilen avbokade jag boxpasset och gav mig iväg med dem - iklädd vanlig regnjacka och asfaltsskor (dvs inte speciellt bra grepp), jackan åkte dock av efter en kort stund och så fick jag bara ta det lite lugnt över rötterna. 
 
Detta är vår vardag i skogen - ni ser en glimt av mig i rosa tröja och en snygg tofs som slungas i vinden! :)
 
Senaste veckan har inneburit mycket löpning, Startade jullovet med 10km reflexlöpning på kvällen, sedan blev det två dagar senare 11km i dagsljus, tre dagar senare blev det 15km dagsljuslöpning i Kolmårdsskogarna utanför Norrköpning och igår ca 15km (hade inte klocka på mig) i Hellas. Härligt att få vara ute i dagsljuset! 
Höjdmeterkurvan över Annandagslöpningen i Kolmården - tot 328 hm! 
 
 
Rubriken då - ja, igår anmälde jag mig till 50 upplagan av Lidingöloppet. Jag hoppas på en helt OK startgrupp och att jag ska kunna gå upp lite i träningsmängd (framförallt längd) på mina löppass så Lidingö inte bara blir en plåga. Jag tror det kommer gå rätt bra, jag inte bara gett mig ett par nya terränglöpskor i julklapp utan 'även en plats på ett löpläger i juni i Åre. Ska bli jätteroligt och givande tror jag allt! 
 
Nu är det dags för lunch och sen ska jag dra mig in mot stan för att ta bussen till Karlstad, har laddat min dator med lite film, köpt snacks och så ska jag nog göra lite kaffe i en termos för att få de 4,5h att gå rätt fort. :)
 
Gott nytt år på er!
/Anja

Jul, jul, jul!

Nu är det inte många dagar kvar till julafton. Efter Lidingö bestämde jag mig för att köpa ett par nya löparskor, jag sitter med i min bostadsrättsförening och vi får ett bidrag för detta. Tänkte att jag skulle lägga de pengarna på mig själv så nu är jag ägare av dessa!

Har även lyckats föra över en av bilderna från Lidingö från mobilen till kameran. Tror inte ni har sett den så försöker bifoga den också :)

Träningen har flutit på ganska bra för mig trots plugget och jobb och allt annat. Har räknat på det och tror jag har jobbat 70-80% i höst samtidigt som pendlingen till Umeå för heltidsstudierna. Och hockeyn flera dagar i veckan, träningen, kaninerna, kompisarna... ja, inte har jag haft mycket tid över inte :) Förra veckan vad jag och Vonka till Göteborg och såg utematchen på Gamla Ullevi, helt fantastiskt (och massa tack för att vi fick sova hos dig Anja!) men jag fick tyvärr med mig en förkylning. Den har egentligen bara suttit i halsen, jag har inte känt mig sjuk i kroppen men har ändå inte tränat på drygt en vecka. Första passen var igår och idag blev det bodypump 55 min och sen direkt spinning 55, har varit piggare efter det om jag säger så! Nu ska jag fortsätta med maten, på ett tag kommer några kompisar som ska bjuda på trerätters. Jag är ingen stjärna i köket så jag känner mig ganska nervös faktiskt, haha!

God jul och gott nytt år om vi inte hörs före det!
/Matilda