skitdag...

Idag på jobbet var det inte alls någon bra dag. Jag skulle för första gången på jättelänge vara arbetsledare på Tag självlagret istället för ute i varuhuset... och det gick verkligen skit. Första lastbilen fick vi ur fort och då gick allt enligt planen, andra lastbilen tog verkligen aldrig slut. De höll på att dra ut grejer ur den i 2 h (2 pers) vilket är mer än vad det brukar ta.. Sista lastbilen gick rätt fort, men då var klockan redan efter 9 och vi hade mindre än 1 h på oss att fixa allt. Lösningen på det blev en massa pall med gods som står på våran lastkaj. Det är så typiskt att jag ska få sådanahär dagar.. de är ju inte direkt självförtroendehöjare precis.. Men, man måste lägga detta bakom sig och blicka framåt.

Imorrn drar jag ner till min pappa i helsingborg. Jag har diskat och städat kaninburar nu på kvällskvisten och nu återstår bara det sista packandet innan jag är redo. :) Men det är saker som tandborste och sånt....

Nu blir det snart sängen för min del, efter en hård dag på jobbet och en tur i stallet så är jag rejält trött. Så skönt att vara fysiskt trött och kunna somna direkt!
/ Anja

Träningsvärk!

Shit vilken träningsvärk jag fick av gårdagens pass. Jag lassade inte på tyngre än jag brukar, men ändå är benen helt slut, haha. Nog för att det är länge sen jag körde styrka, men jag har ju gått på skivstång massa gånger under hösten med samma vikter som igår, utan att få sån här träningsvärk. Det gick tungt igår i alla fall, men förhoppningsvis var det ett träningspass som gjorde nytta i alla fall :-)

Idag blir det jobbet från kl 14. Sitter här och försöker plugga lite nu, men jag är mest bara okoncentrerad. Om 2,5 vecka startar vårterminen och jag vet inte om jag ska vara där eller inte. Blir galen på den här ovissheten. Jag är en riktig planeringsmänniska. Sen skulle jobbet kännas så mycket lättare om jag bara visste att det är sista rycket nu. Min lärare skulle gå igenom mina papper i november eftersom hon inte hade tid i oktober. Sen när halva december gått så hörde jag av mig, då skulle hon gå igenom allt "nästa vecka" som skulle vara julveckan då, och nu när jag frågade igår hade hon fortfarande inte kollat på det. Blir ju galen och känner mig så himla maktlös.

Jag lämnade in mina skidor på Lindells igår, så på fredag eftermiddag ska de vara färdigvallade. Inte lätt att vara nybörjare, han ställde ju massa frågor som jag inte hade någon aning om. Men nu ska de iaf lägga på glidervalla och borsta dem ordentligt och så, så att det går in i alla porer. Så är det bara för mig att mixtra med fästvallan sen, eller ja, det är väl inte så bara för min del, men ändå :-)

Nej, nu ska jag fortsätta med mitt pluggande :-)

/Hillevi


lågsäsong...

Min träning ligger just nu på lågsäsong. Inte många knop de senaste veckorna. Idag har jag jobbat 9 h vilket gör fötter och ben allmänt ledsna. Först körde jag tryck i 5 h sedan stod jag 4 h och diskade, de hade dåligt med folk i restaurangen.... så nu har jag diskat för en evighet frammåt!

Har i alla fall ambitionen att ta mig ut någon gång under min andra ledighetsvecka (fre-ons) så jag packar i lite träningskläder.

Idag ska jag i alla fall ta mig ner till stan för att klippa mig, det blir cykeln som ska rastas lite. :) Skönt det! Det slitna ska bort och luggen ska trimmas lite! Frågan är bara vad man ska ha för kläder på sig, jeans känns lite som en självklarhet eftersom jag ska ut och vistas bland folk, men jackan är väl det stora problemet, vinterjacan går helt bort, regnjackan eller min tunna vindjacka.... Det är rätt mörkt och grått och lite regn i luften, men jag vill ändå testa vindjackan. Hmmm... stora i-lands problem där!

Nej, nu har jag nog blajjat klart, inte mycket vettigt men...

// Anja (som vill ha snö NUUUU!)

Mycket flängande, lite träning

Jahapp, då var julen över. Mycket resande och flängande hit och dit har det blivit. Inte så mycket träning. Jag sprang 6 km på löpbandet i onsdags, alltså för en vecka sen, och det blev det enda träningspasset förra veckan. Den här veckan har jag bokat in skivstång-intervall ikväll. Kroppen kommer få kämpa, för det är ett riktigt tufft pass, men det ska bli kul att äntligen komma iväg och träna lite. Vi har funderingar på att försöka hitta något längdskidspår att åka i på nyårsafton, på dagen. Men det är så himla varmt ute så vi får se hur vi lyckas med den saken. Jag ska i alla fall åka ner till stan idag och se om jag kan få skidorna vallade tills dess. Igår fick jag äntligen igenom min semesteransökan, så nästa vecka drar jag till fjällen tors-sön, ska bli sååå himla skönt och roligt!! Behöver verkligen komma bort ett tag!

I övrigt kommer vecka 1 och 2 bli galet fullspäckade. Ska jobba på två jobb, skriva hemtenta på 12-14 sidor (inklusive fältstudie på den), gå i skolan, åka till fjällen några dagar. Jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det. Jobbar typ hela tiden, men men, det får bara ordna sig. Jag räknar med att allt lugnar ner sig vecka 3. Då ska jag inte längre plugga heltid och jobba mitt fasta schema samtidigt. Skööönt!

Hoppas att ni alla haft en god jul!

/Hillevi

Ledig dag!

Idag är jag ledig för denna vecka och dagen startades redan vid 6,15 tiden. Jag vaknade och kunde inte somna om, så vid 6,40 gick jag upp och ut till tvättstugan. Tvätten är färdig sedan någon timme tillbaka och jag har uträttat mina ärenden för dagen, kaninerna är ute i hagarna och just nu dricker jag förmiddagskaffet och har ätit några mackor.

På träningsfonten vet jag inte hur jag ska göra idag. Jag har de senaste dagarna haft känningar i foten som jag bröt förut. Inte bra alls, så jag vet inte hur det blir med träningen. Imorrn hade jag tänkt ta med mig racerröd till jobbet för att pumpa däcken, skulle pumpa den för någon månad sedan men pumparna på skolan passade inte.. Eftersom marken ligger helt bar från snö och foten gör ont kanske man ska ta upp cyklandet.?

Det är verkligen toppenfint väder ute, klarblå himmel och solen som lyser! Så egentligen borde man ju gå ut. Vi får se vad dagen bjuder på helt enkelt! Ska i alla fall njuta av min lediga dag!

/ Anja

underbar vardag!

Då var det vardag igen, det känns bra. Idag har jag jobbat, handlat, pantat all vår pant, städat hos kaninerna och haft dem ute innan jag hamnade i soffan och här sitter jag fast. Ska snart försöka ta mig upp... Men just nu är jag så trött i kroppen att jag bara vill sitta och vila.

Idag har jag även testat mitt nya träningsset mer, och jag är så nöjd med det! Det är så skönt att vara ute och det inte blåser kallt om låren! Dock blir det inte mycket mer träning än städningen av burarna för dagen. Helt slut är jag verkligen!

Imorrn är jag i alla fall ledig och ska försöka få en frisörtid, förhoppningsvis är det lika milt idag så man kan cykla in till stan (imorse vid 4,30 när jag åkte till jobbet var det 7 !!! plusgrader!!).

nej, nu ska jag försöka ta mig upp ur soffan...
/a

Return of Anja!

Oj, såhär lång paus från bloggen har jag inte haft sedan vi startade tror jag, förutom mina semesterveckor där jag inte hade tillgång till internet.

Men, det har varit välbehövligt.! jag har fått vila ut hos mamma, sovit typ 10-12 h varje natt, bara ätit gott och tagit det lugnt. Promenerat på stan. I julklapp fick jag dessutom ett nytt träningsset, vint-"fodrade" byxor och en tunn vindjacka samt ett par träningshandskar (det var ett set). Mamma var dessutom på sitt bästa humör (det är hon jämt, hon skämmer bort oss så!) och gav mig även ett par riktigt dyra levisjeans i julklapp.. Åh, de sitter som ett smäck och har en helt underbar färg!! Helt fantastiska helt enkelt!! Sedan fick jag även en julstjärna (i form av en ängel som jag hade när jag var liten men som slängdes i flytten) samt en bok och från bästa Helena fick jag en rattmuff och ringklocka till cykeln!

Mycket nöjd med mina klappar är jag! :) Byxorna har dessutom testats när jag var iväg och tankade bilen och det blåste rätt rejält, de var riktigt sköna i blåsten! :) Jag har dessutom fått hem min musikhjälpen tshirt som jag beställde förr- förra veckan och så köpte jag ett par nya pjamasbrallor i stockholm. Såhär mycket nya kläder har jag inte haft på flera år!!

Oj, vad mycket svammel det blev!! Ska försöka sammanfatta mig lite, har haft underbara vila upp mig dagar nu! Känns som jag har lite ny energi och att det inte skär alldeles för mycket att ställa klockan på 4,20 imorrn... :)

Nu ska jag göra matlista och handlingslista till imorrn!! Jag fick med mig lite mat hem från mamma vilket räddade mig ikväll...

// anja

Snart lite julledigt

Förra veckan blev en helt ok träningsvecka trots all stress, med tenta och annat. Skivstång på måndagen, löpbandet (6km) på fredagen och så spinning på söndagen. Den här veckan kommer nog inte inehålla så mycket träning. Har inte tränat hittills. Tänkte nog hinna ner en sväng imorgon, då har jag bara skola, inget jobb, så det borde jag hinna. Sen är det jobb torsdag och fredag som står på schemat. Och på lördag är det ju julafton, så då åker jag till Göteborg och min familj som jag längtat efter. Men jag jobbar annandagen, så det blir en snabbvisit. Imorgon är i alla fall sista dagen i skolan fram till vecka 2. Har dock hemtenta, som dessutom är en fältstudie, så jag kommer ha att göra, men ändå. Det ska bli skönt att ha lite tid att planera själv och inte bara kolla på klockan ständigt och jämt för att hinna med alla tider som ska passas. Nej, imorgon ska jag hålla föredrag i skolan igen, bara ett kort sådant, men ändå. Det är bäst att jag försöker ta tag i det nu, eftersom jag jobbat istället för att plugga under dagen.

Förresten är det såå fint ute nu. Vitt. Men på fredag ska det bli 7 plusgrader såklart, typiskt. Jag vill ha mer snö!

/Hillevi

Lugn dag

Snöslask, regn och rusk... Ja, det är det vädret vi har just nu. Tack och lov är det jul snart, känns då bra att det är vitt ute till det!

Allt rullar på som vanligt hos mig. Jobbade nästan 70 timmar veckan som var, slutade kl 08 i morse och har efter det bara sovit och tagit det lugnt. Har nu fått på mig träningskläderna så det är dags att fara en sväng förbi gymmet och svettas innan kaninerna ska få mat.

Ikväll kommer min lillasyster förbi, vet inte när det hände men jag har faktiskt blivit lite familjekär... Speicellt nu när hon flyttar till Dublin för jobb i början på januari måste jag ju passa på och träffa henne :)

Jag har så länge jag kan minnas alltid varit tät i näsan, även om jag inte känt mig förkyld. Jag är ju allergisk mot en del saker (gräs, björk, katt, hund bl.a.) men den sista tiden har jag blivit så less på att inte få tillräckligt med luft, det är i alla fall så det känns ibland. Fick tid hos vårdcentralen dagen efter och det visade sig att min näsvägg är böjd och det var dessutom något som var svullet, så nu ska jag använda kortisonnässpray varje dag i en månad till jag ska på återbesök. Har det inte blivit bättre (näsväggen blir knappast rak av nässpray :P) så blir det remiss till öron, näsa, hals på lassa och eventuellt en näsoperation. En arbetskompis har gjort samma sak och hon sa att det var jättehemskt och gjorde jätteont, men om det gör att jag kan andas så är det värt det :)

Nu ska jag iväg och svettas, höres!

/Matilda

julledigt.

Imorrn åker jag hem till min mor för julledigt. Det känns jättekonstigt, jag tror inte jag har förstått det, att jag har ledigt nu... Eller efter imorgon. Nu har jag kläder i torktumlaren och på torkhängare i badrummet. Det var tur att jag tvättade idag, hade ungefär noll rena kläder.. Eller, några men.

Julledigt innebär nog inte mycket träning, idag ska jag på julmys med jobbet också, vilket innebär att det inte blir mycket till träning, och imorrn eftermiddag går tåget till Stockholm! :) Blir nog en del turer på stan eftersom jag hittills köpt 2 halva julklappar. Bra där anja... (not). Dock har jag bara syster och bror kvar och det ska jag nog kirra in.


Bjuder på en härlig bild på vårat troll Baloo, tagen i lördags.. Han är så söt, nu ligger han som vanligt och sover i mitt knä. Tänk att så mycket kärlek kan befinna sig i en sån liten kropp... Och att bara någons närvaro kan göra en så otroligt glad!! Fatta vad jag kommer sakna honom i jul!!

Nu blir det fixande och packande, ska packa både kläderna (till resan) och skolväskan.

Tjipp! / Anja

storslagna planer...

Igår kunde jag utföra en liten segerdans på labbet eftersom mina bakterier hade överlevt elchockningen OCH tagit upp det främmande DNAt och sen vuxit. Det kändes helt awsome!! Så idag har jag varit och strukit om dem och imorrn ska de odlas så jag kan labba på måndag. Puh!

På tisdag åker jag hem till min mamma för julledigt. Behöver jag säga att jag LÄNGTAR! Jag är så slut i kropp och huvud nu att jag har gått på sparlåga.

Sedan är det verkligen bara slutspurten kvar. Känns helt sjukt, det känns som att det var nyss jag började! När jag sen är färdig med mitt arbete så ska jag bara ta det lugnt. Jobba på IKEA och faktiskt unna mig själv att ha två dagar ledigt i veckan!! Så då blir det träning!! :) Jag har så stora planer för mig själv. :) Jag vill slipa ner rekordet på både 5km och milen, jag skulle vilja testa en halvmaraton, sen har vi ju tjejvasan, tjejvättern, tjej vansbro och lidingö tjejlopp... Jag hoppas att jag kan ta i tu med alla mina mål och faktiskt lyckas med några. Det känns som att jag ganska ofta bara satsar lite halvhjärtat på träningen eftersom jag haft så mycket skola och jobb...

Nu ska jag ta lite lunch och sen gå ut till kaninerna och städa hos dem. På i bakgrunden har jag självklart MUSIKHJÄLPEN. Kom igen, skänk ett bidrag, i princip alla har råd med en 50lapp, ät matlåda 1 dag så har du sparat in dessa kronor och kan ge tjejer en möjlighet att gå i skolan. Eller har du inte 50 kr, ring ett samtal och skänk en 10a. Nummer och sånt finns på www.musikhjalpen.se Det är verkligen för en god sak skull!! Alla ska ha möjlighet att gå i skolan!

<3 / anja

Borde kanske inte blogga just nu...

Dags för en liten lägesrapport här på bloggen känner jag. Är dock inte alls på humör så jag ska göra mitt bästa för att inte smitta ner er läsare med mitt dåliga humör :-)

Jag hade avsatt hela måndagen för tentaplugg, eftersom tentan var i tisdags. Kände dock att jag kunde få unna mig ett träningspass mitt i allt pluggande. Man orkar ju inte vara koncentrerad en hel dag i alla fall. Så jag var på skivstång i måndags. Körde samma vikter som sist och det kändes riktigt lätt faktiskt. Förutom benen, där jag inte ökat något på hela hösten, men ändå alltid får träningsvärk eller någon annan konstig värk. Jag var knappt svettig efteråt och var riktigt sugen på att ställa mig på löpbandet, men det blev raka vägen hem till tentaplugget igen. Tänkte kanske hinna en sväng på löpbandet på fredag. Då är jag ledig från jobbet, så har bara skolan att anpassa mig till. Funderade på spinning, men jag får se, det lutar åt löpbandet... Söndagar brukar jag alltid träna, så förhoppningsvis får jag in 3 träningspass den här veckan, var ett tag sen.

Det har verkligen varit fullt upp sista veckorna. Jag skrev tenta igår kl 8-12 och sen hann jag lagom äta lite lunch innan det blev jobb till kl 20. Sen var jag tvungen att förbereda dagens föredrag igår kväll. Läsa litteraturen som vi skulle utgå ifrån och planera vad jag skulle säga. Hade sedan föredraget imorse kl 8 (definitivt en av mina sämsta prestationer på universitetet). Nu ska jag käka lunch och sen blir det jobb till kl 20 ikväll också. Imorgon har jag egentligen seminarie i skolan, men jag jobba 9-20, så jag missar det. Måste därför göra en kompletteringsuppgift, men först och främst måste jag ju läsa in litteraturen som är till det seminariet, var 2,5 bok. Jag hinner inte med för fem öre, men men. Nästa vecka är det ett par seminarier i skolan, sen blir det mer egenstudier över jul och nyår, så då har jag nog chans att jobba mig ikapp lite.

Just nu är det nog mest jobbet som får mig på dåligt humör. Man orkar inte engagera sig för att förbättra saker som man inte tycker funkar, eftersom det känns helt hopplöst. Dessutom blir jag ju förhoppningsvis tjänstledig till våren, så det känns enklare att räkna ner dagarna istället. Jag brukar vara en sån som engagerar mig och tar tag i saker, men just nu är det bara så mycket som inte funkar och det känns som att man redan gjort ett försök, så jag är mest likgiltig till det mesta. Den där känslan finns där när man vet att man ska gå till jobbet, när man kommer hem från jobbet osv. Verkligen inte bra. Förut kunde man i alla fall komma hem till en glad hund som fick en på bättre humör. Så tog man en promenad och sen när man kom in var man en ny människa igen. Så är det inte nu, men skolan får fungera som andrum så länge. Den får en att tänka på annat och känna att man gör något bra (bortsett från den här morgonens föredrag då).

Har sökt semester över trettonhelgen eftersom jag vill till fjällen då, men det vill inte min chef bevilja. Jag försöker att hitta saker att se fram emot, eftersom vardagen inte känns helt kul just nu. Tjejklassikern är ju en sak att se fram emot. Nu kläckte jag även den nya idén om Fjällräven Classic 2013. Jag vet, planera 1,5 år i förväg känns ju sådär, men samtidigt är det kul att planera och längta lite. Det får en på bättre humör. Om någon är sugen på att hänga med så säg till! Det gäller att hänga med i svängarna nästa höst när biljetterna släpps, annars blir det ingen kvar. Men som sagt, det är ju ett tag kvar tills dess :-)

Hoppas ni alla hade en fin Lucia igår!

/Hillevi


6 km kvällsjogg i regnet

dagen spenderades för min del med aldeles för många lussebullar, peppakrakor och kemilärarnas hemagjorda glögg. Vi stängde ner våra labb för dagen och ägnade oss att sitta och prata och spela kort. Vid 14,30 tiden hade vi sådeles en rejäl sockerkoma och x antal partier sjuan bakom oss. Och vi gick hem så jag var hemma vid 15 tiden. det var så grymt skönt att faktiskt komma hem när det är lite ljust ute!

Dock mådde jag inte så bra efter att socker, det var verkligen socker socker socker hela tiden. Jag trodde inte det skulle vara fysiskt möjligt att jag skulle säga att jag inte var sockersugen... Men även jag har alltså en gräns!

Väl hemma tog jag mig ut i regnet på en joggingtur. Jag bestämde mig för mer åt fart-hållet än distanshållet och avverkade 6 km på ca 35 min. fart är väl inte att ta i.... Men men.. Det var en tur i rejält regn och blåst... Så jag är nöjd. Efter det hets drack jag vatten och åt glatt upp min matlåda vilket resulterade i rejält magont. Det har tack och lov lagt sig nu...

Hillevi har även hittat utmaningen för 2013. Vad konstigt det känns att hoppa på ett tåg för näst-nästa år... Haha, men när hon presenterade fjällräven classic kunde jag inte säga nej... Åter till Norrland liksom!! :D

annars är det inte så mycket att rapportera... Livet tickar på som vanligt...

/// Anja

veckoplaner!

Eftersom jag bara har tre dagars jobb denna vecka ska jag försöka hinna med lite mer träning än förra veckan. Idag, måndag står stallet på schemat. Igår var hästen på bråkhumör och jag fick inte fånga honom, så jag fick låna en annan häst som tur var. Sedan var det mockning och lunchfodring. Minusgrader innebär att man måste hacka loss bajs som frusit i hagen. Men det fixade jag på 45 min. :)

Imorgon tisdag vet jag inte riktigt hur jag ska göra, våra doktorander bjuder på egengjord glögg... Vi får se om det blir någon träning. På onsdag är det som vanligt min favoritinstruktörs pass! :) Det sista för terminen eftersom jag åker hem till mamma nästa tisdag.

På torsdag brukar jag som vanligt träna spinning på morgonen, och på fre-sön är det jobb som gäller. Kanske något löppass...? Vi får se.

Nu ska jag klä på mig och ge kaninerna nytt vatten. Baloo har variut lite jobbig i natt, han har velat ligga med sin päls/sina morrhår mot mitt ansikte vilket kitlas väldigt mycket! Så jag har hela tiden flyttat på mig.. Så har han flyttat efter.. Sen har han härjat i min säng ett tag med. Dessutom har han lyckats kloa mig så jag fått ett rivsår på näsan!!

Nu hoppas jag att snön kommer snart.. Det börjar kännas lite svettigt inför tjejvasan... Bara 2 månader kvar!!! :S :S

// anja

Ingen träning, men väl städning och jobb!

I en svag sinnerförvirring i veckan fick jag för mig att jag skulle få sovmorgon i helgen... Ha, vilket skämt! Klockan ringde som vanligt 04:20 och 6 h senate kunde vi ha rott hem hela varupåfyllnaden för dagen. Jag har faktiskt märk skillnad på mig själv senaste veckan, på jobbet är jag betydligt mycket lugnare, stressar inte upp mig för saker och tar inte saker så hårt som jag gjorde för någon månad sedan. Då var det livskatastrof om vi hade ett par pallar kvar efter 10. det känns skönt, blir mycket roliagre att gå till jobbet då! Idag hann vi med råge färdigt (vi var färdiga vid 09.20) och dessutom med en sjuk! :D Det känndes fint!

I övrigt denna vecka har jag bara hunnit med 2 pass, två träningspass. Det sämsta sedan jag hade min månadsvila med den brutna tån. Men å andra sidan kommer jag ha hunnit med 5 dagar på jobbet och 6 i skolan. Det får väl jämna ut det hela. Nästa vecka är det betydligt mycket lugnare med jobb, bara 3 dagar (fre-sön). det ska bli skönt.

Idag har jag även tagit lite disk och plockat och sorterat min tvätt, ska äntligen tvätta idag. Igår och idag har jag inte haft någon jobb t-shirt att ha på mig (har kört med ett vanligt linne) vilket vi egentligen inte får. Men jag har bara en jobb t-shirt. Men imorrn blir det åter i min IKEAtröja!

Nu ska jag även ta tag i förådet vilket ser ut som ett smärre bombnedslag, ska försöka bringa lite ordning så man lättare kommer in/ut.. Sen blir det nog inte så mycket mer för dagen..

/ Anja

Cykel - check!

Ääääääntligen (!!!) har jag fått tag i en cykel som jag ska cykla Tjejvättern med! Av en kompiskompis kan man väl säga, om jag har förstått det rätt har han tävlat en hel del med cyklar både i skogen och på vägen. Jag ska få låna en av hans cyklar, vet inte vad det är för sort men den ska vara bra så det litar jag helt på. Vad som helst är ju bättre än min damcykel med tre växlar som är min vanliga cykel... :-) Ska få låna den i vår så jag hinner cykla in mig lite, så nu hoppas jag att snön inte stannar kvar så länge som den ibland brukar göra.

En sten har i alla fall fallit från mina axlar, känns hur skönt som helst att ha det klart! Under nästan ett halvår har det inte kommit ut någon passande cykel på Blocket så jag har faktiskt hunnit planera min ekonomi så jag skulle kunna köpa tävlingscykeln som min farbrors företag säljer. Tack och lov behöver jag nu inte lägga ut nästan 7000 kr på den utan kan istället med glädje investera i ett par bra cykelbyxor istället.

Sista tiden har jag känt mig pigg och det har blivit en hel del pass på gymmet. Har blivit lite duktigare att gå på gruppträningspassen, barbell är fortfarande favoriten, och det känns som att det börjar ge resultat. Funderar lite på om jag ska ta och göra min andra kroppsanalys snart. Det ingår två i medlemskapet och då får jag se om det har blivit några förändringar i muskelmassa och fettmängd. Nu tycker jag sånt är ganska ointressant, om jag enligt maskinen har för mycket fett i vänster arm blir jag mest irriterad... Men lite kul är det ändå, framförallt vill jag se om min totala muskelmassa har ökat. Får se om jag kollar upp det där snart :-)

Snön har kommit också, de har gått ut med en klass 2-varning här med varning för drivbildning, men inte en snöflinga eller lite blåst så långt ögat kan se! Kanske kommer det till helgen istället. Jag är ju inte direkt någon stjärna på skidor och inte direkt den som åker ett varv för att jag tycker det är skönt så jag vet inte riktigt om jag ser fram emot det eller inte. Får snarare ånget över att jag är för dålig att ta mig ut med skidorna trots att spåret går utanför mitt vardagsrumsfönster. Näe, jag är den som pallrar sig ut för att jag inte vill komma sist i det där förbaskade loppet. Stupar i spåret gör jag titt som tätt och blir ännu mer irriterad än jag var före, men jag ska fan i mig inte bli frånåkt av tanterna i spåret (blev det i våras) så blir väl att försöka borra ner huvudet lite mer i vinter än vad jag gjorde förra året :-) Tävlingsmänniska är jag på gott och ont. Ibland blir det lite jobbigt att tävla om precis allt.

/Matilda

Minskad träningsdos

Hur sjutton kan man få ont i svanskotan av att träna? Jag har fått det ett par gånger tidigare, men nu är det verkligen värst. Tränade i tisdags, skivstång-intervall. Kände ingenting när jag tränade, men direkt på kvällen sen. Öm som bara den i svanskotan så kan ju knappt sätta mig ner. Värst är att sätta sig i bilen, för där är det svårt att sätta sig riktigt sakta eller att sätta sig med ena sidan först. Jag vet, det låter helt sjukt, men det är ömt som satan, fortfarande. Så fort jag stöter emot gör det ont, men ondast gör nästan att sätta sig på huk, fastän jag inte nuddar något då alltså. Det måstre vara någon övning eller nåt, jag vet inte. Någon som hört talas om detta eller kännt detsamma?

Hur som helst hade jag tänkt springa på löpbandet idag, men det blev det inget med. För det första hade jag så ont i svanskotan, för det andra har jag träningsvärk sen i tisdags (lassade på lite mer vikt än vanligt) och för det tredje så var jag i skolan hela dagen och orkar inte åka till gymmet på kvällen och trängas med alla dagjobbare. Tänk vad många bra bortförklaringar man kommer på ibland :-) Nämen jag har haft en del känningar i ena knät, plus nu svanskotan så jag bestämde mig för att lyssna på kroppen helt enkelt. Har i alla fall anmält mig till spinning på söndag kväll efter jobbet, så jag gör så att jag nöjer mig med två träningspass den här veckan också. Lite minskad dos träning för mig nu med andra ord. Imorgon blir det skolan och sen jobbet, lördag jobb och söndag jobb. Nästa vecka blir det tenta. Ligger så galet mycket efter, det här med att plugga och jobba samtidigt går väl inte som en dans på rosor precis, men jag försöker att hålla mig över ytan så gott det går.

Förresten har snön kommit här nu. Visserligen bara ett par centimeter, men ändå. Och inatt blir det typdligen en dm till (klass 1 varning t.o.m.). Det skulle dock vara blötsnö som ska komma, så jag hoppas det inte blir slask av alltihop. Snaaaart får nog längdskidorna komma ut och röra på sig.

Eftersom det har varit dåligt med bilder på sistone lägger jag med en bild över min träning i november. Det blir inte så många pass på en månad, men kollar man ungefär hur många dagar det går mellan varje träning så känner jag mig nöjd ändå. Jag tränade ju typ ingenting förut, så det är en klar förbättring :-)

/Hillevi

Träning november 2011.

tränat!

Igår blev jag först lite besviken när jag kom till träningen, inte min favoritledare... Och därmed inte mitt favoritpass. Men det fick bli ett powerstep pass. Tyvärr hade jag känningar i brutna-tån-foten och höger knä. Nej nej nej. Inte OK!

I morse blev det ett spinningpass, trots att jag inte maxade var jag SJÖblöt av svett när vi var fädiga. eftersvettades något enormt gjorde jag med. Så jag hoppades att det skulle vara dött i forskningskorridoren i skolan eftersom jag gick dit direkt och odlade om mina bakterier innan jag gick hem för att duscha. Och tack och lov så var det tomt!

I övrigt har jag insett att det är ju faktiskt snart jag ska vara klar med mitt arbete!! Idag ska jag elchocka E coli och föra in nytt DNA som jag gjort. DNAt är en hemmabygd "ring" (plasmid) som jag alltså kombinerat ihop helt själv! Det är så fruktansvärt coolt att folk har kommit på hur man kan göra sånt här!! Jag fattar inte vilka brainiacs de måste vara!! Jag hoppas att det klippa och klistra jobb jag gjort har gått bra, det får vi se imorrn om mina coli har överlevt!

I övrigt hoppas jag att jag ska orka med någon springtur de närmaste dagarna. Jag jobbar dock lördag och söndag plus att jag har stallet på söndag... Så måste jag till skolan både lör&sön för att stryka om och odla bakterier. Vi får se, egentligen är det rätt sjukt, man kan sitta vid datorn/TVn i timmar och så säger man att man inte har tid att träna...!! När det kanske räcker med 30 min träning...

Nej, dags att packa ihop och dra till skolan.
/ Anja

trött...

Det sket sig i stallet. Hästen vägrade bli fångad, jag jagade i 30 min. Sen gav jag upp och åkte hem. Skithäst rent ut sagt. Ibland är jag så less på honom.

Så trött på väg till stallet att jag nästan började gråta. Skiter i allt vad träning är ikväll. Orkar verkligen inte. Just nu önskar jag av hela mitt hjärta att det kan bli 20 januari... Så terminen kan ta slut och jag kan få andas.

/ anja

IntervallFlex

Var på IntervallFlex i söndags. Testade ett nytt pass, men med en ledare som jag gillar. Det var ett riktigt bra pass tyckte jag. Var dock inte alls i form och fick det kämpigt, men det är väl så det ska vara med träning. Passet bestod av en halvtimme intervaller och knappt en halvtimme rörlighetsövningar, typ stretching fast i rörelser. Alltså gäller det att ge järnet första halvtimmen för att sen få en riktigt skön flex-del. Jag gav allt jag hade, mer kunde jag inte göra, var helt slut.

Förra veckan blev det bara 2 träningspass. Hade ju tänkt träna i onsdags eftersom jag var ledig då, men den dagen blev helt förstörd så det blev inget med det. Det var en tung vecka, så jag får vara nöjd med 2 pass.

Ikväll blir det SkivstångIntervall. Det är lätt det jobbigaste passet av alla som jag gått på hitills, men jag har jobbat flera tisdagar i rad nu så det ska bli kul att äntligen komma iväg på det.

Igår och idag har vi haft inventering på jobbet. Började kl 6 imorse, men det gick över förväntan så det var skönt att få komma hem och ha dagen ledig. Ska ner till skolan på föreläsning kl 13 och sen blir det ju träning ikväll. Nästa vecka har jag tenta. Ligger sjukt mycket efter, men det får lösa sig på något vis. Förra veckan har förstört hela min koncentrationsförmåga, men men. Jag får göra mitt bästa och se hur långt det räcker.

Kylan har kommit så nu saknas bara snön. Ligger faktiskt lite, lite snö på sina ställen och vattenpölarna tinar inte ens upp på dagen, så vintern är helt klart på väg. Hoppas den kommer snart så att längdisarna få komma ut ur garaget och röra lite på sig :-)

/Hillevi

vila vila vila..

Sedan i lördags har jag inte utfört någon träning alls. Jobbade sön och mån och igår var det även skola 11-17, vilket innebär en 12 h jobb/skoldag. Puh. När jag väl kom hem orkade jag inte träna.

Summan av kardemumman förra veckan blev i alla fall 4 träningspass! Varav 2 löpturer på totalt nästan 28 km! :) Dessutom hann jag med 1 styrkepass och ett styrke/konditionspass.

Idag blir det stallet efter skolan, ska försöka rida. jag hoppas att hästen är snäll och vill fångas. kanske blir det en tur i paddocken eftersom snön fortfarande lsyer med sin frånvaro och det är becksvart ute efter 15 tiden. Inte roligt när vi inte har någon ridväg med lampor.

Förhoppningsvis blir det ett par träningspass denna vecka, har bokat mig på träningspass på ons och torsdag. Så kanske lite löpning på det. Det är fortfarande aldeles för lite snö (första flingorna kom igår) för att köra skidor. Jag börjar bli lite lätt panikslagen för den delen..... Behöver verkligen träningstimmar!!

Nej, nu är det diskningstime.... Förstår inte hur diskberget alltid blir så stort?!!

/Anja

22 km senare...

Ett långt löppass kräver en lång berättelse! :) Dessutom har telefonen samarbetat med mig och bilderna gick smärtfritt in i datorn.

så, kl 08:50 startade jag och det här möttes jag av:

Ganska kass bild eftersom min telefon inte är en digitalkamera precis, men det ska föreställa en rosa-röd lysande himmel och en stor sol skymta bakom molnen. Men den här synen kan jag inte direkt påstå att jag fick se länge. Löpturen kantades av moln och blåst och regn. men fötterna var på!

Nåväl, jag gick en låt och sen började jag låta benen rulla, när jag kom ner till sjön blåste det rejält, men jag var nöjd och glad för mitt påhitt! jag varvade löpning med små korta minipauser då jag gick och passade på att dricka vatten. Vätskeryggan hade jag aldrig klarat mig utan idag!

Helt plötsligt var jag inne i stan och hade gjort en fjärdedel av turen, varje gång jag korsade älven (3 ggr) tillät jag mig gå över hela bron... Stan ersattes av strand och där bestämde jag mig för att ta en liten kort detour till MAX för att plocka med mig servetter, snoret rann som aldrig förr och jag fick fräsa snor typ en gång mer km! Vid MAX var jag ca 09,50... Men tyvärr öppnade de inte fören 10... Typiskt. Inte tänkte jag stå och vänta 10 min inte.. Nej, jag fortsatte glatt på fräscha ben.

Ett snabbt fotostop utanför Biltema och jag kunde lägga 10 km bakom mig. Så var det bara upploppet kvar!
det blåste rejält förbi Bergvik (ett köpcentrum som ligger vid IKEA). Tur nog hade jag sidovind så jag påverkades inte negativt i alla fall!

Klockan 10:00 kunde jag ta denna bild och sprang vidare till entren, gled in på toaletten och krängde (bokstavligt talat!) av mig tröja, linne och sporttop. På med nya torra kläder och packa de svettiga i ryggan. In till Bistron, köpa kaffe och kanelbulle. Steg ut ur huset igen och gick runt till godsmottagningen för att hälsa på kollegorna som precis blivit färdiga med sin drift. Tog en längre vilopaus på jobbet, drack glatt upp hela kaffekoppen och åt upp bullen. pratade lite med kollegorna innan jag 25 min senare gick ut och påbörjade den mödosamma vägen hem. fram tills nu hade benen känts oförskämt fräscha, jag hade medvetet tagit det lugnt, 11 km på 70 min. Och stannat och druckit mycket, gått en bit. Allt för att hålla.

på vägen hem fick jag känna hur benen sakta men säkert blev tyngre och tyngre, men då tog jag fram tanken. personbästa personbästa personbästa... Helt plötsligt var jag vid Mejeriet, sen rullade benen på fint och jag kunde återigen passera Strand och där unnade jag mig en lite längre promenadsträcka.


Över bron över älven och jag konstaterade att 16 km är avklarade.. Inte värdslig fokus på bilden men... ;) Så fortsatte jag hem, nu började den mentalt tyngsta biten, sista fjärdedelen... Över älven en gång till och gick på stenbron. Förbi gubbholmen, och sen uppenbarade den sig:

Underbart 19 km avklarde, 3 kvar... Längs med sjön fick jag en shysst medvind som behövdes, Jag fick slita rätt hårt, ljumskarna började göra sig till känna. Fort gick det inte... Men det gick framåt!
Äntligen var jag äntligen framme vid Kronoparksbacken och jag saktade medvetet av och gick... Sakta, tunga steg. Men sen vid sista stigningen, en kort bit... tog fram ipoden och bytte låt. Gav mig in på att allt skulle springas.. och nästan att jag lyckades. Sista biten orkade jag verkligen inte.

Men ändå, 22 km avklarade!! tyvärr blev det ingen bild efteråt. Jag hade fult sjå med att ta mig in i lägenheten, strecha och få av mig blöta kläder och in i duschen.

Jag hade verkligen tur, strax efter att jag hade kommit hem började det regna och blåsa massor! Jag själv klarade mig undan regnet..

Jag är sjukt stolt över mig själv, 22 km!! även om jag inte sprang hela vägen, så är jag nöjd! Från att ha sprungit 10 km, till att mer än dubbla det!! Det är bra!

Dessutom är mina löparskor jag köpte i oktober i stockholm guds gåva till mig! 22 km, mestadels löpt på asfalt och jag känner inte av benhinnorna ett smack. Behöver jag säga att det var väl investreade 1200 kr?! (tack mamma för födelsedagspresenten!) Äntligen har jag hittat MINA skor!

Efter löpturen har jag även hunnit med att handla mat (på Willys klämde jag 3 ölkorvar.. sjukt hungrig var jag!), baka lussebullar, sovit en timme och mestadels spenderat tid i sängen och soffan. Jag har känt mig sjukligt sliten. Och insåg för en stund sedan att det är vätskebrist och saltbrist. Så nu har jag blandat mig en härlig coctail av vatten, salt och socker. Kan vara bland det äckligaste som finns. Men betydligt mycket billigare än vätskeersättningstabletter som jag dessutom inte hade några hemma. Har fått i mig ungefär halva glaset och mår mycket bättre nu!

Helena har stått för kvällsmatslagandet och städningen medan jag verkligen bara har sovit. tack för det!!!

Om jag har några läsare kvar här kan jag lova att det var helt klart värt att utmana sig själv! Jag är så stolt över mig själv!! :) :) Jag är oslaaaaagbaaaar!!

Nu står kvällsmaten snart på bordet och jag är hungrig som en varg!

/// ANJA

Tagga!!

tagga för 22000 m!!! Jag vill inte skriva hur många cm och mm det är, men det är hiskeligt många & hiskeligt långt!

Trots min efterlysning på facebook har jag inte fått sällskap, fick först en kompis som ville med, men så har hon fått magkatarr.. Så det blir ensamlöpning, huvudet, benen, ipoden och mina egna tankar. Skönt med lite egen tid tror jag nog! Även om jag nog kunde behövt någon som peppar.

Nåväl, jag och ipoden är laddad. Lyckligtvis (?) tog batterierna slut efter halva turen i torsdags så nu är den fulldaddad och några nya låtar är inpetade.

Jag känner mig uppladdad, gårdagen spenderades för en gång skull inte i ett komastadium i soffan och läggdags vid 20-tiden. Nej vet du! Jag var nere på stan, hann köpa ett fodral till längdisarna, ett nytt pannband samt gå på bio (twilight) och klämma en hamburgare på O'leareys. Mums! Och ändå var jag hemma vid 22-tiden, tacka vet jag bio som börjar vid 18! :) Mådde lite sisådär hela dagen igår, vet inte om det berodde på att jag hade gett plasma, lite halv illamående och hungrig hela tiden. så till bion blev det popcorn (jag brukar aldrig vara sugen på salt...), efter hamburgaren kändes det som vanligt, kanske var det bara mat jag ville ha?

Sen i eftermiddag ska jag försöka mig på att bygga ett pepparkakshus, eller ett fort som jag bestämt mig för att det ska bli i år! Helena ska få pynta och jag ska få baka & bygga. :) Jag återkommer förhoppningsvis med en snygg kick-ass bild.. eller en bild på massa sönderbankade pepparkakssmulor... ;) 

ih, vad spännande det ska bli!!! :) Jag längtar efter att skriva att jag har ökat mitt distansrekord med DET DUBBLA! Åh, vad spännande det ska bli! Tyvärr har jag ju en kass mobil som dessutom är lite vajsig i överföringen mellan datorn-telefonen, den funkar ibland.. Ska försöka ta lite bilder och försöka ladda upp...

Nej. nu ska jag svira om till löparkläderna och packa ner allt som ska med (extra sporttop och linne!).

Vi hörs om några timmar! iiiihh!! :D

/ Anja

Kvällsrunda! :)

Idag har jag genomfört två rejäla failande, först tvättade jag min klocka i tvättmaskinen. den verkar dock ha klarat sig tack vare att den fick torka i ett 37-gradigt värmeskåp ett par timmar i skolan idag.

sen hade jag fått ett mail från min chef om att vi skulle ha obligatoriskt (med fet stil!) möte idag. Så jag planerade in min skoldag efter det vilket inte var så svårt egentligen men... Och åkte till jobbet. Väl där så var mötet inställt. Men rätt till mina timmar hade jag, så vi ägnade två timmar åt bemanningsplanering och sen fick jag ett riktigt pepptalk. egentligen sådant som jag verkligen vet, men som man behöver höra. Sånt som att det jag egentligen är bra på är just kemi, och att plugga. Att jag faktiskt har en enorm drivkraft, att jag VILL och KAN! Det är bara 2 månader kvar och det här klarar jag!! Jag fixar det här! Hur lätt som helst egentligen!

Väl tillbaka i skolan satte jag mig och skrev på arbetet, gick igenom min handledares kommentarer och vad jag behöver fråga henne om. Sedan blev det en tur till stallet, i rejäl båst och duggregn, mörker och så skulle jag mocka en stor hage.. det blev ingen ridtur på det kan jag lova.

väl hemma kände jag mig stark och peppad, svirade om till nytvättade träningskläder och gav mig ut på en liten runda.

5,8 km blev det med ett litet stopp på mitten vid universitetet för att snyta mig och dricka lite vatten. och på't igen! de första kilometrarna var ganska tunga, men sen rullade benen på fint och avslutade med en trevlig spurt i sista backen! Bådar gott inför lördag! Förhoppningsvis regnar det inte för mycket..

/ Anja

tomtat upp!

Nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och tittar på våran gran. Igår klädde jag och Helena granen, satte upp alla ljusstakar, julgardiner och tomtar.. Eller Helena gjorde det och jag hjälpte till på något litet hörn. Fixade i alla fall lite pynt i granen och ett par gardiner!

Jag hade lite som Hille en ganska pissig dag igår, eller egentigen inte. Men humöret sjönk på eftermiddagen när jag insåg en sak som jag hade hoppats skulle te sig åt ett annat håll. Då blev jag fruktansvärt uppgiven, jag har hoppats och önskat att få ganska mkt timmar på jobbet i vår. För att slippa leva på existensminimum vilket jag gjort många år. Skulle vara så skönt att inte behöva vända på slantarna.. Men jag vet inte hur det blir.

Ja, nu ska jag inte hålla på och tänka på framtiden. måste fixa det här arbetet nu som jag just nu svär lite över. Jag är så trött men det känns inte som att man kan kasta in handuken två månader innan examen... ANJA tänk: examen, examen examen. Jag vill ha den. Jag får hålla ut. Har ju 10 dagars julledigt också.

Dessutom tvättar jag just nu, HALLELULJA. det finns inga träningskläder alls i min garderob just nu... Så det behövdes. angående mina lördagsplaner visar YR fortfarande regn på lördag.. MUPP.

Jaja, nu blir det att springa iväg till tvättstugan. Tjillevipp
/A