Vansbro Halvsim

Som Anja skriver är det skrivartorka här. Det händer inte så mycket och själv har jag verkligen ingen träning att skryta med. Men!! Igår anmälde Anja oss till Vansbro Halvsim 2013! Det känns långt borta just nu, men kul ska det bli! Det känns skönt att ha lite saker att se fram emot, för just nu är jag helt nerborrad i den där jäkla c-uppsatsen. Har pluggat från kl 7 varenda dag den hr veckan. Igår hade jag bokat spinning kl 18.15, men fick avboka bara för att jag var tvungen att plugga mer. Det är en väldigt intensiv period och det börjar tära lite på humöret känner jag. Träningen behövs för att hålla humöret på topp.

Det blev i alla fall 2 träningspass förra veckan. Den här veckan har jag kört ett pass i måndags, cirkelgym. Jag fick lite träningsvärk, så jag hoppas att det gav något i alla fall. Kanske kan jag hinna med ett pass på söndag också. Imorgon ska jag till Stockholm en snabbis och inhandla nya pjäxor. Till mina nya skidor som kom idag, wiiiie!! Snart kan jag gå topptur! Ska till fjällen några dagar över jul, men då kommer det säkert vara ruggigt kallt, så det blir nog inte så mycket med det just då. Men ska i alla fall testa skidorna i backen då. Jag hoppas att även längdskidorna ska få komma ut och röra lite på sig då också, även om vi inte är uppe så många dagar. Snön börjar falla här också, hoppas vi kan få ha lite snö i år, det skulle inte vara fel för vasaloppets skull, som är vårt närmsta mål.

Trevlig helg på er!!
 
/Hillevi

Skrivartorka?

ja, det ser ut som att både jag, Manne och Hille har lite skrivartorka just nu... jag själv ska strax krypa in i sängen efter en måndag på jobbet. Dagen har varit lite upp och ner men efter helgen som varit är jag påfylld med massa energi. Hade två kompisar från Karlstad här och vi har promenerat, skrattat, dansat och ätit.. Ungefär :)
 
De kom i fredags och sådeles har det inte blivit mycket till träning i helgen. Förra veckan lyckades jag ändå klämma in 5 träningspass! I morse startade jag med ett lugnt pass på gymmet, powerwalk på bandet. Jag kännde mig trött i benen och allmänt "måndag" så jag tog det lite lugnt. 
 
Imorrn tänkte jag köra lite styrka, benen känns rätt sega i cykelturerna så jag tänkte att de skulle få vila lite. kanske svinga lite tunga klot så man blir trött? Nåväl, vila benen (eller, de kör ju cykel till och från jobbet varje dag... men vilas från träning!). 
 
sen får vi se lite vad det blev, jag körde 5 km rodd och 1 km stakning i torsdags och fick sådana grymma blåsor i händerna (som nu ioförsig är borta men..) sånna där snygga träningshandskar kanske vore nästa sak att inhandla??
 
/ Anja

Fortfarande inget flyt i träningen

Förra veckan blev det ingen träning alls. Hade egentligen tid över på söndagen, men jag kände att jag behövde tid att bara vara hemma. Tvätta, städa, och bara ta det lugnt, det behövs ibland. Men, jag har i alla fall bokat in 70 min spinning ikväll och ett Indoor Walking-pass på onsdag. Har aldrig varit på IW så det ska bli spännande. Mina fötter brukar domna när jag kör crosstrainer på gymmet, så jag vet inte om det är min grej, men jag tänkte testa i alla fall. Crosstrainer ska vara bra för skidåkning har jag hört och det var ändå inget annat pass jag ville gå på på onsdag. Ville inte boka spinning igen.

Igår var jag nere vid Gustavsvik ett par gånger och tänkte köpa kort på simning där. De sålde årskort för 350 kr hela helgen, och då ingick både motionsbad, upplevelsebad och utomhusbadet på sommaren. Men efter att ha hört att min kompis köade över 2 timmar åkte jag hem. Åkte ner vid kl 16 för att se om det var mindre kö då, men icke, det var dubbelt så lång kö. Helt sjukt. Och de stängde kl 18 så jag tänkte att det inte var någon idé att ställa sig i kö. Så det blev inget med det. Trist, simma är skönt, men det har känts dyrt att köpa dubbla träningskort, både Friskis och där. Nu fanns chansen, men det blev inget med det. Nu måste jag plugga vidare, den här C-uppsatsen kväver mig.

/Hillevi

Träningsveckan!

Sådär ja, nu känns det som att jag kommit igång igen! 
Har tränat 5 dagar denna vecka!! bra där Anja! Igår blev det 90 min powerwalk på löpbandet medan jag kollade på konstsim (det var någon internationell tävling och en av mina gamla klasskompisar var domare). 
 
I övrigt har träningen bestått av:
Spinncykling
Löpning på band
Stakmaskin
 
Jag är nöjd att jag har börjat komma igång med stakningen, det är sjukt jobbigt!! Men det ger nog lite resultat i alla fall. Idag kör jag vilodag. Har ägnat dagen åt att rätta labbrapporter och planerat lektioner så jag inte ligger så efter med det. Sedan har jag varit på Stadium, hittade mitt favoritträningslinne till havla priset (jiho! Så nu har jag ett rosa, ett orange och ett svart). Samt att jag köpte en ny träningsbag, att ha både skor, träningskläder, matlåda och massa annat i väskan får inte plats. 
 
Jag tänker mig att nästa vecka också ska bestå av något liknande i träningsväg, ganska mycket spincykling för att skona benhinnorna och sen stakning. Jag hoppas kunna gå upp, har hittills kört 2 km, 2 km och 2,5 km. Kanske kan jag komma upp emot 3,5-4 km efter denna vecka!? 
 
Nu ska jag i alla fall ta tag i disken och städa lite här i lägengeten... Brukar bli det jag pysslar med på helgerna. 
 
/ anja
 

Staktränad!

Åh, Hille! När jag kom hem från gymmet (och skolan för den delen) hade jag fått post om att det är 100 dagar kvar till vasan, så vi har tid!
 
Idag tog jag mig till gymmet efter skolan och kvällsmaten, 15 min spinncykel som uppvärmning och sen stakmaskinen, jag körde lite försiktigt först men sen försökte jag mata på sp mycket som möjligt. Huga vad det tog i både mage, axlar och bidep/tricep! 
 
totalt blev det "ynka" 2 km på precis under 12 min, sen gick jag på löpbandet och strechade lite och sen blev det en kortare joggingtur på bandet.. Jag har svårt för att bara gå på bandet, måste jogga lite ;) 
 
Totalt ca 1 h på gymmet. bra där Anja!! Gymmet två dagar i rad nu! :) Egenliten hade jag tänkt att träna imorse, men jag fick planera om lite eftersom jag fick vikariera 3,5 h extra utöver min egen lektion idag! 
 
Nåväl, summan av detta pass är väl att det känns som att jag kommer behöva hänga lite vis stakmaskinen, lyckligtvis kan man ju diagonala lite på halvvasan, men att jag bara orkar 2 km (eller, jag hade nog orkat mer om jag hade haft psyket..). Men, det är rätt långt kvar till 45 km!! :P
 
Nåväl, för att hitta tillbaka till min träningsmotivation försöker jag avdramatisera gymmet lite, mest bara gå dit och fundera lite, inte ta ut mig extremt tokmycket så jag tröttnar, utan mer bygga upp något. Bygga upp mig, köra lite längre på stakmaskinen för varje gång.. så jag succesivt bygger upp mig. Det tror jag på just nu!
 
Tjilevipp! / Anja

Otränad!

Förra veckan kan summeras med två pass. Ett spin intervall pyramid på torsdagen och ett löppass på söndagen. Söndagens pass var faktiskt ett lopp som gick i Karlsund, där pengarna (anmälningsavgiften) oavkortat gick till välgörenhet. Jag hade låtit mig övertalas att följa med, jag tänkte att 5 km är ju ingenting jämfört med 10 km kuperat som vi sprang på Lidingö för inte alls längesen. Så jag tänkte att även fast jag är dåligt tränad just nu så borde det inte vara någon större match. Men oj vad fort man tappar. Jag fick slita. Sprang visserligen ganska fort eftersom jag var inställd på att det ändå var så kort och att jag skulle få en hyfsad placering. Jag vet inte exakt vad tiden blev, men runt 26 min tror jag, det var en ganska kuperad bana. Benen stumnade totalt sista 500 metrarna när jag drog på ytterligare tempo. Flåset gick det väl bättre med. Hur som helst, idag har jag sån sjuk träningsvärk i benen, känns som att jag kört världens hårdaste styrkepass, fast jag egentligen inte gjort mer än att springa 5 km. Direkt när jag var i mål på loppet tänkte jag, den där halvvasan blir inte rolig om jag inte är mer tränad. Så nu fick jag ett kvitto på hur otränad jag är och det är bara att vända det till något positivt, nu vet jag att jag behöver träna, mycket!!

Tyvärr vet jag inte riktigt om jag kommer hinna med någon träning den här veckan eftersom den är mer än fullbokad. Men på söndag ska jag hinna träna i alla fall. Jag hoppas på att det kan bli lite tid innan det också. På tal om sport och träning, snart börjar vinterstudion, det längtar jag till! :-)
 
/Hillevi

Sådär ja!

Idag drog jag efter jobbet hem till min mamma och blev gödd med massor med mat. Jag tog nog lite väl mycket mat och blev sjukt mätt.. Och jag som hade tänkt gå till gymmet.. men, jag drog mig iväg till gymmet. Idag blev det spinncykeln eftersom jag kännt av lite onda benhinnor idag. Dessutom hittade jag hur jag kunde koppla in mina hörlurar och höra TV kanalerna som de visade. 
 
Perfekt, kombinerade 40 min spinning med att kolla på the Middle och vänner :) Sweet! 
 
Imorrn hoppas jag att jag ska orka med att köra lite, är sugen på att försöka köra lite stakmaskin, behöver jobba lite på bicep/tricep. 
 
/ Anja

Länge sedan..

Oj vad jag varit dålig på att skriva... Det har liksom inte funnits tid eller ork. Just nu känns det som att vi är inne i en sådandär mellanperiod mellan två lopp och det är rätt lång tid kvar till nästa lopp. 
 
Jag vet inte riktigt vad som har hänt sedan sist, men mitt kylskåp har ju lagt av, så just nu har jag en tillfällig kyl ute på balkongen och hoppas att det nya skåpet ska komma i mitten på nästa vecka! 
 
 
Träning har det blivit lite utav, jag har fått ihop två morgonpass denna vecka och även om vädret är grå-trist idag så känner jag mest av allt för frisk luft, så jag har tänkt mig en morgonpromenad. :) Ut i skogen och gå lite. 
 
Det var nog allt :) /anja

Nytt för mig

Den här veckan har det blivit 2 träningspass. Hade ju inte tränat på flera veckor så det känns skönt att det iaf blev lite träning nu. Var på Spinning i torsdags, intervall pyramid, som var nytt för mig. Det var ett bra pass tyckte jag, först intervaller som var 4 min, 3 min och 2 min och 4, 3, och 2 igen. Sedan 5 st 1 min-intervaller. Jag tyckte att det gick bra med flåset, men benen var sega, kändes faktiskt att det här korta träningsuppehållet sänkt mig en aning. Det är bara att ta nya tag! Idag testade jag något som var helt nytt för mig, nämligen Core. Funktionell styrketräning, med fokus på bålen. Det var riktigt jobbigt och jag kan garantera att jag kommer ha träningsvärk i magen imorgon. Passet gav mer än jag trodde och jag känner mig nöjd med dagens träning :-) Kul att testa något nytt!

/Hillevi