Som en sommaräng!



Ja, idag byter jag IKEA kläderna/träningskläderna mot en finfin klänning, tillfixat hår, sminkat ansikte och söta ballerinaskor! Jag ska nämligen på bröllop, min barndomskompis ska gifta sig och jag är så förväntansfull! Det ska bli roligt, även om jag inte känner så mycket folk.

Min klänning köpte jag på internet från Style by tyra, jag gillar inte att köpa kläder på internet egentligen eftersom man inte kan prova dem, men den är vacker som en sommaräng och sitter bra, så jag är nöjd!

Idag börjar även min semester, fick rycka in och jobba lite i morse eftersom det var kris, inte bara lite kris utan äldigt mycket kris.. Men jag sa att det var OK så länge jag fick gå kl 10.

Och jag känner mig rätt, jag är ingen sån människa som står och fixar sig i timmar, sminkade mig och plattade håret på typ 30 min, sen tar det ju 2 min att byta om.. Så är jag färdig (även om jag inte kommer åka i klänningen, byter om på plats istället).

vansbro då? Hoppsan, jag tror inte jag varit såhär oförberedd på någon del av tjejklassikern... Jag vet inte ens om jag någonsin har simmat 1000m...? jaja, hur svårt kan det vara?? Jag får väl kämpa lite och kanske ge bort segern till Hille eller Matilda?

Kram!! /anja

Seeeemester!!!

Jajemän, idag är min första dag på mitt livs första riktiga semester. Inte dumt alls! Min semester är uppdelad i två perioder, egentligen kan man säga att jag är ledig 6 veckor men jobbar fyra pass i slutet av juli. Kändes från början lite halverst att dela på de fyra veckorna, men jag insåg ganska snabbt att det förmodligen bara känns som att jag kommer vara ledig längre :)

Jag måste ha varit förvirrad när jag skrev mitt senaste inlägg, våtdräkterna var ju såklart inte från XL Bygg... hahaha!! :D I veckan är det Stadsfesten här i stan, bland det roligaste som händer på hela sommaren i våra trakter. Igår hade vi personalfest med jobbet, idag har jag faktiskt tagit det lugnt men på fredag och lördag blir det utgång som jag ser mycket fram emot. På tisdag går bilen mot Västerås för att stanna där till deras kvällstävling på onsdagen. Vi (jag, Ida T och Cecilia V) kommer sedan åka till Bollnäs på torsdagen och sedan fortsätta mot Sandviken och tredagarstävlingen över helgen. På fredagkväll blir det dock att åka mot Borlänge och övernatta hos Alexandra innan vi åker mot Vansbro på lördag morgon. För mig blir det såklart simningen och Ida fortsätter mot Karlstad för att hämta en kanin. Sen blir det tillbaka till Sandviken för att tävla på söndagen och sen går bilen hemåt. Blir såååå kul!!!

Jag insåg tidigare idag att jag glömt bort att fixa våtdräkten. Googlade på det och hittade att dykarklubben här hyr ut en vecka mot en kostnad av 500 kr, lite väl saftigt... Hittade inget annat på datorn så jag ringde dit och frågade, killen som svarade tyckte att deras dykardräkter nog är lite för klumpiga om man bara ska simma i dom men han tipsade om Clas Ohlson och Jula. Gud verkar ha varit på min sida, det fanns kvar en i en bra storlek för 199 kr! :D Känns riktigt bra, då har jag en till nästa år också :)

Nu ska jag ta och plocka bort det sista här. Imorgon blir det att inviga min altan på baksidan med tjejerna, taket har vi inte börjat med och det fattas två brädor på kanterna, men annars så :)

/Matilda

semesterdags strax!

I två dagar har jag semester, ett jobbpass kvar då jag har min lediga dag imorrn.. Det känns jättekonstigt eftersom jag precis kom till IKEA, men jag tror det är välbehövligt. Kroppen börjar ropa lite efter semester känns det som. Jag tror det har tagit mer än vad jag tror på mig att jobba. Så den första veckan när jag dessutom inte har något planerat känns grymt skönt. Bara relaxa och fixa saker.. Jag kommer säkerligen ha tråkigt - men jag ska faktiskt bara vara ledig!!

Mitt i semestern infaller ju även vansbrosimmet. Just nu känns det som att jag mest ska försöka överleva. Simma på som bara den för att komma i mål och få komma upp och värma mig ;)Enligt vansbrosimmets hemsida är det 15 grader i vattnet.. Jag tror min våtdräkt kommer värma rätt gött!! Nu ska jag iaf promenera iväg till bilfirman, bilen har varit inne på service eftersom vi ska bila ner till Tyskland efter vansbro. Och sen blir det lite allmänt fixande innan jag säkerligen kommer dö i sängen.

Det har varit två tuffa veckor på jobbet, vi snittar säkert 350 kubikmeter gods varje dag (jämfört med i vintras/våras då vi hade ca 80-120 kubik). Detta gör att vi inte hinner få ut allt i butiken utan har mellan 40-80 kubik på vår lastkaj vilket för min del skapar rätt stor inre stress.. Jag vet att det inte är mitt fel eller så - men att jag vill att vi ska bli färdiga, så blir vi aldrig det.. Det tär lite på självförtroendet.. Men ikväll ska några av mina jobbkompisar jobba kväll och få undan mycket vilket känns så skönt. Dock fick jag inte vara med och hjälpa för min chef. Hon känner mig så väl och vet att jag behöver vila och komma bort från jobbet. Världens bästa chef? Nej, nu är det dags att kila. Tjipp! /anja

Fjällen

Här uppe ligger snön kvar på fjällen och myggen har inte vaknat till liv än, vilket är otroligt skönt. Renarna väcker mig på natten av att stå och trampa på altanen, så lilla Willie vågar knappt gå utanför dörren ibland. Temperaturen är såklart inte riktigt sommarvarm, men det är ändå så otrligt skönt och avkopplande med semester och att få komma hemifrån. Här uppe är det verkligen lugn och ro.

Idag har vi gått en lätt vandring. Jag har med löparskorna, får se om det blir någon tur med dem imorgon, lusten får avgöra. På tisdag är det nog dags att plocka ner kajakerna från biltaket och packa med tält och mat, så då kommer armarna att få sig lite träning i alla fall.

Nu ska jag se vidare på fotbollen och njuta av sista lediga veckan innan jobbet kallar :-) Bjuder på en bild från dagen. Willie fick se snö för första gången och var alldeles till sig, men otroligt nog lyckades jag fånga honom stillastående på ett kort ändå. En hel del snö uppe på fjällen som ni ser :-)

Willie
/Hillevi

Friska Karlstads-promenix!

I karlstad har dom en rätt kul grej, de sätter varje sommar (iaf 3e året i rad nu) ut massa stolpar/kontroller. Så får man hämta en karta och sen ska man ut på skattjakt/stadsorientering. Idag har jag och en gammal klasskompis plockat 8 st. En promenad på 3h ungefär. Under de timmarna hann vi även med en fikapaus. :)

När jag kom hem var benen rätt trötta, så jag smorde in dem emd kylgel vilket har en lugnande effekt på dem. :) Så nu känns det bättre.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta mig ut igen och ta några av kontrollerna inne i stan. Jag har redan fixat och ätit kvällsmaten så så mycket mer än att krypa till sängs har jag inte att göra idag.. Och det känns lite väl tidigt!

Imorrn blir det jobb som vanligt, och en ridtur. Har jag tur hinner jag ta några ärenden som jag måste bocka av. Linsvätske-burken börjar bli skrämmande lätt och det är nog dags för påfyllning innan den tar slut!!

I övrigt ska jag bara köpa ett par simglasögon, sen är jag fit for fight för hela kvarvarande tjejklassikern!! Löpningen känns som att jag har allt, det får bli den "nya" Sauconyskorna på fötterna, shorts/trekvarts/långbyxor beroende på väder och sen linne och tröja. Allt det har jag ju henna.

:) Inte långt kvar till Vansbro nu!!
/anja

Vardagsmotionen!

Sådär, en vecka i Karlstad är gjord och den har varit full av jobb, flytt, flyttstäd, ridning... Och själva träningen har lyst med sin frånvaro. Det har varit tuffa pass på jobbet med redeligt med varor in - att dessutom inte ha jobbat med detta fysiska jobb på 10 veckor gör att mina fötter och ben är mer än möra efte 9h på logistik!

Därför har träningen bortprioriteras - eller jag har haft så mycket annat att göra. Har iaf hunnit med att rida 3 dagar, två långpass och ett dressyrpass. Jag gillar verkligen hästen jag rider, lagom pigg och älskar att hoppa!

Jag hade dock hoppats på att stan skulle vara öppen idag eftersom jag har lite småärenden, men det verkar vara stängt (enligt hemsidan). Så jag får försöka ta det någon annan dag.

Något jag i alla fall har gjort är att jag har provbadat våtdräkten (jag kan nog inte kalla det simma...) men Den satt bra och jag kunde simma i den, så jag hoppas jag ska ta mig i mål på Vansbo. Är det någon gren jag förmodligen inte är så stark i så är det simningen - men jag räknar med att ta mig i mål! Hur svårt kan det vara egentligen?? Har man inget tidsmål är det ju bara att simma!

Idag är det midsommar och jag har faktiskt bara planerat att laga mat med en av mina kompisar hemma hos henne och sen kolla på film typ. det känns aldeles lagom för min del.

Ha en toppenmidsommar vänner!! :)

/ anja

Vilovecka

Förra veckan blev det inte ett enda träningspass. Får ta det som en vilovecka efter Tjejvättern. Var nere på Vätternrundan i helgen också, det var sjukt dålig väder och många stackare som fick bryta. De fick t.o.m. ställa in transferbussarna inne i Motala för att skicka ut dem och hämta hem alla som bröt. Så vi hade tur med vädret och det kändes riktigt bra!

Det är svårt för mig att få till träningen nu, eftersom man blir väldigt låst med valpen. Dessutom blir det mycket hundträning som ska hinnas med också. Men igår gick jag i alla fall en etapp på Bergslagsleden, 14 km. Extremt lågintensiv träning, men eftersm det var en etapp med ganska stora höjdskillnader, så blev benen lite möra ändå. Idag tänkte jag kanske åka ner till brukshundklubben och kika på en agilitytävling. Mest för att miljöträna min egen hund, men också för att det kan vara kul att se såklart. Imorgon ska det packas och fixas en hel del och sen är det midsommar. Blir en sväng till mormors gamla hus först för lite mat och sen till vänner på kvällen fär ännu mer mat :-) Kommer nog sova kvar där, men på midsommardagen tänkte vi ändå hinna försöka komma upp till fjällen. Det blir några dagar där, sen direkt hem för att åka på valpträff och när det slutar går tåget samma kväll ner till Västkusten och Tjörn för ett bröllop. Väl hemma från det på söndagen så börjar mitt nya jobb på måndagen och efter att ha klarat av den första veckan där är det dags för Vansbro. Schemat är minst sagt späckat just nu, så träningen får nog tyvärr stå åt sidan ett tag till. Men jag kommer såklart försöka få in någon träning. Tänkte ju bl.a. ta med kajakerna upp till fjällen, och lite paddling brukar ge bra träningsvärk åt armarna.

Även om träningen står lite åt sidan just nu, så blev jag väldigt taggad efter Tjejvättern till att genomföra loppen som är kvar i år. Och vi har börjat prata om en halsklassiker till nästa år och nu när jag liksom tänkt på att kanske göra det så känns det som att det inte går att ändra på, haha. Mamma hade tänkt köra Tjejvasan och lät väldigt besviken över att jag kanske inte skulle med längre. Men men, jag får tänka på saken. Det går ju att starta med Vättern också, men det känns mer naturligt att göra alla delar samma år på något vis. Jaja, vi får se hur det blir :-)

Glad midsommar på er alla om vi inte hörs något innan det!!!

/Hillevi

Tjejvättern - check!

Jag hann aldrig skriva ett till inlägg innan jag for iväg mot Örebro och Motala inför Tjejvättern, och lite tur var nog det. Som vanligt blev det stressigt och den här gången var det bara bra, då hade jag inte tid att fundera och gruva mig :)

Det visade sig att cyklingen var sååå mycket roligare än jag någonsin kunnat tro, att komma i mål kan verkligen ge en kick som håller i sig hur länge som helst!! Jag åkte hem samma kväll med nattåget och hoppade av i Jörn och for direkt på vår klubbs kanintävling Midnattsolscupen, som passande nog hölls just i Jörn. Jag hade lyxat till det med liggvagn hem, men den här gången hade jag gärna haft sittvagn faktiskt... Jag hade önskat ett plats längst ner, tänkte att jag kanske komma ha sån träningsvärk att jag inte får mig upp och ner, men fick såklart översta. Tåget kom 19.13 och kl 20 hade jag bäddat och lagt mig. Stackars den andra tjejen i cupén... hahaha! Natten var hemsk, när jag rörde på mig hade jag bara lite ont i rumpan men när kroppen började stelna var det som den värsta växtvärk jag någonsin haft, hade ont överallt från midjan och neråt och hur jag än låg blev smärtan värre och värre. Och försökte jag sträcka ut kroppen började musklerna nästan krampa. Ursch och blä, tack gode gud att man glömmer det jobbiga snabbt! Om jag hade haft en plats längre ner eller sittvagn hade jag åtminstone kunnat gå upp på toa men nu kändes det alldeles för jobbigt.

Dagarna efter hade jag bara ont i rumpan och benen kändes lite slöa, annars har det gått otroligt bra! Är helt imponerad över hur kroppen kan hantera det här, det blir ju som en chock så jag hade räknat med att vara nästan rullstolsburen i en vecka efteråt. Den värsta kvällen glömdes fort och redan på måndagen började jag kolla efter racercyklar på Blocket. Vi pratar om att det blir en Halvklassiker nästa år, och om jag ska cykla 15 mil så MÅSTE jag faktiskt cykla lite mer före, gärna på samma cykel som ska vara med på loppet. Tyvärr finns det inte många fina cyklar som säljs här så det blir nog att köpa en från en cykelaffär, har så tur att jag får köpa till inköpspris på ett ställe som en av mina farbröder äger, måste bara se till att jag har råd för det handlar ändå om många tusenlappar.

Sen vi kom hem från Motala har det inte blivit så mycket träningspass, en gång på gymmet, ett kortare löppass och ett par promenader. Dock så håller jag och pappa på att bygga på mig nya altan, och allt grävande och bökande har varit dubbelt så jobbigt som ett vanligt träningspass :P

Snart är det dags för simningen och jag har fortfarande inte någon våtdräkt. Tyvärr finns ju inte XL Bygg här någonstans i närheten så jag tänker fortfarande höra om jag kan hyra från simklubben, annars får jag stå ut med att simma i bikini. Carina Berg simmade ju i det (hela dessutom, dvs 200 m mer än oss) när hon besökte Gunde Svan, så om jag inte klarar 1/3 av det så skäms jag ihjäl.

I morse hade jag sovmorgon, behövde de extratimmarna. Har hunnit grundmåla staketet runt min uteplats och ska nu ringa lite samtal som hör till mitt extrajobb innan det blir en löprunda och sen träffa några släktingar utanför Byske. Surströmming till middag, muuuuuuums!

/Matilda

Terminsslut!

Sådärja. Idag har jag varit i skolan för sista gången denna termin. Tog med mig min jobbdator och lite böcker hem och packade de sista grejerna i flyttlådor (vi ska byta arbetsrum så allt är packat i lådor) Jag har även paxat plats i nya kontoret vilket känns fint. :)

Så imorrn är det tillbaka till Karlstad igen och på sön ska jag försöka flytta in i min "nya" lägenhet.. Eller sommarlgh. Gud vad mitt liv känns som en enda stor flytt just nu! På jobbet flyttar jag - i stockholm har jag bott i två resväskor och nu ska grejerna i Karlstad ner i flyttlådor och vara där i till i augusti. Jag kommer seriöst DÖ om jag behöver flytta något mer efter detta halvår!!

Men väl i Karlstad och efter flyttarna har jag tänkt ta tag i simningen på riktigt. Ska försöka få så mycket vattenträning som möjligt, det är ju trots allt bara 3 veckor kvar!!! Shit pommes!!!

Bjuder på en bild från Spanien, vi är på en vandring till en liten by som heter Frigiliana, jag är mer glad än vad jag ser ut på bilden... :)

/anja

Vad kan jag klara av?

Jag känner mig stolt över vår prestation i tjejvättern - det är inte lätt att lägga upp ett lopp som man aldrig ens varit i närheten av distansmässigt. Men jag kommer nog alltid gräma mig lite för tiden... 4 min, det hade jag lätt kunnat kapa...

Men, nu blir jag sådär hög på allt jag kan klara av, så jag börjar fundera på vad jag ska satsa på nästa år? Kapa tiderna på en tjejklassiker eller satsa på halvklassikern.. den skrämmer mig inte så mycket längre.. Klarar man 3 mil på skidor klarar man 4,5.. Klarar man 100 km på cykel klarar man 150.. Ja ni förstår..

Men, jag är ju redan anmäld till tjejvasan... Kanske kör jag tjejvasan och sen gå på halvklassikern i och med halvvättern?? Jag får fundera lite mer. Att gå upp till stora klassikern känns lite väl vågat.. Men hur svårt kan det vara?

//Anja

En riktig energi- och motivationskick!

Jag var så nervös som jag knappt kan minnas när jag var senast när vi stod vid starten i Motala. Jag vet inte varför. Kanske för att Tjejvasan var något av en plåga, eller för att jag var rädd för hur trångt det skulle vara med alla cyklister, eller för att distansen var så lång att jag inte hade den minsta aning om hur kroppen skulle reagera. Hur som helst hade jag inget att vara nervös över. Loppet gick som en dans och jag hade så himla kul på vägen!! Detta gav mig ny energi och motivation till att fortsätta träningen, inte alls det jag förväntat mig faktiskt. Nog för att rumpan ömmade lite de sista milen och det var riktigt skönt att sträcka ut rygg och nacke när man väl var framme. Men det var absolut ingen plåga och skulle jag göra om loppet och veta hur jag kunde disponera det, så är jag säker på att tiden skulle kunna förbättras ytterligare, för krafter fanns det. Efter första 3 milen började man inse att vi nog kunde trampa på i lite bättre tempo, varken benen eller pulsen hade fått börja anstränga sig ordentligt än. Är så sjukt nöjd med vår prestation, med cykeln, att jag hade lagom med kläder på mig och allt annat. Att vädret bara blev lite regnskurar och en lite motvind på slutet och inte kraftiga regnskurar med åska som de uppgav på fredagkvällen gav också ett plus i kanten såklart. Nu taggar vi till Vansbrosimningen. Blir nog inte så mycket simträning till det, men ska försöka få ett pass eller två i alla fall för att testa våtdräkten.

Idag var jag på introduktion till nya jobbet där jag ska vara i sommar och det kändes riktigt bra. Heltid, inga kvällar och helger och t.o.m. lite flex. Det är lyx för mig! Att gå ner i lön, inte ha fast jobb och att inte få sovmorgon tänker jag inte ens på. Nu blir det något nytt och det känns spännande och kul!! Detta i kombination med en väl genomförd Tjejvättern och att sommaren är här, gör att livet känns riktigt bra just nu!! :-)

/Hillevi

Vi klarade det!!



Hille var nervös som ett skakande asplöv, anja var lugn som en filbunke och matilda var någonstans mitt emellan, här är vi iaf taggade inför starten i Motala! Resan började tidigt i lördags morse och väl framme i Motala hätade vi startbevis m.m. och sen slog vi till på ett par varsina legwarmers, vilket jag var otroligt tacksam för! Mina korta cykelshorts hade inte värmt mycket!

För att göra en lång berättelse kort rullade vi in i Motala efter Anja 4h 4 min, Hille 4h 7 min och Matilda 4 h och 8 min! Grymt mycket bättre än vårat mål <5h!!


Pulsklockans mätning, inte helt tillförlitlig då jag råkade pausa tiden någonstans i början... Men man ser ju typ!

Nu är iaf 2 av 4 grenar avklarade och vi har långdistanserna gjorda, 130 km avklarade - 11 kvar!!
Idag var även jag och Hille på XXL sport och hittade våtdräkter, kids storlekar för 14 resp 12 år fick det bli för att det skulle sitta tight, och genast har min nervositet för vansbrosimningen stillats något!

Och nu ska jag ut och montera ihop min kära racer som skött sig finfingt under helgen!

/anja

Projekt packa ihop cykeln...

Startade dagens projekt med att bära upp cykeln till 4e vången (tack och lov hiss 3 vån).


väl uppe startade projektet.. Först ur, relativt enkelt var att klocka av pakethållaren..

Pakethållarlös racer, snabb som attan!


del 2 var att plocka av hjulen, inte det speciellt svårt..


del 3, det svårste var att få ner hela alltet i väskan, nu ligger den dock där och jag tänker inte packa upp den fören jag är i Örebro!!



Såhär nöjd var jag när hela cykeln var nere i väskan!! Då tog jag nytt PB på Gamla stan -> T-centralen, 9 min... Och hämtade kaninen Liz som jag ska leverera till Örebro imorrn.

Idag har det varit näst sista dagen i skolan, hängde lite med en av mina klasser och sen har jag fixat och donat på kontoret. Ska byta kontor till i höst vilket innebär att allt ska ner i flyttlådor, Hittills har jag 4 flyttlådor... På bara min arbetsplats?!!

Nu ska jag iväg till affären för att köpa lite fika till tågresan samt en påse morötter till Liz. :) Nästa gång jag rapporterar är det förmodligen från efter 100km cykel! :D

/ ANJA

Nervös som bara den...

Jag brukar inte bli så värst nervös, att det pirrar lite i kroppen och att jag sover dåligt några dagar före är normalt.

Det började med att jag hämtade cykeln jag ska ha i måndags, till saken hör att jag bara skulle höja styret och sadeln och sen fara och lämna den i Umeå hos Ida som ska köra den till Motala. Jag har med andra ord cyklat ungefär 20 meter med rätt cykel, och det var bara för att kolla så det blev rätt höjd... Dessutom gick inte styret att höja och jag är inte van att sitta så där mycket framåtlutad (!!!), hur ska jag lyckas utan att falla över styret?! Till slut kände jag mig tillräckligt nöjd, kanske berodde det på stressen för att hinna fram så jag hann med allt jag skulle göra väl i Umeå. Jag hann med allt i alla fall och cykeln är nu påväg söderut. Jag har inte ens en cykelhjälm men det ska jag få låna av Ida. Tänk vilka underbara vänner jag har som ställer upp med allt!

Utöver det har de ändrat vädret fram och tillbaka för lördag. Jag har köpt ett par cykelbyxor med vaddering och handskar som jag tänkte använda, läste dock i tidningen Cykla som vi har fått några nummer av att de tyckte att man ska köpa ett par bra cykelbyxor med hängslen för minst 1000 kr - mina är utan hängslen och kostade 250 kr på Intersport. Kommer jag inte kunna gå när jag kommer i mål?

Hade också tänkt att cykla i träningst-shirt, men har insett att det kan vara bra med en vindjacka, så jag tar med min löparjacka. Men då kan det ju vara bra att ha någonstans att he den ifall det blir för varmt, och det finns ingenting på cykeln... Har därför fått låna en midjeväska av mormor, i den rymmer jag även den energigel som jag har kvar från Tjejvasan och lite annat. Pappa har även lyckats rota fram ett däcklagningskit som han promt tycker att jag ska ha med mig - själv tänker jag inte få punka så förstår inte riktigt... :)

Blir att cykla i mina joggingskor. Höll på bli "pålurad" ett par spinningskor med pedel men lyckades ta mitt förnuft tillfånga, tror jag klarar det i mina vanliga skor faktiskt. Tänkte även ta med en av mina vattenflaskor, om den får följa med på cykelfärden har jag inte bestämt mig för än, jag tror att man klarar sig på depåerna som finns efter vägen.

Nu ska jag ta och fortsätta med allt jag måste hinna med innan tåget går mot Örebro ikväll. Känns som jag mest bara måste skriva av mig lite för att kunna slappna av, hahaha! Ska i alla fall bli väldigt roligt att få träffa Anja och Hille igen!! Något positivt i alla fall :D

Kram Matilda

Genrep

Förra veckan innehöll ett träningspass, ett löppass på 4,5 km. Det var vad tiden räckte till.
Igår var jag ute och cyklade, min vanliga runda. Benen var riktigt sega, så det gav ingen bra känsla inför lördagen. Vårens cykelpass kan räknas på en hand, och hur många mil jag fått ihop ska vi inte ens tala om, men det lär mer än dubblas om jag kommer i mål på lördag i alla fall :-P Jag hoppas verkligen att det inte blåser på lördag. För igår blåste det en hel del och det är så sjukt jobbigt. Man trampar och trampar, men kommer ignenstans. Benen tar slut fort och dessutom tär det på psyket. Jag hoppas på sol och vindstilla, men tyvärr verkar vädergudarna ha en annan vilja. Hur som helst, i mål ska vi alla tre!! Ömmande rygg, rumpa, nacke och axlar kommer förmodligen göra mig sängliggandes dagarna därpå, men det är smällar man får ta. Dessutom lär benen vara sjukt möra. Funderar på vad jag ska unna mig efter det där loppet, något extra är man väl värd om man går i mål?! :-)
/Hillevi

cykeltur!

Jajemensan, det var ungefär jag och halva stockholm skulle gå på XXL sport, kön ringlade flera 100 m utanför varuhuset. jag sket i det. Istället letade jag mig fram till HÖÖKs för att köpa underkläder med mindre sömmar.. och sen blev det en 5kr fika på IKEA innan jag tog mig hem.


Rundan slutade på ca 27,5 km vilket kändes bra. Jag kom lite off på slutet och tappadde mort mig lite, men fick karthjälp från en vänlig människa så jag kom rätt utan några större missöden.

Så i eftermiddag står en tur till XXL sport i Bromma blocks på shemat. Med tanke på att de stänger 20 ikväll så ska det inte vara några problem :)

:)
/Anja

Dagsplanerna!

Oj oj, ledig dag mitt i veckan. Inte vad jag är bortskämd med! Hade jag bott i Karlstad hade jag garanterat jobbat idag.

Inatt sov jag 12 h, hade tänkt gå upp rätt tidigt, men kroppen ville ligga kvar, så när jag ändå är ledig kunde jag låta mig själv vila ut! Planerna för dagen är ju en cykeltur till Kungens Kurva (XXL sport öppnar ny butik) och sen tillbaka. Och sen?

Igår försökte jag montera isär racern, måste plocka av pakethållaren för att den ska få plats i cykelväskan. Så ska jag försöka komma på vad jag ska klä mig i på cykelvättern. Enligt YR.no ska det bli 14 grader och moln. Vilket känns som bra cykelväder. det känns bara ovant eftersom jag verkligen inte cyklat på eeeevigheter (annat än till och från skolan). Men, det blir nog bra. Ska se vad jag hittar på XXl, jag hoppas jag kan hitta ett par cykelbyxor och sen lite energi-geler.

Återkommer efteråt så ni kan få se :)/anja

Åter till vardagen!

Efter en vecka i spanien är jag nu hemma igen.

Veckan har varit intensiv, jag har aldrig plåstrat om så mycket fötter och tår, rengjort så många skavsår och lindat så många stukade fötter som denna vecka. Halvvägs genom en sjuksköterskeutbildning? Dessutom har det blivit många sena nätter eftersom eleverna gärna är uppe på kvällarna...

Så i natt sov jag 10 h, skönt!! Idag ska jag försöka montera isät cykeln för första gången för att passa in den i cykelväskan. Precis som Hille och Matilda har jag inte heller insett att det är 4-5 dagar kvar till Cykelvättern! Hjälp. Ingen träning på massa veckor, men, nu är penicillinkuren avslutad och jag mår mycket bättre! I övermorgon är jag ledig och då öppnar ett nytt XXL sport varuhus i Stockholm och jag skulle behöva slå till på ett par nya cykelbyxor utan sömmar för att säkerställa så jag inte får skav av att cykla 100 km. Och lite gel att ha med som mat runt vägen.

// Anja

En vecka kvar...

Om en vecka har jag precis klivit på nattåget ner mot Örebro. Helt sjukt, jag förstår inte att tiden kan gå så fort! Vi anmälde ju oss nyss?! :) Hur som helst, efter att ha kommit på fötter efter det jag fått med mig från Turkiet har jag jobbat igen de två första veckorna i maj (ledig första, sjuk andra) genom att ta på mig extrapass, så de här två sista veckorna har jag bokstavligt bott på jobbet. Jag var ledig i helgen och idag, annars har jag jobbat minst ett pass varje dag, dubbla flera gånger också. Jag är lite besatt av att komma upp i heltid varje månad, är rädd att jag inte har råd att göra allt jag vill annars och det är väl inte alltid det bästa. Nu är det tack och lov inte så många veckor kvar innan jag får seeeemesteeeeeerrrr :D :D :D Träningen har gått ganska bra sista tiden, de första passen var jag helt tom i kroppen men sista dagarna har det känts som vanligt. Jag har fortfarande inte fått cykeln som jag ska ha, jag har som jag skrivit tidigare lite ångest över det här loppet och skjutit på allt till sista minuten... Cykelbyxor med vaddering och cykel(gym)handskar är i alla fall införskaffade. Inte äger jag någon cykelhjälm heller, men den ska jag nog kunna låna av någon. Reflexer och det andra som måste finnas på cykeln vid loppet vet jag inte heller om det gör just nu... Öhhh ja, ni hör ju! Noll koll, men resan dit och hem är i alla fall fixad. Gruvar mig mest för över hur ont jag kommer att ha i rumpan efter loppet. Mamma läste en tidning där det stor vad som var bra att göra innan man kör en Halvvätter. Bl.a. skulle man ha 30-50 mil cykling i kroppen. Eftersom jag bara cyklat på min damcykel till och från stan och en gång till kaninerna så är jag kanske uppe i 3-4 mil totalt... Sen har jag ju varit på många spinningpass, de borde man väl få räkna in? Då kanske jag kommer upp i en hyfsad siffra :) Nu ska ju vi dessutom cykla 10 mil, inte 15. Nu ska jag ta och krypa ner i sängen, behöver sömnen innan jag hoppar på morgondagens två jobbpass. Godnatt! /Matilda