Hur mycket kan en människa behöva sova?

Om ni frågar min kropp är svaret: Mycket. De två senaste dagarna har Karlstad bjudit på underbart väder, över 26grader i skuggan och sol. Jag har firat det med att ligga ute i solen och sova, varvat med att serva kaninerna med vatten och skugga från lakan, läsa lite och sova lite mer. Min kropp tycks vara uttämd på energi efter 5 h jobb om mornarna. Å andra sidan är jag ingen zombie redan vid 18-19 tiden som jag är om jag inte sover om eftermiddagarna. även om jag är i säng vid 21 och ändå sover 7 h varje natt är jag trött trött... Dessutom har kroppen vant sig vid 1,1 mils cykling varje morgon att det nu går på morgonrutin och jag inte piggnar till av det utan kommer till jobbet som zombiernas zombie, jag funderar på om jag måste börja göra något så radikat som att duscha på morgonen, vilket jag absolut INTE gillar...

Idag har jag dock begränsat min eftermiddagslur till enbart 30 min (ist för 60 som tidigare dagar) och den trötta kroppen fick verkligen TVINGAS upp ur soffan. Nu står tvätt på shemat, fick ingen tvättid här om dagen så nu är min garderob (iaf den delen av garderoben jag använt senaste veckorna) i stort behov av tvätt.

Jag funderar även på om det är för varmt för en joggingtur, just nu är kroppen på tok för sömndrucken för att göra ett värdigt beslut... men det vore ju smart om jag sprang så jag kan tvätta de kläderna sen.. Vi får se, kanske nöjer jag mig med en promenad? Eller mer soff/solhäng. Vi får se vad dagen bjuder på. det är min filosofi på somrarna, jobba.. och sen bara göra det jag känner för! Hösten och skolterminerna är fyllda av måsten att jag ibland måste få slappna av!

Näe, nu väntar tvättstugan - imorrn ska jag ha fräsha jobbkläder minsann!

Kroppen fick känna att den levde

Då var man hemkommen efter 2 etapper på Bergslagsleden. Eftersom vi ska åka upp till fjällen och gå på Kungsleden om 1,5 vecka så körde vi en liten "testvandring" på Bergslagsleden 2 dagar nu. Jag går till vardags ca 1 mil om dagen med hunden. De här två etapperna var 12 och 14 km, så jag tänkte att detta skulle bli lätt som en plätt. Visst att vi skulle bära med all packning, men vi hade ju hela dagarna på oss. Så fel jag kunde ha och ännu en gång ångrar jag att jag inte tränat kroppen på sistone. Idag har jag träningsvärk och stela ben och rygg så det heter duga. Att gå i kuperad terräng, med mat, kök, tält och allt annat på ryggen blev nog bra styrketräning för mina ben. Ryggen tog nog mer stryk än vad den fick träning. Nu är det ju lite kort om tid för att hinna komma i bättre form till Kungsleden, men en sån här genomkörare ger ändå en påminnelse om att lite mer krävande aktiviteter blir grymt mycket roligare om man är i bättre form. Detsamma gäller säkert för klassikern med. Mitt projekt nu blir att banta packningen ännu lite till för att orka knappt 8 mil som den etapp är som vi ska gå på Kungsleden. Förhoppningsvis blir det i alla fall inte samma tryckande värme där uppe som vi hade nu, bara det skulle underlätta en del, även om det fanns gott om sjöar att bada i på de här etapperna.

Nu blir det lite lugnt med träning några dagar. Imorgon kommer Elisabeth och hälsar på från Norge och stannar till lördag. Ska bli så jäkla roligt!! Jag tycker dock att mitt mål om 1 träningspass i veckan är uppfyllt efter den här turen på Bergslagsleden, så jag ska med gott samvete njuta av trevligt umgänge och riktigt sommarväder istället :-)

/Hillevi

Bjuder på en liten bild av Raffe vid tältplatsen. Bredvid honom ligger hans väska som rymde alla hans egna grejer och mat, förutom liggunderlaget som blev lite för brett för honom att ta.

 Raffe vilar vid tältplatsen efter en dags vandring i värmen. Bredvid ligger hans nya väska som funkade utmärkt och han bar faktiskt alla sina grejer och mat själv, utom liggunderlaget som var för stort och bara blev ivägen för honom.


sugig jobbdag..

Idag hade jag en riktigt sugig jobbdag. Den känndes toppen från början, men redan 05,30 hade jag hunnit med att tappa en pall med varor från min truck (lyckligtvis plastblommor) och kört in i en av "mittväggarna" i gången i butiken. Smooth verkligen. Passet blev därefter. jag påverkas så mycket av sådana här småsaker, blev sjukligt irriterad på mig själv för att jag VET att jag kan köra truck betydligt bättre än såhär. jag har så svårt att skaka av mig ett nederlag och grämer mig massor... Även om jag vet att det inte är någon big deal, det händer att man kör in i saker eller tappar gods. Alla gör det.

Sedan dess har jag hunnit med att sova en timme i solen, jag drömde både att vattnet var slut och att det bara gick att få varmvatten ur kranarna, sedan vaknade jag och lakanet jag låg på var helt sjöblött av svett! Plus att jag hade snygga lakans-ränder kvar som fortfarande syns.

Dock hoppas jag att dagen blir lite bättre, jag har stallet på shemat, det tänkte jag dock vänta lite med eftersom det är så varmt, samt att åka och handla lite mat och posta ett paket, och ikväll kommr en gammal korridorskompis hit för att äta lite bullar och jordgubbar!

Försöker vända dagen och få ett bra humör nu!
/ Anja

RIKTIG sommar!

- 26 grader i skuggan
- Premiärdoppat mig i svenska vatten idag
- Självplockade jordgubbar för första gången för i år igår

kan det bli mer sommar? Redan i morse när jag cyklade till jobbet (04,15) märkte jag att det var varmare än vad det varit tidigare, jackan åkte av redan efter 2 km och vantarna och pannbandet innan 4km (JA, jag har vantar och pannband när jag cyklar till jobbet!). Under jobbpasset fick vi slita, jag fick bland annat göra häst-jobbet... Fylla på sängar. Trots att jag bara tog 80 och 90 sängar var jag sjöblöt av svett efteråt. Så på vägen hem bestämde jag mig för att ta ett stopp vid sjön. Eftersom det bara var barnfamiljer där tyckte jag bestämt att det var OK att bada i sporttop och trosor (mörka!).. Ungarna näckade ju! Jag tog mig en kort simtur och cyklade sedan de sista 3 km hem i blöta "badkläder". Skönt var det allt!! Imorrn ska jag ta med mig badkläder till jobbet så jag kan hoppa i utan att känna mig dum.

I övrigt ska jag inte utföra någon som helst med fysisk aktivitet idag, jag ska (förhoppningsvis) pendla fram och tillbaka till tvättstugan och sen lägga mig ute på en filt i solen. På det ska jag nog smälla i mig lite jordgubbar!

:)
/ Anja

Minne som en guldfisk

Ja, ibland tror jag nästan att det är så illa. Jag hade nästan glömt bort bloggen!

Träningen går lite sådär för mig, har varit några gånger på gymmet men det blir med att ta cykeln. Jag har som vanligt haft lite för mycket att göra så träningen har som hamnat i kläm, plus att mina joggingskor har varit hos skomakaren. Nu är de dock hela och redo att användas!

Har jobbat nästan 40 storhelgstimmar, så det blev inte så mycket annat för mig än jobb under midsommarhelgen. Men, jag var faktiskt ledig på fredagskvällen så det blev att vara med en hel del kompisar i paradiset Örviken.

Nu ska jag iväg, är årets första kvällstävling och vi har superväder så det blir riktigt skoj. Jag har för övrigt världens bästa klubbkompisar som igår gjorde att klubben fick hela 10 nya medlemmar eftersom vi hade nybörjarkurs i både Skellefteå och Umeå samtidigt. Ni är grymma!

/Matilda

Värmnings-joggning.

Satt och frös som fasiken här inne i köket förut, så jag drog iväg på en lättare eftermiddagsjogg. Benen känndes fräsha trots sina 2 mil cykel i morse. En runda på ca 6 km avverkades på 35 min (inkl upp-nedvarvning i form av powerwalk). Så effektiv springning 5 km, ~25 min vilket känndes fint.

Nu fryser jag dock lika mycket igen pga kylan här inne och att jag är lite svettig. Det ska jag dock råda bot på genom en dusch, men först ska kroppen få sina välförtjänta kolhydrater genom mellis (ost och skinkmacka) och en kopp kaffe på det! Vardagslyxar! ;)

/ Anja

Ny vecka..

Nu har jag varit ledig 2 dagar i rad, eftersom varuhuset varit stängt och för mig känns morgondagen som måndag. Jobb imorrn, sen är jag ledig hela veckan, än så länge. Men jag undrar hur länge jag får vara ledig.. Ioförsig kommer jag säkert krypa ur skinnet om jag inte får gå och jobba lite. Vi får se ehelt enkelt!

Bilderna från helgens midsommarfirande är inte i datorn ännu, så här är en bild från tävlingen jag var på i onsdags. Buddah hoppar i elit. Fotat har E. Lukkarila gjort. Så härligt med barfota, kvällsol och gräs!

Träningen har det inte blivit så mycket av senaste dagarna, tar igen det nästa vecka! Då blir det både löpning, cykling och kanske någon gruppträning. Vi får se helt enkelt...

Hoppas ni haft en fin midsommar! Nu blir det snart sängen för min del, klockan står tidigt tidigt imorrn.
kram / Anja

Det går bra nu! :)

Idag fick jag resultatet, VG på min tenta!! All tid med näsan i boken, plugg plugg plugg - nu känns det verkligen värt det!! Åh vad nöjd jag är!!

Först stadsloppet sen detta. Kunde nog inte fått en bättre start på sommaren. :) I övrigt består träningen mestadels av min vadrasgmotion, cykelturen till och från IKEA. de 1,1 milen hem brukar jag ganska lätt klippa på 30 min. Känns som cykelkondisen jobbats upp lite. Dock var det två sega ben idag, trots att jag vilade igår.

Nästa vecka har jag inte lika mycket jobbtider (än) och hoppas kanske att jag kan genomföra en liten plan jag haft.. Men säger jag inte! ;D


Glad midsommar på er också!
/ Anja

Ger man sig in i leken får man leken tåla...

Nöjd som jag var efter att ha dammat av löparskorna idag så gav jag mig in i detta. Det känns kul, och framförallt grymt motiverande för att komma igång med träningen. Min form idag är totalt kass, men startar man på botten så kan man ju bara jobba sig uppåt :-)

Eftersom jag är så gott som helt otränad, så blev min löprunda inte mer än 3,5 km idag och tiden vill jag nog inte ens nämna. Så mitt mål just nu är att komma runt den rundan jag har nu och ganska snart iaf öka på till en 5 km lång runda så att det ger lite mer. Det blir en mjukstart för mig och jag har satt upp ett mål om att träna en gång i veckan nu till en början. För att jag ska komma igång och träna överhuvudtaget så behöver jag sätta upp mål som jag känner att jag kan fixa. Då känns kul att komma igång!!

Förresten så berättade Anja efter att jag hakat på det här att vi ska göra allting tillsammans. Alltså - genomföra loppen tillsammans, eller åtminstone  största delen av dem. Jag funderade då lite på vad jag gett mig in på efter att ha läst om Anjas alla träningar och toppresultat, men sen tänkte jag efter och kom fram till att nu jäklar får jag ligga i! 3 veckors semester kommer lägligt, det är bara att sätta igång helt enkelt!


Får vi presentera...

Tredje deltagaren i TEAM SKHRF!

Hillevi

Hillevi, även hon kaninhoppar i Örebro Läns KH har beslutat sig för att hänga med på hela tjejklassikern och inte bara tjejvasan som hon först tänkt. Därför får Hille också börja blogga på vår eminenta blogg! Allas resultat ska dokumenteras och motivera varandra!!

Nu drar jag, Anja iaf med min kära skeppshult (cykeln) ner till stan för att se på bio, något måste man unna sig ibland!

Tjilevipp / Anja

Trött trött...

hu, ingen pigg anja alls idag.

9 jobbtimmar, en hemcykelfärd varav 6 km i ösregn, men på tok för lågt blodsocker, en häst som vägrar komma in från hagen och kickar mot mig och träffar i axeln... På detta gick jag upp 3,55 imorse.

Ingen glad anja med andra ord. Har gjort mitt bästa för att få upp blodsockret till en lagom nivå, men det vill sig inte heller. Känner mig allmänt trött och grinig.

Hoppas på att kunna släcka mina blå tidigt ikväll för att ladda upp för morgondagen som erbjuder jobb. stallet (förhoppningsvis en ridtur) och en biokväll som jag förmodligen kommer sova mig igenom om jag är som idag...

/ Anja

hoppsan, 39,4 km senare...



Ingen vilodag för min del, hade som plan denna sommar att testcykla hemma - stallet, ungefär 2 mil enkel resa. Eller närmare bestämt 1,97 enligt google maps. sagt och gjort, 11,54 startade jag hemifrån. Jag hade beräknat ca 75 min cykeltur.. 45 min senare ställde jag cykeln vid stallet och kunde konstatera att min tidsplan var väääldigt väl tilltagen! Ridtur, mockning och hö-packning senare kunde jag hoppa på min röda skeppshult igen och första biten på hemvägen kändes benen fräsha, men efter att jag korsat älven - då fick jag slita. Lååånga seeega uppförsbackar och jag insåg varför det bara tog 45 min vägen dit. Benen fick slita hårt..

Dock kunde jag klocka in hemfärden på 50 min vilket var mer än godkänt! Väl hemma blev det välförtjänta mackor, äppeljuice och strech. 15 min efter att jag kommit hem kom det jordens regnväder, så jag hade tur med! Inte en enda regndroppe!

Imorgon är det måndag och jobbvecka för mig, klockan ställs alltså på 03:55 igen. Idag lyxade jag till det och sov till över 9!! Min sambo väckte mig genom att kika in genom mitt rum och utbrista "sover du".. Jag halvsov och kännde mig så pass pigg att jag gick upp.

Imorrn blir det nog "bara" mina 1,1 mil till IKEA och sen tillbaka.. Det plus 4 min till och från stallet känns lite mastigt när man har massa mil i benen redan..

//A N J AAAA


54,41!!!



54 min och 41 sekunder!!! :D :D Klarade med GOD marginal mitt 60 min mål! Jag känner mig så sjukt stolt!! det ska jag fira med inte bara 1 utan två nya träningslinnen på måndag efter jobbet! Det är jag värd! Men trött är bara förnamnet av vad jag var när jag sprang i mål. Sista 500 m kändes som en smärre evighet, när det var 50 m kvar ich jag såg klockan tickade på 56 min (från första startarna) - kännde jag bara lycka att jag skulle klara 60 min målet!

Att jag sedan hade 20 min längde tid än de som vann - det struntar jag totalt i!

Kroppen känndes vid starten och uppvärmningen fin och jag älskar det adrenalinet och glädjen som är vid ett lopp! Startskottet gick, första vätskestationen vid 3,5 km och jag hade fått upp flåset rejält, fram till andra vattenstationen på 6,5 km började det kännas i kroppen, men jag bet ihop.

Vid 7 km började jag allvarligt få kämpa och de sista 3 km var tuffa. tack och lov gick km 7-8,5 genom stan så mycket folk hejjade! det hjälpte. Vid ca 8,5 km hörde jag hur de ropade i en megafon "håller ni detta tempot kommer ni under 55 min). Jag vågade inte riktigt tro på det utan kämpade vidare. Sa till benen att pendla på, hållet började göra sig påminnt och jag tackade gud lite för att det bara var 1 km kvar. Sista 500 m var olidliga, de har nog aldrig kännts så långa. Vid 50 m kvar började jag förstå att det nu är över. In i mål och fortsätta frammåt.

Hinner slänga en blick på resultat TVn som visade tider, skymtade mitt namn och 54 min, men jag bara gick vidare. Gick till vätskan, tog sportdryck och en burk vatten, fick min plakett och en sponsorspåse, gick vidare. Gick gick gick ett bra tag för att få ner andningen och pulsen, satte mig sen och strechade under ett träd och sen hämtade jag min tröja på pakethållaren på cykeln. Letade efter mina kompisar och då började det gå upp för mig, 54 min. Jag klarade det! Under 60 min! Mindre än 6 min/km. Jag höll ungefär samma tempo som på vårruset - fast dubbelt så långt!

efter ett bra tags vilande tog jag min cykel och rullade hem, till råga på allt cyklade jag upp för hela kronoparksbacken innan jag klev av. :) Duschen efteråt kan vara en av årets bästa, och maten, risonisallad med kyckling...

Jag är så stolt över mig själv! Så glad! :D 10 km på under 60 min! För mig är det stort!
/anja

Taggad för 10 000 m löpning!!


Bjussar på en glasögonprydd anja, peppad som tusan!! Ögonen får vila lite från linserna och sista tvätten är i torktumlaren! Klockan stod på 5,55 i morse för jag skulle upp och tvätta kl 06. Trots att jag som vanligt somnade i soffan framför filmen vi såg (The social network, inte så bra) så var jag mer en zombie i morse och när jag väl kommit upp och tagit mig iväg till tvättstugan tänkte jag att jag absolut skulle lägga mig igen, men två vändor ute till tvättstugan och utsläppning av kaninerna så var jag pigg så jag fortsatte vara uppe!

Idag är det alltså dagen S (Om tentadagen var dagen T så är idag, stadsloppet dagen S!). Jag har peppad mig till max nu och känner bara för att explodera och låta benen sköta sitt i 10 000 m! Ipoden är inpluggad i datorn för batteriladdning och låtladdning, allt ska fixas in i minsta lilla detalj!

I eftermiddag kommer förmodligen en utförlig beskrivning av loppet! Förhoppningsvis kan jag stoltsera med en tid under 60 min.. det kommer nog krävas en hel del av mig men jag ska göra mitt bästa! Dessutom har jag lovat mig själv att om jag klarar en tid under 60 min ska jag utan att få dåligt samvete köpa ett (eller två?) nya träningslinnen!!

Nu ska jag iaf ta hand om gårdagens disk som jag var på tok för trött att ta hand om igår och lyssna på lite musik!

BTW: Manne, är du redo att haka på en till utmaning? Kanske 2012 eller 2013..? Jag är sugen på att bestiga kebenekajse! Jag har dock inte funderat så mycket mer på det... bara en tanke som kom upp... vad tror du?
/ANJAAAA

frukstallad och radio!

Sitter och lyssnar på en nyfunnen favorit, musikguiden i P3. Vad är bättre än att bli serverad musiktips?? Jag har så otroligt lätt för att bara sätta på toplistan på Spotify eller Sahara Hotnigths, Miss Li eller Winnerbäck, Så musikhjälpen ska jag lyssna på oftare!

Till musikguiden har jag precis avnjutit en fruksallad med yogurt! Mums! Tog det som fanns här hemma, äpple, banan, nektarin, russin och kockosflingor på det och på med lite yoghurt (tog med honungssmak) MUMS! Ett glas äppeljuice till det och kvällen är gjort!

Idag har halva min hjärna sagt "springa springa springa!! Låt mina ben få röra på sig!", men den mer förståndiga delen av hjärnan har sagt "nej nej, vila inför lördag!". den förståndiga delen har vunnit och det är nog bra med tanke på att jag även idag kännt av benhinnorna, redan på jobbet.. Mer voltaren åt dem! Jag tror att det beror på truckskorna och betonggolvet.

Imorrn står jobb på shemat, sedan ska jag hämta min nummerlapp inför stadsloppet, startnummer 1101 det är jag det!

Dessutom har jag läst mig till att Mustafa "Musse" Mohammed också ska springa stadsloppet. Vore jag lite mer fit kanske jag skulle kunna ta rygg på honom.. HAHAHA! Det hade varit något, han lär nog skjuta iväg som ett skott och skådas långt fram i horisonten... ;D

Nu blir det kuddebo, klockan har stått på 03:55 3 dagar i rad och imorrn är det sista gången för denna vecka.. 2 dagars ledighet med sovmorgon!! <3
Natti / Anja

KVITTO!!

Checkar in efter ca 8 km löptur på ca 48 min!! Bra kirrat Anja! Dessutom, det viktigaste:
- Kände inte av hälen alls!! Stundtals funderade jag på om det var höger eller vänster häl som är trasig..

8 fina km senare och jag känner mig lika fräsh i benen som innan, 10 km kanske jag ska kunna löpa på lördag!!

Lite sämre var det med vänster benhinna som bestämde sig för att spänna... Inte roligt, hoppas och tror att det veror på mina 9 h i truckskorna på IKEAs betonggolv. Ska smörja med lite voltaren i kväll, för säkerhetens skull!

Men det viktigaste av allt, jag tror, med lite adrenalin i kroppen och en massa jäklar annama kanske jag ska kunna komma runt på 60min!!

Nu ska jag iaf ta snabbaste vägen till duschen utan att passera gå!
/Anja

jobb, jobb, jobb...

och lite mindre träning, träning, träning... Igår tog jag iaf cykeln till jobbet vilket innebär 2 mils cykling... Idag blev det sämre, hade ett möte på skolan med de forskarna jag ska skriva examensarbetet med i höst kl 14,30 och jag slutade jobba 14.. så det fick bli bil.

Nu har jag lite mer pejl på vad jag ska hitta på i höst. Mycket labbande blir det!

Kanske blir det en tur ut med joggingskorna idag... Skulle nog vara rätt skönt, termometern står på ca 20 grader och det fläktar lite... jag tror nog jag ska satsa på det. Men först blir det på med nytt skavsårsplåster på foten. jag har ingen ursäkt att hoppa över stadsloppet eftersom jag nu jobbat 2 dagar i rad med foten.. Skavsårsplåster och lite jäklar annama! :D

/ Anja

Första träningen - wiehoo!

Idag har jag varit på gymmet för första gången på... alldeles för länge! Icket dumt, höll på avlida där ett tag men känslan efteråt är lika skön varje gång.

Annars har jag varit ledig hela dagen förutom ett väldigt kort personalmöte mitt på dagen. Har varit ute och gått ikväll med Mimmi, Cissi och vovvarna Milla och Boris. Väldigt mysigt :) Dock fick både jag och Cissi ont i fötterna så det blev bilen hem efter nästan 2 timmars prommis. Visst var det ändå lite okej? :P Vi har höga planer för i sommar, längtar bara till mina joggingskor blir lagade sen ska vi till Vitbergsbacken och köra intervaller. Var år och dar sen jag gjorde det, typ när jag fortfarande spelade innebandy i IBK och det är ändå snart 2 år sedan.

Nu är det dags att sova, ska eventuellt upp och jobba på dagis imorgon bitti :)

/matilda

Kaninhoppning!

Helgen för min del (anja) har bestått av kaninhoppning. I helgen har min klubb arrangerat vår största tävling för året - Bergslagstrofén, en tapper liten skara om 4 personer var på plats från klubben och trots detta (med hjälp av alla på plats) kunde vi ro i land arrangemanget och slog nog personbästa för Bergslagstrofén att vara klara i tid, 18 på lördagen och innan 16 på söndagen!!


Fotot är taget av Ylva Persson och föreställer min Buddah som hoppar i svår UT eftersom jag dömde elitklasserna! Så underbart somrigt!!

Helgen är tack och lov över och nu blickar jag frammåt mot Stadsloppet, jag har fått mitt startPM och kommer placera mig i startfållan som satsar på tid på 57-70 min. Officiellt satsar jag på en tid under 70 min (men inoficiellt satsar jag på <60 min...) Huvudet är jäääkligt tävlingsinriktat!

Jag kanske får satsa på den officiella tiden med tanke på hälen. Har fortsatt på compeed skavsårsplåster eftersom apoteket rekomenderade det. Denna gången fick jag det att sitta betydligt bättre, så nu har det suttit på sedan i fredags. Jag hoppas kunna klämma in några löppass nu mån-ons... Dock lyckas jag alltid fylla mina veckor med massa annat, idag ska jag till veterinären med våran katt (ta blodprover då vi misstänker typ diabetes..), rida och sen handla och grilla med jobbet.

Ja, nu ska jag ut och plocka in kaninerna som suttit i hagarna sedan 8 snåret.. Maldi har fått hoppträna för första gången idag med, lilltjejen skötte sig superfint, hon har utvecklats jättemycket hos mig och fick bara panik en gång för det kom en cykel och susade förbi!

/// ANJA

Lugn söndag

Vi har haft en vecka med helt otroligt väder, runt 30 grader varje dag, och tänka sig - jag har inte bränt mig knappt något alls! Vuxenpoäng?

I fredags tog min lillasyster studenten så igår var det studentmiddag med släkten. Blir lika kär i Örviken varje gång jag kommer hem, det är ju så fiiiint! Vill köpa ett hus där helst nu direkt, men det fattas bara ett hus tillsalu och en man. Får kanske vänta ett tag...

Idag har det bara varit en lugn dag. Har haft så mycket så jag kände att det var behov av det, det kommer vara en hel del i veckan med förberedelser inför nästa helg när vi ska till Jörn. Ser väldigt mycket fram emot det iaf, ska bli skönt att komma iväg även om det bara är över helgen :)

Träningen går fortfarande dåligt. Har varit för varmt för att träna i veckan, vill inte träna ute och vill inte vara inne när det varit så varmt. Ska bli sämre väder i veckan så nu får jag verkligen ta och skärpa mig. Typ :D

/Matilda


sommarlov!

Puh, tentan igår var SVÅÅÅR. Vi får väl se hur det går. Just nu vill jag mest bara glömma den och så får vi se hur det går.

Nu är jag dock såhär glad för att det är sommarlov!! :) Ska inleda mitt sommarlov med en plasmagivning och sen klippa håret! :D

I övrigt står löpningen/träningen still. Har gett upp det där med compeed skavsårsplåster och gör som mamma och pappa lört mig, luftar såret! Det håller redan på att torka och jag hoppas på en sårskorpa illa kvickt! Vet inte hur jag ska få till det med träning till stadsloppet. Några kompresser ska jag köpa idag så man kan skydda men inte stänga in helt.

Tjilevipp / Anja

Dagen T!

Om 45 min sitter jag med MIN tenta i handen. Förhoppningsvis exploderar min skivarhand i ett inferno av allt som ska ut och ner på denna tenta och får om 3 veckor tillbaka den med ett fint G!

Allt går, bara man vill och ger sig den på att man SKA klara det!!

ps. fick med inrådan av apotekaren med mig compeed skavsårsplåster hem. De har suttit på sedan igårkväll, lyfte lite nyfiket på det och det ser inte så fresh ut. Jag funderar på om jag ska göra som mor och far lärt mig, lufta lufta lufta. Så det torkar och sårskorpan bildas. DAMN att jag skulle göra detta en vecka innan stadsloppet!



Inställd löpning och Blogg.se på MIN dator!

Ja, igår hade jag lite bråttom ner för trappan, och detta blev resultatet:


Aj, avskalad hälsena... Jag funderar fortfarande vilka skor jag ska få på mig idag. Och löpningen, så bra går det just nu, när man inte kan ha skor på sig. Surt som stryk!! Men det är bara bita ihop. jag får dra på en kompress och prova springskorna på torsdag. All fokus just nu ligger på tentan IMORRN! Känns skönt att den snart är. Idag ska jag snabbnöta lite cellsignalering och sen antikroppen. Sedan får jag nog klassa mig färdigpluggad och hoppas innerligt på en shysst tenta. Sedan är terminen ÄNTLIGEn över för min del!
Just nu har allt annat fått stå still, min tidsräkning har varit före tentan och efter tentan! Samlar på mig så mycket saker jag ska göra efter tentan att jag förmodligen kommer vara lika uppbokad efter som jag är nu! :D Här är ett axplock på vad jag ska göra:
- Tvätta bilen
- Klippa håret (inte klippt sedan dec, jag vet - KATASTROF!)
- Ge plasma
- Åka på Bergslagtrofén (kaninhoppning)
- Rida
- Testa att cykla till stallet (2 mil)
- Springa till jobbet och hem (1,1 mil enkel väg)
och såklart ta det lugnt och vila upp mig! :)

Dessutom kom jag in på blogg.se på min egen dator! Hittills har alla inlägg kommit från datasalen i skolan, men idag testade jag och det funkade, tummen upp!

Nu är det nog dags att fixa iordning kaninerna. de vill nog ha lite hö och komma in från hagarna. Sedan skola :)

måndagstråk...

nu är det inte långt kvar till min tenta och nu är jag inne i den fasen som brukar kallas låt-det-bli-tenta-dag-så-jag-slipper-detta! Nu får det ta och bli torsdag så jag också får sommarlov. Ute är det tokfint väder och jag sitter inne med näsan i böckerna hela dagarna. Detta gör att jag nu känner mig rätt less på plugget och tar ledig eftermiddag... Det är inte så mycket mer som jag kan plugga på innan frågestunden imorrn, de som jag är osäker på är det som vi ska fråga om imorrn. (inbillar jag mig, även om cellsignaleringen känns ganska osäker...) Sen ska jag bara försöka motivera mig med TVÅ tentapluggsdagar till. Åh fy fan vad jag längtar till på fredag!!

Du behöver inte känna att du ligger efter Manne, du har ju typ 9 månader till din första prövning, medan jag har mindre än 2 veckor!! :S Stadsloppet kryper närmare och närmare och när all energi går åt att plugga känner jag mig rätt köööörd. Nej, körd är jag inte, för med adrenalinet från ett lopp kan jag bannemej springa 1 mil. Gäller bara att lägga sig på rätt nivå.. Inget elitlopp här inte!

Nu blir det hemgång, ut till stallet och sen ledig kväll... Kanske bakar jag något så vi ska kunna peppa oss imorrn?! Vore gött!


Hej å hå, hur ska detta gå?

Ber om ursäkt för min frånvaro. Har jobbat och stått på, och hunnit steka lite i solen också. Jag har börjat inse att Anja ligger långt före i sin träning än vad jag gör... Vad har jag gett min in i? :P

I onsdags blev det faktiskt en impulsfest i Skelleftehamn som slutade med två mil på cykel innan vi var inne i stan. Helt underbart väder och underbara vänner gjorde kvällen helt underbar. Jobbade både fredag och hela lördag och har hunnit med två längre promenader i det fina, men ack så blåsiga (läs om tromberna här hos oss), vädret. Kan inte direkt klaga när jag har det så fritt på jobbet :)

Efter dygnspasset så kom jag hem i morse, hann med att somna en kortis i solen innan jag och Cissi (som för övrigt förhoppningsvis följer med och åker Tjejvasan, kanske att jag kan övertala/tvinga henne om resten också...) tog cyklarna till Bergsbyn för årets första Bergsbyglass! För er som inte känner till denna kiosk är den känd här uppe eftersom de gör typ världens största mjukglassar som enligt mig är suuuuupergoda! Tänk er en vanlig mjukglass x4, och då skämtar jag inte. Cykel tillbaka innan vi gjorde middag hemma hos Cissi. Ännu en toppenkväll :)



Är inte jag som har tagit bilden, var bara tvungen att visa :)

Imorgon är det tävling i Umeå men jag ska jobba, som vanligt... Fick höra idag att jag missade årets fest igår - för att jag jobbade... Missar dessutom PDOL i sommar - för att jag jobbar... Är himla less på att jobba just helger, tänk ett 07-16 jobb, åhh!

Näe, nu är det dags att krypa till kojs. Jobb imorgon alltså, äta lunch på stan. Som sagt, jag klagar inte på så mycket annat än helgerna :)

Puss och kram ♥

/matilda

Anja igen..

Manne verkar ha tagit sommarlov från bloggen, så därför kommer ännu ett inlägg från mig! Denna vecka har slutat lite sämre träningsmässigt än vad jag hoppats på. Jag tog ju vilodag i torsdags, så tänkte jag springa i fredags. Dock blev det ett aktut msnmöte som tog hela kvällen tills det var läggdags (vid 21) eftersom jag har jobbat denna helg (uppstigning 3,55). igår var jag så sjukligt trött, efter jobb 5-11,30, 2 mils cykel och ca 3,5 h plugg somnade jag liggandes på två stolar innan jag gick hem från skolan. Dessutom hade jag klämt en nerv i ryggen vilket gjorde ONT. Ingen springning heller, jag halvsov framför TVn typ hela kvällen innan jag la mig vid 20,30 tiden.

Idag är jag piggare, men 2 mils cykling sitter i benen och jag känner mig rätt trött i huvudet. Tror jag sparar löpningen. Jag vill inte slita ut mig och framförallt vill jag inte tappa löparmotivationen! Nästa vecka känns precis lika fullproppad som denna, skola 8-17 varje dag fram till tors då det är dagen T (tenta, 14-19). Sen ska jag förhoppningsvis kunna slappna av i 2 månader och bara jobba! Det känns som det nyss var januari och nu är det redan juni.. Sjukt vad fort tiden går!

Kanske blir det något löppass, ska försöka hinna ut till stallet mån och tors förmiddag iaf. Ska bli skönt med lite sommarlov och kunna rida lite mer... Framförallt inte vara stressad för skolan hela tiden..!

nu blir det hemgång, lite rastning av kaniner och framförallt bara slappande. behöver lite vila om jag ska palla 3 dagars tentaplugg till!
kram / Anja

Löparsnyggve!

Bjussar på snyggaste bilderna sedan måndagens löptur. Jag hoppas ni ser vilken som är före/efterbilden.
 

Gårdagen fick bli vilodagen, dock vet jag inte riktigt när jag ska hinna med löptur ikväll eftersom jag både ska laga mat och hämta hö till kaninerna. Jag som skulle ta mig an 7,5 km denna vecka. att göra det med 2 mil cykling i benen?? Måste dessuotm i säng hyfsat tidigt idag eftersom klockan står på 3,55 imorrn. En gåta som måste lösas...

Nu ska jag strax cykla hem i det underbara sommarvädret! Taskigt för mig att jag måste sitta inne och plugga. men när (och om) jag får tillbaka tentan med ett härligt G på den kommer jag vara nöjd, det vet jag!

/ Anja

Ett lugn i kroppen...

Senaste veckorna har jag mest liknat ett nervvrak och kännt mig stressad för allt. Men det är lite som bortblåst. Ett välförtjänat lugn återfinns i min kropp. Jag har insett att jag faktiskt ska ägna nästkommande vecka åt att göra det jag är allra bäst på, tentaplugga. Efter 5 års universitetsstudier borde man ju ha hittat sin teknik och veta hur man tentapluggar bäst, och de två senaste dagarna känns det som jag proppat in massor i skallen. Och mer SKA in.

Det är skönt att jag faktiskt hittat tillbaka till vanliga anja. Pigg och glad, jobbpasset idag gick prima! En säkerhet fanns i kroppen och jag kunde bara slapna av och göra mitt jobb, istället för att gå på helspänn.

Vad har jag då lärt mig, ta tag när jag känner att stressen är på väg och agera fort!

Styrkepasset igår gick finafisken, benen fick ytterligare 22,5 kg på benböj och nu känns det faktiskt som 22,5 kg inte är omöjligt. Synd att inte terminen varade i 2 veckor till, då skulle jag säkerligen kunna sluta på 25! Men det får bli nästa termin, då kanske man ska satsa på 30 kg??

Närmaste stora utmaningen är ju iaf Stadsloppet som snabbt kryper nära inpå. (18/6). Mitt mål vad ju att denna vecka utöka min löptur till 7,5 km... Idag kan jag inte riktigt bestämma mig om jag är springsugen eller om jag ska spara det till imorrn. En vilodag denna vecka måste jag ju ha, men när ska den bli? tors eller fre? På lör+sön står iaf 2 mils cykling/dag på schemat. Vi får se hur jag känner mig ikväll! :)

Nu ska jag skriva rent lite anteckningar och sen blir det nog hemfärd, gårdagen och idag har ju inneburit 12 h arbetsdagar (5 h jobb och 7 h plugg!).
kram / Anja




styrketräningsdags!

Igår lassade jag på fina 22,5 kg på benen och tog mig genom låten på ett fint sätt. Även tricep fick en redelig omgång med 7,5 kg! (För första gången någonsin!) Trots dessa fina resultat kändes inte passet på topp, eller rättaresagt JAG var inte på topp. Ingen jäklar annamma i mig alls... Allt på grund av en riktig dålig dag igår. Idag när jag vaknade upp (cid 4 tiden) så kände jag mig på mycket bättre humör, jobbpasset flöt på och vi hade inte mycket inleverans. Sista timmen fick jag skriva loss stålstänger och montera dem i en annan höjd på våran nya del av varuhuset.

Sedan hade jag ett välbehövligt pepptalk med min chef. Jisses vilken skilnad! Kom till skolan med en tentapluggsmotivation som kan stavas DUGA! Nu ska jag bannemej lära mig ALLT tills nästa torsdag och FETNAILA denna tenta! Så skönt att gamla vanliga anja är tillbaka. Den där seglivade figuren som tror att ALLT är möjligt, bara man vill tillräckligt mycket!

Nu är jag på topp igen!! Det ska firas med ytterligare ett styrkepass om 1 h! I'm on FIREEE! :D

/ ANJA