Long time no se

Verkligen!
Det var veckor sedan jag var inne här. Träningen har rullat på rätt bra, allt mellan 3-6 pass i veckan har det blivit för mig. Igår blev det 2 pass (!) först ett gympass på morgonen och sen 10km pannlampelöpning på kvällen med tillhörande burgare efteråt!
 
 
Det kändes som att vi typ sprang sick-sack i spåret så jag trodde att kartan på garminen skulle bli jättelustig. Men det syns ju inte :P Höjdstigningen var på 150 m vilket kändes i benen. Roligt var det i alla fall! Vi körde på i hyfsat lugnt tempo och pulsen låg kontrollerat på 158 i genomsnitt. Vid mål kändes det som att jag skulle orka längre vilket kändes bra! Lugnt prat-tempo var målet! 
 
Sådeles igår när jag cyklade hem från stan efter burgarna var jag riktigt trött, dubbla träningspass och jobbdag - det gick långsamt upp för sista backen och trapporna till min lägenhet och sen stupade jag typ i säng. 
 
I övrigt är det lugnt på tävlingsfronten - det är ett lopp här om några veckor som låter rätt kul, man får en karta med massa "stationer" som man under 6 h ska springa/gå till så många som möjligt och regga sig på dem. Det skulle vara kul att försöka hitta någon med samma ambitionsnivå som mig och jogga/gå omkring. Vi får se!
 
Snart är också hela klassikern ett faktum - vi är precis i dagarna till att anmäla oss till Vansbro som är vårt första mål! :D Spännande - jag trodde aldrig det när Matilda kontaktade mig för 2,5 år sedan och ville börja loppen, att vi skulel ta oss an hela klassikern!! :D Men det ska nog gå bra, man får vara lite envis bara! 
 
/ Anja

Kraftjoggen, Lidingö - och nu då?!

Nu var det bra längesen jag skrev, tror faktiskt Hille har hunnit skriva några inlägg mellan mina och vi brukar i vanliga fall vara ungefär lika "dåliga" på skriva ;) Bättring, bättring!

Jag har ju faktiskt inte ens sammanfattat Kraftjoggen här än. Jag skrev en lång och väl beskriven sammanfattning om loppet i mobilen direkt efter, skulle bara lägga in några bilder och skicka det - då hakade mobilen upp sig! Slutade med att jag blev så irriterad och efter det har jag knappt kollat på bloggen... lite överdrivet tjurig kanske... En sen sammanfattning med andra ord, den tävlingen var ju faktiskt sista lördagen i augusti. 21 km terräng med start på Skellefteå camping, vi skulle sedan springa ut mot Hedensbyns industriområde. För er som inte har varit här så kan jag trösta er med att jag heller inte hade varit där tidigare, bara kört förbi företagslokalerna men inte i skogen. Hur som helst, det var totalt ca 230 deltagare i 21 och 11 km-loppen. Starten från campingen började med en brant uppförsbacke, under E4:an och sedan mot Morö backe. Efter uppförsbacken hade jag blodsmak i munnen och insåg att jag behövde sänka tempot, men hur lätt är det när det känns som att verkligen alla springer om en. Jag kom till slut in i det, funkade bra fram till vi kom till ett litet berg vid 5-6 km. Benen blev helt stumma innan jag var uppe så jag gick faktiskt över toppen och funderade över hur dum jag var som inte kunde nöja mig med 11 km som de flesta andra. Jaja, bara bita ihop. Rullade på ganska bra till vätskekontrollen vid 10 km sen kom det värsta. Vi skulle "gena" genom skogen och ut på en annan grusväg, med stumma ben var det inte så himla kul att "hoppa" (kräla) över stockar, rötter, stenar med myrmark runtomkring. Trodde jag skulle dö, men jag överlevde. Efter det väntade en grusväg som bestod av sand. Till slut tog även det slut och då var det bara att följa grusvägen tillbaka mot campingen och målgången. Slutet gick ganska bra ändå och jag kom på något konstigt sätt i mål på 2 h 9 min! Hur det gick till vet jag faktiskt inte! Sammanfattningsvis var banan mest grusväg med några jobbiga backar och svårigheter som ställde till det lite för mig som inte är nån superlöpare. Vid prisutdelningen vann jag en Craftryggsäck, två par craftsockar, craftvattenflaska och nåt mer som jag inte minns just nu. Vilket flyt! Kanske blir det en repris nästa år trots att jag var i mål som 3:a (från slutet)... :D

Lidingö kändes ganska lugnt ändå när jag hade klarat längre före, men tji fick jag. Plugget hade börjat och min kropp har fortfarande inte riktigt kommit in i de nya rutinerna, men det borde jag inte skylla på egentligen ;) Loppet gick i alla fall jättebra första 5-6 km, jag såg på pulsklockan att jag ofta låg för snabbt så jag försökte sänka farten lite. Backarna kom där vid 8-12 km och de var hemska. Uppförs gick jag flera gånger och nedförs sprang jag om många, tror inte det är så bra taktik egentligen så jag ska se om det blir förändring till 2014 ;) I mål kom jag precis som Hille på 1 h 40 min, fem minuter snabbare än mitt mål så jag är jättenöjd! Min ena fot strejkade totalt på kvällen efter loppet så jag ska unna mig nya anpassade löparskor i höst/vinter.

Vinters målsättning för min del blir att försöka hålla igång träningen på gymmet. Vi har haft jättemycket i skolan första kursen så jag hoppas det lugnar ner sig lite så jag hinner med annat också. När skidorna får komma fram tänkte jag faktiskt försöka komma igång i vinter. Funderar på gå en skidkurs för att lära mig bättre teknik inför Vasaloppet 2015 så jag kan spara energi där det går. Tror även jag ska satsa på att köra Malmstråket, det är en populär skidtävling här som går från Boliden till stan, 5 mil. Det borde vara lagomt för i vinter, haha! I helgen är det skidmässa, hinner jag dit imorgon ska jag dit och kolla lite valla. Funderar på köra på tejp i vinter men vi får se. Kanske jag borde börja ta bort fjolårets valla, klistret från Mora sitter fortfarande kvar...... ;)

Höres! /Matilda

Halvklassikern klar!

Halvklassikern är avklarad, det gick verkligen fort. Så fort att det känns tråkigt att inte köra något lopp nästa år (som jag tänkt). Lidingö som vi avslutade med trodde jag skulle bli tuffast för mig, men med facit i hand kan jag säga att så inte var fallet. Det gick snarare alldeles för lätt. Efter 11 km fick jag en dipp och även om benen rörde sig så kändes det som att jag stod stilla. Men efter ett par km rätades det till och motivationen av att vara nära målet gav en kick. Knäna kände jag av redan efter ett par km och det blev bara värre. Jag trodde jag skulle ha ont i dem i veckor efteråt. Men ett dygn efter målgång var de bra igen och endast en gnutta träningsvärk återstod som spår av loppet i kroppen. Jag är jättenöjd med min tid (1.40) som blev på Lidingö. Jag höll samma tempo som jag gjort på träning, men nu var det betydligt mer kuperat och så har jag ju som längst sprungit 6 km på träning. Hur som helst, redan efter någon dag började jag tänka att det inte borde vara omöjligt att klara hela Lidingö nästa år. Tankarna gick och Matilda visade sig ha samma tankar :-) Det blir nog alltså inte ett 2014 utan klassikerlopp, men det blir i alla fall ett längre uppehåll.

Jag har inte tränat sen Lidingö förrän den här veckan, som innehöll 2 pass. Ett rent styrkepass på gymmet (som ledsagare) och ett pass med skivstång-intervall. Dags att komma igång igen! Jag är i alla fall taggad på träning. Det blir nu några intensiva veckor med hundträning eftersom han ska göra sin första tävling snart, men den säsongen är snart över och sen kanske jag kan få loss lite mer tid igen. Veckan som kommer blir förmodligen helt tom på träning eftersom kalendern redan är totalt fullbokat dag som kväll med allt möjligt. Barnvaktande, kvällsjobb, ledsagaruppdrag m.m. Jag får helt enkelt ladda upp motivationen för träning istället :-)

/Hillevi

Mot nya äventyr!!

Idag går jag in på mitt 27:e år i livet och siktar mot nya äventyr! 
 
Dagen har spenderats på jobbet med tre lektioner varav eleverna sjön för mig på två av dem. De är gulliga allt!! Har firat med chokladbollar och plankstek. En bra 27årsdag!
Till mig själv i present gav jag mig ett par löpartights och ett par överdragsbyxor som jag köpte på Löplabbet outlet i måndags. 
 
I övrigt rullar träningen på, börjar få ordning på rutinerna och denna vecka kommer jag ha fått in typ 5 pass om allt går som det ska. Tis löpning, Ons: crosstrainer + styrka, fre: crosstrainer+styrka lör och sön: något kul! 
 
Nu ska jag strax krypa i säng
/ Anja

Lidingöloppet

HALVKLASSIKERN CHECK!!
 
För en vecka sedan var vi ute på Lidingö och hade drygt en timme kvar till start. Loppet gick bra för oss alla tre, jag och Hillevi sprang tillsammans första 7-8 km och körde på hyfsat lugnt (ca 6,30-6,40 min/km tempo). sedan släppte Hillevi mig och jag fortsatte springa själv. Jag var helt inställd på att Matilda var långt framför mig och att jag inte hade chans att springa om henne. Men jag fortsatte, upp och ner på backarna ute vid Bosön och sprang om lite folk, helt plötsligt ser jag en tjej med svart tröja, vita sömmar och kort blont hår - som stämde bra på Matilda.. Så jag sprang om och hejjade - fick inte så mycket till svar utan mest "hurmff murhanrmmmrna" typ.. ;) 
 
Jag ropade något i stil med "jag fortsätter, vi ses i målet".. Så jag fortsatte, försökte tänka på alla små knep jag lärt mig, små steg i uppförsbackarna, fram med höften. Efter vätskekontrollen vid Grömnsta (10 km) så gick jag i de tyngsta backarna och sprang på platten och nerför. Kroppen kändes fin, jag pressade inte på allt för mycket - men var ändå rätt trött i målet!
 
Jag är grymt nöjd med pulsdiagrammet - en stegrande puls är inte ofta jag får till... 
 
 
Höjdkurvan, här ser man att loppet tar på benen.. Speciellt där mellan 8-12 km - vid Bosön. 
Summan av kardemumman på loppet sammanfattas här för min del. Medelpulsen på 168 slag känns bra. 
 
I går fick jag också bilder från Maratonfoto som fotade oss och jag tyckte det var rätt shysst att jämföra upploppsfoton från Tjejloppet och Halvloppet - trots att jag sprang 5 km längre ser man ju skillnaden i mitt ansikte - jobbigt/hemskt eller roligt! :)
 
Avslutningsvis har vi en bild från efter målgång. Nöjda och glada löpare som nu har en halvklassiker avklarad! :)
 
Veckan har annars för mg blivit lite av en ofrivillig vila, jag köpte nytt träningskort i söndags och i tisdags vaknade jag snorig och fick under dagen en förkylningsklump i halsen som fortfarande inte är bra. Jag låter kroppen vila sig frisk och så får träningen dra igång efter det. Hoppas på att få in nya rutiner med intervalldag en dag i veckan, mer styrka och sen lite simning också! 
 
Nu ser vi framåt mot nya utmaningar, nästa år är det Kebenekaise som gäller och jag och matilda har redan börjat fila på andra utmaningar! :D
 
/ Anja