21 km tailtävling!

Idag har jag genomfört min andra 21km tävling. Betydligt bättre utgångsläge vädermässigt, 15 grader varmt, molnigt och lite vind. Målet var som sagt att hålla bättre än Kolmården och förhoppningvis slipa lite på tiden. Banan är fin, mycket nya stigar som jag aldrig sprungit på - trots att det är min hemmaskog. Jag knatade på och dack vatten och sportdryck i vätskedepåerna som verkligen kom ofta! (6st på 21 km - myckey bra!). benen fick mata på och det var stundtals tungt och magen krånglade lite, inte så jag behövde kräkas alls, utan mest att det gjorde lite molnande ont. 
 
 
runt tog jag mig iaf på 2h:47 min, En sänkning tidsmässigt på 26 min från Kolmården! Nu var det ju som sagt en helt annan temperatur...Efteråt var det hamburgare med löpgruppen och nu sitter jag med benen i stödstrumpor i horisontalläge och ska försöka få i mig lite mer mat innan det blir sängen..
 
/Anja
 
 

En vecka kvar!

Om en vecka sitter jag och Manne på tåg påväg mot Hille för att sedan på lördagen fara upp till Vansbro! :) 3 km simning ska bli spännande. 
Idag efter jobbet spontanåkte jag ner till Sicklasjön och simmade bestämde mig för att jag skulle köra hela sträckan som man simmar på Sickla Triatlon - ca 800m enligt deras FB sida. 
 
Och japp, jag simmade på - frisim hela tiden. Fick rätta till glasögonen två gånger precis i början.. Sen blev det en snabb paus i mitten, kollade temp på en termometer som visade 18-19 grader i ytvattnet och sen tillbaka. 
 
Hade ingen klocka med mig eller på mig - så jag vet inte hur lång tid det tog.. Men det positiva är att jag nu börjar övervinna min skräck för frisim och att titta under vatten i sjöar. Dessutom kom jag åter igen på det knepet att andas åt det hållet där stranden/kanten är för att ha bättre koll på att man navigerar hyfsat rakt. :)
 
Imorrn blir det mer simning och sen på söndag väntar 21 km löpningstrail här hemma i Hammarbyskogen/nacka. Planen för den tävlingen är att få rutin på längre sträckor, ta det lugnt i början så jag kan öka på slutet - lägga upp loppet mer ekonomiskt och "hålla hela vägen", har jag tur så blir det förhoppningsvis PB på 21km trail :) Förutsättningarna är bättre, ska bli molnigt och drygt 18grader, dessutom ska denna bana vara mer lättsprungen än Kolmården. 
 
/Anja

Simningssjälvförtroende!

Igår och i förrgår har jag tagit mig ner till 50m poolen på gymmet och simmar. Midsommarafton blev det 1500m och igår 1000m. Enbart frisim! Snacka om självförtroendeökning! Allt har kännts bra och i poolen går det jättebra med frisim. Man hinner pusta någon sekund vid kanten även om jag har försökt att inte vila för mycket, men jag är fortfarande nervös inför öppet vatten. Det är en helt annan sak. 
 
Kroppen och framförallt benen känns lite slitna fortfarande - jag försöker vila dem och hoppas att de ska hålla och leverera nästa helg. Min plan för nästa helg är att gå ut lugnt och försöka hålla hela 21km - inte gå in i väggen. Vädret för helgen spås bli 18 grader och molnigt - perfekt med andra ord!
 
Jag hoppas att jag ska kunna få in några öppna vatten träningar inför Vansbro också. Så ska vi nog kunna ta oss i mål. Löpningen känns inte speciellt skrämande för min del - jag har sprungit över 30 km förut, jag är rätt van att springa långt (har just nu 4 pass över 20 km i år) och kommer få ett till nästa helg, sedan blir det nog längre pass på semestern, men det känns ändå överkomlig. 
 
Nu ska jag fortsätta med min lunch.. 
/Anja

Midsommar och snart Vansbro!

Som Anja skrivit så är det snart dags - första delen för oss i En Svensk Klassiker ska avklaras - Vansbrosimmet!

Min träningsmängd senaste 1,5 månaden är nog den lägsta jag haft på flera år. Jag var på två utlandsresor, en sväng till London och en på solsemester till Montenegro, och utöver det var det sista rycket i skolan och mycket annat på min fritid så jag hade helt enkelt inte tid.

Jag brukar prioritera träningen, utan den blir jag trött och på dåligt humör, men så fort jag var "klar" med alla måsten så var jag tvungen att sova för att orka med nästa dag. I sommar har jag "bara" heltid på röntgen här hemma, har nu även semester från mitt vanliga extrajobb så jag känner mig nästan ledig ;) Har nog snittat kring 70% jobb samtidigt som skolan och det har blivit alldeles för mycket har jag insett nu i efterhand. Ändring får ske till hösten!

Jag grämer mig fortfarande mest för Lidingöloppet. Har försökt skärpa mig och tvingat mig ut och springa, det går ju även om jag inte tycker det är så kul :) Har varit ute på premiärturen med racern och min mtb ska pumpas och fixas till veckan innan jag ska testa den för första gången. Spännande!! Har även köpt mig nya cykelbyxor och en träningströja som ska invigas. Mina gamla cykelbyxor (billigaste varianten från Intersport) hade fel form för mig så de skavde och var väldigt osköna, fick dessutom ont i rumpan redan efter 2 mil. Hoppas de här fungerar bättre :)

Nu ska jag ut och springa en sväng sen göra mig klar för midsommarfirandet. Hoppas ni alla får en trevlig midsommar!

/Matilda

Snart är det dags!

Det är ju bara 2 ynka veckor kvar till Vansbrosimmet!  Galet vad fort tiden går! Jag hade hoppats på en helg med varmt väder så man hade kunnat simma öppet vatten, men Stockhom bjuder idag på lite småkyligt väder, men sol! 
Planen för dagen är iaf att jag ska cykla ut till Kungens kurva för att byta en väska som gått sönder - jag trodde först att de hade stängt, men det visade sig att det var öppet under dagen så då gäller det att passa på! 
 
I förrgår var jag till en affär för att få byta ett linne där sömmen hade gått sönder, allt gick bra men tyvärr hade de inte Salomongrejer på den butiken - så det blev en asics T-shirt. Dessutom blev det ett inköp av ett par nya långa tights i tisdags då Salomonbutiken hade 35% rea, ett par långa Salomontights för 325kr tycker jag verkligen är något värt! Precis som mina andra Salomontights blev det herrmodellen i strl S, de sitter perfekt och är riktigt sköna, dessutom finns det nästan alltid kvar att köpa medan dammodellen i strl S rätt ofta är slut! 
 
Nu peppar vi mot Vansbro!!
/Anja

Trött kropp

Idag har min kropp varit trött trött trött.. ända sedan lägret 6-8/6 har kroppen inte svarat som vanligt. Jag syrar jäkligt fort nu, mycket fortare än vanligt. Vilket känns tungt.. Jag hade planerat att vara ute och springa rätt mycket i helgen men jag tror jag får skriva om planerna lite, försöker fokusera på simningen. 
I söndags körde jag mitt första öppet vatten simpass på evigheter (!) och det känndes tungt, ovant och jag får upp så skyhög puls snabbt, jag är ingen vatten-människa... Men jag ska göra mitt bästa, försöka att vänja mig vid simningen. 
 
Det ända problemet är att väderprognosen säger 11 grader och sol/moln i Stockholm på fredag. Och det jag behöver är öppet vatten simning, att simma i bassäng ger givetvis muskler - men det är en helt annan sak att simma i Öppet vatten, jag får helt enkelt se vad temperaturen blir och hur det ser ut. 
 
Jsg hoppas att kroppen kommer tillbaka snart, för nästa helg (29/6) ska jag springa ett 21km lopp i min hemmaskog (Salomin Trail Tour Globen), har fått en startplats så det är klart jag ska springa :) kom igen benen, jag vet att ni kan leverera!!
 
/ Anja

Två härliga bilder från förra helgen!

Förra helgen var jag på löparläger i Edsåsdalen med min löpgrupp, www.teamnordictrail.se. Det var helt sjukt roligt, bra borende och mat, bra pass och jätteinspirerande! Precis vad jag behövde efter en ganska jobbig jobb-vår... 
 
Sista passet vi körde var en Edsåsdalen Champion (vi skulle gissa vår tid upp för en slalombacke - närmast vann). Jag gissade på 9:47, väl nere på botten av backen var jag lite nervös för om jag skulle klara tiden... Vi fick köra 1 uppvärmningsrunda - upp och ner.
 
Här är jag på uppvärmningsrundan.. Fokuserad och målmedveten! (Foto: E. Forsner, Team Nordic trail)
 
Vi fick en startsignal och så var det dags att mata uppåt, uppåt, uppåt! 
Här är precis på "upploppet" i backen, med den armföringen och ansiktsuttrycket kan jag ju lova att jag fick sliiiita! (Foto: E. Forsner, Team Nordic trail)
 
Till slut kom jag in i mål på 7:57! Nästan två minuter snabbare än vad jag trott! :)
 
Nu är det snart dags att åka till jobbat, morgonen har inletts med ett rejält dagsverk - torktumlat den sista tvätten från igår, lagat matlådor (köttfärssås och makaroner), vikt tvätt och nu ska jag ficka Oakleys bur och hämta in henne (hon  har varit ute någon timme) innan det är dags att åka till jobbet!
/ Anja
 
 

Härlig helg!

I torsdags avrundade vi läsåret på skolan med skolavslutning, i fredags var det jobb som på grund av lite olika omständigheter inte blev så jätteeffektivt - men det är grejer jag inte vill ta här. 
 
I lördags var det dags för Stockholm Swimrun, jag hade frivilligt anmält mig som funktionär och kl 09 var jag på plats på Norra Djurgården och vi började förbereda. Lite diversearbeten innan det var dags för lunch och sen for vi ut till Bergshamra där vi skulle stå. Så fick vi vänta drygt 1,5-2h innan vi såg första paret komma (swimrun är alltås en tävling där man tävlar i par och simmar/springer massa sträckor). Så fick jag direigera drygt 100 par på rätt väg och hålla snabbcyklande cyklister ivägen. Efter sista paret fick vi åka tillbaka till startområdet - där de första herrlagen kommi imål, men jag hann se de flesta målgångarna och bla fick jag se flera ledare/kompisar från löpgruppen komma imål på riktigt bra placeringar!
 
Medan lagen gick imål fick vi funktionärer (och tävlanden) mat och sitta och softa. Det var riktigt nice att sitta i solen och ta det lugnt. Efter prisutdelningen var det dags att plcoka ihop, tävlingen var sponsrad av Keso/Arla så vi hade ett antal kesopallar över - man fick ta så mycket keso man fick med sig... 

Dessutom lite senare ropar personalen från Icebug (också sponsorer) att vi funktionärer fick ett varsitt par Icebug skor om vi ville ha - ATT jag ville ha var typ mitt svar!! Vid 23 tiden var jag hemma och hade då varit utomhus hela dagen (från 08-23).. Solen gjorde sitt på huden och jag har verkligen fått färg i ansiktet! :)
 
Idag var jag och en löpkompis uppe ett par vändor på Hammarbybacken, sedan tog vi en extrasväng förbi Sicklasjön och badade! 
 
Nu på kvällen for jag ner till Sicklasjön igen för första open water träningen med våtdräkt. Jag simmade ca 500m och återupptäckte hur jobbigt det är med simning (Vansbro närmar sig läskigt snabbt!!). Framförallt är det min egen andning som inte blir helt bra i vatten - jag behöver vänja mig vid att simma och vara i vatten utan att panika.. Jag hoppas kunna få in ett bra antal mer simpass för att vänja mig. 
 
Fick till lite frisim på simpasset vilket känns bra, lite mer övning så ska vi nog ta oss imål på vansbro :) Planerna för veckan är ganska ordentliga, imorrn avslutning på Grönan med jobbet, tis löpträning som vanligt, ons ska jag till en jobbarkompis som har pool och softa, tors är obokad än så länge och midsommarhelgen ska jag ägna åt löpning och annan träning. Långhelg eftersom det är midsommarafton på fredag :)
 
Nu ska jag ner en vända till tvättstugan och se till den tredje maskinen tvätt så jag har kläder till nästa vecka :)
/Anja

Upp och ner

Efter två veckor som inte blev så bra träningsveckor (typ 2 pass/vecka och inte med särskilt bra kvalitet på dem passen) så tycker jag att denna vecka blev lite bättre.

Måndag: Cross 75 min
Onsdag: Cykling 32 km
Lördag: Löpning 7,2 km

Testade ett nytt (för mig) pass på Friskis i måndags. Cross utomhus i Karlslund och det var riktigt kul. Beskrivningen som Friskis har på hemsidan stämmer bra "I Crosspasset kombineras jogging och styrketräning i olika stationer. Först kommer ett avsnitt där vi växlar mellan jogging och styrketräning i stationer. Därefter löpning med fokus på kondition och lite utmaningar med intervallträning, fartlek eller backe. Självklart ramar vi in hela träningen med uppvärmning och nedjoggning, stretch."
Det var skönt att få träna lite i grupp igen, men utan att behöva gå in i någon svettig sal. Nu har vi aktiviteter med jobbet 2 måndagskvällar i rad, så det blir tyvärr inget mer av det passet på några veckor, men sen ska jag försöka haka på igen.

I onsdags blev det cykeln till och från jobbet. Tog det lite lugnare på vägen dit, 16 km med 19km/h. Hem trampade jag på bättre och fick en snitthastighet på 23 km/h på de 16 kilometrarna, på MTB-cykeln alltså. Jag var riktigt trött i benen efter det, så det känns ändå som att det ger en del, även om det "bara" är pendling till och från jobbet.

Och på gårdagens löppass la jag på några hundra meter till jämfört med mitt senaste pass. Knäet protesterade rejält när jag hade typ 1 km kvar, så jag fortsätter att öka distansen väääldigt lite i taget. Även om jag nog skulle behöva springa mycket, mycket längre och i betydligt mer kuperad terräng för att förbereda mig ordentligt inför Lidingö. Men positivt är i alla fall att gårdagens pass ändå gick ganska lätt. Fräscha muskler och inga problem med flåset, skönt!!

Nu är det mindre än en månad kvar till Vansbrosimmet. Och jag har inte simmat på.... Hmm, över en månad sen är det i alla fall. Och det längsta jag simmat är 1300 m. Men men, jag känner mig konstigt nog inte nervös ändå. Men jag ska försöka komma iväg några ggr till innan det är dags. Vore ju bra att åtminstone ha simmat halva distansen tänker jag. Vi får se hur det blir med den saken.

Lördagsn löpning...
 
/Hillevi