FÄÄÄRDIGA!

 
Mitt resultat - jag är toknöjd verkligen!! Nu är hela tjejklassikern avklarad, och mitt diplom är beställt! :D Ihh..
 
Det bästa med hela dagen är helt klart känslan jag haft i kroppen, jag har haft en TOKBRA känsla i kroppen, ALLT stämde verkligen. Jag hade planerat att komma till Abborbacken vid 30 min (för att så Hilles pojkväns tid på 1:08:22 på sista milen). I början var det så sjukt mycket folk och man fick gå, första km tog över 10 min.. Jag blev väldigt stressad och nervös och drog på så fort det gick. Sen kunde jag slappna av och kände att jag låg bra till. I slutet av minut 29 kom jag till Abborbacken och då kändes det rätt lugnt. Jag powerwalkade upp för backen och sen körde jag igång. kroppen och benen kändes väldigt fina, jag hade inte kollat pulsen något utan körde på känslan och tiden. Allt känndes verkligen tokbra. Jag tuffade på i spåren och jag höll ordentlig koll på klockan. Så kom Karins backe och jag fick PW igen, men sen var det i princip bara utför och då hade jag verkligen koll på att jag skulle klippa G:s tid, sweeet! Hade över 18 min på sista två km så jag visste attd et skulle gå!
 Upploppet var gytjigt, lera lera lera.. det enda jag var rädd för var att jag skulle ramla, men in i mål kom jag på alltså precis över 1:02 min..
 
Och när man ser mina placeringar så ser man att jag bara plockade placeringar, jag är så sjukt stolt över mig och OSS! Det bästa var att känslan har varit så sjukt bra genom hela loppet, allt bara stämde! Det klaffade liksom. Så jäkla skönt! Jag fick inte håll eller ont någonstans och framförallt var huvudet med. kanske finns en liten tävlingsmänniska i mig??
 
Nu har jag iaf beställt mitt tjejklassikerdiplom och ska unna mig några dagars träningsfritt. :) Kanske åka och simma eller något.
 
Nu ska jag bara njuta över dagens känsla, som varit sjutk bra!! :D :D
/Anja

Tävlingsoutfiten!

Japp. Nu har jag bestämt mig vad jag ska ha för kläder imorrn.
det blir mina långa Craft byxor (de nya),

De nike linnet jag köpte på stadium i karlstad (bilden är därifrån).
 
Och tilld et toppar jag med en Everest underställströja, soc träningsstrumpor (har läst att det är smart att ha höga strumpor, inte ankelstrumpor så man inte får in grus i strumporna och får skav!).
 
Imorrn är väderprognosen 11 grader och moln/sol. Känns rätt bra faktiskt!
 
Hille: Jag tror inte "fodrade" byxor blir för varmt, har cyklat med det till skolan varje morgon denna vecka!
 
nu är jag peppad iaf, lyssnar på peppmusik och väntar på att andra maskinen tvätt ska bli klar, sen blir det en tur till affären för att köpa lite frukost och vid 12 kommer matilda hit! IH; nu är det nära en tjejklassiker! :D
 
/ anja

Redo för höstväder

Igår skulle jag åka tillbaka till XXL och prova de ena löpartightsen i en mindre storlek. Då hade dem sänkt de fodrade tightsen till samma pris och det blev ny beslutångest. Fodrade eller inte? Kom fram till att det nog skulle vara ganska skönt med fodrade, alltså, inte fodrade med tjockt foder, men det är flossad insida så de blir ju lite varmare. I övrigt är det exakt samma modell som de andra jag hade köpt. Men eftersom jag har 3/4 tights som jag kan ha när det inte är jättekallt, plus att jag kan ha överdragsbyxor över dem om jag vill, så tänkte jag att det kan vara bra med fodrade. Då slipper jag ha överdrag om det är kallt och jag kan ju kanske ha dem under överdragsbyxorna när jag åker längdskidor och sånt också, istället för underställ. Det ska bli spännande att prova tightsen eftersom det är kompression i dem. Jag vet flera som testat och verkligen gillar det, så vi får se vad jag tycker. De andra tightsen som jag har hemma ska jag lämna tillbaka, har ju alltså två par hemma nu. Det är lite kompression i dem med, ett par jättefina Nike, finare design på dem egentligen, så helst skulle jag vilja ha båda två, men ekonomin får sätta lite gränser också :-( De kostar 499 kr styck, så ett par räcker gott och väl för min plånbok. Har valt de som sitter bäst och som jag tror att jag har störst användning av.
 
Hoppas att jag inte dör av värme när jag ska springa på söndag, men det tror jag inte. Tycker att det är skönt med mycket kläder på underdelen av kroppen, så kan man ta av sig på överkroppen om det blir varmt. Tycker att det gör större skillnad. Har ju sprungit med 3/4 tights och överdragsbyxor de senaste gångerna, så jag tror inte jag ska blir allt för varm i de här. 
 
Åh, vad jag inte är sugen på att springa på söndag. Måste tagga till. Men om inte annat så blir jag nog lite taggad av att komma till Sthlm och träffa Anja och Matilda :-)
 
Snabba tights? -->
/Hillevi

Ingen bra känsla

Igår spelade vi innebandy som vanligt i skolan, vissa killar skjuter något så in i helsikes hårt, tyvärr brukar mina smalben ha en tendens att stå i vägen. Smack, smack, smack sa det på ungefär samma ställe och efter typ tredje slaget rakt på smalbenet kände jag hur det gjorde ont när jag sprang (speciellt i de explosiva vändningarna). Jag stod över sista matchen. Vill inte riskera något.
 
Idag har jag inte gått så mycket för att kunna utvärdera vad en natts sömn gjort. Men jag hoppas inte jag ska ha ont. Dock gjorde det iaf min dag, var på fruktansvärt dåligt humör nästan hela dagen... men efter att ha sprungit lite blev jag mycket gladare. Gjorde dessutom 2 mål på hela kvällen! (3 matcher) vilket är en 100% ökning!!
 
Idag och imrorn blir det bara lugna gatan, nu vill jag inte riskera något alls. Cykelturerna till jobbet är den enda fysiska aktiviteten jag ska ägna mig åt.
 
Nu är det bara 2 dagar kvar innan vi har fixat hela tjejklassikern!! :D
/Anja

Spinning och beslutsångest

Var på spinning en timme igår. Kände av söndagens styrketräning i benen men körde på ganska hårt ändå. Var helt slut i benen sen, men det var så jäkla skönt att stretcha ut den sista träningsvärken från söndagen. Finns nästan inget bättre än att gå in i ett pass med träningsvärk, tömma musklerna lite till, och sen stretcha musklerna ordentligt efter det. Känns som att all träningsvärk försvinner på en gång. Nu hade jag knappt någon träningsvärk kvar, men ändå, den där sista lilla stelheten försvann. Nu ska jag vila kroppen tills på söndag. 3 träningsfria dagar innan det är dags. Jag är inte direkt taggad, löpningen änns inte så rolig just nu, men samtidigt ska det bli så galet skönt att få det sista gjort. Även om nya utmaningarn väntar så har man liksom väntat på att få det här målet avklarat. Man har jobbat mot det så länge nu. Jag ska gå i mål på söndag!
 
Var och kikade på nya löpartights igår igen. Köpte med mig två hem eftersom jag inte kunde bestämma mig. Har provat hemma och kommit fram till att jag nog ska prova ena paret i en strl mindre innan jag bestämmer mig. Så jag får åka tillbaka idag och se om det finns. Något av paren blir det i alla fall, så jag kommer ha långa tights på söndag om det behövs, det känns skönt! Ska bara lyckas bestämma mig för vilka, det är inte lätt. Nu blir det några timmars plugg, kaffet är redan upphällt! :-)
 
/Hillevi

I matrial-världen..

pga mitt taskiga lokalsinne och slut på tålamod att cykla vilse i denna stan har jag nu köpt mig en smartphone. Det tog emot lite i hjärtat, för det känns inte riktigt som min image... Men, nu är jag försäkrad med kartor nästa gång jag ska ut och cykla...

i övrigt är det väldigt skrämmande få dagar kvar till Lidingö. idag spår iaf Yr fint väder - så jag håller tummarna. Håller på att försöka luska ut vad som ska vara bra springkläder också. Långbyxor? Långärmat? linne? hmm...

// Anja

Morgonpasset!

Passet jag gjorde i morse kallades för "detta skulle inte jag vilja göra". Under 15 minuter körde jag intervaller och jäklar vad svettigt det var!
 
Precis 6 varv hann jag med under mina 15 min. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Men innan dess hade det blivit 10 min uppvärmning på cykel och sen strech. Var lite sen till skolan idag för jag fick ta tunnelbanan då cykeln är på lagning.
Imorrn blir det lite träning nere i gymmet. Lite allmän styrka. Sen vet jag inte riktig hur jag ska göra med träningen. Mitt nästa träningspass som slumpades fram med fitnessgeneratorn blev "5 km utomhusträning". det vet jag ju hur man gör. Frågan är bara NÄR det ska genomföras, ons efter skolan eller tors morgon. Jag tror jag ska ta det lugnt tors och fre, kanske bara promenera/jogga lite lätt... Vill inte komma med jordens trästocksben på söndag.
 
I övrigt fortsätter min tur med livet just nu, fick min amorteringsavi från banken och såg att de lagt in att jag skulle amortera 3000 kr på mitt lån varje månad, eehh.. nej tack. Jag sa 300!! Jag hoppas att det går att ändra, annars är jag snart påväg mot en personlig bankrutt...
 
/anja

Träningsvärk!!

Som jag trodde. Dag 1 och träningsvärken är redan här. Har som sagt inte kört ett riktigt styrkepass på väldigt länge och igår blev det SkivstångIntervall. Jag kände att jag hade lassat på för lite vikt på benen, det är så olika beroende på vilken instruktör som har passet och vilka övningar de väljer att göra. Hur som helst så fick överkroppen jobba desto hårdare och efter skivstångsdelen så körde vi lite golvstyrka innan intervallerna och benen fick nog sin del då i alla fall, för träningsvärk har jag både här och där idag :-)
 
I och med gårdagens pass så klarade jag mitt mål med 2 träningspass även förra veckan. Tur är väl det eftersom det är ett lågt mål tycker jag själv. Jag tänkte köra något spinningpass på onsdag eller torsdag och sen blir det Lidingö på söndag. Nu har jag bokat biljetter också. Bättre sent än aldrig. Trots att jag väntat så länge så kom jag undan med 285 kr ToR. Hade iof kunnat bli ännu billigare om jag tagit buss hem istället för tåg, men det var typ bara 30 kr skillnad och över en timme restid. Skönt att inte komma hem på tok för sent på söndagen.
 
Vet inte om Matilda och Anja gör vad de kan för att få mig avundsjuk. Jag har letat långa löpartights i typ 2 månader och fortfarande inte hittat några som jag gillar till ett studentvänligt pris. Och så är jag så himla sugen på att komma ut och vandra, på hela året har jag bara gått en etapp på Bergslagsleden och en endagarstur i fjällen, ingen övernattning. Blev lite friluftsliv när vi tältade med kajakerna också. Men jag blev så himla sugen på en riktig vandring nu när jag såg Matildas bilder (tummen upp för bilder förresten, mer sånt!). Att gå på hösten är ju riktigt fint. Jag får se om det kan bli någon tid över i oktober. Ju tidigare märkret faller på, desto mindre får man ut av vandringen kan jag tycka. Så det börjar bli i senaste laget. Sen vet jag själv att det alltid ser mycket trevligare ut på bilderna, där man inte ser hur kroppen skriker efter att få ta av sig väskan, utan bara ser den underbara naturen :-)
 
Jag har i alla fall gått en timme i skogen med hunden på förmiddagen. Solen värmer och det var vindstilla idag. Det är så uppfriskande att vara ute nu. Ska plugga hemma idag, laga lite mat och sen blir det hundkurs ikväll. 
 
/Hillevi

Bilder från vandringen

Och här kommer bilderna från vandringen. Inte så många men bättre än inga :)











Det blev ingen träning för mig efter vandringen, jag har jobbat alla dagar och det är mycket att göra och tänka på inför SM. Jag hoppas jag får lite mer tid över nu under veckan som kommer.

/Matilda

Värdelös dag.

Det hela började med att jag skulle cykla till IKEA, jag hade ingen karta med mig och lyckas cykla fel, 2 gånger! Efter det fick jag efter 6 km punka. Så jag fick GÅ hem! totalt cyklade jag alltså typ 7 km, gick tillbaka till Gamla stan, totalt 10 km. Då hade jag bestämt mig för att köpa en ny mobil, MED GPS.
 
Sagt och gjort. Vid 15,30 promenerade jag in på en tele 2 affär och hade valt telefon och allt. Då skulle de förlänga mitt abonemang. Men NEJ, då är jävla abonemanget spärrat. Jag blev lite nervös eftersom mina autogiron krånglat sedan jag bytte bank. och visst, ingen förnying kunde de göra så...
 
Då började allt bara brista för mig och tårarna sprutade ur ögonen på väg hem. Jag var så arg, arg på banken som inte klarar av att flytta mina autogiron, arg på adressändringen som inte klarar av att adressändra rätt. Jag har inte fått några brev alls om att det inte har kommit in pengar.
 
Imorrn är det jag som ARGt kommer ringa till både banken och adressändringen och skälla något så fruktansvärt på dem.
 
Nu när jag verkligen bestämt mig för att äntligen köpa en ny mobil så kan jag inte göra det, vilket antiklimax.
 
Juat nu är jag bara så arg och besviken på allt. Kan inte saker bara fungera??
 
Imorrn blir det ett rejält morgonpass så jag kanske kan få ut lite aggressioner så jag inte skriker och skäller på någon stackars kundtänstmedarbetare i onödan.
 
Passet som jag slumpat fram är:
8 styrkevädningar (med en skivstång)
16 mountainclimbers
8 thrusters (upp med skivstång över huvudet)
30 hopprep.
 
Maxa och gör så många varv man kan på 15 min.
 
/ Anja

Gårdagens träning..

Aj aj, i morse efter att jag hade gått upp så nös jag till, och vilken träningsvärk jag har i sidan av magen!!
 
Igår var jag ju på äventyr till Bromma blocks, Inga större svårigheter att ta sig dit och hitta. Jag sprang in på XXL och köpte mig ett par nya långa löpartights, eftersom det enda paret jag har nu börjar bli lite slitna.
Ett par craft blev det, även om craft inte direkt är gjorda för att passa sådana tjejer som är försedda med rätt breda höfter så blev det detta par. De är lite tighta att få över höfterna, men väl på sitter de asskönt! Jag tog strl S eftersom mina craft shorts har strl M och är aldeles för stora i benen.
 
Nåval, efter dessa byxor blev det en tur till djuraffären, jag hade i min enfald tänkt att 55 liter toa-lätt strö inte väger så mycket. Så jag plockade på mig både 55 l av det, en stor säck hö och 4 kg mat. Hu! Jag fick KÄMPA för att ta mig de 200 m till busshållsplatsen! Och sen tillbaka hem, jag var helt färdig i armarna efter den turen!
 
Efter det var jag och mamma och kollade på lite möbler. Idag ska jag beställa en snygg Tv bänk, ett bord och en liten hylla till köket! Tyvärr var det 4-6 v leveranstid på bordet och 2-3 på Tv bänken...
 
Nåväl, idag är det alltså en till tur till möbelaffären som gäller, men först ska jag ut till IKEA för att köpa det sista inför Oakleys hemkomst. Jag har tänkt att inreda buren med dörrmattor som underlag, sedan en toa låda med strö och en sitthylla.
 
Men först nu ska jag ta tag i tvätten som jag slängde i imorse, får se om det blir någon träning idag. (annat än cykelturer) det är lite småruggit ute och jag vill absolut inte riskera något att träna ute och bli kall och blöt inför helgen!
 
/Anja

Passet!

Passet jag körde igår var riktigt riktigt trevligt!! Började med en cykeltur till skolan där jag bestämde mig för att köra ute istället för att stänga in mig på gymmet. Började jogga och höll fin 5,45 fart typ första km! sen körde jag armhävningar, 10 i rad (på knä) och sen lite vila.. tills jag hade samlat på mig 50 st. Så upp igen, jogging tillbaka och så blev det upphopp, benen är starka så det gick lätt! Sen jogging igen och sit ups, blandade raka och sneda. Sen upp och jogga, här började jag känna mig lite trött och intalade mig själv att mer än hälften gjort! Så utfallssteg, också rätt lätt, men sista 15 brände det rätt bra i benen! Så iväg och jogga, precis på sista joggingturen mötte jag en jobbarkompis som jag pratade en liten stund med, sen burpees. Shit, här började det verkligen ta emot, första 10-15 st blev ordentliga burpees, sen blev de värre och värre och i slutet var det mest slänga sig ner på marken och sen kravla sig upp och göra ett minimalt hopp och slänga sig ner igen. Men efter 49 min var jag färdig! Nice!
Sammanfattningsvis blev det alltså:
5 km löpning, 50 armhävningar, upphopp, situps, utfallssteg, burpees
49,16 min
52 m höjdstigning (vet inte riktigt hur det gick till...)
Medelpulsen låg på 163 b/min
Maxpuls 180 b/min
Den stora dippen i puls (det röda) vid 3 km är när jag gjorde situps.
 
Jag älskar verkligen att träna innan jobbet på morgonen och har fått in en toppenrutin på det. Denna vecka blev det mån, tors och fre (hade tidiga lektioner tis & ons). Ska försöka få in en tur till hammarbyhöjden denna helg med, enligt vädret skulle det tokregna hela dagen idag så vi får se, jag tror det blir imorrn. Ska inte utmana ödet i onödan en vecka innan lidingöloppet!
 
Nu har jag lite frukost i magen och ska försöka se när närmaste affär öppnar tidigt, min mjölk hade blivit fil i kylen igår så jag har inte gjort något morgonkaffe ännu, ioförsig gick jag upp för 30 min sedan, så det är inte kris än på ett tag! :)
/ anja

Veckans första träningspass

Drog ut på en löprunda igår kväll som blev det första träningspasset för den här veckan. Det blev 6 km på 38 min. Både benen och flåset kändes faktiskt riktigt bra, men tyvärr fick jag som kramp i magen den här gången också. Vet inte vad det är som händer, men det känns inte som håll. Jag försökte i alla fall pressa mig själv och springa ändå (gjorde ändå knappt någon skillnad att gå), men det blev mest att jag spände mig och inte alls tog ut löpsteget, utan det blev mer jogg. Men jag såg att jag hade låg puls och benen var inte alls trötta, så det känns i alla fall bra. Jag hoppas att detta inte ska hända på Lidingö i alla fall, för då blir det inget roligt lopp. Men det är inget som hindrar mig  alla fall. Efter Lidingö tror jag att jag ska ligga lite lågt med löpningen ett tag. Kände nämligen av i knäna igår också (fast det gör jag alltid om jag joggar istället för att springa). Men träningen går enligt plan denna vecka i alla fall. På söndag ahr jag bokat plats på SkivstångIntervall 70 min. Så då blir det både styrka och intervaller. Tror det kommer bli riktigt tufft eftersom jag inte kört styrka på hur länge som helst. Träningsvärk kan jag nog räkna med :-)
 
Idag är det fint väder, har redan varit i skogen en timme på morgonen. Ska ta tag i pluggandet nu. Sen tänkte jag hinna in till stan en sväng och miljöträna hunden lite och köpa några nya vantar. Kanske ett nytt hundkoppel också som är lite kortare som jag kan ha när jag tränar honom. Sen blir det nog lite städning också, så att man slipper det i helgen :-)
 
/Hillevi

Laddad!

Frullen är i magen, håret uppsatt, pulsbandet och klockan sitter på och jag är klädd i långa löpartights, linne och underställströja. Nu ska jag strax stänga av datorn och cykla iväg till skolan och genomföra mitt pass. Jag är laddad!!

/Anja

Träningspasset!

Sådär ja, slumpade fram ett träningspass på "stark som en björn snabb som en örn" bloggen. Imorgon blir mitt pass:
"5 knm löpning"
Spring 1 km
50 armhävningar
Spring 1 km
50 upphopp
Spring 1 km
50 situps
Spring 1 km
50 utfall
Spring 1 km
50 burpees
 
Tror jag kommer behöva typ rullstol efter det passet.
 
Men jag rapporterar hur det har gått imorgon. Om jag överlevde!!
 
:) Idag mår huvudet bättre och det känns lite bättre, men morgonträningen imorse blev det inte så mycket av... mestadels en lång strech och tänka stund för mig själv. Kan behövas det med ibland.
 
Gonatt! /Anja

Isälvsleden - check!

För några timmar sedan kom jag hem efter en vandring efter Isälvsleden tillsammans med Malin. Leden börjar (eller slutar) egentligen i Vindeln, typ 6 mil in i landet sett från Umeå, och slutar i Åmsele efter 6 mils vandring. Vi hade tänkt börja i Vindeln men när vi väl var där så visste de varken i fiskeaffären eller i kommunhuset var själva leden börjar... Bra koll!!! Det hela slutade med att hon i kommunhuset sa att hon har börjat i Avanäs (typ bara 3,5 mil totalt) så vi körde till Hällnäs och lämnade bilen där så vi kunde åka med en buss från Åmsele och hoppa av på samma ställe som bilen på vägen tillbaka.

Det slutade alltså med att vi gick kring 4 mil istället, och det räckte gott och väl. Kroppen känns ungefär som efter cyklingen, enda skillnaden var att jag inte hade ont enda in i benmärgen i natt - gjorde bara ont när jag var tvungen att byta läge :P

Första målet var att hinna till övernattningsstugan i Missutjärn innan mörkret kom och hoppas att vi skulle rymmas om det var fler vandrare som tänkte precis som oss. Vandringen började med att vi gick en timme åt fel håll, började alltså med att gå tillbaka mot Vindeln, hahaha! Tack och lov var vi ändå positiva, hade det varit i slutet hade jag nog brytit ihop. Vi hittade övergången där vi fortsatte rakt fram och efter det fortsatte allt bra, dock skulle det regna 30 mm under dagen och det fick vi känna på. Malin var mer positiv än mig men allt gick bra och vi var i Missutjärn vid 18.15, så det hade tagit oss 3 timmar (+1 timme innan vi hittade rätt då). Det var väldigt vackert och stugan var ledig, det fanns ingen el men ljus och en vedspis så vi lyckades faktiskt torka allt innan nästa dag.

Igår fortsatte vi alltså den sista biten, uppskattningsvis 2 mil. Malins hund Atlas, en dvärgpinscher, var med och förmodligen var han lika mör som oss men en stor aning mesigare så han fick vi hjälpas åt att bära sista dagen. Inte jättekul men vi hade inte så mycket till val. Vi började gå 12.15 och var inte framme förrän 19, hur det kunde ta oss 6 timmar (ungefär en timmes lunchpaus) att gå 2 mil förstår vi inte, det ska ju inte vara möjligt! Första dagen tog det 3 timmar och det känns ju mer rimligt... Vi gick i bra takt så jag är övertygad om att vi måste ha gott fel trots att vi följde markeringarna eller att de uppgett fel avstånd från skyltarna :)

Ja, vi var i alla fall inte framme i Åmsele förrän precis efter sju. Sista timmen hade jag gått och drömt om saltlakrits och Malin om ostkrokar och Cola zero - gissa vilken tid byns två affärer stängde?! 19.00 såklart, vi stod utanför den första kl 19.03... Trots att vi varit ute i ingenstans så hade vi fått tag i Åmsele camping och lyckats boka en stuga, så det var bara att försöka leta rätt på den och göra middag. I morse gick bussen mot bilen i Hällnäs kl 07.10, efter frukostfika i Umeå så var vi hemma i Skellefteå just före 12.

Leden kan jag trots allt rekommendera, allt var väldigt vackert och bara att vara ute i den "riktiga" naturen är som balsam för själven. Tyvärr förstörde regnet en del av det roliga första dagen men vi har hunnit vara med om mycket ändå, leden går genom ett landskap som inlandsisen skapade för många tusen år sedan. Vid ett ställe var vi tvungna ro över med en båt, vi har gått precis vid ett älgskelett, trampat i oändligt med djurbajs, gått upp och ner för alldeles för branta backar, bildat X-antal blåsor, träningsvärk i hela kroppen, ätit mindre lyckad mat och jag vaknat i en sovsäck med hundspya...

Trots att jag ett par gånger varje dag hunnit fundera över varför vi ens gör något sånt här och kommit fram till att vi måste vara självplågare och knäppa i huvudet, så har jag efter varje äckligt jobbig uppförsbacke där kroppen ville ge upp insett att just känslan när man fått sig till toppen är det som gör att man hela tiden tar sig vidare mot målet. Just nu när jag sitter i soffan är jag nöjd, när jag ställer mig upp kommer jag nog fortsätta fundera över varför.


Blev ett väldigt långt inlägg idag från mig, händer inte alltför ofta så hoppas ni fått er genom allt. Jag har några bilder i mobilen som jag kan försöka ladda upp, annars är http://www.isalvsleden.se/ hemsidan för Isälvsleden om någon är nyfiken.

Med den här kicken så tar jag mig vidare mot nästa mål - Lidingö!

Kram Matilda

träning träning..

Igår gjorde jag en session på gymet på morgonen, blev spincykling, utfallsteg med vikter, bicep, mage, rygg 1000m rodd (där jag var nere på 2min och 58 sek på 500 meter, mitt bästa!).
 
Idag blev det ingen träning, fick vicka två lektioner för en annan lärare som var borta och helt plötsligt hade jag 4,5 h lektion istället för 1h, så min planeringseftermiddag försvann rätt fort.
 
Tänkte ev ta igen det efter skolan, men huvudet har inte varit på topp idag. ibland känns lärare som världens mest otacksamma jobb, jag vill inte klaga eller så, men det tar tid att förbereda lektioner, det tar energi att försöka komma på roliga saker att göra och sen ska allt genomföras och kopplas till kursmål.. Sen när man kommer till lektionern som har man 25 elever som halvsover och tycker att skolan är ett pain in the as och bara klagar.
 
ibland undrar jag om det faktiskt var rätt att sluta på ikea.. Att sluta med littreringen, jag vet att jag inte kommer få svar och att det inte är någon mening med att grubbla.
 
Så, idag har det blivit vila, huvudet måste vara på topp för att man ska kunna få ut något av träningen. Uppladdningen för Lidingö kommer ju inte bädda för en tid under 70 min, och just nu känner jag mig mest stressad. Det får inte gå så långt att det inte blir roligt att springa, att man bara ska ge sig ut för att bli snabbare. Jag har inget tävlingspsyke och jag kommer aldrig ha. Eller just nu vet jag inte om det är för att jag är rädd för att misslyckas som jag inte vågar satsa. Jag är rädd för att misslyckas, och då vågar jag inte satsa.. För har man satsat helhjärtat, ja då har man ju ingen ursäkt annat än att man är dålig. Men har man inte satsat helhjärtat så har man ju en ursäkt.. Man var inte tillräckligt tränad, och för hur tränad man var så var det ju en bra insats.
 
Nej, urs vilket depp inlägg det blev. jag hoppas att allt känns bättre imorrn.
 
Kram! / anja

Intervall

Var på friskis i söndags, första gången sen i början av maj. Körde ett pass som heter intervall-flex. Det är halva passet intervaller och halva passet rörlighetsövningar, typ stretch fast i rörelse. Det var riktigt kul att komma iväg på lite gruppträning igen. Jag kände dock att jag tappat lite styrka och bålstabilitet, inte alls lika lätt att behålla hållningen hela passet igenom. Jag tänkte köra ett löppass nu i veckan och sen försöka komma iväg på någon gruppträning på söndag igen. Om den planen håller så klarar jag mitt (låga) mål på 2 pass/vecka :-)

/Hillevi

Lidingö banan promenerad!

Så, idag har jag promenerat runt Lidingöbanans sista 10 km. Totalt var vi (jag, brorsan och mamma) ute i spåret 1h och 50 min. Så längre plåga än så kommer det inte bli. Och går man så kan man ju inte direkt kalla det för en plåga...
 
Nåväl vi har ett par härliga backar framför oss, de gör det inte så kul genom att börja med en tokhög backe (Grönsta backen, typ precis in när man sprungit in i skogen).. Abborrbacken var faktiskt inte så hög som jag förväntat mig, jag hade förestält mig typ en hammarbybacken uppförsbacke, men den suger nog fint i benen efter 5 km löpning!
 
Nåväl, jag hittade också en funktion på garmin sidan som gjorde att jag kan zooma in lite och man faktiskt ser lite höjdmetrar!!
 
 
Här ser man ju faktiskt att det är backar (detta är från testloppet) jag glömde garminen hemma idag!
 
Så ska det ju se ut!! :)
 
Nu laddar vi ny vecka, funderar på att ta träningen imorrn på utegymmet jag cyklar förbi till jobbet, får se hur vädret är imorrn!
 
/anja

Trött trött..

Kl 20,30 en lördagskväll och jag är helt slut. Idag har jag iaf hunnit med att göra ett prov och övningsfågor till en av mina kurser.. Gör det andra imorrn så har jag mycket av nästa vecka planerat iaf :) Sedan har jag hunnit med att klippa mig, handlat lite, tagit en cykeltur, promenerat med min lillebrorsa och handlat en hårtork (eftersom jag nu klippt lugg och vill kunna träna på morgonen), lagat mat (invigit min gasugn, det går att laga tacopaj/gratäng i den iaf), tagit en powernap och sen sett lite på DVD.
 
Jaja, nu ska jag strax sova, imorrn är planen att göra klart det andra provet och sen åka ut till Lidingö och provgå/springa sista 10 km på Lidingloppet :) Jag hoppas att jag ska kunna ta mig runt levande! ;D
 
Ännu har det inte blivit något bord/Tvbänk ännu. Har iaf sett ut en TVbänk jag gärna vill ha, det är en från IKEA... Lite tråkigt att ha hela hemmet från IKEA men. Vi får se om det blir den eller någon annan, just nu står ju TVn på en pall.
 
Nej, det var inte mycket träningsrapport här, men det kommer nog imorrn.. Förhoppningsvis! :)
 
/ Anja

Nytt mål, 2 träningspass/vecka

Eftersom jag insett att tiden inte riktigt räcker till träningen och jag hela tiden blir besviken över hur lite träning det blir, så har jag nu ett nytt realistiskt mål. Tänkte satsa på 2 träningspass/vecka framöver. Det är inte mycket, men det är ett mål som jag borde klara av den närmsta tiden i alla fall. 
 
Det har varit mycket med jobb, skola, hundträning, firanden osv. sista veckorna. Skolan tar väldigt mycket tid just nu och hunden likaså, och även träningen ska ju hinnas med, plus att man har ett hem att sköta också :-) Jag känner dock att om jag får 2 träningspass/vecka hela tiden så håller jag mig i hyfsad form, vilket får vara tillräckligt just nu.
 
Igår var jag ute på löprunda. Det var riktigt tunga ben, eller jag hade typ håll/kramp i magen (vet inte riktigt vad), och det gjorde att varje stag kändes ännu lite jobbigare. Det blev dåligt tempo och en hel del vilanden i form av gång. Men, jag pressade min smärtgräns i alla fall, så det blev bra psykisk träning, haha. Det blev iaf 5,7 km på 35 min. Lite sämre tempo än vanligt, klockan visade 9,4 km/h och jag brukar ju alltid fastna på 9,8. Men jag hoppas att passet var till någon nytta i alla fall. Min plan är att träna inne för första gången sen i maj imorgon. Måste ju utnyttja träningskortet när jag har ett :-) Har inte bokat något pass, men jag hoppas det finns plats på dropin, vill gå på något intervallpass i alla fall. Intervaller är, som jag sagt tidigare, något som jag verkligen behöver hjälp med. Om jag pallrar mig iväg imorgon så får jag alltså veckans andra träningspass och målet med denna vecka blir då uppfyllt. 
 
15 dagar kvar till Lidingö Tjejlopp. Om vi tar oss i mål har vi genomfört en Svensk Tjejklassiker!!!
 
/Hillevi

Inte mycket tränat..

Så, summan av kardemumman av vardagarna denna vecka blev: 1½ träning. Torsdag morgon och en liten halv-träning i måndags. Men, i helgen ska det bli annorlunda - jag ska ta mig ut till Lidingö och gå omkring banan som vi ska springa. Och sen blir det nog en joggingtur/Hammarbybackentur.
 
I övrigt ska jag leta lite möbler, behöver ett nytt matbord och en tv-bänk.. Vi får se vad jag hittar!
 
Inte heller något brev från Lidingöloppet heller, men med tanke på att jag fick min lönespec NU (alltså, för augusti lönen..!!).
 
Jaja, nu ska jag laga köttbullar, potatis och sås. Sen ska nog fredagskvällen bjuda på tvätt av kläder. det behövs!!
 
/ Anja

Inget startbevis här..

Ännu, men det kommer nog. Jag har ju precis flyttat så jag går väl på eftersändning.
 
I övrigt har veckan inte bjudit på någon träning annat än mina vardagliga promenader och cykelturer. Jag har haft besök av pappa och även ganska mycket av min lillebrorsa som hängt här.
 
Imorrn har jag iaf tänkt köra en sväng på gymmet innan skolan. jag är helt slut nu även fast jag ätit både fil & middag efter skolan, men jag vet ju att om jag väl tappar blodsockret på eftermiddagen så blir jag jättetrött och idag åt jag ingen mellis, inte bra.
 
Men idag ska jag iaf ta mig en promenad upp på Hammarbybacken, bara rensa hjärnan lite. Onsdagar är en tuff dag i skolan, först en dubbellektion med en stor grupp i biologi, 29 elever tar på krafterna. Sen en eftermiddagslektion med en tuff klass på ett annat sätt, de är inte många. Men där är problemet att man måste engagera dem samtidigt som man måste lugna dem så de inte härjar så mycket. Så, det känns skönt att det är onsdag och att veckan nu går mot helgen.
 
Nu ska jag försöka resa mig ur soffan och byta om till lite träningskläder eller dylikt och sen ut i solen!
/anja

Startbevis...

Idag kom startbeviset till Lidingöloppet på posten. Det närmar sig med stormsteg!! Banprofilen hade de inte behövt skicka med, fy sjutton! ;-)

/Hillevi

En snabbrapport

Lyckades ta mig ut på ett löppass under helgen i Skåne. Sprang 5,2 km, med tempo på 9,8 km/h, d.v.s. det tempot som det verkar bli för mig jämt, vilken sträcka jag än springer :-) Alltså ett träningspass förra veckan. Är glad att det ändå blev något, det var svårt att hitta tiden.

Den här veckan har inte börjat bättre. Har varit i skolan idag, och ska iväg på valpkurs nu. Börjar jobba kl 5 imorgon och sen har jag skola på eftermiddagen. Har en hel del att läsa och en hund som behöver aktiveras ordentligt efter det, så jag är tveksam till att det blir träning då. Den som lever får se ;-)

Ligingöloppet närmar sig och efter Anjas rapport känns det knappast bättre. Det kommer bli en tung dag, kanske den tyngsta hittills, om man ser det ur ett tjejklassiker-perspektiv vill säga :-) Ju mer jag tränar in, desto lättare blir det. Måste påminna mig själv om det ibland och det är ju just den påminnelsen som är så himla användbar när det kommer till vardag och träning.

/Hillevi

Lidingö testlopp!

Igår var det alltså testloppet. Jag hade inga förväntningar på kroppen.
 
Jag tog mig iaf lätt ut till Lidingö, var inga problem att hitta. Väl framme på Lidingövallen ställde jag mig i toakö och sen gick jag ut till banan. Där delades vi in i olika grupper om hur fort man ville springa. (4 ; 4,30; 5; 5,30; 6; 6,30 min/km). Jag resonerade lite med mig själv och tänkte att jag ville ta mig levande genom detta, så jag tog det långsammaste gruppen 6,30 min/km. Det skulle säkerligen vara tillräckligt jobbigt för mig!
 
Så skickades grupperna iväg och vi började springa. Första km var rätt tunga men snart kom jag in i andningen. Vid 8 km var det vätska och jag minns hur jag sista km lääängtade! ett glas sportdryck och sen var det iväg, precis efter vätskan kändes mina ben riktigt fina, men den formen försvann riktigt fort. Det blev tungt och jobbigt, uppförsbackarna fick jag gå i. Slita slita, gruppen försvann och vi var ett par stycken tappra som bildade en efterklunga. Benen kändes stumma och det var inte alls speciellt njutningsfullt. Innan jag gav mig iväg tänkte jag att jag kunde se om jag kände mig fräsch så tar jag 16 km- den tanken försvann rätt fort kan jag lova!!
 
Tillslut slog klockan 12 km och jag undrade var det där gärdet var så denna pina kunde ta slut, en av tjejerna som jag sprang med sa att det är bara några hundra meter kvar, så jag fick bita ihop... Äntligen! kom gärdet och jag saktade ner, unnade mig själv att gå sista biten. Och så vätska, drack nog 3 glas vatten och 2 sportdryck.
 
Jag har aldrig fått ont i magen av sportdryck som vissa kan få, men igår. När jag efter ett tags vila skulle gå tillbaka de 500 m till Lidingövallen så högg det som fasiken i magen.. För mycket vatten eller sportdrycken? Ja det vet jag inte.. Men över gick det rätt fort. Tur att det var efter loppet!
 
Runt tog jag mig iaf på 1h och 25 min. De första 8 km gick på 50 min, och sen restrerande 35 fick jag slita som fasiken för. Nu vet jag iaf att en tid under 70 min förmodligen inte är att tala om på riktiga loppet. För dessa backar är tydligen ingenting emot sista milen.
 
Jag funderar på om jag ska åka ut nästa helg för att gå runt banan och se hur den känns. (sista milen alltså).
Här ser ni iaf hur vi sprang, ingen del av sista milen som är runt den nord västra udden.
 
Och så statistiken. Pulsen kom som mest upp i 187 b/min.
 
Idag vaknade jag redan vid 06:15, men det kändes lite tidigt att gå upp då, så jag somnade upp och strax efter 7 gick jag upp. Idag står heminredning på schemat. Ska försöka ta mig ut och köpa gardinstänger. Dessutom har jag redan hunnit med att skruva upp en hylla i badrummet, högt upp kan jag lova! Men nu slipper jag stapla handdukar i fönstret!
 
/anja

Redo för Lidingö!!

Igår satt jag och läste på om Lidingöloppet, banprofilen, kartor och tips. Idag är det alltså genrep, jag ska tom springa längre än tjejloppet (10 km), med mina 12 km. Jag vill mest testa benen och backarna. Har inga som helst förhoppningar på att få någon superdupertid, med tanke på baksidorna på mina lår som fortfarande drar och spänner som tusan.
Här är en kartbild över hela lidingöloppet,
Och en karta över tjejloppet. (sorry för lite dåligt printscreenade men...)
 
Vi har ju bara en bråkdel av vad hela loppet är att springa, men den där förädiska abborbacken som man hört mycket om känns skrämande, jag hoppas att den ingår i dagens lopp så man får öva sig lite.
 
Jag har iaf laddat ipoden och garminen, planerat resvägen och ätit frukost bestående av två mackor, juice och kaffe. Håret är ordentligt uppsatt och allt annat viktigt är nerpackat i väskan. Nu ska jag bara försöka njuta. :)
 
Och in eftermiddag blir det första gången mamma är på besök i lägenheten efter inflytten. Hon har väntat med att komma tills fönsterkåporna var borta. Igår installerades även persienner i mitt vardagsrum (det är sydvästläge, så jag vill gärna kunna skydda mig lite mot solen i vår). Så det blir vääl lite "heminredning" i eftermiddag, gardinstänger som ska köpas, ett nytt bord skulle jag behöva också, det jag har nu blev inge bra alls, för litet. Och så skulle jag vilja ha en TVbänk med mycket förvaring, och lite vägghyllor.. Ja, ni hör ju! Hemmet är inte färdigt på långa vägar!
 
Men nu, TAGGA TESTLOPPET!
/ anja

Benstatus...

Baksida lår: trasiga
 
Gårdagens cykeltur satte sig i baksidan av låren och rumpan. Aj aj... Inte så bra uppladdning inför morgondagens 12 km lopp. OJ oj. Jag får nog gå in för att komma runt under 2 h. Inte så mycket mer förväntningar.
 
 
 
 

Fullt upp med allt annat än träning

Ingen träning denna vecka hittills, och tror knappt det kommer bli någon heller. Har varit väldigt mycket annat. Skolan startade i måndags, c-uppsats innebär att vi kör hårt från start denna termin. Jag och hon jag skriver med har 3 viktiga mål; 1. Bli klara i tid. 2. Bli godkända. 3. Inte krångla till det. Vad vi ska skriva om har vi inte ens kommit på, haha. Men det går säkert bra, vi är båda motiverade till att komma igång, men samtidigt är det bara en sak som är viktigt - att få jobbet gjort så att vi blir klara med vår utbildning :-D Nytt för i år är bland annat att man går upp med sin uppsats själv. Vi kommer skriva uppsatsen 2 och 2, men vid opponeringen så ska vi gå en och en. Känns lite jobbigt. Men det blir lite kortare tid, runt 45 min per person trodde dem. Men det känns som lång tid med 45 min för att själv kunna försvara sitt arbete. Vi får helt enkelt göra ett bra jobb så att opponeringen blir lättsam. Den andra nyheten är att högskoleverket ska granska alla uppsatser för att utvärdera examensrätten för lärarprogrammet på universitetet. Därför har de valt ut de bästa (läs extremt petiga) handledarna till oss i år. Hon jag har fått verkar i alla fall väldigt vettig, så jag hoppas att det ska gå bra. Det är ok att vara petig och påpeka och ifrågasätta allt, så länge det känns vettigt. 
 
Hur som helst. Skolan har kört igång. Jag har jobbat från kl 5 3 dagar denna vecka, alltså gått upp vid kl 4. Och sen vait i skolan på eftermiddagarna. Har inte haft ork till att träna när jag kommit hem. Men lite skogspromenader med hunden blir det ju som vanligt i alla fall. I tisdags kväll och igår kväll var jag uppbokad på lite andra aktiviteter och idag åker jag till Skåne för att gå på dop på söndag. Vet inte riktigt hur jag ska klämma in träningen den här veckan, men jag ska iaf ta med löparkläderna till skåne och se om det kan bli någon stund över till det. Jag ska för första gången i mitt liv åka husbil, eftersom jag bestämt mig för att lämna hunden och sambon hemma och åka med pappa och hans fru istället. Det kändes både billigare och enklare så. Det ska bli kul att träffa Hanna igen, även om det inte var så länge sen. Min syster bor alldeles för långt bort tycker jag <3
 
Nej, nu ska jag dra iväg till ICA och hämta mina kursböcker som kommit. Sen blir packning och lite annat här hemma. 
 
Förresten så la dom ut Haglöfs nya kollektion igår. Såå mycket fint. Synd att det inte riktigt är ekonomiskt hållbart för en student att byta gore-tex-jacka och mellanlager varje säsong, de nya färgerna är ju alltid finare än de man redan har. Jag vet, jag är lite galen i friluftskläder, kan gå i det jämt, haha. Massa härliga fleecetröjor. Jag får se det som en extra motivation till c-uppsatsen. När utbildningen är klar får man förhoppningsvis ett jobb och en lön att spendera :-D Håller på att kika på någon resa runt februari, så jag hoppas dock att jag inte får något jobb förrän typ mars eller nåt, haha :-D Kan ju inte välja bort ett jobb för en resa, men det är ju 2 år sen jag åkte utomlands, så jag tycker att det är dags nu!
 
Ha en bra helg och njut av hösten. Den är så fin. Själv har jag tänt i kaminen på morgonen och hösten har redan kommit till mig. Mitt musikberoende har nämligen återvänt och det är ett tydligt hösttecken för min del :-)
 
/Hillevi

morgongym, innebandy & cykeltur!

Så har min träningsdag sett ut. Kanske inte optimalt med så mycket, men det bara blev. I morse började jag med 45 min benpass på gymmet, med spinncykel, benböj, utfall, jägarvila och tåhävningar. Svetten lackade och jag kände mig stark!
 
Sen dusch, två lektioner och möte innan det var dags för innebandy. Det blev bara en match då jag hade fått ett uppdrag av min syrra att cykla ut och köpa en mobil till henne.. Eniro sa att det var 11 km.. Inte så farligt tänkte jag, innan jag kom på att det var motorvägen.. och cykelvägen går inte helt i linje med motorvägen.. Så jag skulle nog tippa på att det blev typ 17 km enkel väg. Totalt 2 h rejäl cykeltur!! Men typ 8 min marginal hann jag iaf in i affären och fick tag i mobilen! Tur! och så bara den där härliga cykelturen hem. Benen var sega och sittbenen skavde. Ett tag höll jag på att närma mig en joggare, men insåg att han typ joggade ifrån mig. Nu ska jag dock poängtera att han var sjukt snabb och måste typ ha snittat milen på <30 min, och dessutom när jag kom upp bredvid honom med helt trasiga ben så ökade den jäkeln på ännu mer! Som tur va kom en nerförsbacke och jag kunde få lite rull och komma om!
 
Jag har iaf bestämt mig för att skippa morgonträningen imorrn. Benen får vila tills på lördag och jag ska försöka unna mig en liten morgon hemma med hemmafix, behöver kontrollera garminen så den är laddad och allmänt fixa lite.
 
Nu är det sängen som väntar!
/anja

Träna träna...

Så, första två dagarna på veckan har bjussat på 2 pass. Igår körde jag själv i gymmet på morgonen och var rätt seg.. Så det blev väl inte supereffektivt, men det var träning.
I morse hade jag sällskap och då blev det mer tryck i musklerna. Började med 15 min på spincykeln och sen 8 min löpning (skulle blivit mer, men då kom mitt sällskap så vi började med styrkan). Körde lite bröst, axlar, rygg, plankan.. Och sen strech. Totalt 45 min aktiv träning och ca 10 min strech.
 
Bra bra! Imorrn blir det vila, eftersom jag har morgonlektion, på torsdag blir det innebandy på eftermiddagen, kanske styrka på morgonen? Fre... hm lite lättare kondition på morgonen tror jag..
 
och lördag 12 km på lidingöloppet banan.. vad har jag gett mig in på?? Förmodligen kommer jag vara rejält seg på söndag, men men.. Det som inte dödar härdar och jag får göra mitt bästa. Det kanske tar upp emot 1h och 45 min.. Men då får det göra det!! Runt ska jag ta mig iaf.
 
Nu väntar sängen, ska försöka leta upp min extranyckel som jag lagt någonstans här i lägenheten..
Oh, by the way! De har tagit bort plastkåpan för mitt köksfönster nu! Så jag kan kolla ut på träden när jag diskar! :D
 
/ Anja

Nya löparskor kanske gör susen?

Jajemän, mina gamla (som jag köpte i april!) hade det redan börjat bli hål i hälen på och de var inte alls så mycket använda. En kompis till mig har haft precis likadana som gått sönder på samma sätt, så det var väl något med modellen antar jag. Jag tycker mina fötter blev vinklade inåt eller vad man ska säga, så egentligen var det kanske bra att jag fick lämna tillbaka dom och istället köpa ett par nya. Köpte ett par svarta Asics och de känns miljoner gånger bättre och mer stabila! Inga fler Nike för mig :)

Träningen på gymmet går bra, lunchträningarna är igång men löpträningen har jag som sagt nästan gett upp... Hahaha! Som jag har skrivit tidigare så finns det ett elljusspår precis vid mig men det är igenvuxet med brännässlor och annat ogräs upp till axlarna så det känns inte alls lockande att he sig ut i den djungeln. Har dock sprungit efter älven en dag när jag var på väg hem från stallet och det gick över förväntan.

Nu ska jag göra en tidig kväll, frågan är om jag får mig i säng före kl 23? :)

/Matilda

Ny vecka!

Nya möjligheter!
 
I fredags tränade jag en sväng också, lite på gymet på morgonen, blev ca 15 min uppvärmning på spinncykeln, en "serie" styrkeövningar bestående av (med fria vikter) bicep, tricep, axlar, bröst (skivstång). 3 varv med 20 rep på varje muskel. Körde med 4 kg vikt i varje arm på bicep, trice och axlar samt 20 kg stången på bröst.. men där orkade jag bara 20 rep första varvet, sen blev det 10 rep med den. SJUKT jobbigt. Sedan blev det mage, rygg och lite plankan. Och sen en rejält lång skön strech.
 
I helgen har jag hälsat på i Karlstad. Vi har typ ätiti godis, softat, ätit godis, fikat, sovit.. ungefär. Men benen behövde vila! Så nu är jag med på banan igen känns det som!
 
I karlstad gick vi även in på Stadium, hittade NIKE linnen som var nedsatta från 400 till 150. Jag tog två.. Dessutom hittade jag 150 kr i blodgivarkuponger i plånboken. Med andra ord fick jag 2 linnen för 150 kr, som skulle kostat 800 kr!! SCORE! Jag är nöjd!
 
Träningsveckan ser ut som följande:
Mån & Tis: morgongym på skolan
Ons: vila ? löpning?
Tors: morgongym och ev innebandy
Fre: vila?
Lör: LIDINGÖTESTLOPP
Sön: Förmodligen vila!
 
Ja, efter vad Hille skrivit tror jag nog jag gör rätt som testar banan... Var lite tveksam om jag skulle göra det eller inte..

Men nu har jag bestämt mig, det blir testloppet för att känna på banan..

// anja