motivation?

var är du?
 
Idag drog vi efter jobbet ut för att "ta en öl".. slutade med att jag kom hem vid 19,30 tiden och var lite mer än rund om fötterna om man säger så... Men, en matlåda och lite vatten senare käns det hyfsat normalt.. ;D  
 
Träningen lyser med sin frånvaro och jag ägnar mig åt skola, lyssna på musik och dricka onyttiga drycker. Men, nu är jag legid 4 dagar och sen blir det förmodligen tunnelbanekort... Börjar bli lite kallt om tårna att cykla till skolan.
 
imorrn blir det iaf IKEA... return to the mothership - dvs IKEA kungens kurva.. och på fredag return to the real mothership  IKEA Karlstad!! :D :D 
 
:D Im happy!
 
/Anja

Kanske äntligen lite träning

Medan Matilda och Anja tränar på för fullt så ligger min träning på hyllan och vilar.Mycket annat har prioriterats de sista veckorna och när jag väl haft en ledig kväll har jag passat på att få bara vara hemma, man behöver det också ibland. Jag har i alla fall bokat in ett träningspass imorgon så nu kanske äntligen kan bli i alla fall ett träningspass för mig, haha. Usch, måste verkligen bättra mig, den där vasan kommer inte bli ett dugg rolig annars. På måndag har jag sista kurstillfället på hundkursen, har gått 2 kurser i rad så en kväll i veckan i 16 veckor har jag haft det att tänka på. Så med andra ord borde jag i alla fall kunna frigöra en kväll i veckan till träning nu kan jag tycka. Mycket långa promenader i det fina höstcädret har det dock blivit, så jag har inte vuxit fast vid datorn och c-uppsatsen :-)

Nu är det dags för lite matlagning :-)

/Hillevi

Trodde jag var färdig..

Ja, äntligen kändes det som att hela lägenheten var färdig. Golvet slipat, målat och tapetserat, inhandlat TV bänk och bord, skåp i köket fixat och två hyllor monterade... Men nej.. 
 
Jag har de senaste veckorna tyckt att det luktat lite konstigt i lägenheten, men inte kunnat deifnera det.. Sen igår kände jag när jag skulle ta ut mat ur kylen att hm. det är inte så kallt här. Stoppade in termometern som visade 12 grader.. Nja, inte riktigt okej.. frysen fryser ju fortfarande - men inte så där superkallt. 
 
Så, japp dags att leta upp en ny kyl&frys. tur för mig att det rä typ 5-6 grader ute så jag har en tillfällig kyl på balkongen. Topp topp! 
 
I helgn bär det av till Karlstad, ska hälsa på IKEA och mina gamla kompisar. :D Det ska bli så roligt! 
 
// Anja

Lite proffsigare

Jajemän, nu är jag ägare av ett par cykelskor! Blev ett par som heter Scott Comp så nu får vi se om de är så bra som alla säger :)

Sista veckorna har jag kunnat träna på riktigt bra, har blivit 4-5 pass i veckan. Är inne i ett grupptränings-flow just nu och tycker det fungerar väldigt bra. Testade indoor walking förra veckan och blev väldigt positivt överaskad! Jag verkligen HATAR att stå på crosstrainerna i gymmet, efter 5 minuter är jag less och har inte lyckats motivera mig till att köra det fler gånger. Men passet var faktiskt riktigt kul, jag tycker ju om att träna i grupp och det var ett varierat pulspass med den bästa gruppledaren enligt mig, hon får mig på något sätt att ta i lite mer än vad alla andra gör. Så hädanefter kommer det nog bli mer indoor walking trots allt :)

Idag är det precis två veckor kvar innan vi åker till Thailand. Känns för bra för att vara sant. Ska försöka fortsätta träna på samma sätt fram tills dess och sedan vila upp mig där. Senaste veckorna har jag sovit så sjukt mycket, har blivit runt 10 timmar några dagar i veckan och det är verkligen inte likt mig... Har varit orolig att jag var på gång att bli sjuk men hittills har jag klarat mig hela hösten. Kanske bara hade en sovperiod, hoppas jag :)

/Matilda
 

Träning träning!

Så, nu känns det som att mina träningsrutiner kommit tillbaka lite, vardagen denna vecka har inneburit 3 pass på gymmet på mornarna och en löptur/bestiga hammarbybacken. Helt OK för att vara mig.
 
Idag har jag startat dagen med att rätta undan massa som jag kände att jag låg efter med, en klass prov, massa labbrapporter och sen har jag hunnit med att tvätta. Sista maskinerna är nog klara snart så jag ska gå ner och kika till dem.
 
Stockholm bjuder på¨helt fantastiskt väder idag, solen strålar från en klarblå himmel. Kriminellt att vara inomhus idag! Så jag ska strax ta mig en långpromenad hem till mamma. Vi ska vidare till stan för att köpa hyllplan till min hylla. Så jag äntligen ska få undan alla böcker och sånt som står på golvet just nu.
 
Sen är faktiskt allt i lägenheten klart - för nu i alla fall! Känns lite konstigt.. ;) Men skönt!
 
Så kanske man ska försöka sig ut på en löptur i det fina vädret.
 
/ Anja

Sömn sömn sömn..

Ja, det har jag ägnat mig åt! Förra veckan var rätt påtaglig, kroppen var rejält slut i slutet på veckan och jag hade stora problem med att gå upp på morgonen. Så, i fredags kväll gick jag och la mig tidigt och satte ingen klocka; 11,5 h senare vaknade jag och gick upp. Natten till i söndags sov jag 11 h, natten till i måndags 10h, natten till i tisdags 9 h och natten till idag 9 h. Jag tror jag behövde sova!
 
Så, nu har jag vaknat och kunnat kliva upp på morgonen utan att vara en zombie. Detta har medfört att jag faktiskt tränat lite! I helgen simmade jag i lördags 55 min och i söndags 45 min. I tisdags drog jag av 35 min morgonträning och sen en tur till Hammarbybacken och lite jogging efter det. Jag har inte tränat ordentligt på typ 3 veckor och märkte direkt efter morgonträningen i tisdags hur skönt det var och faktiskt hur bra jag mår av att träna! Varför har jag utsatt mig för att inte träna? När jag inte mår bra av det...
 
Idag blev det dock vila, imorrn börjar inte min lektion fören efter 9 så imorrn blir det lite morgonträning. Just nu ligger fokus inte på att springa snabbast/längst/lyfta tyngst - utan att främst ta sig till gymmet och träna. Bara göra någonting så jag svettas och frigör lite endorfiner. Så får jag trappa upp när jag kommer igång lite.
 
Mina nike free håller jag på att gå in och de är riktigt sköna, dock blir fötterna lite trötta efter ½ dag så jag brukar behöva sätta på mig mina vanliga skor.. Men det är ju en början :)
 
/ anja

Nya skor!

Jaa, ännu ett par nya skor. Skor skor skor! Denna gång blev det faktiskt ett par Nike Free, 5,0 training. De är mest gjorda för innomhusträning vilket jag faktiskt ska ha dem till. Ser ut som dessa: fast byt färg på det rosa och det gråa. 
 
I övrigt simmade jag 50 min igår och 45 idag. Det gick faktiskt bra, ganska mycket folk och man blev lite plaskad på, men det var riktigt gött!
 
Nästa vecka hoppas jag på att hinna träna lite mer... med mina nya skor :)
 
/ Anja

ännu en vecka..

Har gått.
För en vecka sedan, i lördags kväll började jag känna mig lite yr och mådde illa. ganska snabbt kom febervärken i ben och armar och jag gick och la mig vid 20,30 tiden med fleecetröja, mjukisbyxor, raggsockar och pannband. På söndagen vaknade jag med febervärk och en rejäl illamående. Jag pallrade mig till affären för att handla alvedon och sen gick jag mellan soffan och sängen. Typ ingen mat fick jag i mig och var helt utslagen.
Natten till måndag fick jag iaf vara feberfri men både måndag och tisdag mådde jag rätt dåligt. jag blev anfådd av att gå upp för trapporna!
 
Nåväl i onsdags var vi ute med några lärare och åt middag på stan och sen sjöng vi lite karaoke för att fira av en kollega som ska sluta.
 
Igår var jag och mamma iväg och hämtade mitt bord och min TVbänk som jag beställt. så hela förmiddagen har jag ägnat åt möbelbyggande. Bordet var inga som helst problem och i början gick det bra med tv-bänken, men när allt skulle ihop så märkte jag att jag hade gjort fel så jag fick bygga tillbaka lite och göra rätt! Nu är jag iaf klar och har ätit lunch.
 
Ska försöka träna lite lugnt och sen måste jag handla mat. Så ska jag försöka komma igång med lite mer ordentlig träning snart också. Idag tänkte jag mig simma lite, så kanske lite gym imorrn, vi får se :)
 
/ Anja

Ingen träning denna vecka...

Denna vecka kan sammafattas med c-uppsats, pluggande, mycket jobb, hundträning, fortfarande lite förkylning... Ingen träning. Och imorgon måste jag packa, plugga, gå långpromenad med hunden och laga någon lunch på förmiddagen. Sedan blir det en föreläsning kl 13-15 och sen åker jag till Göteborg för att hälsa på familjen Ska vara i Örebro vid 17-18 tiden igen på söndag för att träffa resesällskapet och försöka boka lite hotell. Helgen kommer med andra ord bli precis som veckan varit, flängig hit och dit :-) Jag jobbar en del nästa vecka, 3 dagar kvällspass också, typ från 14-24, så då blir det nog inte mycket träning tyvärr eftersom jag kommer behöva vara i skolan på förmiddagarna. Och så ha jag hundkurs en kvll också. Sen blir det förhoppningsvis lite lugnare veckan därpå så att jag kan hitta lite rutiner med träningen igen. Just nu är det katastrof, men men, okar inte stressa upp mig över det. Jag ska ev. till fjällen några dagar över jul, så då kanske jag iaf kan få någon dag på längdskidorna, det vore inte fel med tanke på min teknik i den disciplinen, haha! :-D

/Hillevi

Äntligen helg!

Åh, fullt upp denna vecka! Har haft första omgången prov i alla mina kurser utom 1, detta innbär ju att jag haft 5 klassuppsättningars prov att rätta. Det tänkte jag inte riktigt på. Jag har ca 1½ klass kvar som jag ska fixa innan helgen är över.
I övrigt har veckan inte inneburit så mycket träning, igår körde jag iaf ett pass på gymmet med en kollega och vi pucklade lite på boxningssäcken. det kändes! I torsdags var det innebandy som vanligt.
 
Sen har jag ju okcås hunnit med att bli ett år äldre denna vecka, hade besök av pappa och då blev det ju lite mindre träning.
 
Mina nya skor sitter som ett smäck och det är som att gå på moln! Så nu ska mina gamla par ut, ingen idé att spara på massa skor i onödan. Jag använder dem ju inte!
 
Jaja, det var ju en liten lägesupdate iaf ;)
 
/ anja

Avbokad träning

Jahapp, feber och halsont ett par dagar nu gjorde att jag bokade av dagens träningspass. Har bokat ett nytt på söndag istället och hoppas att jag är frisk då. Det blev ett par dagar jobb (ons+tors) med kort varsel i min redan fullbokade vecka, men nu med avbokad träning blev det i alla fall några timmar över till annat som behövde göras. Nu är det full fart med c-uppsatsen så det finns inte många minuter över. Ska dessutom jobba en del nästa vecka och veckan därpå, plus att hunden behöver tränas som vanligt och så tänkte jag hinna en tur till Göteborg några dagar om jag får ihop det. Träningen har inte prioriterats på sistone, jag hoppas att det ska bli lite lugnare snart så att jag kan komma igång ordentligt. Är riktigt taggad på gruppträning just nu, så motivationen finns där.

I övrigt bokade vi resa till vintern den här veckan, samma gäng som var på Hawaii. Ska flyga till Memphis 2 veckor efter att jag tagit examen och hem från Miami ytterligare 2 veckor senare. Hoppas att jag inte får något jobb bara, haha. Vill inte ställa in resan, men vill ju gärna ha ett jobb. Inte lätt, men jag hoppas verkligen att resan blir av i alla fall. Det vore såååå skönt!

Ha en bra helg allihop och hoppas att det fina höstvädret håller i sig. En kompis från Göteborg kommer hit och vi ska plocka lite svamp och bara vara imorgon, så jag hoppas att vädret står sig till imorgon åtminstone! :-)

/Hillevi

Tjejklassiker - check!

Löpningen gick mycket bättre än vad jag trodde, tjejklassikern är nu klar och jag är stoltare än stoltast! Faktiskt så trodde jag inte det skulle gå så bra som det faktiskt har gått. Nu vet vi vad som gäller till nästa år (bara lite längre) och just nu känner jag mig såpass peppad att jag borde få mig ut och träna mer specifikt inför loppen, kanske inte nästan bara hänga i gymmet som jag gjort i år... ;)

Förra veckan gick i princip bara åt till SM i Umeå men jag hann med två träningspass för att få bort den värsta träningsvärken efter Lidingö. Har i veckan hunnit med två och ska testa på NTC, halvtimme axlar och halvtimme ben. Blir spännande att se vad det är och jag hoppas på en härlig träningsvärk!



/Matilda

Nya skorna!

Äntligen, idag har nya Sauconyskorna kommit. Inte lika sköna som de gamla såklart, alltid en invänjningsperiod med nya saker. Kanske lite tråkigt att köpa samma som sist, men varför ändra ett vinnande koncept?
Imorrn ska jag iaf dra och träna lite, var ett tag sedan sist. Körde bara 2 pass förra veckan, morgonträningen imorrn kommer bestå av lite kettelbellövningar (eller så tar jag vanliga hantlar och svänger omkring med).

Så nu ska jag bara gå in dessa, sen behöver jag faktiskt köpa ett par nya innegympaskor också, puh.,. Mycket skoinköp! Och jag som inte ens gillar skor?!

Nåväl.. Nu ska jag kolla på vetenskapens värd och sen blir det sängen! :) /anja

Vilovecka efter Lidingö

Jag unnade mig en veckas träningsfritt efter Lidingö, knäna uppskattade det. Det känns galet att vi är klara med HELA TJEJKLASSIKERN!!! Det har varit en upplevelse och så himla roligt. Lidingö gick över förväntan. Det var verkligen upp och ner hla tiden och det gjorde det sjukt jobbigt, men samtidigt var det så mycket lättare för psyket, jämfört med att springa på någon platt asfalt. Jag kom i mål på 1:07:35, vilket jag är jättenöjd med. Jag såg inte Matilda eller Anja på hela loppet, men visste att de låg före mig då jag tappade dem bland allt folkvimmel i starten. Först kilometern tog nästan 10 minuter, det var så sjukt mycket folk så det stod i princip still. Inte ens ett normalt gåtempo kudne man hålla, utan fick stanna emellanåt. Men efter ett par kilometer började jag inse att det börjat bli lite luckor, så då var det dags att börja ta sig förbi lite folk och komma upp i det tempo som jag ville hålla. Det var trånga stigar och inte särskilt lätt, så man fick plocka några personer så fort det blev tillfälle för "omspringning". Det lättade mer och mer på folk som tur var. När det var 2 km kvar kände jag att jag fortfarande hade mycket kraft kvar och flåset var bra, så då ökade jag ännu lite till. Det känns sjukt i efterhand att jag egentligen aldrig hade någon riktigt tung kilometer för psykets del under loppet, det gick bra hela tiden och kroppen kändes ändå relativt fräsch. Precis när jag sprang över mållinjen så stod Matilda där. Jag hade som sagt inte sett henne på hela loppet, men tydligen fick vi nästan exakt samma tid, hon var 15-20 sekunder före mig om jag inte minns fel, hon sprang in på 1:07 hon också. Hon måste ha haft ett väldigt jämt tempo med mig hela tiden. 
 
Knäna funkade ganska bra på Lidingö. Jag kände av dem efter 5-6 km, men då hade jag ju sprungit mer än hälften, så då är det bara att bita ihop. Det var lite stela ben och onda knän de efterkommande dagarna, men inget märkvärdigt. Unnade mig i alla fall lite ledighet och igår var jag iväg på första träningspasset efter det, som blev Spin puls intervall. Alltså spinning, med pulsklocka och bara en massa intervaller. Det var ett riktigt bra pass, men sjukt jobbigt. Tyvärr tror jag att jag körde lite hårdare än vad min dagsform klarade av. Jag lämnade blod i onsdags, var på 30-årsfest och fick i mig en del vin i lördags och så har jag haft en tuff vecka i skolan med alldeles för lite sömn. Benen träöttnade fort, men jag lät inte det hindra, jag ville jobba upp pulsen hela tiden och då måste benen jobba. På de 4 sista intervallerna körde vi 85-90% av maxpuls i 1 min. Jag kände efter typ 2 intervaller att jag började må ännu mer illa än vad jag redan gjorde och fick fokusera lite på balansen och huvudet. När så de intervallerna var klara släppte jag av i princip allt motstånd och började fundera på om jag skulle gå ut eller inte, visste inte riktigt om jag skulle klara av stretchen eller om middagsmaten skulle hamna på golvet :-P Men jag bestämde mig för att stanna där inne i alla fall, stretch är ju i princip stillastående, så jag tänkte att det skulle gå bra. Började dock kallsvettas något sjukt och satte mig ner på golvet och gjorde lite egna stretchövningar istället. Kände bara av att stå på knä att jag nog skulle svimma. Mådde tokilla, frös och svetten bara rann. Har aldrig hänt förut. Men efter 10 min strecth började det bli något bättre och efterhand så släppte allt och jag började må som vanligt igen. Nog för att jag kan träna så att jag mår illa, men när det börjar svartna för ögonen så känns det lite värre, tror helt enkelt att jag tog ut mig lite för hårt, med tanke på dagsform. Gå på fest och sen träna järnet kanske inte är någon bra kombination, men när man väl är och tränar så vill man ju ge vad man har :-) 
 
Jag kommer att fortsätta medmitt mål med träning 2 dagar/vecka ett tag till, eftersom det är väldigt mycket annat som ska hinnas med just nu. Får se vad det blir för träning den här veckan, inget planerat ännu.
 
/Hillevi

Belöningen!

För Lidingöloppet för min del blev ett par nya skor. Hittade de på internet för 909 kr, istället för 1400 kr som de kostar i affären. Behöver jag säga att jag slog till? Mina äldsta Sauconyskor håller på att bli lite slitna och dåliga i dämpningen så jag behövde verkligen ett par till.
 
I övrigt knallar livet på. Veckorna går fort fort, imorrn är det fredag igen och sen helg.
 
Det har inte blivit mycket träning för min del, imorse tog jag iaf en 50 min morgonpromenad.
 
Ska försöka få in ett par timmar på gymmet, ska försöka bekanta mig lite med stället och sen träna :)

Men först ska jag ta och ta hand om min tvätt, torktummlarn i tvättstugan är full med massa ludd, så där vill jag ju inte slänga in min tvätt.. får hänga upp allt istället...
 
/ Anja

Åh jag som tyckte jag kändes fräsch!

Fick mail från lidingöloppet om bilder på loppet. Gjorde en fuling och kopierade dem från sidan... Måste bara visa dem, för de är så otroligt roliga!!
 
Någonstans ute i spåret, här trodde jag att jag var fräsch!
 
 
Full fokus på klockan här tror jag...
 
Sista biten på upploppet - hahaha! Jag ser ju helt plågad ut! Och stilen, hahaha..! Mycket rolig!
 
i övrigt har benen protesterat idag och det river som fasiken i låren. De vill inte alls vara med, så jag ska vila lite till. Känns som en bra idé att kunna gå innan man börjar träna.
 Ska försöka få igång mitt träningskort, det ville inte funka idag så jag får åka tillbaka imorrn..
 
/ Anja