Ingen fart på mig

Känner att det nog är dags för en liten uppdatering av läget.

Jag var sjuk 2 veckor i slutet av oktober/början av november. Veckan därpå tränade jag ett pass på gymmet och veckan därefter (förra veckan) simmade jag 1 km i väääldigt lugnt tempo då det var som ledsagare och jag simmar i hennes tempo. Igår var det riktigt fint väder, men när man inte tränat ordentligt på 4 veckor känns det såå tungt att ge sig ut. Så istället för löpning så blev det en långpromenad på 1,5 timme. Ingen direkt kondition- eller styrketräning, dock lite förbränning i alla fall. I lördags var jag och jagade och då gick jag i skogen flera timmar, det är nog bra förbränning det med. Jag gillar inte att sitta på pass, så jag går allt drev, så visst har jag rört på mig mycket på sistone, men inte tränat ordentligt alls. Det har varit mycket jakt på helgerna nu (både fågeljakt med hunden och annan jakt) och då har träningen stått åt sidan. Och nu känns det som sagt tungt att komma igång igen och motivationen är väl inte på topp om jag ska vara ärlig. Men!! Nästa vecka säljer de kort på Gustavsvik (badhuset) till kampanjpris och jag tänkte slå till på det. 450 kr för ett årskort tycker jag var riktigt bra, så kanske kan det ge lite motivation. Sen blir det fjällen över jul och säkert mycket skidor, som ju är riktigt bra träning. Så jag hoppas att jag ska komma igång igen snart. Kan inte ligga på latsidan allt för länge :-)

Nu är det slut på rast för min del på jobbet, så det är dags att jag gör någon nytta igen :-)

/HIllevi

Träning, träning, träning!

Veckan som gått har varit en bra träningsvecka, inte extrem men bra!
Började dock i måndags med att mitt larm på klockan inte ringde - vaknade 6,20 ist för 5,45. Alltså försvann min träning den dagen, men det gjorde inte så mycket - hade väldans träningsvärk ändå så. 
I tisdags var det löpargruppen som stod på schmeat, långa intervaller (3*6 min med vila emellan). jag fick ihop nästan 7 km löpning vilket känndes bra!
I onsdags provade jag på något nytt, Sicka Trail som går av stapeln en liten bit hemifrån, vid Hammarbybacken. En "tävling" där man springer en 2 varvs bana a 2,1 km. + ett uppvärmningsvarv, totalt med dit och hemjogg fick jag ihop 10 km! Banan var ca 1 km elljusspår och 1 km skogsstigar. Jag märker hur jag tappar på elljusspåret men kunde ta ifatt folk i skogen - det känns ju bra! 
I torsdags blev det vila och framförallt tvätt av kläder! Har varit svårt att få en tvättid i veckan. I fredags blev det den vanliga fredagslysen med några ur löpgruppen, 10 km reflexbana på ca 80 min. Kroppen kändes bra och vi sprang och pratade om allt möjligt! Superkul! Igår var jag på ett Bodycombat pass på gymmet, kanske inte riktigt min grej.. Eller så var det för att jag inte kunde rörelsena och fick försöka hänga med så gott jag kunde - och då inte kunde ta ut mig på riktigt.. Men men, det är alltid bra att prova nya pass! 
 
Idag hade jag tänkt gå upp vid 8 som vanligt, men på någotsätt måste jag stängt av larmet/eller det inte ringde. Jag vaknade 10.45!! (!!!!) så länge har jag inte sovit på evigheter! Det var nog kroppens sätt att säga att den inte kände sig nog utvilad. Sen har jag fixad och donat lite här hemma, jobbat lite eftersom jag var så fruktansvärt opepp i fredags på jobbet och inte fick något gjort. Känns bra! 
 
Dessutom hann jag i morse se Så mycket bättre och jag har hittat min favoritlåt denna säsong är jag övertygad om! Bo Kaspers Titiyo låt. Denna säsong tycker jag inte har varit likabra som förra, mestadels tror jag det är för att jag inte lyssnat likamycket på dessa artister som förra året, men denna låt fick hela kroppen att ingå i något lung. 
 
Nästa vecka hoppas jag kunna få in mycket träning med, har en reservplats på ett Bodypump pass som jag hoppas ska övergå till en ordinarie plats, sen blir det Löpgruppen på tis, Sicka Trail på ons, ett spinningpass på tors, kanske lite fredagslys på fre och så är det helg igen! 
 
Nu ska jag ta mig ut lite idag, ska hämta in Oakley som har fått vara ute nu - det är ändå 10 grader utomhus! 
/ Anja

Tabatapasset och reflexlöpning!

I torsdags var jag alltså på ett Tabatapass (dvs 8 intervaller a 20 sek med 10 sek vila emellan) så kör man olika övningar så. OMFG - jag var helt slut efteråt - sista låten var buprees och jag kan inte ens kalla mina sista burpees för fejk-burpees, det var mer att jag ramlade ner på marken i en raklång position och sen kravlade mig upp och gjorde världens minsta hopp. Efteråt skakade hela min kropp. Jag var så slut i kropen. 
 
Igår var det inte så mycket träningsvärk i kroppen - men det kom med dagen! Stora sätesmuskeln började protestera och sen kom baksida av låren... Men jag tog mig ändå iväg till Östermalms IP för att köra lite reflexlöpning på kvällen. Vi tog det rätt lugnt och körde 10 km på 1h 23 min. Bra prattempo och promenad i backarna. Tyvärr hade jag inte riktigt koll på batteriet i lampan, tyvärr var det samma läge för 3 andra i gruppen också.. ;) Så de sista 500 m sprang vi 4 pers i skenet av typ ½ pannlampa.. Då var det bara att lita på fötterna och trippa fram. 
 
 
Vi hann skrapa ihop 155 höjdmeter i alla fall! Maxpulsen låg på 183 och medelpulsen på 165. Efteråt avslutade jag med 65 sekunder plankan. Är ju med i en plankanutmaning i november - ska gå från 20 sek plankan till 5 min. Vi får se hur länge jag hänger med (men igår skulle jag faktiskt bara köra 45 sek, så jag fick 20 bonussekunder!).
 
Statusen i stora sätesmuskeln och baksida lår idag är någon form av typ likstelhet eller så! De är strama och inte helt med på banan. Jag har i alla fall ett träningspass inbokat idag vi får se hur det går att komma iväg på det. I alla fall har det blivit bra träning denna vecka, 4 pass har jag fått in hittills och det är ju både lör och sön kvar! :)
/ anja
 

Gruppträning bokad!

Igår var det löpträning med min trailgrupp, det blev "korta" intervaller - jag tänkte typ 30 sekunder.. Det visade sig vara 1,5 min intervaller. 10 stycken intervaller pumpades på en liten äng, som till slut blev 11 st. Att 16,5 min kan vara så tufft?!
 
Efteråt körde vi lite plankan, jag är med i en "plankan utmaning" under 1 måndag och ska i måndades slut komma upp i 5 min - jag tror inte rikigt det är helt möjligt.. Men än så länge är vi uppe i 40 sekunder vilket går! Ska bli skoj att se hur länge jag kan hänga med. 
 
Idag har jag ävn bokat in mig på ett pass, jag är jättedålig på att gå på pass och imorrn blir det ett Tabata-pass som jag tror kommer innebära att jag har svårigheter att komma upp ur sängen på fredag. :) Vi får se hur det blir! 
 
Jag tänkte mig att jag ska försöka boka in lite mer pass så jag får lite "kvalité" i träningen - någon som skriker lite på en så man tar ut det där sista! 
 
Så jag får återkomma efter passet och se hur jag mår! 
/anja