Nya fräscha muskler!

Kändes det som att jag hade igår. Efter söndagens vilodag var jag pigg i benen som varit så trött asenaste veckan. det var en helt annan människa på träningen. Visst, jobbigt var det och jobbigt ska det vara, men jag var inte döende!

Dessutom spenderade jag 9 h på jobbet och hann med en ridtur och mockning av hagen. Det är så skönt att det numera är ljust till efter 17!!! :D :D :D Gör det så otroligt mycket lättare att rida. Dessutom har några lättare stenar lufts från mitt hjärta de senaste dagarna, jag ska byta medryttarhäst till en annan islänning i stallet då den jag rider nu är så envis och inte vill komma in från hagen, jag har världens sämsta tålamod och därför fungerar det inte så bra med oss. Så om 2 veckor ska jag börja på honom på riktigt!

Dessutom hade jag ett lovande snack med min chef igår på jobbet vilket gav mig förhoppningar, det är inte alls färdigt ännu, men jag hoppas på lite mer timmar! :D

Nej, nu ska jag dricka upp mitt te, sätta på mig träningskläderna så ska jag och Helena ge oss iväg på 45 min morgonspinning. Jag är lite förvånad över mig själv att jag tar mig iväg på det i princip alla veckor!! :) Klapp på axeln där! ;)

// Anja

Och så min veckosummering

4 träningspass den gågna veckan är nytt rekord för mig. Älskar studentlivet när man kan planera sin egen tid och välja och vraka bland passen! :-) Detta innebär en något ökad träningsdos för min del. 4 pass för er andra kanske inte är så värst, men för mig är det på topp! :-)
Den här veckan blev såhär:
Måndag: Spin puls distans
Onsdag: Cirkelgym
Torsdag: Step up
Söndag: Spin puls intervall
Step gav inte så jättemycket eftersom jag inte riktigt hängde med i allt och fick köra många övningar utan armarna för att kunna hänga med, men det var kul med något nytt. Koordination är inte min starka sida helt enkelt. Är imponerad av Anjas 18,5 km skidor. Blir nervös över vilken chock min kropp kommer få på vasan, men det ska säkert gå vägen med lite envishet och vilja. Men nästa helg får det bli skidåkning om det finns några spår att åka i, hoppas, hoppas. Är riktigt synd att det inte finns något elljusspår i närheten här så att man kan åka någon kväll. Vi får se vad nästa vecka bjuder på för träning. Skivstång-intervall på tisdag är i alla fall spikat, har fortfarande inte kört det någon gång sen julschemat, så det är verkligen på tiden. På tisdag ska kroppen äntligen få ge lite mer än vad den egentligen har, både när det gäller styrka och kondition!
/Hillevi

veckosummering!

Det känns som det var evigheter sedan det var måndag! Veckan har gått fort men ändå långsamt.

Rent träningsmässigt är detta en av mina bästa veckor, 5 träningspass och 1 längdskidåkningspass!!
3 powerstep (kondition/step pass)
1 spinningpass
1 styrkepass
18,5 km längdskidor
2 ridturer (varav dagens var rätt jobbig då jag har rejäl träningsvärk i insida lår/höftböjaren)..

Inte dåligt alls! Igår blev det också en spontanutgång som jag inte alls hade planerat, vaknade ju vid 05.30 igår och åkte skidor och var dödstrött efter det. Men på något sätt orkade jag! Roligt var det (det bästa på hela kvällen var dock när vi satt i en soffa vid utsläppet och kommenterade/gjorde röster åt alla som gick ut *hihi*)!

Nästa vecka är inte helt spikad, eftersomjag inte riktigt vet mina stalldagar ännu; men början ser i alla fall ut som så:
Mån: Powerstep
Tis: morgonspinning ev powerstep på kvällen
Ons: Längdskidor?

Längre än så har jag inte kommit i planen. För övrigt är det inte långt kvar till Vasan nu, kollade in på deras hemsida och såg att det var 35 dagar kvar (förmodligen till riktiga vasan, alltså 7 dagar mindre till tjejvasan!!). Spännande! Jag börjar bli lite nervig, eller mer pirrig, men det är nog mest för att jag inte vet hur det kommer vara. Hur spåren kommer vara, när vi ska starta, vilken tidspress vi har, om jag kommer få skav på foten, hur jobbigt det kommer vara..? Men detta kan jag ju inte få svar på innan jag har testat. Så det är bara att kasta sig ut och försöka! :)

/ Anja

18,5 km senare!

Sådär. Styrde bilen till Filipstad vid 8 tiden imorse, strax efter 9 var jag ute i spåret och denna vända blev det 5 varv i spåret. Först 3 varv och sen en 5 min fikapaus då jag käkade en yogurt och en ölkorv. Kanske inte den självklara kombinationen, men jag gillar ju yogurt och jag gillar ölkorv.

Så blev det två varv till. Totalt var jag ute i ca 2 h. Det var riktigt skönt, även om sista varvet var rätt tungt så är jag nöjd. Tyvärr fick jag lite skav på vänsterfoten igen. Jag hoppas att jag kan ta mig ut i spåret mer och vänja foten vid skon.

Dock är jag inte helt nöjd med vallan, det känns som att det gick trögt för mig. Många susade om mig med världens glid och jag fick kämpa massor... Dock var det typ proffs som gled om mig och jag höll rätt jämt tempo med motionärerna, så det kanske inte var helt katastrofalt..

Nu har jag rätt schysst träningsvärk i utsidan/baksidan av låren, men det är ju så det ska vara!

/Anja

Nyvallat!

God morgon!

Idag vaknade jag 05:30 och kunde inte alls somna om, 06 gick jag upp och nu sitter jag här med frukosten i magen och har lördagslyx med en kopp kaffe! Baloo har dessutom somnat i min famn, jobbigt för jag skulle behöva hämta mer kaffe!

Igår tog jag mig i alla fall i kragen och for ner till stan för att höra mig för om valla till längdisarna. En rulle tejp och lite information blev det och sen hem och valla om dem! Så idag bär det av till Filipstad igen för att åka några varv! Eftersom jag har en lång morgon framför mig (1 h eller så) funderar jag på att dra ny glidvalla på skidorna också. Vore gött att ha superglid och superfäste!! :D

Annars, inte så mycket. Är ju ledig både idag och imorrn, imorrn har jag stallet och ska både rida, mocka och ge lunch. Så då kanske jag skippar träningen? Annars lutar planen nästa vecka åt att träna kondition på mån, ta ett morgonspinningpass på tisdag (eftersom jag inte börjar jobba fören 10!), på ons har jag en plasmagivningstid, men ev kanske det blir lunchspinning? Det beror på om det blir någon skidning... Sen kanske styrka tors+fre. Så måste jag ju se hur jag jobbar och sen hur jag får stallet. Men det känns så bra att det finns riktigt ordentligt med pass att träna på!! Verkligen något varje dag jag vill gå på! Dessutom att de börjar så pass sent som 19:15 vilket gör att jag gott och väl hinner till stallet innan!!

Nej, nu blir det nog lite vallning :)
/ Anja

Trötta muskler på styrekträning!

Idag var det trötta muskler som fick sig en genomkörare. Ett styrekpass stod på schemat och det var så roligt! Ledaren är mycket för funktionell styrka och inte bara att lassa på tungt med vikter och sen pumpa. Det var gött, vi hade ex inga vikter alls på benen men gud så jobbigt det var! Det beror säkert lite på mina trötta muskler men, det är skönt att veta att det viktigaste inte är att bara lassa på vikter.

I övrigt har jag pysslat och skrivit lite på mitt examensarbete, det går rätt segt eftersom min handledare har tokmycket annat att göra.

Annars händer inte så himla mycket i livet, försöker njuta av att faktiskt vara lite ledig då och då! Imorrn blir det dock ett kort jobbpass, 6-10 och sen skolan på det.

Dessutom ska kroppen få vila, 5 pass på 4 dagar är bra för att vara mig!!
/ Anj

Tummen upp för cirkelgym

Testade idag cirkelgym som planerat. Riktigt kul och fartfylld gymträning, många ggr roligare än "vanliga gymmet". Passet gick grymt fort. Vi körde uppvärmning, 2 varv på alla maskiner/stationer och så stretching på det. Trots att vi bara körde två varv med typ 45-50 sekunder på varje maskin så blev jag helt slut. Tror att det var 20 maskiner/stationer. Peppande ledare var det också som fick mig att utmana mig själv. Bland annat tyckte hon plankan var för lätt för mig första varvet så jag körde andra varvet med armarna på bosuboll, då blev det jobbigare. Sen sa hon åt mig att ta nedersta handtaget på marklyftet, det gjorde också väldigt stor skillnad. Hade hon inte sagt något och peppat hela tiden hade jag förmodligen kört vanliga plankan båda varven, tagit översta handtaget på marklyftet och gjort typ hälften så många armhävningar osv :-P Är alltid lite feg när jag testar något nytt, men idag utmanade jag mig själv. Dagens pass blev en riktig genomkörare med styrka för alla delar av kroppen på en relativt kort tid. Kommer lätt att gå fler gånger!
/Hillevi

Bästa träningsdagen ever??

Startade dagen kl 07:00 med ett 45 min spinningpass. Svett som fasiken drog jag hem och duschade av mig.
Vid 15:00 gick jag ut på en powerwalk, 60 min senare kom jag hem. Frusen och hungrig på mellis. Vid 19:15 startade powerstep passet på 75 min så nu sitter jag äntligen här nyduschad med nytvättat hår. Jag har tränat 3 pass nu och äntligen tvättat det. ;) Försöker tvätta det lite mindre då jag vant mig vid att tvätta det varje dag.

Med andra ord en mycket bra träningsdag!! Dessutom två nya pass! powerstep passet var riktigt roligt, speciellt en övning där vi en låt hade gummiband om benen och skulle ta steg åt sidan. Jag måste haft det minsta gummibandet i hela salen eftersom jag fick typ 30 cm steg åt sidorna! Men roligt såg det ut och vi fick nog oss alla ett gott skratt!

Imorrn blir det inte lika mycket träning då jag ska jobba och sen till skolan för att skriva på arbetet. Men ett pass ska jag kunna klämma in, samma som jag var på i måndags, så det lär bli tufft!

På torsdag ska jag också på vasaloppskväll på stadium, ska försöka få lite hjälp med vallan. Måste få dit ny fästvalla, så ska jag ta mig ut till spåret igen!

Nu ska jag se sista halvan av Big Bang theory och sen blir det verkligen sängen efter som klockan ställs på 04.20 imorrn.
:)
/ Anja

Testar lite nya pass

Förra veckan blev inte som planerat. Söndagens pass fick avbokas eftersom jag förmodligen inte valde rätt restaurang när jag åt lunchen på dagen. Jag var definitivt inte i form, var helt säker på att jag blivit magsjuk, men efter att ha varit dålig några timmar och kroppen gjort sig av med allt som jag hade inom mig (inga detaljer) så började jag känna mig bättre. Och igår var jag helt som vanligt. Jag är glad att jag inte var magsjuk, men arg att jag missade ett favoritpass, skivstång-intervall. Förra veckan stannade då på 3 träningspass.
Igår testade jag ett nytt pass, spin puls-distans. Det var 75 min och inte något nytt favoritpass för mig. Det var ett låååångt block där man skulle hålla sig relativt jämt i puls och jag tyckte att det gick segt. Det var visserligen jäkligt jobbigt. Benen tröttnar ju ganska rejält efter ett tag, men lättar man på motståndet så går ju pulsen ner, så det var bara att pressa på med alla krafter man hade och lite till. Alltså ett pass som säkert gav mycket, men som inte var jätteinspirerande. Intervall-passet är såå mycket bättre. Dels för att man jobbar med att ha olika puls, men säkert också lite för att man blir så jäkla peppad av den ledaren.
Idag blir det vilodag, men onsdag och torsdag har jag bokat in två nya pass som jag ska testa. Är lite nervöst att gå på nya grejer, men jag måste ju testa lite. Kan inte bara haka mig fast vid två-tre pass jag gillar och bara köra dem, nej, först måste man i alla fall ge dem andra en chans. Variation är ju det bästa egentligen. Så på onsdag blir det cirkelgym och på torsdag blir det step (Anja,jag ska se om jag kan trötta ut höftböjarna, tack för tipset!). Är nog mest nervös för step eftersom det förmodligen kommer innehålla en del koordination och jag är kass på det, men är det nån gång man ska testa så är det i början av terminen när inte 90% av alla i salen kan passet utantill.
Förövrigt råkade jag shoppa lite nya träningskläder i söndags förmiddag. De hade fått in massa Röhnisch-kläder på stadium outlet som de sålde ut till halva priset och deras kläder tycker jag är så sköna. Så det blev två nya linnen, ett svart och ett rosa, och två nya sport-bh, en svart och en vit. Har tänkt köpa en ny vit sport-bh aslänge, men det är ju så dyrt och sjukt tråkigt att köpa och sjukt jobbigt att prova, men nu tog jag tag i det och efter att ha hittat en bra så tog jag en till när det ändå var billigt. Nu kanske jag slipper köpa ny på ett bra tag. Det bästa av allt var att eftersom jag köpte racercykeln på stadium så hade det laddats på nästan 700 kr i bonus på kortet, så kalaset blev gratis den här gången. Och när jag ändå var i shoppartagen åkte jag hem och nätshoppade lite också. Överdrag till längdskidpjäxorna att ha när det är kallt eftersom mina är helt ofodrade och sen ett par fodrade vantar eftersom jag typ hinner förfrysa fingrarna innan jag får upp värmen när jag åker. Får se om något av det passar, det visar sig. Det är typiskt mig att tänka hela månaden att jag är så duktig som inte göt av med pengar, men sen när det är några dagar kvar till lön, så tänker jag att shit vad jag har varit duktig, och så åker jag och köper något istället Suck, jaja. Men jag hoppas att grejerna ska komma till användning! :-)
/Hillevi

Tränad!

Sådär, nu är mitt examensarbete (iaf labbdelen) officiellt avslutad. Städade i mitt labb, tog hem alla mina saker och lämnade in mina nycklar. Så nu är jag arbetslös/icke student/kör truck på IKEA. Startade denna "ledighet" med att åka till stallet. Hästen var på sitt bästa humör och jag fick faktiskt fånga honom! En härlig tur i skogen :)

sedan hem, ta det lite lugnt på dagen och sen iväg till träningspasset. OMG, min favoritinstruktör med nytt pass.. Jag tycker jag har rätt bra kondis men på de sista konditionslåtarna ville jag dö lite lätt. Shit vad jobbigt det var! Och sen 3 styrkelåtar på det. Nu är jag verkligen färdigtränad för idag!

Imorrn har jag inget speciellt på schemat, det är så typiskt att när jag inte går i skolan får jag inga jobbpass.. Jag ska i alla fall gå på morgonspinning och sen ett pass på kvällen tror jag. Sen får jag se vad dagen ska spenderas med, ska i alla fall göra matplaneringen, handla mat, ta fram symaskinen och sy lite kläder som måste lagas samt städa kaninburar.

Sen får vi väl se, en löptur kanske? Eller så sitter jag inne och kollar på TV eller något.

Jag hoppas jag får lite jobbpass snart, annars kommer jag nog bli tokig..!!
/ Anja

Äntligen!!

Ah, idag har äntligen all träningsvärk i ljumskarna släppt och jag kan gå normalt och sätta mig upp ur sängen utan att behöva lyfta upp benen.

De senaste dagarna har varit underbara! I fredags var vi ute och åt med jobbet, supermysigt även om jag åkte hem vid 21 tiden. Sedan kom en gammal korridoskompis och trots att jag inte sett henne sedan i somras kändes allt som vanligt och jag fick mig verkligen en tankeställare hur jag har underprioriterat mina vänner under mina år som student+extrajobbare. Igår ägnade vi dagen mest åt at ta det lugnt, vi bakade, såg på TV och åt mat. Igår kväll var vi även över till grannarna på lite "förfest", jag gick dock hem vid 21,30 och kollade på P3guld galan sen gick jag och la mig. Jag blev aldeles varm i kroppen när Laleh uppträdde. Hennes röst är som balsam för min själ!!

Idag har jag bara tagit det lugnt efter jobbet. Kollat på TV och varvat ner. Jag börjar nog inse hur jag behandlat mig själv den senaste tiden och faktiskt underprioriterat mig själv. De senaste månaderna har jag kännt mig väldigt vilsen och jag har förstått att jag tappade bort mig själv någonstans i höstas. Någonstans mellan alla jobbpass, många timmar i labbet och träningsrundor försvann anja ur mig och lämnade mig som en maskin, som bara körde framåt framåt utan att förstå.

Allt detta har gjort mig väldigt ledsen och omotiverad. Jag tränade, men hade ingen motivation, jag gav mig själv aldrig något cred för något.. Tränade jag 4 dagar en vecka var det inte bra, för jag hade ju vilat 3 dagar. Samma sak med skolan, jag kunde inte ta ledigt en dag.. För då kände jag mig stressad, jobbade jag inte en helg kändes det som att jag förlorade pengar. Men samtidigt vet jag att pengar verkligen inte är allt för mig.

Just nu ligger min prioritet på att hitta tillbaka till mig själv. Jag har insett att det inte är så speciellt motivationshöjande att ha tappat bort sig själv. Det är verkligen inte bra pepp till vasan. Jag måste hitta min glöd igen och komma tillbaka till mig själv. Låta mig vara ledig 2 dagar i veckan utan att få dåligt samvete.

Nu blev det ett mastodontinlägg som är väldigt väldigt personligt. Men det känns bra att ha fått det ur sig och faktiskt nerpräntat. Så jag vet var jag är nu och var jag strävar efter att vara. (inte där jag är nu!) :)

I övrigt Hille brukar ledarna på min träning säga att step-pass är bra för att träna höftböjarna eftersom man kliver upp och ner mycket! :)

Jag hoppas att nästa vecka kan innehålla någon skidpass. det vore trevligt!

/ Anja

Gillersklack!

8 km längdskidor, check! (I kuperad terräng och seeeegt tempo)
/Hillevi

Dags för veckans andra träningspass

Grönsakspajen står i ugnen och är snart klar och jag ska bege mig mot gymmet för lite styrketräning om en stund. Gymmet brukar gå lite halvdant när jag kör det själv, men det är väl bättre än inget i alla fall. Det bästa är i alla fall att maten är klar sen när jag kommer hem, planering är bland det bästa som finns! :-)
Angående Anjas träningsvärk och andra skavanker, så kan jag säga att vi är två. Att man är klen i höftböjarna har jag fått bekräftat det här året precis lika många gånger som jag har åkt skidor. Galet vilken träningsvärk man får och det där med att lyfta benet när man ska göra nåt känner jag igen, haha. Men man får vara glad för att det är träningsvärk som påminner om något bra man gjort, istället för att det är värk som bara kommit utan anledning. Förövrigt fick jag blåsa i handen sist jag åkte skidor (ska testa att tejpa där handsken skavde nästa gång) och dessutom asont i hälen eftersom pjäxorna trycker på en broskknöl som jag har på ena foten. Vet inte hur jag ska komma undan det, men jag ska testa med lite tunnare strumpor nästa gång och se om det hjälper att jag får lite mer plats i pjäxorna.
Det bästa med att åka just längdskidor innan Vasan måste nästan vara att man får testa utrustningen och göra lite småjusteringar. Inte roligt att komma på halvvägs till Mora att handskarna skaver och man har två tröjor för mycket. Att kroppen kommer få en chock för anträngningen kan jag nog inte undkomma, men annat småfix kan man i alla fall åtgärda. Därför är det egentligen bra att åka skidor när man bestämt sig för att göra det - oavsett väder. Blir det exempelvis regn på vasan kan det ju vara bra att veta vad man ska ha på sig i det vädret.
Förresten så ska ju spinning vara bra för knäna eftersom de inte belastas så mycket, men när jag körde i onsdags så knäppte det i knät några gånger i början (brukar vara så ibland) och när passet var klart och jag gick in på gymmet såg jag att båda knäna var knallröda och alldeles varma. Hade inte direkt ont, men det kändes lite skumt i knäna, brände. Så ja, jag är nog precis lika klen som Anja om inte värre. Kanske skulle jag göra som min mamma gör när hon ska genomföra något lopp (hon springer ibland och har även åkt tjejvasan de senaste två åren) - inte träna alls eftersom det riskerar att man går sönder och sen inte kunna gå på någon vecka efter att loppet är genomfört för att man var så otränad. Skämt åsido, det är nog bland den sämsta taktiken man kan ha.
Förresten, någon har tips på någon övning man kan göra för att träna höftböjaren? Skulle inte vara fel :-)
/Hillevi

Bakslag

Igårkväll började det flimra för mina ögon och ja, jag vet vad det innebär. Migrän. Letade upp mina migräntabletter, släkte ljuset sänkte ljudet på datorn och så låg jag en stund och vilade. Efter ett tag försvann flimringarna och jag beslöt mig för att det förmodligen var mest klokt att lägga sig, 20:06 släkte jag och somnade nog kort där efter..

Det känns så typiskt att min kropp är sån här. Jag får benhinneinflammation av att gå, jag får överansträngningar i musklerna när jag kör truck och så får jag migrän när jag tränar hårt.. Jag som VILL vara aktiv och är aktiv, why?

Idag är jag dock pigg i huvudet, även om det var tungt att gå upp för musklerna värker. Mest ont gör det i ljumskar och höftböjarna. Jag får typ lyfta upp benet för att gå i trappor känns det som.

Nu ska jag mata kaninerna, packa skolväskan och sen gå till skolan. I eftermiddag ska jag ner till stan för att träffa en kompis och sen äta ute med mina jobbarkompisar. :)
/ Anja

Två tankar till!

Likabra att skriva ner dem medan jag kommer ihåg!
- Köpa små pappersnäsdukar och ha i jackfickan, snoret rinner!!
- Köpa funktionsstrumpor!!

Är nyduschad och ny-äten efter ett 75 min konditionspass. TUFFT var det verkligen, med tanke på att jag hade skoskavet som gjorde ont ont ont. Jag ska försöka vila och rehabilitera det nu.

Nu är det bara vila som gäller fram till imorrn, så får vi se om jag överhuvudtaget tar mig upp ur sängen imorrn. Tror min träningsvärk kommer vara from hell...

/ Anja

15 km skidor!!

1 h och 35 min tog det oss att åka 15 km i ett 3,7 km spår. 4 varv tog runt innan det kom 2 busslaster med skolbarn så vi kände att det fick vara nog så vi slapp trängas med kidzen som både åkte åt rätt och åt fel håll i spåret... Lite scary att blåsa ner för en nerförsbacke om det skulle komma en unge åt motsatt håll!

Spontana tankar som jag kommit fram till under dagen:

- Till tjejvasan ska jag ha en liten påse med nötter och russin i ena jackfickan som extra energitillskott när det börjar tryta.
- INTE ha en fleecetröja på mig (eller, blir det -20 får jag nog tänka till lite). Men idag åkte jag första varvet med underställ+tjock fleece+vindjacka. Det blev VARMT, så vi fick ta en liten paus och ta av mig tröjan. Underställ och vindjacka räkte absolut!
- Ha ett försvarets hudsalva i jackfickan..
- Fundera lite på hur jag ska göra med skorna. Jag fick ett litet skav på vänster häl som utvecklades till en blåsa. INTE bra när man ska åka 30 km. Just nu sitter compeed skavsårsplåster på så jag hoppas den går ner sig snart så får jag försöka gå in skorna ordentligt. Dessutom tänkte jag ha något compeed i jackfickan.
- Läsa på om loppet, kolla höjdskillnader, vätskestationer m.m. Här ska jag ha koll på vad jag ska göra!

Samt åka mer skidor! :) I eftermiddag ska jag träna powerstep, sen är jag verkligen tränad för idag! :)

Nu ska jag surfa in på vasaloppets sida och läsa på!
/ Anja

Taggad för träning!

I söndags blev det spin puls-intervall, det var riktigt kul! För mig som legat på latsidan med träningen någon månad var det ett perfekt komma-igång-pass, eftersom det var så roligt och gav en sån där bra känsla som man kan ha efter ett pass. Jag körde lite safe och knappade in en ganska låg maxpuls (185) eftersom jag inte har någon aning om vad jag har för puls, så just det blev väl lite missvisande. Jag låg högre i puls än vad man skulle typ hela tiden, så nästa gång ska jag lägga på ett par slag och se om det stämmer bättre då. Det tar säkert några gånger innan jag har lite bättre koll. Det var kul att se hur man kunde jobba med pulsen, både uppåt och neråt och det kändes verkligen som att passet gav riktigt mycket. Jag pressade mig själv hårdare än vad jag brukar. På måndag tänkte jag försöka få en plats till spin puls-distans också, det vore kul att testa det med. Det tråkiga med nya terminen är allt folk överallt, men det roliga är träningsnyheterna! :-)


I tisdags var det skivstång intervall, ett av mina favoritpass. Eftersom jag var ute och åt i lördags så missade jag att boka och fick ställa mig i reservplatskö istället. G fick plats 16 och jag plats 17. Han fick en plats 2 timmar innan passet, men jag fick ingen. Såå nära, plats 1 i kön, jaja. Hade kunnat åka ner och hoppats på en dropin-plats, men jag hade en hel del att plugga så jag skippade det. Bokade istället spinning 70 min på onsdagen. Tråkigt att gå på 2 spinnningpass i rad tycker jag, men onsdagar har inte så mycket annat som jag gillar. Jag körde lite mage och rygg i gymmet efteråt så att jag skulle få liiite styrka också. Idag tar jag lite vilodag, för de kommande dagarna är det många roliga pass. Imorgon är det fredag, då tänkte jag passa på att köra gymmet eftersom det brukar vara lite mindre folk där då. På lördag hoppas jag på skidor. De sa att det skulle komma regn eller snö igår, men det blev såklart regn. Att betala närmre hundralappen för att åka på typ 1 km spårat i Ånnaboda känns sådär, så vi får se lite närmre helgen hur läget är helt enkelt. Har dock väldigt ont i hälen sen sist jag åkte, så det blir nog inte så lång sträcka den här gången, men typ 5 km eller nåt skulle vara fint om vi hittar några spår. På söndag ska jag försöka få en plats på skivstång-intervall och på måndag till spinningen. Vi får se hur det blir med planeringen. Det är som sagt galet med folk nu efter nyår, så det gäller att vara på hugget.
I övrigt jobbade jag igår. Sista jobbpasset på vääääldigt länge. Hela januari och februari är det så lugnt på jobbet, så det behövs inte så mycket extrajobbare då. Det var lite därför som jag gjort ett annat litet extrajobb, men det var alltså sista dagen för det igår. Jag är så nöjd att jag valde att ta tjänstledigt och är på riktigt bra humör nu! :-) Är dock fortfarande otroligt tomt här hemma utan hund så det händer väl att jag är lite nedstämd på grund av det. Jag vet inte hur många timmar jag surfat runt på olika hundhemsidor och drömt lite för mycket. När saknaden kommer känns det lättare att tänka framåt. Men det är lika bra att jag vänjer mig med vardagen utan hund. Hela april har jag praktik bl.a. så det finns inte tid för att uppfostra något nytt busfrö tyvärr. Tur att jag har träningen i alla fall så att man kommer hemifrån på kvällarna :-)
Det blev verkligen ett långt inlägg idag. Är ju lite dålig på att uppdatera ofta, så då blir det såhär istället :-) Kram på er alla!
/Hillevi

Äntligen: Skidor!

Japp. Som rubriken lyder ska jag äntligen ge mig ut på längdisarna på riktigt. Jag och en klasskompis ska ta en dagstur till Filipstad där spåren ska vara bra. Me like!! Äntligen ska jag får känna på det på riktigt.
I övrigt har träningsveckan börjat riktigt bra. I måndags var jag i stallet och fick in hästen och fick rida. I tisdags var det spinning/core vilket gav mig ganska ordentlig träningsvärk i magen och rygg"filéerna", igår var det styrkepass med en ledare som jag alrid varit på ett passs med förut och jag blev mycket positivt överraskad. Hon var bra peppande och hade bra musik! :) Därför är magen idag ännu mer träningsvärks-fylld.

Men det blir på't igen idag! Först längdskidor och sen ikväll powerstep (kondition). Sedan blir det vila imorrn, en gammal kompis (från när jag gick på högstadiet!!) är på kurs här i stan så vi ska ses och fika! :) Sedan blir det att äta ute med jobbet då min chef ska byta avdelning och sen kommer en gammal korrekompis hit som ska tillbringa helgen här!

Jag är glad och peppad på skidåkningen idag! Det känns som jag behöver en sån här dag! Ta lite ledigt från både jobb och skola och göra något roligt!

/ Anja

Och så drattade jag dit...

Ja precis som rubriken lyder. Jag som under helgen berättat att jag inte varit sjuk på så länge, har faktiskt bara varit hemma från jobbet en dag sen jag började, det var hösten 2009.

Det går vinterkräksjukan på jobbet, och efter att ha jobbat 55,5 timmar i helgen så var det väl inte helt otroligt att jag skulle åka dit. Dock har jag inte alls velat lyssna på de som pratade om kräksjukan, så jag har inte ens spritat händerna någon gång... Dumt såhär i efterhand, hade jag gjort det hade jag kanske haft tur och sluppit behöva springa till toan inatt.

Tack och lov känner jag mig mycket bättre och efter en dag i sängen så är jag sjukt rastlös. Vet inte hur många gånger jag har ringt till mina föräldrar och kompisar idag bara för att beklaga mig och höra vad de gör. Har bjudit över några nu ikväll men ingen vill komma, konstigt... :) Jag ska egentligen jobba imorgon men har sjukanmält mig, däremot vet jag inte hur jag ska göra med jobbet på torsdagkväll. Jobbade jättemycket i december och har inte alls så mycket timmar i januari så jag är lite rädd om de "få" jag har även om jag lär få en bra lön nu. Ja ja, vi får se hur jag mår imorgon och torsdag dag.

Tur dock att jag blev sjuk just nu, i helgen har jag min första helt lediga helg (utan några planer alls) innan mitten på mars så jag VÄGRAR vara inlåst i min lägga! Vi har planerat att gå ut, och jag ska med även om jag fortfarande är sjuk.....

Kram på er!
/Matilda

ny vecka!!


Inte den bästa bilden, men Helenas katt (och min!) Baloo och jag igårkväll.

Baloo är anledningen till att jag steg upp efter 1 snooze för ca 1 h sedan. Han envisades med att han skulle ligga i mitt ansikte, på min hals eller med morrhåren mot min kind.. Vilket gör det väldigt svårt att snooza, oftast sover han ju hos Helena... Men eftersom hon varit borta fick han sova hos mig.

Men det var ju bara bra! :) Nu har jag tvättat två maskiner tvätt och två till ligger i. Skönt att få tvättat faktiskt! Måndagar har blivit lite av min tvättdag på senaste tiden tror jag nog!

veckans planering över träningen börjar ta form.
Måndag: ingen träning, ska ge plasma. Men ridning i stallet
Tisdag: Spinning+core
Onsdag: Styrketräning
Torsdag: Powerstep
Fredag: Stallet
Lördag: jobb, kanske någon skidåkning om vädret tillåter!
Söndag: jobb, vila?

Tre träningspass är godkänt för min del! :) För övrigt kan nog gårdagens jobbpass räknas som ett träningspass, fy fasiken vad jag lyfte skrot (=möbler). Bla en sängstomme på 90 kg (i två delar men), ett antal garderobsdörrar (som dessutom är läääängst bort i byggnaden så man måste gå aplångt för att komma dit).

Nej, nu är det dags att pyssla vidare. / Anja

Skidåkning när den är som bäst!

Igår blev det en liten utflykt till Säfsen. Det ligger ca 13 mil hemifrån, men med 4 personer som delar på bensinen känns det som en ganska billig liten utflykt. Jättefina spår hade dem, även om det inte var så jättelånga sträckor som var spårade. Men det bästa av allt var väl ändå att det var minus en grad och klarblå himmel. Underbart! Jag åkte drygt en mil, var ju tvungen att passa på när vi ändå hade åkt en bit. Det tog gaska lång tid, runt 1,5 timme skulle jag tro, eftersom jag stannade och vallade om och lite så, vill inte ens tänka på hur lång tid tjejvasan kommer ta. Men får vi lika underbart väder då så är det ju bara att njuta! Skidåkningen blev mitt första träningspass för den här veckan, inte så värst bra, men men. Fr.o.m. imorgon är jag student och då ska det tränas kan jag lova. Ikväll ska jag testa ett nytt pass - Spin puls-intervall. Det blir kul! Jag är inte van att avända pulsband alls, så det kan nog bli nyttigt för mig och en bra hjälp för att kunna utvecklas lite extra i min träning hoppas jag. Har ju däremot träningsvärk från igår såklart så det känns lite tungt att åka dit, men det blir nog bra! :-) Imorgon är det en ny vecka och nu får det vara slut på jullovet när det gäller träningen. 1 pass i veckan duger inte, måste i alla fall upp på 3 pass i veckan som jag körde ett tag i höstas för att känna mig nöjd. Nya tag nu och jag är taggad!
/Hillevi

godmorgon!

Morrn! Nu sitter jag med mitt morgonte (JA jag har slutat med kaffe, vem trodde det??) och har Baloo i famnen, frukosten är uppäten och om 1 h ska jag infinna mig på jobbet.

Förra träningsveckan kanske inte är något jättestort att hurra med, men jag fick ihop 2 träningspass (step/styrka och powerstep). och en ridtur i stallet. Dessutom tror jag nästan att gårdagens och dagens jobbpass kan räknas som träningspass. Jag lyfte sjukligt mycket sjukligt tunga saker igår. (Bla 180 cm sängar, 160 cm sängar, våningssängar m.m.). Det är tungt!! Att man dessutom har en "avdelning på 2000 m2 gör att man får gå runt väldigt mycket). Och det samma väntar idag!

Nästa veckas planering är lite lös just nu, beror på vilka stalldagar jag har. Men imorrn ska jag ge plasma vilket betyder ingen träning, på tisdag tror jag det blir spinning/core, ons styrka och tors powerstep. Så får jag fylla på med stalldagarna där emellan.

Skidningen går det verkligen katastrofdåligt med. Det är verkligen INGEN snö alls i karlstad. Närmast är Filipstad med 6 mil. jag funderar på att ta mig dit någondag.. Men tyvärr är jag inte ledig fören näst-nästa helg (28e). Så vi får väl se hur läget ser ut i Karlstad då. Så jäkla synd att vi inte fick den supervintern vi hade förra året!!

Nej, nu ska jag klä om och ge kaninerna mat. / Anja

Invigt Vitberget!

Ja, som sagt är det inte min starka sida att komma ihåg att blogga. Bättre sällan än aldrig från mig får ni leva med :-)

Idag har jag äntligen lyckats pallra mig ut i spåret! Vi har haft tillräckligt med snö sen i början på december men jag har gruvat mig och hittat på diverse anledningar till att inte he mig ut - för kallt, för blåsigt, snöigt, "de har nog inte hunnit köra upp spåren" (även om jag vet att de gör det hela tiden), måste köpa ny valla först m.m. Dock har jag ändå pallrat mig till gymmet, så jag ger mig ändå godkänt. Bättre det än ingen träning alls, även om det egentligen är just skidträning jag behöver.

Jag jobbade igår och slutade i förmiddags, vi har haft helt otroligt bra väder idag så det var helt enkelt en perfekt skiddag! Fick dessutom med mig Anna som har fått sina skidor till stan, så vi for upp till skidstadion och Vitbergsbackarna. Jag ska inte ljuga, ett tag var det sjukt jobbigt men det berodde nog mest på att vi råkade välja ett av spåren som de inte kört upp på ett tag :P Mycket uppför och en hemsk nedförsbacke som jag självklart inte kunde stå upp i hela vägen... Nedförsbackar och spårbyten är min stora akilleshäl, det är väl ungefär 50/50 att jag klarar det eller stupar. Totalt skulle jag gissa att vi åkte drygt 5-7 km åtminstone, kan nog ha varit längre men väldigt svårt att uppskatta. Skönt att första gången är gjord i alla fall, nu hoppas jag det blir lättare att pallra sig ut! Vet dessutom var jag ska nästa gång, 3 kilometersspåret är upplyst så jag kanske vågar mig dit något kväll trots att jag är sjukt mörkrädd.

Annars fungerar allt bra. Jag har hållit mig frisk hela hösten (ta i trä) och har tränat mellan 2-4 pass i veckan i snitt. Nu har jag väl inte tagit ut mig helt varje gång, men bara att vara där gör att det känns bra. Som sagt är det dock skidträning jag behöver mest, jag litar på att jag tar mig runt Tjejvasan på min tjurighet igen men det vore så mycket lättare och skönare om jag hade bättre teknik. Förra året åkte jag ju totalt ca 7 km före vi for till Mora och jag är alltså idag uppe i nästan lika långt, så förhoppningsvis blir det inte sämre i alla fall!

Nu ska jag ta och sova och sedan iväg till jobbet igen imorgon :-)

/Matilda

Snöfritt

Jahapp. När jag vaknade i går och tittade ut genom fönstret var det kolsvart. ALL snö var borta. Så mycket blev det med den skidåkningen...

Igår var det min sista dag i labbet. Nu är allt labbande färdigt. Puh, jag har labbat som fasiken hela hösten! Så nu är det bara skrivande kvar. Minst lika jobbigt om man frågar mig men... ;)

Igår blev det inte någon träning av för min del. Möte över msn tog nästan 4 h, dessutom var jag i skolan 8-16,45. Så for jag med "ilfart" (någon körde 65 km/h på motorvägen och blockade) vilket gjorde att jag missade bussgods med ca 2 min. Typiskt. Jag får göra nytt försök idag. Idag ska jag försöka gå litem tidigare eftersom jag har stallet och ska mocka. Inte så kul att göra det när det är kolmörkt!

nu ska jag ta tag i våran lägenhet som just nu är ett bombnedslag deluxe. Igår ringde det på en snubbe på dörren som skulle informera om brandsäkerhet. Kul att ta in honom i en lägenhet som ser ut som en virvelvind gått lös...

/ Anja

Shopping istället för träning

Hade egentligen tänkt träna igår, men jag var så himla trött efter jobbet. Är inte van med tidiga mornar och igår började jag kl 04.30. Jag kör ett litet extrajobb 3 dagar den här veckan och en dag nästa, så det blir några morgonpass. Idag började vi dock 05.30 så det var skönt. Imorgon blir det tidigare igen :-P Men det är såå skönt att få gå hem när solen är som starkast. Ikväll ska jag ner till mitt vanliga Skopunkten och jobba några timmar också, men jag börjar kl 16 och då har solen ändå gått ner :-)

Jag hade inte bokat något pass igår och nu med alla nyårslöften antar jag att man får armbåga sig fram i gymmet och jag orkade bara inte det. Så jag tog mitt presentkort sen födelsedagen och åkte och kikade på träningskläder istället. Det blev ett par nya byxor som jag hittade på rean. --->

byxor

Har bara ett par som jag verkligen gillar, så det blir bra med ett par till, så slipper man tvätta precis hela tiden. Jag hade egentligen tänkt köpa överdrag till längdskidpjäxorna, men det hade dem i alla fall inte på XXL. Får åka till någon lite mer specifik skidaffär om jag ska hitta det kan jag tänka mig. Har ju ofodrade pjäxor och det är inte ett dugg kul när det är 18 minusgrader kan jag lova. Inte för att man måste åka skidor när det är så kallt, men ofta när det är så kallt väder så är det ju så klart och fint, då vill man inte sitta inne :-) För att väga upp mitt icke-tränande så gick jag en långpromenad när jag kom hem igår. 1 timme och 20 min i bra tempo, blev ju lite förbränning om inte annat.

Nu ska kaninerna få komma ut ett par timmar i solskenet innan det är jobbdags igen. Förresten så fick jag klart med det sista till skolan igår. Så nu är jag tjänstledig fr.o.m. måndag nästa vecka och ska plugga på heltid. Trodde knappt det skulle hända igen, men för en gångs skull känner jag mig riktigt laddad! Jag ska vara fattig med glad student, inte rik sönderstressad. Dessutom kommer jag kunna träna lite mer också, alltså kommer jag till och med vara fattig, hälsosam, glad student! Studielånet unnar jag mig själv! Kan inte bli bättre :-)

/Hillevi

Sådär ja!

Ifår blev det både träning och skidor! Först åkte jag till träningen vid 17 eftersom jag helt hade fått för mig att det var 17,15 jag skulle träna. Men där var det totaltdött. Jag gick in i bibblan och kollade schemat på internet. Ojdå, 18.30 skulle träningen börja! Fick åka hem och äta kvällsmat. Den 1h som jag hade där passade jag på att åka några varv skidor i innergården. 4 varv hann jag med innan det började komma fram lite väl mycket gräs i mitt "spår". Jaja nu har jag ju i alla fall stått på skidorna i år!!

Tvyärr verkar det blir det enda jag får åka skidor på ett bra tag, för i gårkväll var det plusgrader och nu ska vi ha plusgrader ett par dagar framåt.

dessutom blir det ingen träning för mig idag eftersom vi ska ha msn-möte. Men innan det är det labbet som vanligt! Har förhoppningsvis bara en analys kvar att köra idag, det jobbiga är att jag inte har några steriliserade spetsar kvar så jag måste göra det först (tar kanske 2,5 h). Men då får jag skriva innan! :) Nu ska jag snart ha min examen i handen!!
:D

/ Anja

skidpremiär?

Karlstad är nu klädd i ett tunnt tunnt snötäcke. Och yr.no visar på minusgrader nästan hela nästa vecka... Toppen toppen. Idag har jag bokat första träningspasset på massa veckor. Ett step-styrka pass. Jag har aldrig varit på det passet, så vi får se vad det är. Sen funderar jag på ett bara åka hem, byta om och sen ta ut längdisarna och åka till ett spår med konstsnö. Det ska finnas någon spårat, förmodligen inte speciellt långt men. Det vore väldigt bra!

I övrigt har jag sovit 10 h i natt. Gick och la mig strax efter 20 igår och somnade direkt. Helena hade varit uppe och städat, diskat och pysslat halva natten och jag hade inte vaknat alls. Att jag var trött!!

Igår var det första dagen på labbet och det gick verkligen skit, resultatmässigt.

den översta raden är bara min referens kan man säga, sen kommer mina prover. Hade det varit idealiskt hade jag haft ett vitt band där de banden längst till höger ligger. Men som ni ser är det band över allt kors och tvärs... Inte bra med andra ord. Och vi vet inte varför det blir såhär. Ska göra nytt försök idag så får vi se om det blir något. Sen är det finito med labbandet. Då återstår bara skrivande.

// Anja

Skidpremiär!

Efter att ha tränat typ 2 ggr på nästan 3 veckors tid bar det iväg till fjällen. Äntligen skulle det bli skidåkning. I onsdags, dagen innan vi skulle åka, var jag frusen och jättetrött och åt ingen mat på hela dagen eftersom jag inte alls hade aptit. Gick upp kl 4 på torsdag morgon och satte mig i bilen 45 min senare. Vi tänkte att vi skulle åka tidigt, så att vi hann åka lite skidor innan det blev mörkt. Satt i bilen med full stolsvärme och jacka på hela resan. Ingen matlust heller. Så väl framme i fjällen har jag feber och dessutom inte ätit på ett dygn. Alla utom jag drog på sig skidorna och stack ut på en gång, suck. Jag var grymt besviken. Men framåt kvällen började jag bli lite hungrig och fick i mig en riktig middag. Gick och sov kl nio och när jag vaknade nästa morgon kände jag mig nästintill frisk. Helt otroligt! Blev liksom aldrig förkyld med halsont och snuva, vet inte vad det var för skum "förkylning" jag hade. Men jag var såå glad för att jag kände mig bättre! Åker man bort 4 dagar så kan man ju ha oturen att inte kunna åka någon dag om man blir sjuk, men så mycket otur hade jag inte!

På med skidorna på fredagen och ut och åka med alla andra. De andra är ju vana att åka skidor så de drog iväg mig på en riktig runda. Jag vände hem lite tidigare än dem, så för mig blev passet 15 km. Jag var sjukt trött efter det och träningspasset blev nog 2 timmar eller något eftersm vi körde lugnt tempo. Dagen därpå hade jag galen träningsvärk i höftböjarna! Kunde knappt gå :-D Det var dessutom 18 minusgrader, svårt att åka då. Jag åkte 5 km, men fötterna frös och så kändes det i luftvägarna, så jag fick nöja mig med det. Vi åkte hem söndag lunch och jag hann åka en kort sväng innan lunch, 3 km, alltid något. Det sista passet var väl egentligen det enda där jag hade någorlunda tempo, det var kul! :-)

Så, nu har jag fått mersmak. Vill åka mer!!!! Ingen snö här hemma än. De har spårat på en väg uppe i Kilsbergen, men fortfarande inte spårat konstsnöspåret, så ja, vi får se hur det blir. Jag hoppas på skidor på lördag i alla fall. Det blir nog typ ingen annan träning den här veckan eftersom jag har galet mycket med allt annat. Vi får se! 4 dagar i fjällen har i alla fall fått mig på riktigt bra humör! Underbart!

/Hillevi


träningsfritt..

Som vanligt känns det som. Igår hade jag rätt ont i ryggen och tog några naproxen vilket jag idag ångrar.. Magkatarr utöver det vanliga. Jag gick till och med hem tidigare från jobbet.. 1,5 h vilket inte hör till vanligheten. Tyvärr är jag lite dum mot mig själv, jag har lite släng av dåligt samvete för att jag förlorar pengar.. Så får man inte tänka... Jag har ju redan denna vecka jobbat 15 h mer än mitt schema.

Livet består ju inte bara av pengar, utan man måste tänka på hälsan också! Därför har det inte blivit träning, varken igår eller idag. Igår var jag ju i o försig ute i stallet och fick en liten "springtur" när jag försökte fånga hästen, tyvärr gick det inte bra. Han ville inte alls komma in, så dte slutade med att jag fick låna en annan häst. Tur var väl det!

I morse blev jag dock lite glad när jag skulle ut och ge kaninerna nytt vatten, för det var lite snö på marken! :) Långt ifrån skidsnö - men lite ljus får vi i alla fall!

Jag börjar nästan tro att tjejvasan kommer bli min första längdtur i år.. Det ser inte bättre ut vilket gör mig vääääldigt nervös..... Nu MÅSTE det komma snö!!

/ Anja

10 h jobb på betonggolv!

Sätter sina spår i ben och fötter. Dessutom fick jag bara 45 min lunch och fick avsluta med 5 h non stop utan rast.. Blodsockret var inte på en bra nivå där... Så åkte jag och handlade direkt efter jobbet.

Nu känns livet efter en bit ost- och skinkpaj mycket bättre. Blodsockret är uppe på en bra nivå. :)

Jag hade planer på att gå ut och springa idag, men det går helt enkelt inte. Jag är heöt körd i benen och benhinnorna efter 10 h på betonggolvet, även om jag har försökt köra så mycket truck jag har kunnat och inte gått så mycket så fick jag typ tvinga benen fram sista timmen. Då är det inte värt det. Speciellt inte som jag har 3 dagar kvar på jobbet. Nu jobber jag lyckligtvis bara 5-10 (11.30) pass vilket ger en lite mer fritid.

Det där med att gå ut och springa innan jobbet, jag är ju egentligen en morgonpigg människa, jag har inga problem att gå upp tidigt på morgonen, när jag dessutom börjar 8 borde det ju inte vara några problem.. Men det går bara inte att komma ut. Jag måste försöka ta mig ut någon dag. Men nu har jag 3 dagar av jobbstart 05 och då är det inte riktigt aktuellt.. ;)

Så träningen får vänta någon dag.. Kanske imorrn eller lör.. har lite skola som måste göras imorrn med, ja.. vi får se hur jag löser detta! :)
/ Anja

Otaggad..

Bloggar lite från Helsingborg, ser att det inte varit mycket till aktivitet hos någon av oss här på bloggen de senaste veckorna. Vi har nog alla behövt lite ledighet och vila för att komma igång med nya friska tag såhär 2012!

Jag har senaste dagarna inte gjort mycket. Sovit i snitt 10-12 h per natt. växlat mellan att läsa min bok och att se på Big Bang theory på dvd. så har vi besökt massa avlägsna släktingar/gamla vänner till pappa. Mycket snack och lite verkstad. Fikat och druckit kaffe. Så nu har jag fått den dosen också. Skapat mig ett rejält sockerberoende kan jag nog tro. Men just nu så bryr jag mig faktiskt inte. Jag känner mig som en avslagen läsk, orkar inte bry mig alls. tittar ut genom fönstret och registrerar vad som händer, men det är som att hjärnkontoret inte vill gå igång. Något kugghjul har klappat ihop...

Jag ska försöka peppa upp mig lite. Det här känns inte så himla peppande. Här sitter jag och trycker att livet är kasst.

Men, det kanske är på sin plats att jag ger en liten teaser om min nästkommande utmaning. Jag måste ha utmaningar för att komma framåt. För att ta mig ut och göra något vettigt. Så, jag funderar på om utmaningen ska gälla för januari eller februari.. Det har jag inte riktigt kommit fram till, kanske ska jag göra det eftersom januari redan börjat... Men utmaningen är i alla fall: 15 mil på 1 månad. Löpning (och längdskidor om det kommer snö). Det kändes lite kaxigt att sätta 30 mil, men 5 km ska jag nog kunna klämma varje dag.

Nåväl, nu ska jag ta och kolla till bulldegen som pappa satte förut. Bästa bullarna bakas av pappa, de är på dem jag är uppvuxen! Bra starta på utmaningen också, lite mer fika...

/ Anja