Nya lyan!!



Puh. Stora flyttdagen gick igår. Lyfta, bära, flytta och stäääda! Men nu är allt flyttat (utom min cykel men..) den tar jag sen! Och vilket kaos det har blivit. Just nu är allt i oordning och det är ett smärre kaos. Just nu har jag iaf flyttat i ordning i hallen vilket gör att jag inte behöver hoppa över en skohylla för att komma ut ur mitt fönster. :)

Det är min träning för helgen... ;) Lyfta kaninburar är bra armträning! :P Men imorrn drar allt igång igen! Examensarbetet, träningen... roligt ska det bli!

Dock blir det ju inte så mycket jobb nu. Men det kanske är bra? Mitt sista jobbpass klarade jag mig i alla fall utan att köra sönder någon av värde (eller jag körde inte sönder något alls!!, även fast jag satt i min oturstruck).. Men å andra sidan gick jag in i min truck med huvudet före och gav mig själv en schysst bula... typiskt!!

Nu blir det dock stallet, ingen ridtur hinner jag med, men mockning & lunchfodring ska göras!

tjilevipp!

Tji fick man...

Vaknade upp i morse med ont i halsen. Jag som ofta brukar ha mindre förkylningar lite hipp som happ har klarat mig länge, kommer faktistk inte ihåg senast jag var sjuk. Ta i trä... :)

Var planerat att jag skulle hämta Mimmi idag och träna och gå en sväng på stan, men hon hade också vaknat med halsont så det blev bara shopping för vår del idag, men inte dumt det heller ;) Jobbar dygn imorgon och tog även på mig kvällspasset ikväll då en jobbarkompis ville ge bort det, så det slutar med att jag jobbar två långpass i rad; fredag 16.00-lördag 11.00 och lördag 11.00-söndag 11.00... Min arbetsgivare har sina egna regler om man säger så. Hur som helst är det ju mitt val, och eftersom jag ändå jobbar lördag kan jag lika gärna jobba fredag också :P Känns iaf bra när lönen kommer.

Nu ska jag diska bort högen i köket och sen bege mig mot jobbet. Är väldigt avudsjuk på alla som får fara på Dala Expo i helgen, blir första gången på 5 eller 6 år som jag missar det, tyvärr kan man inte göra allt... Ha en trevlig helg alla!

/Matilda

att behöva lämna något som man inte känner sig färdig med...

Sitter i ett väldigt tomt vardagsrum, en soffa, en TVmöbel och TV, ett bort, en matta och en bänk. Inga prylar. Mitt eget rum är helt ihopplockat och hyllan ser helt öde ut.

Just nu känns allt bara vemodigt. Att lämna en lägenhet som man trivts väldigt bra i, som man inte känner sig färdig med. Det känns ganska tungt. Den nya lägenheten är superfräsh och ljus, egentligen finare än denna. Men, jag kommer sakna att sitta och titta ut genom vardasgrumsfönstret och se solnedgången, sakna mina grannar, alla barnen, den gravida kvinnan (som iaf hann få sitt barn!).

Men, det är en förändring som jag förmodligen kommer anpassa mig lika bra till som allt annat som hänt genom åren (speciellt de senaste åren)... Det kommer gå bra, allt måste bara få landa, få gå några veckor och lugna ner sig.

Imorgon är även min sista dag på sommarschemat, även det känns jobbigt. Jag trivs så bra... Men, jag har varit på universitetet för genomgång av mitt examensarbete, och det kommer också bli roligt.

Måste det finnas så många roliga saker här i livet, hur ska man kunna välja vad man sa göra???


Måste få klaga lite... Eller mycket.

Ledig idag så startade dagen med ett functionpass. Svetten rann, jag kände mig duktig och kommer förmodligen ha en hemsk träningsvärk några dagar framöver :)

I medlemskapet på gymmet ingår bl.a. två kroppsanalyser. Jag gjorde en förra hösten (på förra årets medlemskap), en idag och tänkte göra en om några månader för att förhoppningsvis se lite resultat och få lite motivering. Man behöver bara ställa sig på en våg och hålla i två handtag så räknar den ut kroppsfett och muskelmängd i varje arm, ben och buk och procenten totalt i hela kroppen, bmi m.m.

Nu tror jag inte den är helt att lita på, förstår mig inte riktigt på tekniken att en våg med två handtag kan räkna ut hur mycket muskler/fett jag har, men jag kan tycka att det är bra att ha en ungefärlig riktlinje för att kunna få motivering till träningen. Jag har inte resultatet från förra hösten här, men jag vet att det var bättre den här gången - MEN det finns en sak som irriterar mig massor! Alla mina värden (fettprocent och bmi) var "bra och inom det normala" som hon på gymmet sa, men ändå så säger den här maskinen åt mig att jag borde förlora 5,5 kg fett. 5,5 KILO FETT! Tack och lov är inte jag den som bryr mig över att jag verkar väga några kilo för mycket, men jag är så irriterad på vilket ideal som finns. Jag tycker inte att jag är helt perfekt, visst finns det lite att ta i, men jag vill inte vara värsta stickan. Helt ärligt så vet jag inte var jag ska kunna träna bort över 5 kilo fett och fortfarande ha kvar lite former. Jag känner till flera som har haft ätstörningar och att få på papper att du borde gå ner några kilo för att hamna på "godkänd nivå" (för vem, förresten?) kan vara droppen som får bägaren att rinna över precis som min kompis sa idag, och det tror jag stämmer mycket bra.

Enligt mitt resultat så har jag i alla fall lite för mycket fett på benen, och även mer muskler på höger ben än på vänster. Så har det alltid varit sen mina år som fotbollspelare och av någon anledning verkar musklerna vilja ligga kvar på höger sida. Kanske kan vara bra att tänka på det, men jag tror ändå att allsidig och varierande träning är den rätta melodin.

Höll på gå till personalen på gymmet och fråga vad de har för maskin, men lyckades hålla mig. Tycker trots allt att personalen är bra förebilder och hoppas och tror att de har många vettiga åsikter om träning ifall man frågar de personligen. Att de sen har en maskin som jag irriterar mig på får jag väl ta och svälja... :)

Nä, nu ska jag ta och börja med middagen innan det är dags att börja fara mot kvällens tävling utanför stallet. Ska nog ta och köpa lite godis ikväll bara för att bevisa för mig själv att jag är tillräckligt duktig och inte bryr mig om den där sjuka saken.

Att aktivera sig på en lämplig nivå, äta bra mat och lyxa till det ibland. Det är faktiskt alla värda, även vi som har några kilo för mycket. 

/matilda

När man tänker efter...

Är det inte konstigt att det gått som det gjort senaste dagarna på jobbet. Jag räknade igår till att jag haft 11 dagar ledigt sedan 12/6, förutom min semester på 10 dagar. Det kanske inte är så konstigt att hjärnan inte alls är med på noterna!

Idag tänkte jag gå upp vid 7 snåret för att ha gott om tid att fixa. Tjena, jag vaknade av ett sms 8,45. Då klev jag iaf upp ur sängen. Men trots detta har jag ändå hunnit med allt utom en sak på att göra listan... Och det ska jag fixa direkt efter detta. Gåt ut med massa glasburkar. sedan blir det nog ytterligare en vända till nya lgh och sen kanske lite packande innan stallet.

Hade råkat kolla fel i kalendern och tur var väl att jag kollade igen, har pållen tis,tors och sön denna vecka.. Inte fre-sön som jag trodde :P

Som sagt, huvudet... ;)

Nej, mer fixande här hemma!

/ ANja

Dags att bestämma sig?

För andra dagen i rad kommer jag gå och lägga min före 24. Helt otroligt, jag börjar äntligen vända tillbaka dygnet! Nog för att jag brukar få mig upp tidigt även om jag lägger mig sent, men det kan ju vara bra att få de timmars sömn som rekommenderas :)

Har de sista veckorna varit riktigt duktig på att släpa mig till gymmet, har nog blivit 3-4 ggr/vecka och det är jag väldigt nöjd med. Äntligen har jag fått tummen ur och då brukar jag faktiskt vara bra på att fortsätta med det. Dessutom är det några av mina kompisar som har eller kommer att köpa gymkort på samma ställe så det känns super! Har än bara kunnat vara med på en av innebandyträningarna, vilket nog var bra. Är osäker på om det är meningen att 21-åringar ska spela. Kändes inte som det dagarna efter kan jag säga, träningsvärken var något utöver det vanliga och då hade vi ändå bara spelat i princip hela träningen. Är ganska glad över att laget är så oseriöst, innebandyn har inte prio 1 hos mig och då får jag inte så dåligt samvete om jag missar något.

Har fortfarande inte bestämt hur det blir med jobb i höst. Har inte bestämt om jag ska tacka ja eller nej till försäljarjobbet... Jag vet, jag borde ha bestämt mig förra veckan och har dåligt samvete för det... Har fått ett kryptiskt samtal av min nuvarande chef som lovade mig att de kommer erbjuda mig mer tid på schema - från och med september, och ganska mycket mer tid än vad jag har nu (har bara 33% på schema i höst). Grejen är bara att han inte kunde berätta hur mycket mer tid jag får, inte när det börjar, inte med vilken brukare det är och inte när jag får veta allt det... Tycker det borde vara som när man gick på dagis, har man sagt A får man säga B och det gör mig bara irriterad.

Nä, nu ska jag se klart Sex and the city. När började de visa det på 3:an? För mig som är mörkrädd är det en alldeles perfekt avslutning på kvällen innan det är dags att krypa till kojs.

/Matilda


Dålig jobbhelg..

Ja, det skulle man minst sagt kunna säga. Min tur med truckarna denna helg har varit under all kritik.. Började i lördags med att jag fastnade med en truck under en metallskena, för att komma loss så fick jag köra ut och förstörde nödstoppet på den trucken... Lite senare körde jag in i två pallar med vaser, kras sa det... och sen när jag skulle räkna de trasiga vaserna så skar jag mig i pekfingret.
Igår klarade jag mig utan några större missöden...

Men idag var det dags igen.. Råkade först stöta till ett galler på vårat lager som är uppe i luften (om ni varit på tag självlagret på ett IKEA så vet ni de stora hyllorna där vi har våra pallar...) så den var vi tvugna att rätta till. Lite senare fastnade jag med en annan truck under en metallskena, så min varningslampa på taket stöttes i och kortslöt hela trucken så den inte gick att starta ens. Där stod trucken mitt på lagret och gick inte att få igång. Det var en lång ramsa av mindre snälla ord som hördes därefter.. Och min chef skickade ut mig från lagret och bort från truckarna. Jag fick gå och dra pallar för hand i varuhuset. Men det var skönt. Lämna ifrån sig arbetsledarrollen och inte köra någon truck. Bara gå och göra det man blir tillsagd om!

Jag tror det har varit lite för många dagar på jobbet i sommar, huvudet börjar bli sådär frånkopplat från kroppen. Att jag liksom inte vet vad jag gör och att det bara blir. det i kombination med att jag alltid ger 150% på jobbet gör att det har blivit lite för många vändor med truckarna i stallagen istället för mellan dem. Jag tror kroppen behöver vila och att jag inte behöver ta ansvar.

I övrigt har jag äntligen köpt krukor så nu ska blommorna planteras om. Dessutom hittade jag ett toppenfint lakan som jag gått och sneglat på halva sommaren på fyndavdelningen... Den fick följa med hem! :)

Och den största nyheten av dem alla: Jag har fått nyckeln till min nya lägenhet!! Och varit bort med en vända med grejer! :) Nu blir det mycket flytt, lite jobb och kanske någon träning. LÄNGTAR med stora bokstäver till riktiga träningen drar igång nästa vecka. Att jag ska vara den första till att köpa träningskort!!

Over and out! / Anja

Och nu då...?

Blodomloppet är över och nu känns träningen lite mindre meningsfull igen, men jag ska rycka upp mig och ha klassikern i huvudet nu. Det känns bara väldigt långt borta efter att ha haft blodomloppet så nära framför sig innan. Jag sprang i mål på 33.02 på 5,1 km, vilket jag får vara nöjd med. Det var sjukt mycket folk och jag fick gå en bra bit i början innan det sprack upp. Hur som helst så när jag väl började springa/jogga så höll jag samma tempo hela loppet igenom. Det är det som jag är mest nöjd med eftersom jag inte ens springer min 4-kilometersrunda utan att gå när jag tränar. Jag var grymt trött när jag kom i mål, men hade faktiskt ingen träningsvärk efter loppet, trots att jag knappt stretchade. Knäna gjorde ont som satan när jag sprang, är inte van med asfalt, men de känns bättre nu i alla fall. Snabbast i laget var Linnéa som sprang in på 25 min, riktigt bra gjort tycker jag! Och så Anja som tog milen på en bra tid, det är stort det med, och ingen mer i laget vågade ens ställa upp mot Anja i den klassen :-)

Jag har inte tränat sen vi sprang i torsdags, och borde passa på att träna idag när jag är ledig, men tror inte det blir så. Har ingen lust faktiskt. Det är mycket jag inte har lust med för tillfället, har någon liten depp-period bara. Jobbet fungerar inte som det ska, hunden är hos veterinären var och varannan vecka, jag vet inte hur jag ska göra med plugg i höst, kaninerna hinner aldrig tävlas osv. Dessutom är hösten här och då vill jag helst bara tända i kaminen och sitta hemma och mysa :-P Nu håller jag i alla fall på att baka daimrutor (jag vet, inte nyttigt) så jag kanske kan bli på lite bättre humör efter en lite socker- och chokladkick! :-)


Blodomloppet 2011

Ja, i förrgår var det dagen D, Blodomloppet 2011. Jag for till Hillevi i Örebro redan vid 11 på förmiddagen, vid 13 var jag framme och vi lunchade på stan innan vi åkte hem till Hille och fördrev eftermiddagen.
Kvällen gick otroligt fort. Lite uppvärmning och sen snabbt som attan till start och i startfållan för 10 km träffade jag min gamla dagmamma! Som jags amma dag pratat med över Fb, vi har säkerligen inte pratat på år! Lite roligt. Så gick startskottet..,. Men inte kom man iväg för det. Otroligt trångt i starten så jag fick gå första biten. Men sen rullade det på. Första 4 km fick jag slita... Slita verkligen! Fick ont i magen och jag fattade inte alls hur jag skulle orka. vilken pina, vad hade jag gett mig in på!

Men sen, började jag slappna av och bara springa. Tog rygg på någon framför och vips var 6 km avklarade, sen var det vattenstation vid 7km och så 3 km kvar! Målgången var inne på "stadion".. Sista biten sprangs på gräs.. det hade regnat under dagen... Jag vill inte tänka hur underlaget var när de sista sprang in..

Resultatet för min del blev iaf finfina 56,01. Inte nytt personbästa. men med tanke på hur lågt min träning har legat senaste tiden, och att jag faktiskt inte var på något bra tävlingshumör är jag nöjd. Jag tog mig igenom loppet under 60 min, sprang hela vägen. det får man kalla bra!

Igår plågades jag av en träningsvärk deluxe som idag har börjat ge mig lite utav en pensionärsvarning... ONT är förnamnet, framsida lår, baksida, ljumskar och så har jag träningsvärk i både axlar och bicep (troligtvis mer från jobbet men..) Men, det är av en god sak!

Idag har jag också jobbat, haft en rätt bra bad work day. Började med att jag backade in min truck under ett stallage och fastnade så nödstopet gick på den. bara köra in i truckrummet och ta en ny truck.. (vi får inte köra dem om inte nödstoppen funkar). sen lite senare backade jag in i 2 pallar med vaser, kras sa det.. ganska rejält. Fick samla och sopa glas.. Sen när jag skulle räkna vaserna så drog jag ett snyggt skärsår i höger pekfinger... då kände jag att det är nog dags för mig att återgå till bakteriernas underbara värld (skolan).. Vilket även min chef sa.

Nej, lite mellis på detta, sen blir det stallet i em/kväll. Kram
/ Anja

Dagen D närmar sig!

Imorrn smäller det för Hillevi och mig. 10 respektive 5 km ska avverkas! :) Jag längtar faktiskt. Detta är även min lediga dag denna vecka och jag ska som vanligt tvätta på morgonen ;) Enda tiderna som brukar passa...

I övrigt rullar jobbet på, har bara 6 arbetspass kvar och folk som kommer tillbaka från semestern har kolla-tillbaka-till jobbet ångest. jag börjar få sluta-jobbet-ångest. har sådan motivation till jobbet nu att jag så nära som det går hoppar upp ur sängen på mornarna!

Nu ska jag stänga av datorn, stallet väntar vilket ska bli roligt!

/// anja

I valet och kvalet

Kanske inte är alla som vet, men jag spelar innebandy i KAIFs damlag vid sidan om allt annat jag håller på med, och i torsdags var det säsongens första träning. Trots att vi spelar i division 3 så har jag inte riktigt smält allt, mycket var mycket mer seriöst när jag spelade i ett annat lag i juniorligan. Bara det att vi i Rönnskär/Skellefteå IBK hade försäsongsträningar i maj och i KAIF så börjar de direkt med innebandy i augusti är för mig väldigt konstigt. Skönt på sätt och vis, men jag är med mest för träningens och sällskapets skull så jag skulle gärna se mer försäsong...

Har haft konstant träningsvärk i över en vecka nu. Förra helgen var jag alltså ute och sprang för första gången på år och dagar, och i torsdags var det alltså första innebandyträningen. Höll knappt på ta mig upp på fredag och lördag morgon! Träningsvärken är värst i ena skinkan, på samma ställe där jag sträckte mig förra året. Hahaha ja, det är nog inte meningen att man ska spela innebandy när man har kommit över 20!

Ikväll har jag och Cissi varit på ett corepass och var lite i gymmet efter det. Hela helgen spenderades för mig i Umeå på tävling och i sällskap med en gammal kompis på kvällarna, så jag ligger ganska långt efter med sömnen och det kände jag verkligen av idag. Imorgon är jag ledig och då har vi bokat function (allt möjligt i ett och samma gruppträningspass) på förmiddagen så egentligen borde jag ha gått och lagt mig redan. Känner mig väldigt nöjd över att äntligen börja komma igång med träningen :)

Vad som händer för mig i höst är fortfarande en gåta. Är så i valet och kvalet, har fått ett nytt jobb som telefonförsäljare som säljer produkter till företag här i stan. Heltid, dagtid, tillsvidare, men jag velar ändå... Grundlönen är sjukt dålig och eftersom jag aldrig har testat på försäljning förut så skulle det verkligen vara en chansning. Dock så kan man istället tjäna sjukt bra om man är bra på att sälja. Eftersom jag har tackat nej till skolan (hade kommit in på matte c) så funderar jag just nu alltså på att stanna kvar där jag är nu, tacka ja till det här nya jobbet eller vända mig till kommun och satsa på att vara vikarie på dagis, boenden eller som personlig assistent. Jaaa... Jag har ingen aning om vad jag vill göra och jag måste bestämma mig så fort som möjligt, helst imorgon...

Kanske är bäst att sova på saken, är dags att jag går och lägger mig. Gonatt på er!

/matilda


träningstorka..

Hu. jag har nog inte tagit på mig löparkläderna på typ en månad (förutom alal cykelturer till jobbet). Men jag hoppas kunna matcha min tid från stadsloppet. Preics som Hille är det nog mer huvudet som sätter stopp istället för kroppen. Jag behöver också komma ut ur min bekvämlighets-zon.

PÅ jobbet rullar allt på som vanligt, för varje vecka kommer nytt folk tillbaka från semestern vilket alltid är kul! :) Ska bli skönt när alla kommer tillbaka och allt återgår till den vanliga! Idag hade jag för ovanlighetens skull en "gladdag" på jobbet.. Har en tendens till att vara ganska trött när jag kommer till jobbet.. och gå och småsura lite för mig själv. Men idag var det mungiporna vid öronen redan vid 5 snåret.ö. Inte ens jag förstod vad som hade hänt.. ;D

Efter mina 10 jobbade timmar tog jag cykeln hem och lyckades pricka in hyfsat uppehåll! Lite mellis i magen och sen släppte jag ut kaninerna, fixade det sista på Maldis bur. Nu ska den bara lyftas på plats! :D Så det blir inflytt ikväll. Sen har alla burar städats och just nu håller jag på att handtvättar en av jobbtshirtarna. den var inte så mysig... Så det var verkligen på tiden! "riktig" tvätttid har jag på onsdag och det känndes lite för långt för att gå i de svettiga kläderna.

Nu är det bara jag som alltså ska få en dusch.. Och sen kvällsmat på det, så var denna dag till ända!

/ Anja

Kollat in Vasaloppsstarten

Helgen har tillbringats i Sälen. Vi var 4 st som åkte upp i torsdags kväll. Var och kikade på lite grejer i fredags och i lördags var det dags för cykelvasan som mitt resesällskap skulle delta i. Det var 8000 som cyklade så en hel del folk. Två st ur bilen körde långa loppet, var 9,4 mil cykling i skogen i år och en person körde ett kortare lopp med 4,5 mil istället. Detta betydde att jag fick kolla in både "stora starten" och även startplatsen för tjejvasan i Oxberg. Blev nervös bara av att inse hur mycket folk det är och stämningen som råder, men kul ska det bli i alla fall! :-) Det var kallt där uppe, men som alltid skönt att hitta på något och komma hemifrån Örebro några dagar. Känns som att hösten är här nu och förra veckan var dessutom sista semesterveckan för mig. Idag blir det jobb igen, med ny chef på plats, spännande det med. Är förövrigt lite förvirrad över lag just nu, med vad jag ska göra framöver. Plugga lite i höst vid sidan av jobbet? Eller bara jobba? Vara tjäntledig i vår? Har nästintill bestämt mig för det, men vet inte om jag hellre vill försöka få ihop det med jobb också en del av terminen. Sen är jag lite i cykelköpartankar också. Det här med löpträning är inte optimalt för knäna, så funderar på om jag ska börja cykla lite racercykel kanske för att variera träningen, men alla cyklar är så sjukt dyra. Jag håller ögonen öppna på rea just nu, för någon cykel till fullspris blir det nog inte i alla fall, de billigaste ligger på 7000-8000, det känns som det är alldeles för mycket pengar. Sen är jag ju lite inne på gymkort också, fast det tar jag på jobbets friskvårdsbidrag då. Men vet inte vart jag vill ha kort och när jag ska köpa det osv. Just nu känns det som att min beslutsångest är överallt.

Men nu till träningen. Jag var ute och sprang igår när jag kom hem från Sälen, det blev inte riktigt tid till det där uppe. Sprang min runda som är 4 km och tog tid för en gångs skull. 26 min tog det, haha, riktigt kasst. Men jag går ju visserligen mer än vad jag borde. Tror att jag skulle utvecklas mer om jag lärde mig att pressa mig själv, mer än vad jag skulle göra av bättre fysik. Nu blir det mer "oj, nu är jag trött, jag går en bit". Hur som helst så tänker jag mig att jag kommer pressa mig själv lite mer på blodomloppet på torsdag eftersom det är folk som tittar på. Loppet är 5,1 km och jag tänkte att jag iaf ska springa under en halvtimme. Det blir till att öka takten en del, men som sagt, jag tror mer att jag har psykiska än fysiska begränsningar, så jag hoppas att det ska gå bra. Jag har förresten kollat fel på resultaten från förra året såg jag. De sämsta sprang på över en timme, så jag behöver inte oroa mig för att komma sist längre. Det var bara det att sidan visade bara 250 löpare åt gången, det hade jag inte sett :-) Den här veckan tänkte jag inte träna något mer innan torsdag i alla fall, vilar mig i form sista dagarna, haha. Jag tänkte cykla ner till stan och hämta ut min nummerlapp om det slutar regna. Det är ju 7 km enkel väg, så det blir lite träning i alla fall, alltid något :-)

/Hillevi

Givit!

Idag har jag förutom att ha spenderat 9h på jobbet gett plasma. allt gick bra, men personalen såg lite oroliga ut när jag blev jättetrött. Förmodligen för att jag gick upp så tidigt imorse.

För mig är det en självklarhet att gå och ge plasma, 45 min en gång varannan vecka! Ingen snack om saken, man får dessutom 100 kr, fika, läsa en tidning och bara ta det lugnt! Alla borde ge plasma/blod! (jag har varit blodgivare, men pga låga järnvärden får jag inte ge blod längre. Då ger jag plasma!)

Det enda jag känner av är att jag blir lite mer trött/anfådd samma dag som jag ger. Dessutom tränar jag inte samma dag.

Igår gav jag mig dessutom ut på en långpromenad, 75 min var jag ute och bara gick i skogen. det var jätteskönt att bara få plöja blåbärsris och hoppa över små bäckar och pölar! Stängde av mobilen helt :) Ibland är det skönt! Dock var benen riktigt trötta och jag fick spendera kvällen med att ligga i soffan.

Nu blir det snart matlagning, imorrn står klockan åter på 3,55...
Kram / Anja

trött, tröttare, anja..

hu. Trött i huvudet och trött i kroppen. Och jag är inte ledig förens på söndag. Bit ihop och gilla läget.

Ska i alla fall ta mig en promenad idag, istället för att dö i soffan. kanske blir det en tur i spåret med?? Förhoppningsvis kan spellistan i ipoden göra mig på bättre humör.

Nu känns allt bara motigt.

Nej, inte vara så negativ nu anja.. Peppa peppa. En promenad så blir jag förhoppningsvis lite gladare..


Så här glad ska jag bli efter min tur! :)

Bra planering

Förra veckan blev ingen bra träningsvecka. Sprang en dag och då började jag må så jäkla illa att jag istället gick typ hela vägen, med andra ord i princip ingen träning förra veckan. Den här veckan har jag semester, så den har börjat bättre. Skulle lämna blod idag så passade på att springa innan det, för det är inte så bra att träna efter att man lämnat. Det var tur att jag planerade in det så. Det blev min vanliga 4-kilometersrunda, gick ganska lätt idag så det kändes bra med tanke på att förra veckan var kass. Sen att blodomloppet är 5 km, det får bli som det blir. Är man inte i toppform så är man inte, som Anja sa så är man i alla fall bättre än alla som inte ens ställer upp. Och det är ju positivt!

Hur som helst så gick inte blodgivningen så värst bra. Först blev det blod över hela armen, så jag tänkte att det blir väl ett fint blåmärke eller nåt, men så såg hon så nervös ut som stack mig. Och tittade och flyttade om flera ggr, undrade hur armen kändes och så. Men det gick hur bra som helst tyckte jag. Blodet rann på och det var inget som gjorde ont eller så. Sen visade det sig att det hade blivit en stor bula, alltså inte bara blåmärke, utan svullnad också. Så hon smörjde in med någon salva som skulle dämpa lite och tyckte att jag skulle sitta kvar en stund. Så tog hon blodtryck och det var tydligen på tok för lågt, så hon gav mig några beska äckliga droppar som skulle höja blodtrycket. Sen mätte hon blodtrycket 4 ggr till med jämna mellanrum, men tyckte fortfarande inte att jag skulle få gå därifrån. Jag lovade att gå sakta och ta det lugnt och så, men hon trodde ändå jag skulle svimma och jag gick. Till slut tjatade jag mig i alla fall därifrån efter att ha lovat henne att jag skulle ringa om armen gjorde ont. Gick bra att köra hem, men illamåendet har smygit sig på så just nu känns det som att blogginlägg var en lagom ansträngande syssla. Usch, känner mig alldeles kvalmig. Tur att jag planerade för det här så att inte träningspasset blev som förra veckans. Hur som helst så hade jag mycket bättre blodvärde den här gången än förra, fast jag som vanligt fuskat med järntabletterna. Har kanske ätit bra med andra ord :-)

I helgen ska vi till Sälen och kika lite på Vasaloppsveckan, åker på torsdag. 3 st om ska köra cykelvasan, jag ska bara ta det lugnt :-) Tar väl med löparskorna och satsar på något springpass i alla fall!

Nu ska jag vila mig lite och hoppas på att min äckliga arm kan lugna ner sig och snart se lite mer anständig ut :-)

/Hillevi

omotiverad..

Senaste veckan har jag kört med handbromsen i bokstavligt talat. allt har gått segt, jag har varit trött, omotiverad och bara allmänt negatifierad. För många jobbdagar på rad (alla med tidiga mornar) dvs för lite sömn gör mig negatifierad och jag har mest av allt bara velat sitta och tjura i ett hörn.

I morgon är jag i alla fall ledig och ska verkligen ta sovmorgon. Ska bli så grymt skönt att inte behöva ställa klockan på 03,55!! Ni anar inte!

Jag hoppas att en vilodag ska göra mig på bättre humör, jag gillar verkligen inte att vara såhär negativ, det är inte jag! Har även lite småplaner på att kanske testspringa benet idag.. var ju snart 1½ vecka sedan jag blev påkörd men går fortfarande med lindat ben... Vi får se!

Hoppas på en mer positiv anja imorrn... det återstår att se!

// Anja

Tillfreds

Idag har varit en sån där dag som man behöver lite då och då. Jobbade natt och slutade vid 11 i morse och sen inga måsten eller planer alls. Var i stallet ganska länge, passade på att flytta hagarna ute i hästhagen till den nedanför som jag annars skulle vara tvungen att trycka in i planeringen imorgon. Passade även på att städa lite och klippa klor på några. Sen hem och äta middag. Fixade, planerade och ringde några samtal inför Tisdagsträffen (ett hundratal motorcyklister som åker till olika ställen där ideela föreningar säljer fika) som vår klubb ska arrangera på tisdag. Satt lite vid datorn. For ut och sprang. Dusch, och nu sitter jag här vid datorn igen. Alldeles nyss började filmen som jag hade tänkt att se, så ska bara skriva klart här sen är det slapp framför tvn som gäller :-)

Träningsmässigt så har veckan varit väldigt bra, trots att jag har jobbat 60 h så har jag hunnit med att vara på gymmet två gånger och som sagt varit ute och sprungit idag för första gången på jättelänge. Förstår inte varför jag inte pallrar mig ut, tycker egentligen det är väldigt skönt, speciellt efteråt ;-) Får kanske försöka ta tag i det... Trodde faktiskt att jag skulle vara med död än vad jag är, så min kondis är kanske inte så hemsk ändå ;-)

Resten av veckan har också varit väldigt bra. Tror jag är inne i nåt slags "flow" nu, känns som allt går bra och jag lägger ingen större energi på det som inte fungerar riktigt som jag vill. Väldigt skön känsla att känna sig tillfreds med i princip allt.



Var till Pdol förra helgen och det var lika skoj som vanligt, kanske till och med lite roligare. Är inte alla som lyckas köra fel väg genom Frasses Drive-in i Piteå bl.a.!

Nä, nu är det dags att lägga fokus på filmen. Ha det alla!

/matilda


Motivera sig själv!!

Ibland måste jag påminna mig själv med att det enda som står ivägen för att nå stjärnorna är mitt eget huvud!

ibland måste man bara ge sig fasiken på att något ska gå och ta sig igenom det - hur plågsamt det än är, eller hur plågsamt man än tror det ska vara! För oftast tror man att det kommer vara fruktansvärt plågsamt - men så är det inte ens hälften så plågsamt..

Det enda jag måste nu motivera mig till är blodomloppet. Ta mig runt de där 10 km med ett leende på läpparna.. och på en fantastisk tid!!

Min mini-utmaning denna vecka är att varje dag cykla hela veckan upp för hela backen. De tre dagarna som jag har jobbat denna vecka har det gått utmärkt!! Inga problem egentligen, bara att man i huvudet bestämmer sig för att man ska lyckas!

Idag har jag tagit mig ut till stallet och ridit 2 hästar, både min medryttarhäst Rappen och så fick jag testa en annan islänning, Fylkir. Det känndes i kroppen att rida en annan häst... Men även kul! bra gick det också så, jag är nöjd. :)

Nu blir det strax mat...

// Anja

2 veckor och 1 dag kvar till blodomloppet

Javisst, vi fick ihop ett lag på 5 personer! Det blir, förutom jag och Anja som springer, Gustav (Hillevis sambo), Linnéa (ÖLKH-are) och Sandra (vän till Hillevi, kör tjejklassikern i år). Anja är den enda modiga som springer 10 km, grymt av henne tycker jag!!!

Slöa jag tänkte sätta upp ett mål på en halvtimme, men så när jag kollade resultaten från förra året såg jag att man kom på sista plats av 250 startande om man sprang på 31 min. Så jäkla dålig vill jag inte va, så nu får jag träna lite extra!! Vi får se vart det slutar. Förra veckan sprang jag mitt pass på måndagen, men var faktiskt duktig och tog med mig löparskorna till Västergötland. Åkte dit på fredag kväll, kusinen gifte sig på lördag kl 16 och sen var det brunch på söndagen också. Så på lördag förmiddag blev det tid för lite löpning. Det gick någon slinga som jag och Gustav gav oss ut på, Det visade sig dock vara mest asfalt, så med tanke på knäna så gick vi större delen av slingan. Var väl en 2-3 km på mitten som inte var asfalt, så den biten sprang vi. Gick att hålla gaska bra tempp eftersom vi sprang så kort bit så det kändes bra ändå. Resten fick ses som upp- och nedvarvning eller nåt. De andra blev ganska psykade på kvällen, haha. Först var det 3 rättersmiddag och sen bröllopstårta utöver det, så man var lagom mätt och flera beklagade sig över att man ätit mer än vad man borde. Då kändes det skönt att säga "äsch, jag var ute och sprang imorse så jag kan äta med gott samvete". Jag åt säkert också mer än vad man borde, men det var kul att psyka alla lite i alla fall :-)

Nu är jag ledig idag och imorgon, men det är på tok för varmt för att springa (grymt skönt väder för att slappa). Blir kanske en runda ikväll om temperaturen går ner lite. Ska satsa på 2 pass denna vecka också. Var förresten och shoppade lite igår. Skulle hitta ett par shorts för jag har verkligen inga kortbyxor att springa i. Det fanns typ ingenting kvar (jag vet, sommaren är snart slut), så det enda jag hittade var ett par tighta kortbyxor, ser ut som cykelbyxor typ. Kanske inte det hetaste, men det fick bli såna, jag dör av att springa i långbyxor. Här hemma funkar de säkert fint! Köpte även ett par trekvartsbyxor som var fina, passade på när det var rea. Kul med lite nytt också! :-)

Nu har morgonkaffet runnit ner här på altanen och jag ska försöka få något vettigt gjort. Njut av sommaren nu allihop! Idag är den här!

Blodomloppet anmälda!

Anja: 10 km
Hillevi: 5 km


ett lag om 5 personer har vi, så en liten picknickkorg väntar på oss efter målgång! Ska bli roligt! Min förhoppning är att mitt ben är OK då. Vila sig i form har nog aldrig varit tydligare...


Ett litet blåmärke syns ovanför fotknölen.. Bilden visar ungefär vart trucken satt i mitt vänsterben. Nåja fast satt den ju inte direkt men.. Skada gjorde den ändå!!

Nu ska jag inte negatifiera allt... Blev på ganska dåligt humör efter jobbet.. Tug ut det på backen hem som jag cyklade upp för hela. Och sen på snickrande, snart är buren färdig.. kanske en vecka till...

// Anja

kliar i löpargenerna..

Åh, jag vill så gärna ut och springa, men jag förstår att när man har ett ben som det gör ont att stödja på utan bandage är det ingen bra idé att springa... Hm.. Blir inget blodomlopp under 50 min. Det kan jag till och med förstå. Får försöka göra mitt bästa att komma imål på runt 55 som stadsloppet.

Typiskt.. Att jag alltid ska skada mig! Veckorna innan stadsloppet var det ju hälen som skalades av i trappen, och nu vaden som gör ont. :(

Nu ska jag i alla fall ge mig ut i stallet, rida kan jag ändå. Utan sadel blir det för att inte lägga för mycket tyngd i stigbyglarna (och på så sätt benet). Ska ta med mig en burk ut och kanske plocka lite blåbär. Finns sinnessjukt mycket där ute! :)



Såhär glad är jag i alla fall för att jag är ledig idag och redan har fixat tvätten! :)
// Anja