Fixar och donar!

Hemma i Karlstad igen, har hunnit med ett 6 h jobbpass och sen efter det har jag fixat mat (hemmgjorda köttbullar, potatis och sås), städat och diskat här hemma, städat förådet och sen tvättat kedjan på min skepshultcykel. Det är tänkt att åtminstonde 1 cykel ska in i förådet nu när jag är borta, får jag in båda denna vecka är jag mycket happy. Så ska jag försöka sno med lite kartong hem från jobbet och sen skicka racern med till Stockholm.
Så skönt att ha sådanahär dagar, där man hinner med och fixa allt. Jag har även packat allt inför resan till stockholm imorrn. Har en liten väska för kläder och en mycket större för massa skolmaterial jag vill ha med mig. Smidigt.. ;)
Nu blir det nog att försöka få ihop någon mellis, har varken bröd eller fil, så vi får se vad jag kan sno ihop.. :) Sedan väntar stallet och en härlig ridtur, det blir nog både långkallingar och vinterjackan för idag var det kallt!
Eftersom det är earth hour i kväll så tänkte jag passa på att rätta lite skolarbeten i kvällsmyset. :)
Tjipp
/anja

Nytt jobb, nya rutiner

Igår gjorde jag min första riktiga dag som lärare, ensam i klassrumet skarpt läge. Det gick bra. Idag var det samma sak, och jag börjar komma in lite i rutinerna - då är det tillbaka till Karlstad för jobb på IKEA en helg. Puh. Jag längtar till nästa helg då jag är ledig och ska fara upp till en kompis i bollnäs!

Träningen, denna vecka har varit OK. Sön (ioförsig förra veckan men..) 36 km cykel, mån powerstep 75 min och tis styrka 75 min. Sen har jag bara ägnat mig åt promenader ons-tors och så blir det nog idag med. Nu sitter jag i mammas lägenhet och ska strax promenera iväg till T centralen för att sätta mig på ett tåg.

Så nu ska jag sluta så jag hinner packa ihop allt, på tåget blir det rätta elevers arbeten.. som en riktig lärare!!
/ anja

Full rulle!

För min del är det fullt upp just nu - med allt annat än träning tyvärr. Jag var i Göteborg i helgen, testade bodybalance i lördags som min syster instruerade i. Det var riktigt kul och en helt annan typ av träning än den jag är van med. Fick faktiskt lite träningsvärk i någon muskel som jag knappt visste fanns :-) Söndagen var det fullt upp med massa annat, bland annat hämtade vi hem en vedklyv och motorsåg. Tog ner massa träd helgen innan, vilket behövdes, men nu återstår tråkigt arbetet med att ta rätt på allt. Det blev sjukt mycket. Så nu har jag ägnat 2-3 timmar åt det varje kväll. Måste blir klar tills på fredag så maskinerna ska lämnas tillbaka. Har visserligen varit fint väder, så ska inte klaga, men så mycket annat hinns inte med. Jag började min praktik i måndags så jag är i skolan ungefär kl 8-16 om dagarna. Sen hinner jag lagom laga någon middag, ett par timmars trädgårdsarbete och sen fixa med lite lektionsplanering och sånt någon timme innan sängen kallar. Har försökt hinna tvätta lite också eftersom vi åker till fjällen på lördag. Blir svårt att packa på fredag om inte allt är i sin ordning. Jag cyklar i alla fall till praktiken, har väl typ 3-4 km dit enkel väg, alltid något! :-)

Som tur är finns det saker som gör att man orkar ligga i hela dagarna. Fick VG på min examination som jag hade förra veckan och inatt blev jag moster till världens sötaste lilla Julia <3 Eller lilla och lilla, hon var 55 cm lång :-)

Våren är här och cykeln bara väntar på mig i garaget, hoppas det blir tid till det snart!!

/Hillevi

turen, tillbehören, dagen!

God morgon!

Nu har jag loggat in gårdagsturen på datorn,

Jag hoppas att man ser något när man klickar på den, turen blev iaf  20,7 km lång och avverkades på 59,49 min. Totalt var jag iväg i 2 h och 11 min, men då var jag inne i massa affärer. Maxpulsen kom upp i 180 vilket känns kontrollerat, överlag låg jag på 144 i puls. Jag har inte testat mig själv speciellt, så jag vet inte hur långt jag kan cykla på 144 i puls. Den snabbaste kilometern gjordes på 2 min blankt! :)

Det finns så mycket roligt i den där klockan! :) Jag är väldigt nöjd med mitt köp.

Så till tillbehören,

eftersom min kamera fortfarande ligger hemma hos Hille så fick det bli webcam bild, här är iaf cykelskorna som ska användas när pedalerna är monterade på cykeln. Dessutom köpte jag en ringklocka. Mycket välbehövligt! Jag saknade en massa gånger igår!

Och det sista i rubriken. Dagen! Idag har jag tro det eller ej ett träningspass bokat, en av mina favoritinstruktörer har pass så nu ska jag minsann träna de sista gångerna här i karlstad! Peppad är jag minsann! Dessutom kommer mamma och mina syskon hit då jag har examenshögtid på universitetet. :)

Ja, nu känns det som jag är på G lite igen med träningen, gårdagens cykeltur och dagens pass! :D Happy!
Nu taggar vi tjejvättern!!
/ anja

I'm baaack!

:D
Idag, äntligen tog jag med mig racer röd till en cykelaffär för att pumpa däcken, jag fick med mig en liten adapter till ventilerna och så åkte jag till en mack och pumpade!

sedan var den hem och byta om, och så iväg! Jag for ner som ett rött streck för nerförsbackarna och klockade in de första 10,64 km på under 30 min. Så tog jag en sväng inne på IKEA, köpte nya glas och sen ut igen, vidare in till Bergviks köpcentrum och handlade fredagsgodis och ett nagellack till imorrn. Och vidare till Biltema. På biltema införskaffade jag mig ett par cykelskor och nya pedaler till racerröd. och så hela vägen hem.

Ungefär 21 km blev hela turen och den fixade jag på ungefär 59 min. :) Trevlig, en bra dag förra sommaren (i slutet på sommaren) cyklade jag hem från jobbet på ca 30 min (med min skeppshult damscykel). Nu när jag cyklar för första gången på året gör jag samma sträcka på den tiden med en racer, snacka om skillnad!! :) jag hoppas kunna kapa ca 8-10 min på det till vätternrundan (förutsatt att jag får med mig cykeln till sthlm).

efter rundan har jag passat på att gosa med Baloo, han har inte varit jättenöjd när jag bara kommit hem och vänt. Imorrn ska jag iaf spendera mer tid hemma! :) Jag ska även ta kort på mina nyhandlade prylar när jag monterat fast dem på cykeln så jag kan visa upp dem här! :). Så är det bara ett par cykelbyxor som fattas för att jag ska vara helt fit inför tjejvättern! :D

Nej, nu ska jag stänga av de värdelösa programmen på dumburken och kanske krypa till sängs.. Imorrn är jag ledig vilket jag bara säger HALELULJA till. var tungt att gå upp imorse och jag var rätt grinig på jobbpasset... Typiskt jobbat många dagar i rad tidigt beteende alltså.
/ anja

Levande?

Ja, det har varit tyst härifrån. jag har inte haft något att skriva om. Det enda jag gör om dagarna är i princip att jobba och sen sova. Ingen träning på flera veckor. Är oftast så trött efter jobbet att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Sedan har jag ju varit lite krasslig i halsen, vilket nu börjar bli bättre!

I förrgår var jag i alla fall ute och gick ca 6 km efter jobbet. Igår blev det en härlig ridtur med mycket tempo. 15 grader varmt ute och sol! Helt underbart! Idag blir det en till tur i stallet innan en kompis kommer förbi. Jag skulle förmodligen behöva vila en sväng om jag inte ska somna sen.

Så nu blir det nog sängen en stund. :)
/anja

Lite träning, lite bloggande

Ja, när träningen går halvdant gör även bloggandet det. Är inte så kul att skriva om vad man inte gjort, och inte så kul att läsa heller för den delen. Men nu tänkte jag ändå skriva om vad jag inte gjort, haha. Igår röjde vi sly och tog ner träd här hemma. Jag hade bokat träning på kvällen, men den hanns inte med eftersom vi inte var klara än. Men jag jobbade tungt med kroppen från kl 10 till kl 20, så idag har jag träningsvärk typ överallt, så jag kan nog nästan se det som ett träningspass. Den här veckan jobbar vi för fullt med examinationsuppgiften som ska vara klar på onsdag. Sen åker jag till Göteborg till på lördag. På lördag morgon ska jag testa något nytt - bodybalance, som min syster instruerar i. Det blir kul! Lite träning på "semestern" känns ganska hurtigt också :-)
Har inte gått så bra med pluggandet just idag, men nu ska jag ta mig i kragen och bli lite mer effektiv här på eftermiddagen. Jag håller på att stuva om lite åt kaninerna och det är inte alls roligt att sitta inne och plugga när man bara vill bli klar med allt där ute. Prioritera rätt är inte min starka sida.
Bifogar idag en liten valpbild som jag tog i torsdags. Skulle tro att vi hämtar hem en sån här i mitten av maj, vi får se! Den som sover i mitten är en hane med svans <3
/Hillevi
valp

Min Garmin forerunner!

Nu ska jag verkligen ta tag i och ladda över mina turer från garminen forerunnern.


Här är kartan över min 5 km joggingtur jag tog för någon vecka sedan i Stockholm.


och pulsen, dipparna är när jag var tvungen och stanna vid rödljus.

Även fast jag inte kunnat använda puslklockan så mycket sedan jag köpte den (pga sjukdom) så är jag mycket nöjd med min lille vänn. Jag ser fram emot i vår/sommar när halsen är på topp och jag kan ge mig ut på turer och lära mig min kropp mer.

Idag har jag då min lediga dag, tvätten hänger uppe i lägenheten lite kors och tvärs eftersom jag redan tvättat 4 maskiner tvätt! Solen skiner idag och det är riktigt härligt väder, en perfekt ledig dag med andra ord!

/ anja

Härlig fixardag!

Åh, gud vad nöjd jag är med mig själv idag! Rev av 6 h på jobbet i rasande fart. Allt gick som smort och vi fixade hela inleveransen! Sen for jag hem och tog tag i Heleningrad! Städade kaninburar och kattlådan, dammsög hemma och sedan har jag kollat igenom SKHRF ekonomin som jag nu gjort färdigt = Sweet!

Sedan har jag hållt på och sorterat papper, bäddat rent i sängen (med hjälp av vår katt Baloo, ingen vidare hjälp!) och sorterat tvätten som ska tvättas imorrn.

Jaa, så summan av kardemumman är att jag är rätt nöjd med min dag! Ska snart gå vidare till vardagsrummet och dra en räd bland alla grejjer där. Imorrn är jag dessutom ledig! Fantastiskt! Ska unna mig så mycket sovmorgon som jag kan, hänga lite med mina universitetspolare och rida. Ingen träning på ett tag pga halsen.

:D
/ anja


För-sovit

Jag läser en blogg skriven av Fredrik Backman, som är grymt rolig. I den så ägnar sig i alla fall ägaren åt så kallad för-ätning. DVS innan han ska iväg med sin fru på middag måste han för-äta för att han inte ska få lågt blodsocker och bli grinig. Nu snackar vi inte en liten macka eller en tallrik med yogurt, utan typ en hel lasagne!

Idag har jag därför ägnat mig åt vad jag nu kallar det för, för-sovning. Klockan 15,30 efter både jobb och stall kröp jag ner i min säng och slöt mina blå för ett tag. Jag vaknade igen vid 18:45 och insåg att nu måste jag verkligen ta mig upp om jag både ska laga mat, äta mat, duscha och ge kaninerna mat.

Så min summering av dagen kan skrivas jobbat, ridit och sovit. Nu har jag i alla fall maten i magen och ska ta en snabbdusch innan matlådorna ska slängas ihop och jag ska försöka orka diska och sen typ in i sängen.

Det märks på kroppen att den fortfarande inte är helt hundra, skulle gå med skottkärran till dyngstacken idag och fick vila på vägen! Jag har i alla fall bärjat äta Zyx som ska vara bedövande och anti inflammatoriskt mot halsontet. Så förhoppningsvis blir jag av med det. jag har ju inte tränat ordentligt sedan tjajvasan! Men man måste lyssna på kroppen med! Trots att jag kanske inte är den som ska säga det, men nu börjar det bli rät tungt för min kropp med!

/ Anja

Inspiration

Ingen träning sedan i måndags. Har inte känt mig helt frisk, har egentligen aldrig riktigt känt mig helt frisk sedan jag blev sjuk för en månad sedan, men nu har det varit lite ont i halsen och snuvigt den här veckan igen. Irriterande. Jag inbillar mig att immunförsvaret som höll på att göra sig av med min förkylning fick backa några steg efter att jag lämnat ifrån mig 4,5 dl blod i tisdags, men vad vet jag, haha. Jag ska i alla fall till Falun imorgon och kolla på världscupsavslutningarna i längdskidor. Det ska bli riktigt kul och inspirerande! Sen blir det lite mat med samma personer i Örebro på kvällen. Hela den här veckan har varit helt fullbokad och det är även helgen. Har bokat spin-puls intervall på söndag kväll. Det kan bli veckans andra träningspass, om jag bara är frisk då. Måste vara frisk då. Träningen sista tiden är under all kritik. En frisk kropp och lite uppiggande vårkänslor ska råda bot på det, och det snarast! Trevlig helg på er! :-)

/Hillevi

Ett tag sedan sist!

Hu. Just nu har jag precis vaknat till liv efter 2 h i sängen. Jobb har stått på schmeat, 5-14 idag. Jag kännde mig allt annat än pigg. Skiten som växer i halsen (läs bakterier) har blivit värre, igår ramlade jag av hästen så jag har ont i ena axeln (musklerna) och höger fotled (leden). Jag har inte varit sådär jättepigg idag. Har fått lyfta det godset jag har kunnat. Men jag var tvungen att gå till jobbet eftersom jag var den enda som kunde arbetsleda/datorjobbet på plats. Så då var det bara att bita ihop.

I övrigt går träningen just nu sisådär. Halsen krånglar fortfarande och idag har jag kännt mig riktigt hängig. Nu ska jag satsa på att få på mig lite kläder och sen gå till ICA för att handla någon form av fredagsmys. Tror dock det blir riktigt tidigt i sängen idag
/anja

Fokusera på det negativa!

Gårdagen flöt på bra i skolan, tusentals nya namn och ansikten och jag var mest av allt bara förvirrad. Men samtidigt kändes det rätt bra, jag ska i alla fall ge det en chans! Fram till sommaren så ska vi se vart det bär av sen.

För att jag inte ska gråta ihjäl mig försöker jag fokusera på det negativa. Det är otroligt skönt att inte behöva gå upp kl 04.20. Och vad mycket man hinner på morgonen när man går upp vid 6,30 och behöver åka hemifrån vid 8! Det är skillnad mot att gå upp vid 4,20 och åka hemifrån 4,35.

Det som var rätt skönt var att de höll på med genteknik i kemi a och biologi 1, precis det som jag ägnat typ hela hösten åt. Så idag ska jag hålla i en labb. :) Ska bli skönt att se hur det går. Samtidigt är jag inte helt ok i rösten, den kommer nog ta rätt mycket stryk, jag är ju inte van att stå och prata så mycket.

Idag har vi lite sovmorgon, min lärare brukar inte komma in fören vid 9 tiden, så jag ska strax börja knata bort mot Kungsholmen, igår gick jag hem på 41 min, hon sa att det brukar ta ca 60 min.. haha, går jag fort eller hon långsamt?? kanske båda!

// Anja

Lämnat lite blod

Då har man varit iväg och lämnat lite blod. De hade brist på min blodgrupp så det kändes som jag gjorde en god gärning. Det gick alldeles utmärkt, men det blir ingen träning idag på grund av detta. Det har hänt att jag mått dåligt förut när jag jobbat hårt efter blodgivning, så träning samma dag är inget för mig :-) Läste någonstans att man inom idrott kan prestera sämre i 4-5 veckor efter en blodgivning, så jag tyckte jag hade ganska bra timing den här gången, med tanke på delarna i tjejklassikern.

Igår blev det en kort löprunda, 4,3 km. Jag höll ett lägre tempo än vanligt, men betydligt jämnare, vilket kändes väldigt bra. Lite mer flyt helt enkelt. Får lära mig att springa lite saktare så att jag orkar hålla samma tempo, det är en träningssak även det. På löpbandet får man bra hjälp när det gäller jämt tempo, utomhus får man försöka kontrollera situationen så bra man kan helt enkelt (för oss som inte har Anjas fina pulsklocka som jag förövrigt är lite småavundsjuk på) :-)

Nu ska jag fixa lite mat innan jag tar igen pluggtimmarna som gick bort under eftermiddagen :-)

/Hillevi

Mycket tankar..

Gårdagen förflöt helt ok, jag jobbade på som vanligt och pratade med min chef om framtiden, många tårar föll ner för mina kinder. Egentligen förstår jag inte varför. Jag har pluggat i 6 år och nu bara några månader efter jag är färdig fått ett erbjudande om jobb som jag passar PERFEKT till. Varför känner jag såhär? Jag vet att alla är jätteglada för min skull och jag är typ den som är ledsnast.. För att jag faktiskt ska ta mig iväg på detta intalar jag mig själv att jag bara ska jobba på annan ort i 10 veckor, så får vi se hur jag känner. Det värsta som kan hända är ju att jag inte trivs och då får jag komma tillbaka till IKEA, men nu har jag i alla fall försökt och det är ett stort steg för rutin-anja som inte kan släppa taget om saker och ting.

Sådeles hade jag enorm gråt-huvudvärk halva dagen och spenderade 4,5 h på bussen till Stockholm, jag sov säker hälften av tiden och så läste jag andra halvan. Väl hemma hos mamma borstade jag tänderna och sen stupade i säng vid 21-tiden.

Halsen bråkar fortfarande, igår vaknade jag med svullna mandlar och det kändes som jag hade lite feber där på morgonkvisten. Skrev ett sms till mamma som direkt ordinerade ipren. Så nu har jag tagit det.

Alltså uteblir träningen för min del, det känns tråkigt, men just nu har jag så mycket annat att tänka på att jag ändå går på högvarv hela tiden. Igår vet jag inte riktigt vad som hände, men när jag skulle betala en räkning slog jag fel kod på min bankdosa... och kom inte på den rätta, så jag fick kolla på en fusklapp jag har! Snacka om förvirrad tjej!!

Nej, nu ska jag ta och förbereda mig och packa ihop, idag och imorrn ska jag nämligen gå bredvid den läraren jag ska ersätta. Spännande, läskigt.. Men mest av allt ser jag nog fram emot det.. jag har varit så rädd att alla ska vara trevliga och frysa ut mig... Men hallå! Det är ju en normal arbetsplats, så håller ju inte folk på!!

/ Anja

Ny vecka med nya möjligheter

Förra veckan blev det ett träningspass. Är absolut inte nöjd med det, men så blev det. Igår var jag i Stockholm på Vildmarksmässan. Åkte ganska tidigt, så kom också hem i hyfsad tid på eftermiddagen. Hade med andra ord hunnit träna, men det gjorde jag inte. Jag var frusen, hade ont i halsen och snuvig. Så jag tänkte att jag nog höll på att bli sjuk (igen). Men så idag vaknar man upp och känner ingenting. Är ju visserligen glad över det, men det är ändå sjukt irriterande att jag inte blir helt och hållet frisk. Har varit såhär i en månad nu. Jag var helt inställd på att ringa på morgonen och boka av min blodgivartid som jag har imorgon, men idag känner jag mig ju frisk så det känns ju onödigt. Kroppen retar upp mig en hel del för tillfället och jag blir inte riktigt klok på vad den vill, försöker att lyssna på kroppen och vila när jag inte känner mig frisk, men snart tappar jag tålamodet.
Idag är det i alla fall fint väder. Jag har inte bokat någon träning, men ska nog passa på att springa lite ute i vårvärmen. Har egentligen fullspäckad dag, men äsch, jag får strukturera om så gott det går. Imorgon ska jag alltså lämna blod, så då blir det ingen träning. På onsdag får jag besök så alltså ingen träning, på torsdag ska åka och kika på några valpar, alltså ingen träning. Fredag ska jag egentligen också bort, men funderar på att lämna återbud. Lördag blir det skidor och världscupavslutning i Falun, ingen träning och på söndag SKA jag träna! :-) Jag får se lite hur det går i skolan med examinationen denna vecka, eventuelt kan jag lyckas få in något lunchpass i träningsschemat. Det skulle verkligen inte skada. Hoppas att ni andra också får lite vårsol på er idag! Den värmer!
/Hillevi

En oanad vändning...

Ibland tar livet verkligen en oanad vändning. Inte visste jag för två veckor sedan att jag skulle byta jobb och stad. Men nu sitter jag här. Igår fick jag reda på från skolan jag varit på intervju hos att de vill ha mig som kemi, biologi & naturkunskapslärare. HJÄLP. Verkligen med stora bokstäver!!

Kommer jag fixa att vara lärare?? Kommer jag trivas? Tänk om jag inte klarar av att lära ut? Tänk om inte eleverna fattar??!! det har varit fruktansvärt mycket tankar i huvudet senaste tiden. verkligen, mycket. Jag har verkligen pendlat mellan det här fixar jag, kanske tar det några veckor att komma in i det men.. och vad i helvete tänkte jag, hur dum får man vara?! Jag har dock lovat mig själv (och skolan nu med för den delen..) att jag ska ta jobbet. Jag försöker verkligen tona ner det hela, vad är det värsta som kan hända? Jo, att jag inte trivs och får flytta tillbaka till Karlstad. MEN, då har jag i alla fall försökt! Och mer än försöka kan man ju inte göra. då ser jag det inte som ett misslyckande, utan som ett försök. jag vågade kasta mig ut för ett stup och se om vingarna bär mig.

Mitt största huvudbry bland allt detta är träningen. Man får inte ta cykel som bagage på Swebus... Där rök min chans till en okej tid på cykelvättern! på skolan finns det ett "gym" som alla får utnyttja.. Men kommer det passa mig? Annars kommer det ju mest bli löpning. Jag skulle verkligen behöva ha med min cykel dit.

ja, på något sätt kommer det lösa sig. Hoppas jag. Nu ska jag försöka sluta tänka på alla problem och bara ta det lugnt. Idag har jag för övrigt jobbat och tagit en stalltur. Vi var ute i det härliga vårvädret i 1h och 20 min! Tyvärr har jag kännt av en liten klump i halsen som ligger och retar..

/ anja

Sådär ja!

Årets första joggingtur avklarad. 5 km på 35 min. Och jag undrar var min kondis tagit vägen?? Visst, jag var inte dödstrött, men det känns väldigt konstigt att jag har gjort samma sträcka på 26 min... Ioförsig på ett lopp men...

Jaja, det är bara ta tag i det där. Drömmen vore att komma ner närmare 20 min, men det är nog rätt långt bort.. ;) Idag fick jag stanna för lite rödljus eftersom jag sprang runt halva söder (okej, mindre än halva men...) Strax efter 8 på morgonen dag jag mig iväg vilket innebär rusingstrafik osv, så det hade kunnat gå lite fortare. Men jag ville heller inte ge mig ut för fort, inte gå ut för hårt liksom.

Tyvärr glömde jag USB stickan hemma så jag kan inte föra in resultatet i datorn. Får bli imorrn eller något.

Idag är det återbesök för min del på skolan i Stockholm, därför befinner jag mig just nu hos mamma. två stockholmsbesök på 1 vecka. Inte dåligt! Jag hoppas bara att allt resande är slut snart... känns som jag flängt mycket senaste tiden!

nu har jag i alla fall samlat ihop 2 träningspass och det är bara torsdag! Mycket bättre än förra veckans noll! ;) Kanske någon mer springtur och förhoppningsvis söndagsträning.
/anja

Spinning

Hade ingen träningslust på förmiddagen överhuvudtaget. Tur att man bokar pass i förväg när man inte kan känna efter, då är det bara att bita i det sura äpplet sen :-) Jag var där tidigt och ledaren var redan där. Så jag satt på cykeln 20 min innan passet skulle börja. Satt och trampade lugnt en kvart, så när passet väl drog igång var jag redan uppvärmd. Perfekt, bara att köra för fullt från start. Efter halva passet var jag helt död, haha. Ett litet träningsuppehåll märks verkligen! Men det var bara att bita i. Efteråt var det som vanligt jätteskönt och man blir pigg och glad! Har dock inte fått något pluggat idag, vilket jag borde, så jag får ta tag i det nu. Så himla mycket annat i tankarna bara, blir galen på det. Jaja, ha en fin dag i vårvädret alla!

/Hillevi

morgondagens prestation..

tar jag mig upp ur sängen imorrn klassar jag det som dagens prestation. Fy skjutton vilket styrketräningspass. Jag var så sjukt trött i axlarna.

Men det är så skönt efteråt! :) Bästa känslan att få duscha och äta mat.

/anja

Februari - inte en månad att ta efter

Februari bestod av en långdragen förkylning/influensa och i princip ingen träning överhuvudtaget. Nu är jag bara lite hostig och det är alltså dags att komma igång med träningen igen. Det känns ganska tungt. Jag är inte alls inne i det och målet som jag i första hand tränat för (tjejvasan) är nått. Det blev en slags urladdning och träningen är verkligen inte en naturlig del av min vardag för tillfället, det måste det blir ändring på! Jag har gått promenad nästan varje dag eftersom vädret varit så fint och det har kännts som en bra mjukstart efter lång förkylning, men det ger mig varken bättre kondition eller styrka. Jag behöver träning nu! Imorgon ska jag gå på nästa mjukstart, tänkte köra ett vanligt spinningpass. Tycker inte att 60 min brukar ge tillräckligt mycket, men det blir nog lagom imorgon. Är hundvakt onsdag och torsdag kväll så lunchpasset imorgon blir perfekt. Jag måste hitta motivationen igen! Jag tycker att det är kul att träna när jag är igång. Tror att allt det här är en kombination av mycket ovisshet runt mycket annat just nu, men det är ju då man verkligen behöver träningen som piggar upp ens humör! Vet inte vad jag håller på med, men ändring ska det bli!

/Hillevi

Stockholm igen...

puh, det är tur för mig att jag verkligen har världens bästa jobb och bästa chefer. Förra veckan fick jag ju byta min lediga dag och denna vecka får jag ledigt på torsdag för att åka till Stockholm igen och träffa chefen och den läraren jag ev ska ta vikariat för.

Så på ons efter jobbet blir det av till STHLM igen, mamma är i alla fall nöjd! :) Jag är ioförsig också det då det innebär ett steg närmare ett lärarjobb.

Men det innebär störningar i träningsschemat för denna vecka med. Idag stack jag i alla fall ut till stallet och red, en lite lugnare tur och mockade. Sedan blev det en cykeltur in till stan, tur det.

Imorgon har jag ett träningspass bokat iaf, nu har jag reservplats två så jag hoppas att två pers avbokar sig. Annars får jag träna kondition istället. Sedan hoppas jag att jag kanske ska kunna ta mig ut på en löptur i stockholm. Sen får jag hitta på något tills på fredag. Kondition? Styrkepasset börjar nämligen 15,30 och jag slutar 15.

Ja, tur är väl att vi körde tjejvasan för någon vecka sen... ;) En annan komisk sak som hände idag var att jag mötte brevbäraren i hallen idag, han hade ett paket med till Helena, och så sa han "ja du måste vara anja", "jaa" svarade jag, så sa han "ja men visst var det du som körde tjejvasan här om veckan.. eller var det öppet spår?", jag blev väldigt stäld och sa "jo jag körde tjejvasan". Han hade läst det i tidningen sa han.. Nästan lite creepy.. Men jag antar att han kände igen mitt namn.. Inte så vanligt att man heter Tidman-Fuchs liksom.

Vi får se hur det utvecklar sig med träningen helt enkelt, det är skönt att det börjat bli vår i alla fall, även om det var kallare idag än förra veckan.
/ Anja

Så var det min tur..

Gårdagens trötthet och matthet i kroppen var inte bara träningsvärk som jag hade fått av att ligga i soffan. Och raspigheten i halsen var värre imorse. Pallrade mig upp och åkte till jobbet. Lyckligtvis kunde jag stå på en truck hela morgonen och behövde inte anstränga mig så mycket, feberfrossa i princip hela jobbpasset förutom en sväng på slutet då jag fick febersvettningaroch av åkte båda långärmade tröjorna, pannbandet och halsduken. Nåväl, jag överlevde 6,5 h på jobbet.

Väl hemma fick jag nästan tvinga i mig mat, jag som aldrig brukar ha problem att äta. Söndagen har i övrigt förflutit på, fixade det sista i SKHRF ekonomin och sen har kaninerna fått vara ute i 4 h, så tog jag en promenad till ICA för att handla mjölk. Drog på mig pulsbandet och klockan såklart. Det märks att kroppen inte är helt hundra, i en uppförsbacke hade jag puls på 130.

Träningen denna vecka har uteblivit helt. och nu måste jag kurera mig själv. Förhoppningsvis är kroppen stark och kan motarbeta bacillerna. Halsen är inte lika raspig nu i alla fall. Jag hoppas hoppas jag kan träna nästa vecka.

Det ska i alla fall bli lite stallturer. Cykelaffären som jag hade tänkt att åka till för att pumpa däcken på cykeln var stängd på söndagar, så jag tänkte åka dit imorrn och pumpa. Imorrn blir det dock ingen cykeltur till stallet. Får ta det till veckan.. Kanske på onsdag om jag mår bättre?

Näe, Hille & Manne! Ni får ta igen träningen från mitt håll, och träna för dubbla personer!!
/ Anja

Puslklockan fortsättning...

Tog på mig pulsklockan idag igen till ridturen. Och nu har jag lyckats med programmet i datorn med! :)


Detta är ridturen jag tog, 5 km lång blev den. Det där kringelikrokiga i mitten var att jag gick upp och ner för backar i mini raviner eller vad man ska säga...


Man kan också få massa andra grafer, bla puls. Här ser man min puls under turen. topparna är när jag har travat/galopperat och dalarna i skritten ;)

Medelpulsen var rätt låg, maxpulsen var 109 och medel låg på 69 tror jag.. Inte världens mest ansträngande tur för min del ;) men i vår/sommar ska jag minsann visa hur jobbigt ridning kan vara!

I övrigt har jag jobbat idag, ett pass jag helst av allt vill glömma. 2 pers sjuka när vi redan stod kort om personal.. Kunde bara bli katastrofalt. Nu har vi ungefär 180 pallar som står på våran lastkaj som vi inte hunnit packa upp från igår+idag. Inte bra alls...

Efter jobbet fick jag verkligen skynda mig till bilbesiktningen. Jag hade tid kl 11.40 och skulle slutat jobba 11, dock var jag inte det minsta färdig kl 11 så jag jobbade över till 11.30... Så det vara bara plattan på mattan och väl på bilbesiktningen gick volvon igenom utan en enda anmäkrning!! Världens trevligaste besiktningstjej med! :) Blev så himla glad!

Denna vecka träningsmässigt har varit katastrof, inte ett enda pass hittils. imorrn har jag i alla fall bokat ett gympapass, det enda som finns på söndagar. Dessutom hoppas jag att en cykelaffär har öppet för jag behöver pumpa racer röds däck.. Så blir det förhoppningsvis en cykeltur till stallet på måndag! :) Cykelvättern är ju nästa delmål! :D

Nu ska jag ta och lägga mig på sofflocket, jag hade tänkt att gå ut lite i solen, men trixandet med pulsklockan tog mycket längre tid än beräknat... ;)

/anja

Kroppsanalys igen

I fredags passade jag på att göra en kroppsanalys igen, hade tänkt att göra den före vasan men nu blev det efter. För er som minns gjorde jag en i slutet av sommaren, augusti, och har nu suttit och jämfört. Lite kul är det faktiskt, nu tränar jag inte enbart för att tappa i fett (vilket själva analysen verkar vara mest inriktad på) men den visar även muskelmassa i kilo. Sen i höstas har jag faktiskt "lagt på" mig 0,5 kg muskler på vardera ben, 0,1 kg på varje arm och 0,9 kg på magen. Totalt sett har jag gått upp några kilo (3,5 kg för att vara exakt) i vikt, när jag tränar så kan jag äta HUUUR mycket som helst så det känns inte direkt chockerande, men det innebär också att jag har gått upp 0,5% i fett över hela kroppen.

Nu tror jag inte att man ska lite helt på det här, men det är ganska kul att ändå få en liten bekräftelse på att träningen har gett resultat :)

/Matilda

Tjejvasan 2012 - check!

Nu är det en vecka sedan vi var i Mora och åkte Tjejvasan. Kan knappt förstå att det är gjort, tycker tiden har gått så fort! På något konstigt sätt lyckades jag förbättra min tid från förra året med nästan 1 h och 15 min, jag kom i mål på 3 h 2 min vilket är sjukt bra för att vara mig så jag är väldigt, väldigt nöjd! Sett över hela loppet gick allt mycket bättre i år, tror mycket faktiskt har och göra med att jag och Cissi redan hade åkt en gång tidigare. I år la jag upp loppet genom att försöka ta mig till varje kontroll och kunna samla mig/dricka på kort tid innan jag fortsatte. För mig fungerade det väldigt bra, jag har ganska lätt för att kunna samla mig och få ner pulsen snabbt så det var bara att köra järnet till nästa kontroll.

Träningsvärken i veckan har dock varit hemsk. Värst var tåget på vägen hem. Sätena är ju inte direkt sköna sen tidigare och att kunna ligga skönt (hyfsat lite folk på tåget så vi fick två säten var) var bara att glömma pga. kroppar som skulle kunna sitta på två 80-åringar... Väl hemma vilade jag under måndagsdagen innan jag gick till gymmet för ett 30 minuters pass med core. Gick väldigt dåligt, kroppen lyssnade inte alls så det blev mest att försöka några gånger och sen vila... :P Under tisdagen gick jag till stallet och hem, totalt tog det 3 timmar och det behövdes verkligen. Stapplade mig dit och hem, men den värsta träningsvärken försvann faktiskt efter det. Däremot så krampade benen så fort jag försökte ställa mig efter att ha suttit. Torsdag och fredag har jag kunnat köra för fullt på gymmet, så nu känner jag mig faktiskt som vanligt förutom att en liten förkylning även kommit till mig.

I helgen är jag ledig, var ute med några kompisar på ett pub igår, väldigt väldigt trevligt! Idag blir det först norrlandsderby mot Luleå i hockey och sen utgång med Malin. Kommer blir jättetrevligt det också, ser fram emot att gå ut här hemma nu när det var ett tag sen. På söndag är det tävling med kaninerna, har bara tävlat en gång sen december här hemma så det blir väldigt trevligt det också. En kanonhelg med andra ord!

/Matilda

Äntligen!!



Sådär, har idag inkasserat mina sista 30 hp till min examen. 330 hp totalt har jag från KAU och 30 från ÖrU. Sweet!

Dessutom har jag en dag till på mig att ansöka om min examen och anmäla mig till examenshögtiden. Jag trodde nämligen det var den 4e som var sista dagen, men det var visst den 5e! :) Livet ordnar upp sig med andra ord!

Idag har jag som sagt "bara" jobbat 9 h och nu hängt lite i skolan. Sedan ska jag verkligen ta mig en mysig hemmakväll, ska ta tag och försöka installera programmet till klockan och försöka lära mig den och sen lägga mig tidigt. :) Bästa presenten till sig själv! ;)
/anja

Fullt upp!

Dagarna efter tjevasan har gått i ett. Jag har gått från jobb till skola till stallet idag. Kom hem vid 19 snåret och då var det dusch och matlagning. Det känns verkligen inte som jag har haft tid att komma hem och komma till ro efter vasan. har flängt omkring massor känns det som, Stockholmsresan som blev väldigt hastigt bestämd är nog stor bov i dramat... Men imorrn ska jag " bara" till jobbet 6-15 och sen till skolan. Så ska jag verkligen ta tag i att packa upp väskorna som ligger på golvet i rummet.


Resultatet från stockholmsresan blev även en Garmin Forerunner 410. Precis som han i affären sa så kommer jag vilja byta upp mig om jag köpe en sämre, så likabra att slå på stort på en gång!! Dock har jag verkligen inte lärt mig allt ännu. Måste ha tid att koppla in och installera dataprogrammet också. Idag hade jag den iaf på mig på stallturen, blev en 42 min lång tur, 3,67 km. Just nu hittar jag inte min medelpuls... Men det komemr jag nog lära mig :D

Så jag återkommer med lite mer siffror! ;D
/anja

Mot nästa delmål!

Då var Tjejvasan avklarad, del av 1 av 4. Jag var nog aldrig riktigt frisk eftersom det blev bakslag på förkylningen efteråt, men vet samtidigt inte om det hade gjort någon direkt skillnad om jag varit frisk. Jag har mest tränat kondition, försökt få med lite styrka, men mest lagt fokus på kondition. På Tjejvasan kände jag dock att musklerna tog helt slut och det gjorde att jag inte orkade hålla tempot upp och alltså inte heller hålla flåset uppe. Eftersom jag dessutom inte riktigt fattar hur man diagonalar (kommer ingenstans, men jobbar väldigt hårt) så blev det stakning i princip hela loppet. Dock är det ju en bra bana för just stakning, men för att orka stå på i så många timmar så behöver man nog träna det mer specifikt. Mitt mål var i alla fall att åka på under 4 timmar och det klarade jag med min tid på 3 tim och 46 min, nöjd över det! Det är svårt att ha mål för såna här lopp kan jag tycka, det blev köande i nerförsbackarna och många inbromsningar. Dessutom var det en tjej som ramlade precis framför mig i en backe så hon fick smaka på mina skidspetsar stackaren. Jag fick några fina blåmärken jag med, men inget värre än så som tur var :-)

Jag är fortfarande lite hostig och hade tänkt vila en vecka från träning, men idag kom jag hem vid fyratiden och det var så underbart väder. Jag hämtade in löparskorna och tog en runda, det var riktigt skönt. Jag trodde kroppen hade vilat sig, men jag var lite stel fortfarande sen loppet i lördags. Det blev en runda på 4,3 km i alla fall i ett väldigt lugnt tempo. Bättre än inget :-) Och det bästa av allt, grusvägarna var så blöta och mjuka, så knäna kändes inte ett dugg!

Det känns som att det är tidigt på året för att kunna hoppas på att våren är här, men jag hoppas att cykeln snart ska få komma fram. Har ju bara cyklat på den 2 ggr, så där behöver det tränas. Nu siktar vi mot nästa mål - Tjejvättern, 100 km cykling!

/Hillevi