Triatlon!

Igår var en riktigt bra träningsdag.
 
Startade med att klockan ringde kl 06.00 (på en ledig dag!) 0640 var jag i bassängen på utomhusbadet och började paddla. Hade bestämt träningsträff med min simkompis och vi körde, ca 45 min innan jag kände hur kraften tröt och bestämde mig för att det fick räcka. Det känndes sådär om jag ska vara ärlig, inte helt hundra, men okej.. 
 
På kvällen kom jag iväg till Djurgården/Gärdet och körde triatlon med Stockholm triatlon (?). Det var en kortare distans än Sicka Triatlon, 400m simning, 7,4 km cykling och 2,3 km löpning. I ösregn!! Simningen gick jättebra för att vara mig! Ja kunde frisimma åtminstonde halva biten! Framförallt att jag vågade! :) Sen var jag absolut inte sist upp ur vattnet! Växlingen till cykeln gick bra, kändes som den tog lite längre tid än vid Sickla triatlon.. Sen var det bara att köra iväg med cykeln, våta cykelbanor med löv gjorde att jag tog det lite lugnt. Men kunde trycka på riktigt bra stundtasl... Innan jag gjorde min miss och körde fel. Blev nog några minuters påslag av tiden... Typiskt!! Så hittade jag äntligen tillbaka till rätt plats och det var växling till löpning. Gick bra trots blöta gjrejer. Tog det lugnt med att knyta skorna och andades lite extra. Och iväg på löpningen. Benen var inte lika trästockiga som på Sickla, men det går ju inte speciellt fort ;) Efter dryga km känndes de bättre och pinnade på rätt bra. Jag sprang alla "backar" utom en, den sista långa.. Jag kom i mål på tiden 46:46. Jag tippar på att jag slösade bort 2-3 min på cykelmissen.. men men, det är sånt som händer! 
 
En bild från uppvärmningen, vi körde lite styrke/teknikövningar!
 
Jag lyckades fastna på bild, här i växlingen mellan cykel -löpning. 
 
Med detta vädervarsel från yr.no vet jag inte hur det blir för Sickla Triatlon ikväll.. Jag sa till mig själv att om det blir regn så ska jag inte köra. En triatlon med ösregn räcker!! 
 
Dock har jag ett litet problem då mina cykelskor fortfarande är genomblöta! Försöker få dem att torka lite snabbare med tidningspapper, men det ser rätt mörkt ut då de är av rätt tjockt material.. Löpskorna är inte så noga med, jag tar ett annat par ikväll.. 
 
/ Anja

Cykling och simning!

Efter två veckor semester där jag kunde räkna in totalt antal träningspass till 0 (noll) är jag nu åter till vardagen! Under semestern drog jag på mig en lättare förkylning, ont i halsen och några dagar av lite febervärk i benen. Men jag ordinerade mig själv vila och nu sedan några dagar tillbaka känns kroppen som vanligt!! :)
 
Så idag var det återigen träning, började dagen med ett cykelpass ut till Kungens kurva. Hade lite ärenden bla köpa en ny sadel till min Skepsshult (stadscykel), den sadeln har varit sprucken nu i mer än 1 år så det var verkligen på tiden!! 
 
Det blev en varm cykeltur, 24 grader! Tempot är väl inet det bästa - dels att inte ha någon att ligga på rulle bakom och dels att hålla på och försöka navigera, men jag klarade hela vägen ut utan en enda felcykling!! 
 
Efter lunch blev det en tur ner till Sickla sjön för en simtur. Simmade samma tur som vid Sicka triatlon och kunde frisimma en större del av sträckan, i början hade jag lite problem, jag blev lite stressad över att simma i sjö - stor skillnad jämfört med i pool. Simmade lite bröstsim första halvan men efter vändningen så fick jag till riktigt bra frisimning! Tyvärr kunde jag inte mäta tiden eftersom jag inte hade någon klocka med mig. Men jag ska verkligen försöka simma rätt mycket i sjö. Jag var lite rädd för att möta en fisk och slösar mycket energi på att tänka på det. 
 
Det är läget just nu. Veckans träning kommer främst bestå av två triatlonträningar, på tis är det Stockholm Triatlon som har träningskväll vid Djurgården och på ons ska jag köra Sicka triatlon. Sen ska jag börja jobba på torsdag igen!! Ser faktiskt fram emot det, efter 48 (!!) semesterdagar (OMG!) så känns det skönt att komma igång och jobba. Få lite ordning på vardagen, att vara ledig är ju jätteskönt.. Men man uppskattar det ju inte lika mycket om man inte jobbar lite då och då också :)
 
// Anja

Snabb 5km!

 
Bestämde mig för att dagen skulle bestå av 1 h cykling och ett ca 30 min långt löppass. Beslutade mig för att ta löpningen först och sen cykla till en fika via stadsbibblan. Så ca 30 min enligt träningsprogrammet, jag beslutade mig för en 5km tur. Kilometrarna gick följande:
1: 4;51 tempo (!!)
2: 5:04
3: 5:28
4: 5;51
5: 5;12
 
Slutade på en totaltid på 26:26, lite retligt eftersom jag har för mig att mitt PB på 5 km ligger på 26;21 från vårruset för några år sen... Men, å andra sidan får man se det positivt, kan jag göra detta på ett träningstillfälle på en bana med lite stigningar, vad kan jag då göra på en flack tävling? I alla fall är det gött att se hur träningen ger resultat. Att kunna springa på runt 5 tempo och tom snabbare 1 km! Det känns fint! 
 
Nu ska jag strax ta in Oakley som har varit ute sen imorse och sen cykla iväg till bibblan. Låna lite nya böcker, har läst färdigt "Born to run" som jag köpte i helgen och kan varmt rekomendera den!! 
 
/ Anja

Sim och gymträning!

Idag startade jag dagen med ett pass på gymmet. 
Det blev först ca 30 min gym, kettlebells. Hiva fram och tillbaka och rejält svettig blev jag! 
 
Sen gick jag ner en våning och hoppade i bassängen. :) Programmet för dagen var: 
6*100 m uppvärmning med lite övningar, (jag körde dock 50 m intervaller och en snabb vila mellan). Sen 15 sekunders pauser. Övningarna jag körde var: 
- benspark med platta (dvs isolera och bara köra benspark)
- armtag med dolmen (dvs isolera armtagen och inte sparka med benen)
- simma med extra "långa" armtag, verkligen sträcka ut armen
 
Sen körde jag huvudserien med:
3* 50 m 
1*100 m
1*200 m
1*300 m
Mellan dessa var det 25 sek vila. 
 
100 m avsim 
 
Simningen tog ca 45 min och kändes bra, framförallt att jag tog 300m i ett "svep". :) Simningen var från ett 6 v träningsprogram inför ett triatlon i sprindistans (precis det jag ska köra alltså!). 
 
Igår blev det ingen triatlon, det ösregnade verkligen hela dagen här i stockholm och dessutom fick jag ett ganksa omtumlande telefonsamtal som gjorde mig väldigt förvirrad..
 
/ anja
 
 

Vansbrosimningen!

CHECK!
 
I fredags simmade vi våra 1500m, 15,7 grader var vattnet och det var nog inte bara jag som tyckte det var huttrigt att springa ner från stranden, men i var det ju bara att springa för att inte slösa så mycket tid! Jag satte sikte på målet och under 45 min och sen var det bara att paddla på! 
 
Knappa 41 minuter, 40:56 senare var jag i mål och med mycket vingliga steg klev jag upp på rampen och upp från vattnet. Inga större smällar eller kallsupar (inte ens för Matilda som var rädd att hon skulle tömma Västerdalälven!). det var faktiskt ett lugnt lopp och roligt! 
 
Det känns kul att vi nu har gjort 3 av 4 lopp!! :D Sedan dess har jag hunnit med att hälsa på i Karlstad, bad, ridning, ta det lugnt-ning, läsning och hälsa på IKEA! Riktigt trevliga dagar, fantastiskt väder!!
 
 
Igåg kom jag hem och han vara hemma i ca 50 min innan jag for iväg, provlöpning av en bana i Hellas, fantastisk natur, bergshällar, spångar, skogsstig och ren obanad teräng! Fantastiskt väder, sol, 26 grader åh! Helt underbart! Benen trummade på med nytt självförtroende och det var jättekul! Efteråt hann vi med ett dopp i sjön innan jag for hem. Dryga en timme senare föll regnet över Stockholm! Vilken tur!! :)
 
Idag är det onsdag vilket betyder Sicka Triatlon. Jag tror det kommer gå betydligt bättre denna gång eftersom jag nu har lite rutin och vet hur kroppen kommer reagera, dessutom tror jag pulsen kommer vara lite lägre redan från start ;) Jag tror det kommer bli bra! :) 
 
/ Anja
 

Länge sen..

Long time no se!

Efter senaste triatlonträningen tog jag träningstimeout i 3dagar och bara ägnade mig åt vardagsmotion. I söndags startade jag ett löp-lopp, 10km runt i skogen här hemma i Hammarby. Upp och ner för Hammarbybacken 2gånger bla!! Mitt långsammaste 10km lopp någonsin på 1h20min. Just nu är inte träningsmotivationen på topp, jag känner ingen pepp mentalt att pressa mig. Det är ett stort problem hos mig...

Nu är det ju bara 3 dagar kvar till Vansbro och jag är lite nervös, imål kommer vi ju, men efter den 800m simningen på triatlonet förra veckan när jag var helt färdig och ska simma dubbelt så långt!! Jag får försöka gömma alla de där tvivlande tankarna och fokusera på att detta är den tredje tävlingen av fyra så vi snart är imål med halvklassiken.

Idag ska jag mest ta det lugnt, har inlett med en radiomorgon och ska fortsätta med ett besök på Skansen!

/Anja