Löpband och dålig dag

Sprang 6 km på löpbandet innan jobbet igår. Var faktiskt inte jättetrött efter det (jag gick visserligen lite emellanåt). Hur som helst så är 6 km mitt rekord i distans på många år (ligger inte i klass med Anja som ni märker). Min löprunda hemma är ju bara 4 km och så sprang vi ju blodomloppet som var 5 km. Jag gillar ju inte alls löpning och tycker själv att jag är riktigt dålig på det, men igår på löpbandet var det faktiskt kul! Så jag var sugen på att köra löpbandet idag med, eftersom jag ändå var ledig idag, men så blev det inte. Den här dagen har varit så sjukt dålig att jag inte ens kan prata om den. Tappade alltså träning på min lediga dag, det var verkligen inte enligt planerna. Inte har jag fått något pluggat heller. Får se om jag kan samla tankarna till det en stund ikväll i alla fall. Usch, jäkla skitdag!!! Vill att den ska vara över nu...

/Hillevi

Tisdagsfunderingar...

Först till träningen: Styrkepass stod på schemat och musklerna pumpade. 22,5 på ben, 20 på rygg, 10 på bröst, 10 på bicep, 7,5kg på tricep, och 7,5/5/10 på axlar (lite olika övningar fick olika vikter!). jag är nöjd med kroppen och framförallt var det ruskitgt tungt att bära tillbaka vikterna i vikt-rummet. Så ska det kännas i armarna! :)

I övrigt är jag rätt pissed på väderprognoserna just nu:

Lördag är ju min lediga dag, och vad spår meterologerna då, jo 10 mm regn. Nej nej nej!! På söndag kan regnet komma, på lördag vill jag ha fint väder! Min plan är att genomföra mitt egna första "långlopp", planen är att springa från kronoparken till IKEA och tillbaka, den sträckan jag i vanliga fall cyklar, 22 km. Men, att göra det i 10mm regn? Frågan är hur klokt det är för kroppen. Snälla, låt det bli bra väder på lördag!

I övrigt ligger mina funderingar i om man ska satsa på något lopp i tjejklassikern. Vi har ju sagt att vi ska genomföra det tillsammans, men för min del är det lite lockade att få försöka satsa på något lopp. Skidorna är inte en tanke på, där hoppas jag bara på att komma i mål helskinnad, simning är inte min grej heller.. Så då återstår cykling och löpning. Och vad som lockar mest är löpningen. 1 mil har jag ju på en platt tävling gjort 54, vågar man sätta upp målet på 60 min på lidingöloppet? Det är ju en betydligt mycket mer kuperad bana... eller vågar jag tuffa till mig rejält och satsa på <55 min?!?

Just nu känner jag att jag behöver ett mentalt mål, något som jag kan övervinna för att stärka mig mentalt. jag behöver mitt "långlopp" på lördag. Kom igen vädret!! Var med mig! Jag får helt enkelt hålla alla mina tummar och fundera ut en reservplan vad jag ska göra om det blir tokregn. Kanske kan man packa plånboken i vätskeryggan, väl framme vid IKEA köpa mig ett par nya löparbrallor (jag äger bara ett par långa träningsbyxor), packa nytt linne och ny sporttop i vätskeryggan och byta om halvvägs?! Byta sporttop och linne tror jag att jag ändå måste göra.. Planen var att ta en fika på IKEA mitten av loppet, bulle och lite kaffe. J

Hm, jag har ju några dagar på mig att fundera. och fila lite Men nu känner jag att det är dags att öka på mitt distansbästa, som "bara" ligger på 10km.

Jag känner mig verkligen i bra mental form för en sån här grej, det hände något på jobbet i lördags. I kombination med all sömn jag fått senaste dagarna känner jag mig i bra mental form. Och jag vet att något sånt här kan jag klara av!

nu när jag offentliggjort min plan är det bara till att sätta den i rullning... :) Hoppas, håll tummarna för min skull!

/ Anja

allt som behövs..

är lite bra resultat! :D

Har jobbat sista dagen av min 4-dagars session, vi hade mindre varor in idag och det kändes bra! Så skönt att få avsluta med en bra dag!

Efter 6,5 h på jobbet for jag hem och svirade om till vanliga kläder och tog cykeln till skolan. Väl där satte jag upp mitt experiment som jag gjorde i torsdags som inte gick något bra... Men med lite modifieringar. Några timmar senare hade jag ett strålande resultat i min hand. Det var till och med så att min handledare jublade lite när hon kom in i labbet! :)

Med ett stort leende på läpparna kunde jag åka hem från skolan och känna att jag faktiskt gjort något bra idag!! Imorrn ska vi modifiera experimentet lite ytterligare och så får vi se hur resultatet blir, så ska jag odla lite bakterier med. Var ett tag sedan jag hade baggarna igång!

Efter att ha varit igång i 11,5 h med skola & jobb är jag nu helt slut! Jag har kurat ihop mig i soffan under täcket och planerar att ligga här tills sängen tar vid. En kopp te och lite russin är nog det mesta jag orkar med ikväll!

Imorrn ska jag på ett styrkepass, planerar på 22,5 kg på benen och 10 på bicep. :) Kommer nog göra susen. I övrigt håller jag på att fila på en sak som jag hade tänkt ro i hamn på lördag på min lediga dag. Jag hoppas hoppas hoppas på uppehåll eftersom min plan innebär en hel del utomhusaktivitet...

Mer kommer nog i veckan! :)
kram / Anja


Ny vecka, igen!

Gud vad veckorna går fort, nu är det återigen dags att summera en träningsvecka och fundera på vad det blir för träning den här veckan. Tänk att det inte ens är 3 månader kvar till Tjejvasan. Jag måste få åka skidor snart!!

Förra veckan innehöll nästan 3 träningspass. Ett cirkelfys i torsdag, ett spinningpass igår och så körde jag gymmet en dag, tror det var i onsdags. Den dagen jag var på gymmet var dock ingen bra dag och jag gick hem efter en halvtimme. Var massa folk där och min kropp hade ingen energi alls, så jag gav upp det. Cirkelfysen i torsdag var helt ok. Jag var lite besviken på att det i stort sett bara var styrka och ingen kondition, sen hade jag problem med tekniken i många övningar. Det var ju bara 45 sek på varje station, så jag hann aldrig riktigt komma in i det heller. En hel del övningar med kettlebells bl.a. som jag tyckte var väldigt svåra att få till rätt. Men men, går man på passet igen blir det säkert roligare. Men man kunde inte riktigt välja vikter heller eftersom vikterna blev upptagna så var man inte först till stationen fick man ta det som blev över. Så, var inte helt nöjd med passet som sagt, men det ger säkert massor om man är med på noterna :-)

Den här veckan jobbar jag måndag, tisdag, torsdag och fredag. Jättetrist att stänga 4 av 5 vardagar på jobbet eftersom det är på vardagarna som det är mest pass att välja på. På onsdagar har jag inte riktigt hittat något roligt pass heller, så vi får se vad den här veckan bjuder på för träning. Blir nog lite gym kan jag tänka mig, men jag är så dålig på gymmet och inte alls lika peppad på det. Jag är verkligen kass på att pressa mig själv, men  men, det är väl bättre än ingen träning alls i alla fall.

Nu blir det kaffe och plugg. Min vanliga förmiddagssyssla innan jobbet :-)

/Hillevi

efter regn kommer solsken!

Minst sagt, vid 10 snåret idag stod jag inne på jobbet och hör regnet tok-smattra på plåttaket. och nu sitter jag här hemma och tittar ut genom fönstret och det är faktiskt lite blå himmel och sol! :)

Håller på att få i mig lite kaffe, jobbet har flutit på som vanligt, tror verkligen jag behövde få ut all ilska igår, annars hade jag nog inte alls varit lika lugn som jag var idag och istället gått till jobbet med en ångest. Så jag tror verkligen att det behövdes.

Idag står stallet på schemat, jag ska både rida, mocka, göra i ordning och ge hö. Men jag ser fram emot det! det ska bli skönt att komma ut och andas lite skogsluft.

Annars skulle man ju tycka att ett träningspass skulle vara på sin plats, men jag ska verkligen försöka tänka om. Jag har inte råd att överbelasta och överanstränga kroppen. Nej, kroppen måste få vila! Så jag ska försöka få lite ordning här hemma, städa lite till, gå ut med sopor m.m. och bara vara. Jag tar igen träningen i veckan. Jag har två pass bokader så det blir förhoppningsvis ett par träningspass!

Nu måste jag svira i mina ridbrallor och stövlarna! Mot stallet!

/ ANJA


negativ spiral...

Hm, i veckan slog det mig. Istället för att längta till träningen har jag senaste veckan fått lite panik. jag får dåligt samvete de dagar jag inte tränar och har haft dåligt samvete för att jag bara tränat 3 dagar denna vecka. hallå, ANJA är du dum eller??? 3 dagar träning är bra! det har du pressat in mellan 5 dagars skola, 3 dagars jobb 3 dagar i stallet och så haft migrän på det! Jag måste tillåta mig själv att faktiskt varva ner ibland också. Tillåta mig själv att ta det lugnt. Annars sitter jag snart i den där berömda väggen och är förstörd, som 25 åring. Nej tack.


Det är nog bra att jag har sådana dagar som idag på jobbet, det var tokmycket att göra inför helgens stora försäljning som vi hoppas på... Jag är inte den som blir arg ofta, men idag var jag faktiskt arg, på grund av hur de bemannat oss! Jag var så nära bristningsgränsen och när min jobbarkompis som också är driftsledare frågade hur det var med mig kunde jag inte hålla tårarna borta. Men det var skönt, skulle jag inte ha släppt ut allt skulle jag tagit med det hem sen också - och det orkar jag verkligen inte! Ibland måste man faktiskt få öppna ventilerna, och sen få höra peppande ord och få kramar. Det var nog det som behövdes!

Resten av dagen har jag försökt ta det så lugnt som möjligt, har kaninerna ute nu, har städat i lägenheten, varit nere en sväng till skolan för att frysa DNAt som jag jobbade med i torsdags och lyssnat på Anna Ternheims senaste album. Nu står disken på tur, tillsammans med en dusch (kanske ett bad?!) och sen kvällsmatslagande.

Imorrn är det jobb igen och jag hoppas på en bättre dag, sen har jag mockningstjänst i stallet och så ska jag ta mig ut på en ridtur.

/ Anja

Testa något nytt

Ikväll ska jag testa något nytt, cirkelfys! Önska mig lycka till! :-)

"Kul, funktionellt och utmanande. Karaktären är fysträning, modellen är träning vid olika stationer. Betoningen ligger på uthållig styrka, men träningen är också pulshöjande. Övningarna är funktionella och utmanar din teknik. Effekten förstärks med hjälp av redskap, som exempelvis skivstänger, brädor, vikter, Bosu, Kettelbells. Du tränar styrka, balans, rörlighet, koordination och kondition på ett tufft, sportigt och roligt sätt. 


 
Passet ligger på medelnivå eller över och kräver viss träningsvana och kroppskontroll."


Viss träningsvana och kroppkontroll, haha, får se hur det går. Jag tror det kan bli riktigt kul i alla fall och hoppas att det kan bli ett till favoritpass, men vi får se! :-)

/Hillevi

Kaffe och träning, vad vore jag annars?

Den här hösten har varit allt annat än lätt. Jobbet har strulat som fasen och det är fortfarande inte bra. Hade vi inte varit ett helt gäng som stått enade och gjort allting tillsammans så hade vi förmodligen varit sjukskrivna allihop. Det tär ganska hårt att gå till ett ställe där man inte trivs flera ggr i veckan. Jag bestämde mig för att återuppta studierna, men skolan har strulat sjukt mycket dem med, dom har lovat mig saker som de inte kan hålla. Nu är det bara en liten pusselbit som fattas där så jag hoppas verkligen att den också faller på plats efter mycket papper fram och tillbaks. I så fall blir det studier till våren och det känns som att det skulle kunna bli en bra nystart på det nya året. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på, söka nytt jobb eller nåt. Raffe blev sjuk till jul förra året och är fortfarande inte frisk. Han fick öroninflammation, följt av rävskabb och sen läkte inte huden. Vi behandlade för rävskabb igen och tog prover, men hittade inget. Magen börjhade krångla och vi misstänkte inflammation i tarmen. Det verkade inte vara det så vi tog prover för parasiter i magen, men det var det inte. Magen blev lite bättre med tiden men huden gav sig inte. Efter en hel del prover kunde vi konstatera infektion i huden som ev. kunde orsakats av rävskabben. Vi benhandlade med schamponering, salvor, antibiotika, probiotika för magen osv. Antibiotikan tog inte kål på infektionen och vi fick gå på ny kur av annan antibiotika. Den gjorde inte heller någon nytta och vi misstänkte foderallergi. Han fick sluta äta tuggben, godis och allt sånt och bara äta ett allergifoder. Raffe vägrade äta och efter 1,5 vecka orkade han inte ens komma och hälsa när man kom hem. Vi fick byta till ett annat allergifoder och körde det några veckor innan det var veterinärbesök igen. Ingen skillnad i huden. Han äter nu kortison som ger en rad biverkningar för att få slut på klådan, så att han åtminstone ska kunna läka ihop lite. Inte nog med att han fortfarana kliar hela nätterna. Jag får gå upp flera ggr varje natt och gå promenad, eftersom han blir sjukt kissnödig av kortisonet. Har alltså inte sovit en hel natt sen vi började med medicinen. Nästa steg blir väl att utreda annan allergi, alltså om han är allergisk mot damm eller nånting sånt, för det här allergifodret verkar ju inte göra någon nytta, men det är 4 veckor kvar med det. Usch vad tungt det är att se honom "sjuk" varje dag, när man gör allt man kan för att få honom frisk. Summan av allt det här är i alla fall att jag inte varit på topp den här hösten. Helst skulle jag bara vilja åka utomlands en vecka eller nåt för att få lite ny energi, men som ni förstår är inte ekonomin den bästa efter alla veterinärbesök, plus att jag nog inte ska spendera alla pengar om det är så att jag blir student till våren.

Hur som helst! Vilken tur att jag hakade på det här med tjejklassikern. Den har gjort att man har något att hela tiden se fram emot, plus att träningen har gett mig enormt mycket energi mitt i allt det här! Och kaffet på morgonen är det som får mig att bli människa, för att inte få sova på nätterna gör en ju lite smått galen till slut. Förmodligen hade ingen människa orkat vara i närheten av mig och mitt humör om det inte vore för kaffet och träningen! Att anmäla sig till något lopp är verkligen ett tips till alla som har svårt att dra sig iväg på träning. Man vet att man ska stå på den där startlinjen vad som än händer, frågan är bara om det ska bli en riktig tung dag eller om det ska bli en kul grej som ens kropp klarar av. Istället för att sitta hemma i soffan och tänka "äsch, ett träningspass den här veckan är ju bättre än inget" så tänker man "yes, jag hinner ett tärningspass till den här veckan om jag skyndar mig iväg nu". Så funkar det i alla fall för mig! Och efter ett träningsass så är humöret alltid på topp! :-)

/Hillevi

God morgon torsdag!

Har fått i mig frukost, på ren rutin. Det var mer en zombie än en människa som steg upp vid 5,55.. Men nu, efter en tallrik fil och en kopp kaffe är jag människa igen! Har drömt massa konstiga saker om labbet idag också, att alla mina flaskor och bägare blivit helt algiga, så alla mina analyser blev helt konstiga och jag fick stå och diska massa. :)

Gårdagens träning var sjuukt jobbig, fick ett infall efter 7 låtar kondition att släga på en extra vikt på varje sida på rygglåten, 20 kg. efter det var jag trött och fick kämpa, första havlan av biceplåten kunde jag ta 10 kg sen blev det för tungt och jag fick gå ner till 7,5 kg. Men det känns bra.

Nu har H och jag frukosttime, vi har båda ett spinningpass kl 7 vilket känns bra. Sen ska jag faktiskt labba lite idag. :) Roligt!

Nu måste jag fortsätta fixa mig, kläder ska på, tänder ska borstas, hår ska sättas upp.

/ Anja

8 minuters mag-plågande!

Idag på träningen (styrkepass) var sista låten som vanligt mage, när nästan hela låten gått så dör musiken... Så då säger ledaren att vi kör om.. Så i totalt 8 min plågades min mage till något som närmast kan beskrivas som dödslängtan. I alla fall sista 30 sekunderna. Jag var helt död, hela kroppen skakade av ansträngning och jag hade kramp i båda ljumskarna (och ena tricep från tricep-låten). Men så tog äntligen låten slut och vad stolt man är över sig själv!!

Nu har jag även fått i mig tacopaj och vätska vilket gör att kroppen är glad igen! I morse tog jag även tag och tvättade, diskade och plockade i rummet.

I morgon är jag labbhandledare för a-kursarna i biokemi. Det ska väl bli helt OK.. Brukar bli långa dagar så jag hoppas att jag hinner till träningen 19,15...

Hoppas på rejäl träningsvärk imorgon, bicep fick känna på 10 fina kilon vilket var gött!! näst på tur att komma över 10 kg sträcket är axlar. Där har jag nog dock ett tag kvar... Benen ska nästa gång få smaka på 25 kg. Idag hade jag 22,5 och dog inte. Dör man inte kan man lägga på lite till anser jag!!

Gött med en ordentlig styrketräning!! :)
/ Anja

Billigt men bra boende sökes

Måndag och ytterligare en ny vecka. Känns hemskt hur snabbt tiden går!

Hur som helst, har jobbat idag och tänkte träna på kvällen men jag somnade i soffan... Var nog bra att ta det lugnt en kväll, gjorde istället bort en del styrelsejobb och har även lagt ner ganska mycket tid på kolla igenom alla (över 70!) Blocketannonser där det finns de som hyr ut sin lägenhet/hus under Vasaloppsveckan. 350 kr per person och natt får man räkna med, och då är ändå de flesta ställen redan fullbokade åtminstone för Tjejvasan.

Har i alla fall skickat mail till 6 ställen, ringde även en i helgen men de hade också fullt. Alla är väldigt hjälpsamma, har fått svar på ett mail och han tipsade om sin kompis som bor i centrum så dit ska jag ringa imorgon. Håll tummarna :) Alternativet som finns om man inte vill bo hemma hos någon familj är att bo i idrottshallen eller ett klassrum. De kostar runt 200-220 kr per person och natt och på ett av ställena finns sängar, det andra måste man ta med madrasser. Det lockar dock oerhört mycket att ha ett riktigt ställe att bo på, efter loppet i våras vet jag att man bara vill dö i en soffa gärna framför en TV efteråt och det går ju inte riktigt i en idrottshall med massor med andra.

Har även kollat våra resor till Mora, tyvärr har de inte lagt ut alla tåg än så det går inte planera vilken dag och tid vi måste åka än. I våras for vi på onsdag eftermiddag om jag minns rätt, och var framme vid kl 14 på torsdagen. Då var det väldigt bra och skönt att ha 1½ dag i Mora för att kolla in allt, hämta ut nummerlapparna i lugn och ro, kunna lämna in skidorna för vallning och handla mat. Senast bodde vi hos världens snällaste familj, mamman körde oss överallt. Jag räknar med att vi inte hittar någon lika snäll och trevlig den här gången, men bara hälften så snälla räcker gott och väl.

Har för övrigt fortfarande inte hittat någon cykel. Har pratat med pappa, han tycker alltid det är bäst att köpa bra grejer som håller men jag har helt enkelt inte råd att köpa en cykel för nästan 10 000 kr med allt som behövs till. Jag tänker mig istället att fortsätta att ragga runt bland de jag känner, någon måste ju veta någon som fortfarande har kvar en cykel som fungerar för mig. I värsta fall får jag väl köpa en till våren, då hinner jag spara ihop lite mer pengar också.

Imorgon är jag ledig, tänkte fara och träna och även kolla lite på stan innan jag ska till stallet och fixa.

Nu är det snart dags att dra in årorna för idag. Höres!

/Matilda


&%¤##@!!

Ser nu att mitt långa inlägg jag skrev före jag la ut bilderna försvann! Åhhhhh nu ger jag upp, godnatt!

/Matilda

Bildpepp!

Känner att det behövs lite bilder här på bloggen, lägger därför in lite peppbilder!


Målgången i Mora


Cissi, som ska med nu också, vid starten i Oxberg


Startleden före oss startar






Avbokade träningen idag

Hade tänkt gå på skivstång idag, men jag gick in på förmiddagen och avbokade det. Ska åka till Kumla och promenera med 2 små hundar istället och jag kände att tiden inte räcker till allt. Håller på att plugga just nu, men ser verkligen inget slut. Har sjukt mycket att göra. Bara att köra på. Imorgon blir det jobbet, men tänkte kanske träna på onsdag istället. På torsdag ska jag förmodligen testa något nytt - cirkelfys. Jag hoppas jag får en plats till det, för det vore kul att testa. Visserligen sa min jobbarkompis att hon fick sjuk träningsvärk och inte önskar sin värsta fiende en plats på det där passet, men jag blev nyfiken och måste se vad det är för något. Missar ju mitt favoritpass med skivstång-intervall den här veckan också eftersom jag jobbar imorgon kväll, så jag tänkte att jag kanske kunde hitta ett lika jobbigt alternativ till det :-) Det känns som att ett sånt där riktigt mördarpass i veckan kan man klara av, men man får ju räkna med träningsfri dag minst en dag efter i alla fall.

Spinningen igår gick fint i alla fall, jag kan seriöst inte minnas när jag svettades så mycket. Jag är inte van att svettas så att det rinner, eftersom jag är kass på att ta ut mig och dessutom aldrig tränat något riktigt hårt. Jag menar, sporter som rytmisk gymnastik och trampolin som jag körde lite i mina yngre dagar är verkligen inga såna sporter där svetten flödar. Men nu är jag igång och tränar som aldrig förr och i den där sjukt varma spinningsalen så kan man inte göra annat än att svettas om man ska ge allt man har.

Precis som Anja börjar jag bli lite nervös för Tjejvasan. Jag vågar inte åka i nerförsbacke och har ju aldrig tränat upp någon teknik på längdskidor heller, vilket gör att jag säkert kommer ödsla sjukt mycket kraft på att bara ta mig fram med min teknik. Verkar inte vara någon snö i sikte heller. Ahh, ge mig!!! Är typ 3 månader kvar bara! Jag hoppas, hoppas att jag i alla fall kan komma upp till fjällen några dagar efter nyår. Mitt jobbschema verkar inte stämma överens med något som jag vill, men jag har inte gett upp än. Nu ska jag dra på mer kaffe och borra ner huvudet i skolböckerna igen.

/Hillevi

Ny vecka!

Nya tag!

Förra veckan blev en toppenträningsvecka, 4 träningspass och 1 ridpass! Denna vecka ska det nog bli något liknande.
Planeringen är just nu stallet på (ev måndag) fre, lör, sön, styrketräning tisdag, styrka och kondition ons, spinning torsdag morgon (ev styrketräning tors eftermiddag). Jag jobbar fre, lör och sön denna vecka vilket förmodligen kommer innebära att det inte blir så mycket träning. Jag har varit så trött efter jobbpassen senaste tiden. Men, kanske ska jag orka med en löptur någon av dagarna fre-sön. Det vore bra!

I övrigt tuffar skolan på, denna vecka blir det inte så mycket labbande eftersom det är A-kursare hela veckan på biokemi-kurs-labbet. Inte det labbet som jag är mest i, men där det finns maskiner som jag använder. Så denna vecka blir det mest skrivande. Ska bli rätt skönt!

I övrigt längtar jag tills det kommer snö! Vill plocka fram längdisarna från förådet och träna! Jag börjar bli lite nervös för tjejvasan, min teknik är ju inte den bästa... Skulle verkligen behöva snö nu! Mest nerförsbacketräning och balans skulle jag behöva satsa på!

Nu blir det diskningsdags och sen röja upp lite här hamma efter helgen, bakade bullar igår vilket innebär att det ligger bull-papper överallt :)

kram / Anja

Helg

Så skönt med helg och jag har bara jobbat ett kortpass igår, resten av helgen ledig. Har hunnit med en hel del annat, men för att komma till träningen så var jag på gymmet i fredags. Körde kondition. 35 min crosstrainer (körde 30 min på samma nivå sist jag var där) och så sprang jag 1,5 km efter det (sprang 1 km sist). Anledningen till att jag kör lite på löpbandet är att fötterna domnar efter typ 15-20 min på crosstrainern, så det går inte att härda ut så mycket längre på den. Vet inte varför det blir så, men jag är inte ensam om det i alla fall. 35 min känns som för kort tid för att konditionsträna, även om man kör på hårt. Därför kör jag en snabbis på löpbandet när jag ändå ha pulsen uppe. Löpbandet känns annars ganska påfrestande för knäna och så känns det som att man inte får med armarna på samma sätt som man får på crosstrainern. Ska avsluta veckan med 70 min spinning ikväll. Sammanfattningen för den här veckan blir alltså 3 träningspass om allt går som planerat den här dagen. 1 skivstång, 1 kondition på gymmet och 1 spinning - helt ok variation tycker jag!

/Hillevi


Ovan helgmorgon...

Idag har jag börjat morgonen på ett ovant sätt, tog det lugnt... Satt med H och K framför TVn och åt frukost, sedan tog jag och H en tur och köpte hö till kaninerna och sen fick jag ett städryck. Dammsög hela lägenheten, plockade i mitt rum och diskade den sista disken! Gud så skönt!! Solen skiner från en klarblå himmel i Karlstad idag, det gör väldigt mycket för ens humör!

Idag jobbar jag för ovanlighetens skull inte morgon, har ett 12-18,30 pass framför mig. Perfekt på lördagen eftersom det är dubbel lön efter 12. Anja happy! Och ikväll ska jag förbi en kompis inflyttningsfest innan den imorgon är ett vanligt morgonpass på schemat. Vet inte om det hinns/orkas med någon träning denna helg. Igår hade jag för första dagen denna vecka en träningsfri dag. Att hinna med 4 träningspass, 1 stallpass, 5 dagar i skolan, 2 dagar på jobb och en inflyttningsfest på en vecka känns ganska nog!

Det är väl om jag imorgon orkar med en joggingtur, vi får se! Jag är i alla fall nöjd med min träningsvecka!

Nu ska jag packa ihop det sista för snart bär det av till IKEA.

/ Anja

Mentalt trött..

Just nu känner jag mig mentalt slutkörd. Ungefär som jag kände mig vid den här tiden (kanske några veckor fram) förra året när jag hade slutpraktik (8 veckor) och jobbade 7 helger i rad, vilket innebar att jag inte hade en enda ledig dag på 8 veckor. DÅ var jag trött. Just nu känner jag mig sån. Går till skolan bara för att jag måste, åker till stallet för att jag måste, går till jobbet för att jag måste. Men ingen större glädje. Jag vill hitta tillbaka till den glada Anja som är sprudlande. Jag har insett att jag aldrig återhämtat mig efter sommaren, och det är november nu. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag är tillbaka till mig själv igen? Känns som det var ett tag sedan.

Jag vill inte gå upp på morgonen bara för att få gå och lägga mig, riktigt där är jag inte riktigt... Men jag undrar hur lång tid det är kvar...?

Nu ska jag i alla fall gå på träning, det ska bli skönt.

Jag hoppas på en bättre dag imorgon...

/ A


Vill ha snö

Försöker få ihop till en liten fjällsemester efter nyår någon gång. Det skulle ju inte skada om man fick testa skidorna lite innan det är dags för det stora provet. Tror att jag kommer jobba trettonhelgen, ska prata med min chef idag och försöka dra ur henne lite information som kan hjälpa mig i min planering. Annars kanske vi kan åka upp helgen efter trettonhelgen. Är så mysigt att komma iväg och så vore det som sagt både kul och nyttigt att hinna åka ett par dagar i spåret. Om inte annat kan det väl komma lite snö här hemma tycker jag. Är ju ändå kallt och mörkt, så lite snö skulle lysa upp tillvaron. Hoppas den kommer snart! Och hoppas att det blir någon fjällsemester i januari! Jag håller mina tummar!

Förövrigt såg jag inte bara alla rådjur imorse utan även 2 älgar. Trodde det var vildsvin först, haha. Såg de bakom krönet så de långa benen liksom försvann och så var det så dimmigt, bara två stora, stora kroppar med nerböjt huvud. Får nog utveckla mina kunskaper lite om jag ska bli naturkunskapslärare någon gång i framtiden :-)

/Hillevi


morgonstund!

Idag började min dag tidigt, 05:30 gick jag upp och tog på mig en tröja över pyamasen och åkte iväg till skolan. Skulle odla lite bakterier och var helt säker på att jag skulle vara själv... Men en städerska kom och blev lite förvånad över mig... Vid 6 tiden var jag hemma igen och passade på att gå ut till tvättstugan. Just nu snurrar 4 maskiner tvätt (att jag ens äger så mycket kläder?!), det är i och för sig lakan och handdukar m.m.

Frukosten är även uppäten och morgonkaffet i magen! Finnemang! Gårdagens styrkepass var roligt! För första gången i mitt liv tog jag 10 kg på bicep, orkade inte riktigt alla rep men. Det är första gången i mitt liv jag tagit 10 kg på bicep! :) Benen hade jag 20 kg på, hade nog lätt orkat med 22,5... Men det var länge sedan jag körde ett rent styrkepass, så jag mesade lite.

Idag blir det som sagt konditionspass. Det känns bra att redan på tisdagen ha tränat lika mycket som förra veckan! Men nu ska jag posta iväg detta inlägg, Baloo har velat ligga mitt på min dator så det har tagit ett tag och skriva. Nu har han dock fått mat och är nöjd! Så blir det en tur till tvättstugan!

// Anja

Veckans första träning!

Check!

Det var lite ommöblering i schemat på det stället där jag tränar, mitt favoritpass är inställt på onsdag, men istället hade min favoritinstruktör ett 75 min konditionspass idag! Så jag fick lyssna till mina två favoritlåtar idag! På onsdag blir det istället ett annat konditionspass, med en insturuktör jag inte tränat med på jättelänge. Men det blir bra! Känner mig stark och ska få in massa träning denna vecka! :) Dessutom ska jag försöka göra något som jag läst på om en personlig tränares sida. Jag har ju problem med att jag tappar så otroligt mycket energi på eftermiddagarna. Min energinivå är oftast nere vid fotknölarna och jag har säkerligen ett blodsocker på typ 1... Så jag har läst om "mellanmålskakor"... Gjorda på nötter, ägg, smör och lite smaksättare (jag hade tänkt mosa banan och kakao). Jag tror mina nuvarande mellanmål (frukt, macka med ost) inte är tillräckliga för mig. Därför ska jag testa något med mer proteiner i. Jag ska bara ta mig iväg till konsum för att köpa nötter.

Det är så skönt att komma hem från träningen och slå sig ner i soffan, äta en matlåda och sen bara slappna av! Idag har jag ätit lax oxh potatis i citron och timjansås, Baloo var inte sen att vilja ha och fick smaka lite.. Han är så söt, nu ligger han och halvsover, tror han är trött!

Jag ska återkomma när jag har tagit mig ork att köpa nötter och lagat mina mellanmålskakor, om det blir något förändring i min energinivå på eftermiddagarna.
/ anja

Fina morgon

Är ledig idag från både skola och jobb. Riktigt härligt. Var ute och gick med Raffe 45 minuter imorse i det underbara vädret. Frosten och soluppgången är så fin och alla rådjuren som bara glor. Nu när solen går upp så sent så blir det inte allt för tidigt på morgonen, men den här årstiden är det ju ganska lugnt och tyst när man än går ut. Inte så mycket liv och rörelse precis, vilket jag gillar. Imorse var det helt vindstilla också, riktigt skönt promenadväder. Kom in och tände i kaminen och  åt frukost, nu sitter jag här med kaffekoppen och får inte mycket gjort. Även om jag är ledig idag har jag en hel del att stå i, men ett par lugna timmar såhär på förmiddagen får man unna sig ibland om man jobbat hela helgen. När kaffet är slut blir det plugg här hemma, städning hos kaninerna, handling, matlagning och lite annat smått och gott. Sen ikväll ska jag gå på skivstångspass. Gillar ju verkligen tisdagspasset skivstång-intervall, men den här tidagen jobbar jag kväll så det får bli bara skivstångspass idag istället. Har sett att jag jobbar tisdagar flera veckor framöver, känner mig lite besviken över det, men men, inte så mycket att göra åt saken.

Igår var jag på spinning, 70 min. Kände mig hurtig som tog det direkt efter jobbet. Jag brukar annars försöka planera in träningen på mina lediga dagar, men på helger jobbar jag ju faktiskt bara till kl 17.15 så jag hinner ju faktiskt träna, även om det ibland blir lite svårt att hinna med alla vardagssysslor när allt går i ett. Att jag pallrade mig iväg igår betyder alltså att jag prickade in 3 träningspass förra veckan. Det är mitt rekord sen..... Ja, sen många, många år tillbaka, haha. Får se hur det blir den här veckan. Börjar i alla fall med skivstången idag. Sen blir det jobb och skola i 3 dagar. Har skola 8-10 och jobbar 10.30-20.15, så då hinns det inte med någon träning. På fredag ska jag med Raffe till veterinären också. Tycker inte att det jag stoppar i honom nu har hjälpt, men vi får se vad veterinären säger. Det känns som att vi provat allt snart, men jag hoppas hon har någon mer idé på vad vi kan testa. Ska i alla fall bli skönt att åka dit. Man går runt och analyserar hans tillstånd hela tiden här hemma, men till ingen nytta. När man kommer dit känns det i alla fall som att man har chans att komma framåt.

Dags att hänga tvätten och plocka fram skolböckerna!

/Hillevi


måndag morgon!

Dags att starta om! En ny vecka! Jag gillar faktiskt måndagar, kanske är det för att jag oftast får sovmorgon eftersom jag jobbar mycket helger? Så har det varit denna helg, uppstigning 4,25 gör att man blir lite trött. Jobbet har gått bra, trots att vi var en man kort igår och fick slita!

Nu till den nya veckan. Hästen är "min" ons och torsdag, vilket är två perfekta stalldagar, dels eftersom min favoritträning på onsdagar börjar 19 och då hinner man till stallet innan och sen till träningen, och sen på torsdagar kör jag ju morgonspinning! Idag har jag bokat en reservplats på ett konditionpass, jag står på 1a plats i kön så det borde inte bli något problem att få en plats. Skulle jag inte få någon plats har jag bokat en plats på styrkan. Imorgon blir det styrkepass och sen är det ju redan onsdag!

I helgen har jag ännu inget planerat, vi får se om det blir jobb eller något.

Idag ska jag vara labbhandledare för 9e klassare som kommer till universitetet på förmiddagen och sen hoppas jag att mina bakterier ska växa tillräckligt fort så jag ska kunna få in nytt DNA i dem idag.

Förhoppningsvis blir det lite fler träningsdagar denna vecka än förra, 2 fick jag ihop förra veckan... Inte så bra för att vara mig. Jag tror jag förlorade all min motivation när jag knäckte lilltån. Nu ska jag ta nya tag!

/ anja

Jobba, plugga, jobba, plugga..

Ja, det är mitt liv just nu. När jag inte är i skolan är jag på jobbet känns det som. Idag jobbade jag 5-10, sedan hade vi möte med min funktion (logistik) och gick igenom mycket matnyttigt faktiskt! att fylla på varor är en större vetenskap än att bara åka dit med trucken och ställa in pallen! Vid 11,30 var jag från jobbet och vid 12 var jag inne i labbet. snabbvisit hemma med en snabblunch. Förberedde mig inför morgondagen i labbet vilken kommer bli spännande! Ska testa en sak som ingen annan testat förut! :) Det är spännande! Men redan vid 15 gick jag hem. Jag hade inte direkt något mer att förbereda.. Visst läsa kan man alltid, men jag orkade verkligen inte. var inte på topphumör idag, även om mötet efter jobbet gjorde att jag peppades lite i alla fall!! Själva jobbpasset var riktigt segt, jag blir så trött på mig själv när jag är på så dåligt humör...

I övrigt går det väl helt okej med träningen. Tisdagsstyrkan var inte alls peppande, jag körde mest igenom det på rutin.. Tog de vikter jag alltid tar och pumpade... Igår var det dock roligare, jag gillar verkligen den ledaren, hon är peppande och har bra låtar! Hennes andra konditionslåt och den näst sista tycker jag är så bra och jag blir så glad att ett stort leende spricker upp på mina läppar och jag får massa energi! Kunde lassa på mest vikter i salen på ryggen! :) jag hoppas dock kunna öka på lite på bicep, just nu brukar jag köra på 7,5 kg på stången. Skulle vara fint att komma upp på 10 kg gränsen. Kanske axlarna kan ta mer än de 7,5 kg jag brukar ta?

Idag skippar jag träningen, är trött efter 2 jobbdagar, just nu känner jag mig tyvärr allmänt opeppad på det mesta... Skulle behöva en motivationsboost. Kanske är det höstvädret, regntunga moln har legat över Karlstad idag. Tyvärr ser det ut som det kommer bli likadant imorrn... Men nu ska jag sluta gnälla! Inte vara negativ!

Det här med mat och träning tror jag verkligen stämmer för er! Jag äter som en häst.. När jag jobbar och är i skolan blir det 2 frukostar, en mellis på födmiddagen, lunch, 2 mellisar (en frukt och en macka) och sen kvällsmat. Jag behöver äta ofta, men inte så mycket. Förutom på eftermiddagen känns det som, då tappar jag jättelätt i blodsocker och blir trött och grinig. Då är det så himla mycket lättare att gå och lägga sig i soffan än att gå och träna!

Nu ska jag göra mig lite kolsyrat vatten och sen blir det kvällsmat! :) Tryckte tyvärr i mig 2 toast (MUMS!!) så jag är inte så hungrig.. men matlåda behöver jag göra till imorrn. Har hittat massa nya recept, så denna vecka ska jag prova 4 nya recept (av 6 st!). De får jag recensera sen!

/ Anja

Borde stannat hemma

Var i skolan på förmiddagen och åkte direkt till Friskis och gick på lunchpasset jympa/medel. Det gick av flera anledningar inte bra alls. För det första har jag aldrig varit på det här passet eller på jympa-pass överhuvudtaget, så jag hade svårt med koordinationen och veta hur man skulle utföra övningarna, vilket gjorde att jag la all min koncentration på att hänga med istället för att ta ut övningarna till max som man kan göra när man känner sig säker. För det andra så hade jag träningsvärk från i tisdags, så kroppen orkade inte ritkigt med, i övningar som "plankan" fick jag ge upp. 2 ggr i passet var det armhävningar och jag får så sjukt ont i knäna om jag gör de på knä utan matta, så kunde inte göra alla där heller. Och för det tredje så kurrade magen redan innan passet började så energinivån var nog inte på topp. Åt ju frukost på morgonen vid kl 7 och tryckte i mig 2 bananer vid kl 10, men var ändå sjukt hungrig. Ja, det var allt annat än ett väl genomfört pass idag. Har i alla fall avverkat mina två pass den här veckan, men ska nog satsa på att träna efter jobbet på söndag. Blev så besviken på min prestation idag så det känns som att jag måste. Imorgon jobbar jag dag och kväll, på lördag till kl 17.15, men G fyller år så det kommer lite folk hit på kvällen, så ja, det är väl bara söndag som blir kvar. Blir ju lite stressigt att sluta 17.15 och hinna få i sig nån mat och så för att träna, men det ska nog hinnas med. Jag satsar på det i alla fall!

Angående Matildas mat- och sötsug också så kan jag bara instämma. I tisdags när jag hade tränat så var jag sjukt godissugen. Eller sugen på choklad närmare bestämt. Tyckte att jag var värd det eftersom jag tränat hårt och dessutom inte så ofta unnar mig sånt. Så jag stannade till vid Statoil på vägen hem och köpte både en snickers och en twix. De var borta inom 5 minuter. Och jag hade lätt kunnat tryckt i mig 2 till. Det bara försvann. Sen en stor portion mat på det när jag kom hem. Jag som trodde jag brukade känna mig helt mätt på en snickers, den är så mastig på något vis, men nej då. Lite högre förbränning när man tränar kanske?

/Hillevi

Mot gymmet!

Jag jobbade hela dagen igår, så jag är ledig idag. Slutade åtta i morse och har bara tagit det lugnt, tredje maskinen med tvätt är igång och jag har städat bort lite överallt. Jag är ganska duktig på dra fram saker och sen låta det ligga kvar... :)

I tisdags var jag på function och om jag hade träningsvärk igår är det ingenting mot idag! Nu tycker ju jag det är skönt, för det mesta, men lite kämpigt måste jag säga att det är när kroppen svider av att försöka ta sig upp ur soffan.

Precis som tidigare när jag har ökat träningsmängden så märker jag det först med att jag är hungrig. HELA tiden. Och sockersugen. Jag antar att det är kroppen som säger till att jag måste äta mer för att orka med allt, så jag gör mitt bästa för att äta bra mat, men alltför ofta är det lätt att det slinker ner en och annan onyttighet, att hålla sig från fikat på jobbet är en omöjlighet (vi får baka och äta hur mycket vi vill). Men jag tycker ändå att så länge jag rör på mig så är jag värd det, dock börjar det nästan gå över gränsen, jag kan inte säga vilken dag jag senast inte åt en enda kaka eller godis...

Ikväll ska jag hem till Öris. Det är så tråkigt att äta själv så jag har börjat fara hem och snåläta, hahaha! Näe, främsta anledningen är att jag vill ha sällskap. Dessutom håller vi fortfarande på och bygger på de nya burarna så jag passar på och äter också. Det har gått väldigt segt med burarna, mycket för att pappa har byggt på den nya stugan så fort han haft möjlighet. Nu är det dock bara dörrar kvar, målningen får jag göra till våren :)

Nu ska jag iväg mot gymmet. Vi har superfint väder idag, någon minusgrad men solen har tittat fram hela dagen. Blir därför skönt att ta en prommis istället för att sätta sig i en kall bil.

Ha de!

/Matilda

en dag som gått i ett...

Sitter i fotöljen och pustar ut. Har precis tryckt i mig en tallrik havregrynsgröt och en liten chokladbit för att boosta energinivån inför det kommande kondition/styrka passet på 90 min.

Dagen har verkligen gått i ett, började vid 04;25 då jag steg upp ur sängen, 30 min senare satt jag på vårat logistikkontor och trodde jag skulle dö av trötthet. Första timmen var verkligen helt förskräcklig, jag måste ha sett ut som ett lik eller något, sedan fick jag i mig en kopp kaffe och då vaknade jag till liv igen. 360 m3 varor senare kunde jag åka hem. Trycka i mig 2 mackor och sen till skolan, 10:15 var jag från jobbet och 10:45 var jag i labbet. sedan labbade jag till klockan var 15,30. Snabbt hem och få i mig mat, vid 16 tiden var jag ute i stallet.. och så har jag ridit. och nu är det 1 h vila inför träningen. Det ska bli spännande att se hur död jag är i kväll! ;) Kommer förmodligen vara väldigt trött.

Nu måste jag ta ut mina linser och låta ögonen vila ett tag, ser knappt dataskärmen för att det är så grusigt.. Tror det snart är dags för nya linser...


Tjipp! / Anja

Träning som ger resultat

Skivstång-intervall igår gick över förväntan. Orkade med intervallerna lite bättre den här gången och körde precis samma vikter på skivstången som veckan innan. Ska dock inte sticka under stol med att jag fick slita hårt, det är ett grymt jobbigt pass för mig. Idag har jag betydligt mindre träningsvärk än vad jag hade veckan innan, även om jag känner av lite här och där. Alltså, passet gick lättare och jag har mindre träningsvärk. Tänk att det blir skillnad efter bara en gång. Tänk då vad mycket varje träningspass man gör innan Vasan spelar in. För varje pass jag gör kommer det att bli lite lite lättare att ta sig i mål i Mora. Känns roligare att tänka så än att tänka på vad varje missat pass kan göra för skillnad :-)

Idag blir det vila från träningen. Jag har en hel del som ska pluggas och en väldigt lång to-do-lista att mata mig igenom. Dags att ställa ifrån sig kaffekoppen och sätta igång! :-)

/Hillevi


Skivstång-intervall ikväll

Ikväll blir det 70 min skivstång-intervall, samma pass som jag testade första gången förra veckan. Hade ju träningsvärk typ 2-3 dagar sist. Tänkte köra med samma vikter ikväll också. Dumt att lägga på mer eftersom jag typ inte orkade intervallerna sist, men kan ju inte köra mindre den här gången, det känns verkligen som att gå bakåt i träningen. Bara att bita ihop med andra ord! Hoppas att det kanske kan bli lite mindre träningsvärk den här gången, men ska nog inte hoppas för mycket :-)

Är ledig från jobbet tisdag, onsdag och torsdag den här veckan. Har ju dock skolan 3 dagar också, så det blir till att tillbringa de lediga dagarna där och läsa för fullt här hemma. Tänkte i alla fall hinna träna idag och torsdag. Ev. kanske jag tränar på söndag efter jobbet, men jag får se om jag verkligen orkar och hinner det eller inte. Tror jag är ledig från jobbet på måndag, så förmodligen blir det träning då istället. Vi får se vad det blir, men minst 2 träningspass ska det i alla fall bli den här veckan också.

Förresten så har jag blivit sjukt pigg sen jag började träna lite mer (2 ggr/vecka är ökad träningsdos för mig, haha). Kanske lite för pigg, för de dagar jag har tränat har jag svårt att somna. Tror att jag tränar för sent på kvällen, eller lägger mig för tidigt :-P Men ska inte klaga på att jag inte somnar, mer energi är alltid välkommet. Är ganska skönt att komma hem och inte känna att man vill gå och lägga sig på en gång, det blir ju ganska mycket mer gjort. Så träningen ger härlig energi och det är ju verkligen inte fel den här tiden på året :-)

/Hillevi


Måndagstrött..

Spenderade dagen i labbet som vanligt, vad annars? Trots att jag vilat och tagit det lugnt hela helgen var jag trött som stryk och strax innan 16 praktiskt taget dog jag, trots en kopp kaffe på eftermiddagen! på vägen hem från skolan höll jag på att börja gråta eftersom jag kom på att jag var tvungen att åka och posta ett brev.. Trött eller vad? åt en matlåda innan för att få upp blodsockret. Väl när jag kom hem från postningen insåg jag att det inte var så himla farligt...

så spenderade jag tidiga kvällen med lite datorsurf och ta-det-lugnt-ande i soffan.

Baloo somnade på min dator så jag fick ta det lugnt genom att bara titta på TV. Nu har han dock vaknat till liv och rusar omkring på ryggstödet på soffan, ner i fotöljerna, upp igen m.m.m. Det är så roligt att komma hem och ha detta lilla troll hemma!

Idag blir det ingen träning eftersom vi har MSN möte, men imorrn SKA jag gå på styrekpasset. Punkt slut. har inte ont i foten sedan löpturen igår så! :) Nu börjar jag igen! Styrka imorrn, powerstep styrka på onsdag (ridtur på onsdag), sen morgonspinning på torsdag. :) Im on!! :)

Så skönt att komma igång igen, jag har saknat träningen. Även om jag tror det har varit en nyttig vila för min kropp.

Nu kör vi, vi är 4 av 10 000 som ska köra tjejvasan, och inte ska vi komma på 10000e, 9999e, 9998e och 9997:e plats!

/ Anja

1 av 10 000

Läste nyss på Facebook att Tjejvasan är fulltecknad, 10 000 är nu anmälda. Helt sjukt många och det är också helt sjukt hur arrangörerna får allt att gå ihop. I och för sig har ju vanliga vasan ännu några tusen till så de har nog koll på vad de gör :) I år fungerade allt väldigt bra kring arrangemanget och det borde inte vara några större förändringar till 2012.

Förra veckan var jag inte lika lat som veckan före, haha! Hade till och med träningsvärk efter en av gångerna i gymmet, det är inte varje dag! Vet inte om det är att jag tar i för lite eller om jag helt enkelt är för bra tränad så jag inte får någon träningsvärk längre. Försöker intala mig det sista, men är helt säker på att jag tar i för lite :)

Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra med någon cykel. Hade bestämt mig för att inte köpa någon ny trots att jag får de till ett bra pris, men nu börjar jag ändå vela... Jag borde få tillbaka pengarna om jag säljer den under nästa år, men jag vet ändå inte om det är "värt" att ligga ute med flera tusen. Jag vet redan nu att de dessutom kommer få mig att köpa en massa saker till, köper jag en ny cykel så tycker jag faktiskt att det är lika bra att köpa bra grejer till. När jag var där tyckte han att jag skulle köpa cykelskor för 990 kr, hjälm för ca 500 kr, cykelbyxor för 500 kr och ett tävlingsställ för runt 900 kr tror jag det var. Dessutom måste man ha reflexer och ringklocka till loppet, nu handlade det bara om någon hundring men det är pengar det med. Det drar snabbt iväg...

Förra veckan köpte jag mig ett skidset. Eller helt ärligt så fick jag en tidig julklapp av mamma och pappa så jag behövde inte betala det själv... :) När vi åkte Tjejvasan i år åkte jag i förbundsjackan (skaljacka) och Dobsontäckbyxor och det gör jag inte om, fysjutton vad svetten rann efter 3 km! Nu har jag en ganska tunn jacka där ryggen har ett annat tyg för att kunna luftas, och täckbyxorna är perfekta. Det går ju inte att säga vilket väder det kommer vara, men jag har i alla fall ett alternativ om det är lite varmare och jag borde kunna använda det både om jag åker här hemma och som löparkläder. Jag berättade det för Cissi, min kompis som också kommer åka med oss och vi är överens - är man dålig i spåret så kan man i alla fall se bra ut! Känns lite bättre då ;)

Nu ska jag ta och slänga i mig någon lunch sen är det dags att se vad jag ska göra idag. Har jobbat hela helgen och har möte ikväll, så funderar mest om jag ska till gymmet nu eller om jag ska satsa på spinningpasset i eftermiddag som jag egentligen vill vara med på... Ja, får se vad det blir!

/Matilda

En vecka som bara rusat förbi

Förra veckan bara rann iväg. Fullt upp med alla tänkbara aktiviteter gjorde att tiden bara försvann. Jobbade 10 timmar i onsdags, sen kom lillebror och hans tjej (från USA) på besök. Så det blev en sen kväll och sen upp tidigt på torsdag igen för ett nytt 10 timmarspass och dessutom möten med massa chefer på jobbet eftersom allt inte står rätt till där. På fredagen var jag ledig och borde ha tränat och en hel del annat, men jag var riktigt seg och fick inte allt för mycket gjort. En hel del fixande här hemma med lite allt möjligt blev det. I lördags var jag iväg och gick promenad runt en sjö vid Kvarntorp, så att hunden fick springa lite lös. En dryg timme tog det i raskt tempo, så det kanske gav lite träning det med om man har tur, lite fettförbränning om inte annat. Var i sen kyrkan hela kvällen. Brukar aldrig vara där, men det var otroligt vackert med alla ljus och körsången. De läste upp namnen på alla som dött under året och tände ett ljus för varje namn. Det var en fin men sorglig stund. Åkte hem och åt mat hos sällskapet efter det, så det blev en helkväll. Igår var G och jag iväg och fixade lite grejer på dagen. Lite saker som inhandlades till huset, strukturerade om lite här hemma och så. Sen blev det spinningpass på 70 min på kvällen. Det var ett riktigt bra pass som jag verkligen var nöjd med. Gav mycket mer än lunchpasset som jag brukar gå på. Dels för att det var längre, men också för att det var mer tryck i både ledaren och alla andra motionärer, så man blev riktigt peppad. Efter att ha sammanfattat förra veckan kan jag konstatera att det slutade på 2 träningspass även den veckan. Hade ju dock tärningsvärk i nästan 3 dagar efter det där skivstångspasset, haha, så tror att det var träning som gav lite resultat i alla fall :-)

Jag hoppas att det blir samma pass på tisdag igen, men det var visst fullbokat så vi får se vad det blir. Annars kanske det blir gymmet eller nåt.

Idag börjar allvaret igen. Skola på heltid i 10 veckor, kombinerat med jobbet. Så det kommer att bli fullt upp minst sagt. Hoppas att det är en bra kurs så att man känner att det är värt det! Jag kommer ändå bara jobba runt 70% eller nåt eftersom vi har det så lugnt på jobbet, så jag känner att jag måste få något mer gjort. Nu blir det ju dock 170% så vi får se hur det går, men det ordnar sig säkert! :-)

/Hillevi


7,7 km egen tid!

Tog en tur till universitetet och sen vidare till mitt spår, 2,5 km långt och två rundor blev det. Sista rundan klockade jag på 15 min, jag tror båda rundorna gick ungefär lika snabbt, så de 5 km gick bra, 30 min får klassas som en OK tid, spåret är mycket mer kuperat än vårruset (som jag sprang på 26). Det var skönt att få springa och foten strejkade inte speciellt mycket. :) Tillsammans med turen till universitetet och från uni till spåret blev det 7,7 km joggning. Efter det unnade jag mig en lång nedvarvningspromenad och sen när jag kom hem härlig strech!

Och så lunchlådan på det! Nu är jag nöjd! :)

skönt avslut på denna vecka, och uppstart inför nästa vecka. Ska försöka mig på något pass nästa vecka, förhoppningsvis mitt favoritpass 90 min kondition+styrka på onsdag. Morgonspinningen på torsdag som vanligt och något mer pass, någon ridtur på det sen tror jag nästa vecka snart också är förbi! :)

Hur går det för er andra???

/ Anja


Underbara helg!

Ledig helg! Underbart! Fredagen spenderades med mina "klasskompisar" (vi läser inte samma kurs, men eftersom jag är ensam i min "klass" så hänger jag med dem...) De skrev tenta på dagen och vi firade det. Roligt var det, har inte varit ute på evignheter verkligen!!

Igår var jag och Helena iväg på en roadtrip och kom hem med en liten katt, Baloo är liten, svart och otroligt söt!! man kan nästan inte förstå att katter kan vara så små! Sedan hängde jag en liten kort sväng i labbet och odlade lite bakterier så gick jag hem. Helena och jag stannade på ett godishus på vägen hem från Arvika och det blev lite godisätande framför Så Mycket Bättre. Efter att Laleh gjort sin Eva Dalgren låt gick jag och la mig. Skönt att vakna av sig själv idag och vara helt utvilad!

Idag har vi hunnit med en långfrukost framför nyhetsmorgon, släppt ut kaninerna, godat/lekt med Baloo, sorterat in all tvätt och småplockat i rummet. Och kvar på planeringen står att odla mer bakterier och skriva lite på mitt examensarbete.


En väldigt dålig bild på skrutten från igår, tagen med webcamen...
/ Anja

Hääärligt spinningpass!! Jag är igång!

ganska nyligen hemkommen från ett morgonspinningpass på 45 min. lagom mycket för mig, jag är inte så himla mycket för spinningpass, men jag tror jag måste bita i det sura äpplet och inse att det är vad foten klarar av just nu. För att den ska bli helt bra får jag skita i att gå på hopp-och-skutt pass som jag egentligen gillar. Måste tänka på att jag ska bli bra!! Dock verkar all vila jag gått igenom ha gjort resultat på de bröst smärtor jag haft eftersom jag inte haft kännigar på mycket länge!!

Nu blir det strax av till labbet, var där innan träningen och odlade mina bakterier, men de hade vuxit så himla lite i natt (man ser det på grumligheten/färgen) är det ingen panik att gå dit.

En bild på mig och en gammal klasskompis, jobbar hårt i kloratlabbet!! ;)

Nej... Nu blir det nog strax iväg till skolan.. Har lite experiment att sätta upp, bestämma koncentrationer och mängder av allt som ska i, tider och temperaturer. Sen måste jag gjuta lite bakterieplattor också!!

/ Anja


Veckans första träningspass

Igår var jag på den här veckans första träningspass, 70 min skivstång-intervall på Friskis. Sist fick jag ju fin träningsvärk av bara skivstångspass som var 60 min, så träningsvärken blev ju inte mindre av det här passet såklart. När man känner av träningsvärken redan innan man gått upp ur sängen dagen därpå, ja då vet man att det är träningsvärk som kommer sitta i både en och två dagar :-)

Det var ett kul pass i alla fall och jag kan inte minnas när jag senast var så slut i kroppen. Jag är ju inte duktig på att ta ut mig, men igår gav nog kroppen allt den hade. Skivstångsdelen gick helt ok, även om det var tungt. Precis när man tänker ge upp så är säger ledaren att det bara är några kvar av den övingen, då biter man ihop och kramar ur sista krafterna. Intervallerna gick dock betydligt sämre. Jag tyckte att alla intervallövningar var jobbiga för benen, inga övningar som var mer fokuserade på överkroppen, så det blev liksom aldrig någon chans till återhämtning. Och benen var ju redan ganska möra efter skivstångsdelen. Så det var tungt, kände att jag inte alls tog ut övningarna till 100%, men jag var så sjukt trött, så det gick bara inte. Men jag jobbade ju hela tiden och gav precis allt jag hade. Känslan efter passet var riktigt skön.

Jag lyckades faktiskt lura med mig G också. Han ångrade sig både en, två och tre gånger att han sagt ok till att jag fick anmäla honom. Men sen när vi kom dit så var det en hel del killar på det här passet och några som var sjukt vältränade. Så där var den värsta ångesten dämpad och en del fördomar bortblåsta :-) Uppvärmningen tyckte han hade lite jympa-varning som han inte alls gillade, men sen var det ju så jäkla tungt och vi körde igenom hela kroppen med skivstången, så summan av det hela blev att han frågade om vi ska gå på samma pass nästa vecka igen. Jag kände mig riktigt nöjd över det eftersom han inte alls varit positivt inställd till gruppträning, men att jag hela tiden försökt övertala honom om att det finns pass som skulle kunna passa honom också. Ser så tråkigt ut att alltid stå och stampa i det där gymmet. Även om inte han tycker det och jag lika gärna kan träna själv på passen, så kändes det som att jag fick rätt på något vis, haha.

Nu blir det 2 långa jobbdagar som blir helt träningsfria. Passar perfekt, så att träningsvärken hinner lägga sig innan det är träningsdags igen. Har dock lite jobbiga saker att gå igenom på jobbet, men det ordnar sig. Imorgon kommer chefer från huvudkontoret och ska hjälpa oss att reda ut vår situation, hoppas verkligen att det blir till någon nytta.

/Hillevi

träningsbrist...

hu, snart är det 3 veckor sedan jag bröt tån och på dessa tre veckor har jag tränat 1 gång. 2 om man räknar med invigningsturen på lilla röd. 2 gånger på 3 veckor..

Men, foten är inte bra. det gör ont när jag går och stöder på den. Jag vill att den ska bli bra, men det är så frustrerande när man vill gå pch träna. Istället sitter jag hemma och ugglar. Jag vill träna.

Har bokat ett spinningpass på torsdag, då ska jag träna. Idag har jag istället smällt i mig på tok för mycket motorskaka. Blev en fin sockerdipp där på eftermiddagen... Men bra resultat fick jag i alla fall..

Nåja, nu ska jag nog tvätta håret i alla fall. Så blir det nya tag i labbet imorrn.

:) / Anja