När man väl bestämt sig..

Efter Tjejvasan bestämde jag mig själv för att unna mig en pulsklocka. Jag hade tittat ut en modell som jag hört mcket bra om som jag bestämt mig för. Men, det finns ju alltid ett men. Det är tydligen en utgående modell som inte finns på så många ställen. Suck suck. Jag misstänker att jag får börja kolla efter en annan modell, men det är ju rena djungeln!!

Jaja, det får jag ta tag i när jag kommer hem. Nu sitter jag nämligen hos min mamma i Stockholm. Det blev en väldigt oplanerad tripp hit efter att jag skickat in en jobbansökan till en gymnasieskola på kungsholmen. Allt gick så himla fort, jag skickade in en ansökan, max 5 min senare fick jag svar att de ville ha mig på intervju. Sedan någon timme senare fick jag svar från jobbet at jag kunde byta dag (skulle egentligen jobbat idag, men bytte min lediga dag på fre till idag). Och sen bokade jag bussbiljetter. Trevligt att hälsa på mamma lite, även om det blir väldigt väldigt snabbt.

Nu längtar jag verkligen efter att få plocka ut racer-röd ur förådet och få börja träna! Är vädret som det var i Karlstad igår (11 plusgrader och strålande sol!) så kan jag mycket väl tänka mig att det blir snart hon får komma ut och luftas!

/anja

Tjejvasan 2012 - Anjas story!

Så, nu var maten handlad, inlagd i kyl, frys och skafferier samt kvällsmaten ligger i magen. Så nu har jag tänkt försöka berätta tjejvasan 2012 ur min synvinkel!

(Varning för långt inlägg!!)

Det hela började i fredags, jag och min rumskamrat Helena drog oss mot Örebro, strax efter 14 var vi hemma hos Hillevi och packade in mina saker i deras bil och drog oss mot Mora. Strax efter 18 var vi framme och installerade oss i huset där vi skulle bo i (kontoret! ;)). Skidor lämnades in på vallning och vi käkade kvällsmat. Matilda och Cissi kom över och vi pratade lite taktik och tider m.m. Så gick vi och la oss.

Strax innan 7 gick vi upp på lördagsmorgonen och käkade frukost, så var det bara att packa in oss alla i bilarna. Skidkläderna på, skidorn, stavar och pjäxor i takboxen och det gladaste leendet på läpparna! Vid 8,45 var vi på plats och började med att gå till startfållorna för att lägga skidorna och paxa plats. Sedan var det bara att vänta. Vi tog plats precis vid starten och fick verkligen en bra plats för att skåda Anna Haag, närmare bestämt 50 cm från oss! Starten gick och jääklar vad de for fram! Som om de hade laddat med raketbränlse!

Så var det bara att fördriva lite mer tid, vi gick och åt lite, kollade runt m.m. Så blev klockan helt plötsligt 11 och det var 30 min kvar till Hillevi och min startgrupp! Strax innan vi gick in i startfållan gick vinnarna i tjejvasan i mål. Rätt sjukt, de var färdiga och vi hade inte ens startat! Komiskt. Väl när vi kom till startfållan var det proppat med tjejer som skulle starta med oss. Jag var lite nervös att någon skulle ha snott mina skidor. Men de låg kvar precis där vi lagt dem, längst fram i startgruppen lite till vänster! Så fick vi åka fram och helt plötsligt gick startskottet! å iväg!

Stakning i början, och så gick det uppför mot Oxbergs station. Första backen undrade jag verkligen vad som hänt, det var säkert 30 cm snömodd, inga spår och skidor och stavar överallt! Så saxa upp för alla backar var det bara att göra. Efter 13 min och 28 sek hade jag nått Oxbergs station, uppför var ordet och varje backe var enbart snömodd. Någonstans där mellan Oxberg och Hökberg åkte vi förbi en slalombacke där det fanns vätska, jag tog både sportdryck och vatten. Jag åkte och åkte och efter ett bra tag var jag i Hökbergs station. Det var fortfarande massa folk och jag tror det var strax innan Hökberg som jag såg den första startanden med 8000-nummerlapp (de hade startat 15 min före oss). alltså hade jag åkt ikapp några! ;D I Hökberg var jag efter 1 h, 7 min och 33 sekunder. Jag minns att jag tänkte hur fasiken ska jag orka!? jag kommer aldrig i mål!

Men det var bara att fortsätta, tog både blåbärssoppa och vatten och så for jag iväg. Skådade första skidåkaren med 7000-nummerlapp och körde på som bara den. Mellan hökberg och Eldris var spåren bitvis superbra (där det var skugga och de var hårda och isiga). I uppförsbackarna var det bara modd och i nerförsbackarna var de sönderplogade. Men jag gjorde det bästa av situationen och körde på. Körde om åkare efter åkare och började komma ifatt 6000-nummerlappar! Men å andra sidan hade jag någon 10 000/11 000 som for om mig i raketfart! Ganska snabbt nådde jag Eldris och jag minns att klockan visade ca 13,35, vilket innebar att jag hade ca 55 min på mig att ta de sista 9 km om jag skulle komma in inder 3 h. Så det blev sportdryck och vatten innan jag for iväg!

Så var det bara att mosa på, musklerna började verkligen tryta av all stakning och diagonalning. men nu var det ju mindre än 9 km kvar! Så nu köttade jag! Km markeringarna kom med jämna mellanrum och helt plötsligt var det 7, 6, 5, 4 km kvar! Bitvis njöt jag eftersom jag fick in ett riktigt bra flyt och kunde diagonala och faktiskt inte hade tokhög puls! Så började man närma sig Mora och helt plötsligt fick jag syn på 1 km markeringen och kunde jubla inombords! Så upp för (vad jag trodde) var sista backen, men tji fick jag, efter krönet såg jag ytterligare en backe. Men då köttade jag bara och tog ytterspåret och saxade upp, jag var helt säker på att det var sista backen, men vid krönet såg jag att det kom ytterligare en backe, då tänkte jag ungefär va fasiken, tar det aldrgi slut?!! Men så jag tog fram den allra sista kraften och tog mig upp för den, och sen skjuts ner mot upploppet! Gjorde en snygg höll-på-att-ramla fint mot publiken! ;) Men jag höll mig stående! det vore väl något att ramla på upploppet!

Sista 9 km gick i alla fall på 53 min och 50 sek. Totaltiden blev alltså 2 h, 59 min och 23 sekunder! Jag är sjukt nöjd, för att vara första gången i startled 9 kan jag inte vara annat! Väl inne i mål var jag helt slut och hela min kropp skakade verkligen av ansträngning, jag har inte varit med om något liknande. Det var sjukt svårt att få av sig skidorna och jag var verkligen helt matt i kroppen!

Summan av mitt första vasalopp är att jag redan kollar när de öppnar anmälan till nästa år! Jag kommer vilja starta igen för att se hur mycket jag kan slipa ner min tid genom att träna ännu mer och få starta i en mycket bättre startgrupp. kanske tom 3-5. Det vore ju inte helt fel!

Vi är nog alla riktigt stolta över våra tider! Att vi alla överlevde och gjorde det med bravur! tom sällskapets två krigare som startade öppet spår igår tog sig i mål!

Nu blickar vi frammåt mot Vättenrundan, 3½ månad kvar vilket känns kul! Dock fick vi i Karlstad ca 10 cm nysnö idag, men den smälter nog förhoppningsvis bort.

för mig tog dagen en liten oväntad vändning, jag skickade in en jobbansökan till ett gymnasium i Stockholm och vips fick jag en intervju på onsdag. Så det bär av till Stockholm imorgon. Spännande. Men läskigt.

/ anja

2:59:23

Segertiden i lördags, min tid: 2:59:23! Jag är så nöjd!

:D

Utförligare berättelse kommer inom kort, nu ska jag förbereda min inköpslista och åka och handla mat.

/anja

Mot Mora

Medicin och halstabletter nerpackade, nu köööööör vi!!! Jag har inte tränat på 3 veckor, men känner mig hyfsat pigg, har dock en förbannat slemmig hosta som jag inte kommer ha någon som helst repekt för imorgon. Har inte kunnat testa att anstränga mig på hela veckan som jag hade hoppats, så kroppen är helt oprovad, men vafan!! Jag tar rygg på Anna Haag (ska bara köra ikapp hennes startgrupp också) så ordnar sig resten! :-D I mål ska jag och jag har redan köpt bubbel att fira med, så det finns inget annat! Om någon timme går bilen mot Mora och den första delen av den svenska tjejklassikern!
/Hillevi

Tur i oturen!

Dagens jobbpass började med datorhaveri. En server på jobbet hade kraschat i natt så de första två timmarna kunde vi inte göra något. Vid 8 kom systemet igång och då hade vi alltså tappat 3 h av våran varupåfyllnad. men vi slet och fyllde på varor som små myror! Dock kan det ju inte alltid bara gå bra.. Jag råkade bli lite klämd mellan min truck och ett par gafflar från en annan truck. Det var en olyckshändelse, en truck åkte före mig ut från en gång och bromsade vilket jag inte märkte så jag åkte in i hans gafflar som var i höft-höjd. Eftersom min truck har små stöd-armar i typ lårhöjd klämdes jag fast. Så jag minns att jag tänkte "nej, jag får inte bryta något nu!!", och typ ropade "hissa upp gafflarna" så gjorde han det och jag kom loss. Ont gjorde det, men mest blev jag rädd och chockad. Det blev två rejäla blåmärken, ett på ena låret och ett på andra höften/skinkan.. Men inget mer än så vilket var riktigt skönt!

Jag hade blivit så himla sur om jag hade brutit något. Så jag är väldigt glad att det bara blev blåmärken och mjukdelsskador..

I övrigt var det inte något speciellt produktiv dag... Vi har nytt datasystem och det jag gör med att lägga in nya platser och grejer i systemet är högst involverat i det nya systemet.. Så det känns som att jag mest har suttit och väntat på att de ska lissta ut hur systemet fungerar och hur vi ska göra för att det ska fungera.. Men imorgon hoppas jag på bättre produktivitet.

Nu ska jag snart krypa i säng, är trött som stryk just nu. Imorrn vet jag inte hur det blir med träningen. Jobbar till 15 och sen vill jag börja fila det sista på arbetet (just det, redovisningen gick helt OK!, jag överlevde iaf!)... Så måste jag packa allt inför helgen med.

:) Nu är det inte långt kvar! :D
/ Anja

11 km slit!

Igår blev det en sista tur till filipstad, 3 varv i spåret blev det, ca 11 km. Och var jag fick slita. det gick tungt tungt! Inte den bästa peppningen inför helgen med andra ord. Jag hoppas att det var 3 dagars jobb, förrgårdagens styrkepass och ridturen igår förmiddags som satt i kroppen och gjorde att jag kännde mig trött och seg i musklerna. Stakningen gick bättre och jag hade riktigt bra fäste! Men musklerna svarade inte som vanligt.

Idag blir det vila. trots att jag egentligen inte riktigt planerat det men. Har startat dagen med att tvätta och bakat. Semmelbullarna står nu på sista jäsningen och sen blir det skjuts in i ugnen för dem. Sen ikväll ska vi äta semlor!

Dessutom är det ju idag dagen D! :) Redovisningen av examensarbetet i eftermiddag!!! Jag är inte nervös än i alla fall. Kommer nog bli det sen men. Jag är övertygad om att det kommer gå bra, jag kan hela redovisningen typ utantill och vet exakt vad jag gjort. Det jag är mest rädd för är typ att min examinator ska stå och såga mitt arbete som jag är så stolt över, men jag hoppas inte det :P

/ Anja

Alla mediciner samtidigt

Ok, jag börjar känns mig lite desperat. Hostade som tusan inatt och fick därför inte sova - sova som annars brukar vara den bästa medicinen för mig. Var precis nere hos grannen en sväng och fick ont i bröstet bara av att gå dit (kanske 150 meter). Vad gör man? I fredags köpte jag Kan Jang som jag tar 2 ggr om dagen nu. Vet inte om det hjälper, men det är värt ett försök. Igår fick jag slemlösande tabletter utskrivna, som jag hämtade ut på apoteket på stört, tar 3 om dagen. Och idag har jag fått massa husmorstips på hur man kan bota förkylning. Dock ett par alkoholhaltiga sådana så jag väntar med dem till kvällen :-) Något av allt detta måste ju hjälpa. Om jag bara kan andas djupa andetag utan att dra upp massa slem och få asont i bröstet, så kommer jag stå på startlinjen på lördag. Hur formen är struntar jag i, och det är 5 dagar kvar så än så länge räknar jag kallt med att bli tillräckligt frisk. Jag brukar aldrig vara en sån som går och drar med förkylning länge som en del andra, utan brukar vara dålig runt 3 dagar och sen blir jag frisk helt och hållet. Så typiskt att detta skulle bli något slags undantag. Nej, vitlök, whiskey, ingefära, te och en massa annat står på menyn för kvällen. Imorgon kanske jag är frisk som en nötkärna! :-)

/Hillevi

jag prisar mitt immunförsvar!

Ja, medan Hille fortfarande är sjuk prisar jag mitt immunförsvar. Jag vill inte riktigt hylla det så mycket som det är värt, för då kommer jag säkert ligga nerbäddad om några dagar. Men jag har insett att senast jag var sjuk (som jag kan komma ihåg) var när Askmolnet härjade omkring i Europa och jag var till Frankrike och mirakulöst fick flyga hem ons förmiddag och sen på ons em/kväll stängde typ alla flygplatser i hela europa! Det måste varit våren 2010... Då hade jag i orförsig både bihåleinflammation och halsfluss på en gång (jag var inte så kaxig). Jag tror det är så att när jag väl blir sjuk så blir jag verkligen sjuk. 2 år innan dess hade jag halsfluss samtidigt som jag hade bältros, då var jag inte heller så himla kaxig...

Nu är jag dock frisk, trots att massa folk på jobbet är sjuka. Jag försöker göra allt för att klara mig, hönger med handspritsflaskan, inte håller på med för mycket kontakt samt det vanliga, sova mycket, äta ordentligt och dricka massa vatten.

Så ska jag nog klara mig 6 dagar till! :) Idag har jag för övrigt en mycket bättre dag, igår var jag på lite halv taskigt humör hela dagen... Inte så att jag var sur, men bara inte på topp. Spenderade verkligen hela dagen innomhus. Bara softade. Inte ofta jag inte ens går utanför dörren (förutom till-från bilen).

Så nu ska jag ta tag i hemmet. disken ska bort från diskbänken (eller iaf från smutsiga sidan!), allmänt plockande och kaninernas burar ska städas. Sen ska jag fixa min redovisning lite mer. Gick igenom den i huvudet imorse på jobbet och insåg att jag kan den typ utantill :P

/ Anja

Sämsta tänkbara uppladdning

Det här går inte åt rätt håll. Hostan blir bara värre, fortfarande väldigt snuvig och nu har jag börjat få tryck över bröstet också. Envis som jag är hade jag ju bestämt mig för att åka skidor igår. Fast jag inte var helt frisk så tänkte jag att jag kunde åka lugnt. Vi åkte till en ny sjö där ett varv bara var 4 km. Jag fick stanna minst var 500:e meter för att jag fick så sjukt ont i bröstet och dessutom fick sån hosta så fort jag fick upp minsta lilla flås. Så ja, jag hasade mig i alla fall runt ett varv och sedan kändes halsen och bröstet helt förstört. Bara att åka hem och lägga sig. Idag är G och D också iväg och åker skidor, men jag får helt enkelt acceptera att jag efter en hel vecka fortfarande inte är frisk. Det är väl typiskt att man ska få något såhär långdraget när man verkligen vill bli frisk. 6 dagar kvar. Jag har en känsla av att jag får försöka vila mig tills dess och bara bli frisk. Det kommer innebära att jag får stå på startlinjen utan att ha tränat på nästan 3 veckor, lovely! Sämsta tänkbara uppladdning!

/Hillevi

Störningsmoment # 2

Det var inte bara skavsåret som krånglade igår.

De senaste veckorna har jag kännt av i högerfoten som jag bröt tån på i höstas. det var ju i början på oktober. Och nu de senaste veckorna har jag haft rätt ont i foten. Vet inte om det beror på att jag bytt skor (har gått i mina vinterskor, som faktiskt är så "ergonomiska" som man kan hitta (och därmed rätt fula, men komforten går först för mig!). Eller vad det beror på.

Resultatet av detta är i alla fall att jag nu har tejpat foten igen. faktiskt skönt med stöd för den.

nu blir det mellis, har nyss gjort snygga manuskort till min redovisning på tisdag. Funderar på att göra en snygg logga och kopiera upp som man ska ha på "baksidan" (eller blir det framsidan, den som syns från publiken iaf.. som de har på melodifestivalen...) men det kanske blir lite för nördigt?

/ Anja

Nya strumpor!

Idah efter jobbet tog jag en tur in på Bergvik (köpcentrumet som ligger bredvid IKEA). In till sportaffärerna och så tog jag äntligen tag och köpte mig ett par sportsockor. Som ska andas och kyla fötterna. Jag har inte testat dem och vi får se vad jag tycker om dem, men jag har ju dem nu - så det lär bli dem på Vasan! :)



Detta var hur min gårdagseftermiddag såg ut. Jag hade planerat att åka upp till Filipstad och skida. Men på vägen dit åkte jag förbi en sjö och såg en snubbe som var ute och åkte.. Så då svängde jag ner på en parkeringsficka, så blev det ett varv runt sjön istället. Vädret var heeeelt underbart! Jag var helt själv och hade perfekt med kläder på sig. helt underbart alltså! Spåren var ju inte lika bra som i Filipstad, inga proffs dragna spår, men det räckte för mig! i 70 min åkte jag omkring och lyssnade på radion, hade ingen som helst fart-krav. Utan jag åkte bara för nöjets skull.

Det enda lilla störmomentet var att jag testade att åka utan compeed, och det började vätska lite från min ena häl, där det har varit en blåsa men är helt läkt nu. Så det blir compeed på Vasan på båda hälarna.

Nu är det prick 7 dagar kvar tills vi är i spåren, det ska bli jätteskoj, spännande och väldigt läskigt! Så här länge har jag ju aldirg åkt/sprungit något lopp... Men värre kommer det ju också bli (10 mila vättern... ;P)

:D
Jag hoppas jag ska känna mig taggad på lör, det är nog det jag har mest problem med. Att jag inte är tillräckligt taggad. Det ska jag försöka råda bot på!
/ Anja

Vilodagen..

Igår var det vilodag för mig. Blev en heldag i skolan 8-16 och sen stallet på det. Jobbade hästen lite i alla fall, han har inte så mycket tölt-muskler men jag töltade lite med honom. Men det märks att han inte orkar tölta så länge.. Men det går framåt! Efter det kokade jag ihop en lasagne som blev så god så jag aldrig smakat något godare! Ungefär! Känner dock av träningsvärken i axlarna fortfarande. Men det tyder ju på att träningen är effektiv!

Idag har jag plan på att sitta i skolan kanske 8-14 och sen styra kosan mot Filipstad och skida lite. :) Det ska bli skoj, en sista gång innan tjejvasan.

I övrigt hittade Hillevi lite info om tjejvasan, när vi kommer starta osv. Matilda och hennes kompis Cicci (som ska köra hela tjejklassikern med oss?) kommer starta kl 11 och jag och Hillevi kommer starta 11,30. Det känns rätt schysst eftersom Eldris kontrollen stänger 17,30. På 6 h ska vi ju kunna ta oss dit!! Dock blev jag lite nervös över att det är mitt i min lunchtid. Jag antar att man får ladda upp med en rejäl frukost, sen ska jag ladda upp med små mini öl-korvar om jag hittar några sådana. Det gav mig mycket energi senast så!

Nej, nu är det dags att göra sig i ordning inför skolan. / anja

På bättringsvägen

Förkylningen går åt rätt håll. Feberfri igår, men fortfarande snuvig, lite ont i halsen och överlag ganska så äckligt slemmig och hostig. Jag känner mig relativt pigg nu, men smak- och luktsinne är fortfarande inte vad de brukar vara. Mitt mål är i alla fall att vara så pass frisk att jag kan träna på lördag. G och D har planerat att åka skidor då och jag SKA följa med. Det blir ett sista genrep och jag hoppas att jag är frisk nog att kunna testa kroppen lite. Jag kommer ju att vara frisk nog till vasan, frågan är väl bara om kroppen återhämtat sig till max eller inte. Och G hade ont i halsen imorse, smittar jag honom kan det bli problem eftersom han kör öppet spår på söndagen, 10 dagar kvar och en betydligt större ansträngning än jag ska utsätta min kropp för. Men jag hoppas att han har ett immunförsvar som står emot :-)

Det har faktiskt kommit några cm snö de sista dagarna. Det är nog knappt att de kan spåra, men på vissa lokala ställen har det säkert kommit lite mer, så jag tror att det kan finnas några skidspår i närheten av Örebro till helgen. Vore kul med något nytt spår och dessutom inte behöva åka så långt! :-)

Idag har jag skickat in examinationsuppgiften för den här delkursen. Ska ha opponering på den imorgon, jag hoppas det ska gå vägen. Detta betyder att en fjärdedel terminen är avklarad. Det är ju inte alls mycket, ändå känns sommaren så nära, skumt. Det blir en delkurs till och sen 5 veckor praktik och sen ännu en delkurs på universitetet. Jag är taggad!

9 dagar kvar till TjejVasan!!!! Galet, men kuuuul!! Återstår en del planering, och precis som Anja har jag prioriterat annat ett tag, men idag är alltså examinationsuppgiften inlämnad. Det betyder att jag efter imorgon inte har någonting att läsa förrän den nya kursen drar igång nästa vecka, det kallar jag ledig helg!! :-D

/Hillevi

Välförtjänt vila

Idag ska korppen få vila. 4 träningsdagar i rad varav tisdagens funktionella styrkepass sitter kvar i axlarna. Det var bra tungt att flytta möbler igår på jobbet och på axel-låten igår på träningen. Som var lång och brutal..

Jag är i alla fall nöjd med att veckan har redan igår resulterade i en bättre träningsvecka än förra! I morgon har jag planerat att ta en tripp till Filipstad för att skida lite. Det blir nog sista skidturen för min del innan tjejvasan. Det känns så kul att det snart är dags! Snart är vi faktiskt påväg på riktigt mot en tjej klassiker! :) Även om man blir lite nervös också. Något som gör mig rätt nervös är att jag inte riktigt har 100% koll på läget, när startar vi? Hur ser det ut? Hur fungerar allt med väskor, ombyteskläder m.m. Ja, det är många frågetecken som jag skulle vilja räta ut innan nästa vecka. Men just nu ligger min prio på skolan.

Ska träna och utveckla min redovisning idag så den blir svinbra på tisdag!

// Anja

Träning, träning, träning!

Förra veckans träningsdos:
1 powerstep
1 styrkepass
2 stalldagar

En av mina sämre veckor, men det kom så mycket annat imellan. Nu har en ny vecka satt igång och jag kickstarade igår med powerstep. Ett rejält konditionspass som jag faktiskt kände mig pigg och motiverad på! Kroppen var med, trots ganska rejäl träningsvärk i baksida lår och bröst.

Idag har jag sovmorgon från jobbet, ska jobba med lagerplaneringen idag också men börjar inte fören 10. Nice, har därför ägnat morgonen åt tvätt. Det märks vad jag har ägnat mig åt senaste veckorna, jobb - eftersom jag i princip bara tvättade träningskläder! Det är i alla fall kul!

Efter jobbet blir det styrkepass, med en riktigt bra lärare vilket känns kul!

Nej, nu ska jag återgå till min redovisning! Måste börja fila på min presentation av arbetet, på engelska...!!

/ Anja

Nu börjar slutspurten!

Insåg idag på jobbet att det bara är 1,5 veckor till vi åker iväg till Mora igen! Alla mina jobbarkompisar vet vad som gäller och de har nog förstått hur dålig jag faktiskt är på skidor. Håll i hatten, men i år har jag faktiskt mer än dubblat skidträningen inför årets Tjejvasa!! Inte så svårt i och för sig, förra året åkte jag ju bara 7 km... :)

Vi har haft sviiiiinkallt sen jag kom hem från England, det var mellan -25 till -35 grader i en vecka och då blev det inte att vara ute mer än nödvändigt. I fredags var jag faktiskt ut och åkte tre varv runt 3 km-spåret på Vitberget, så totalt 9 km men det var så sjukt jobbigt. Kanske kan vara en idé att valla om skidorna... jag åker fortfarande på samma valla (om det nu finns nån kvar, hahaha) som jag åkte på förra året! Inget fäste har jag så bara det är en liten kulle så åker jag mer bakåt än framåt. Omåkt blir jag också! Blir så irriterad när det går så lätt för alla andra och jag själv knappt får mig ut fläcken. Nä fy farao, jag hatar skidor. Har dessutom hört att de har lagt till en extra kulle på upploppet av tävlingen, tror de gör allt de kan för att knäcka mig men så lätt är det inte... :)

Nu ska jag ta och göra någon mat sen blir det iväg och köpa pellets till kaninerna, mata dom, träna och handla lite och baka inför kalaset imorgon. Jag fyller faktiskt 22 år :)

/Matilda


Underbar känsla!



En print screen på det jag precis gjort! Sparat om mitt examensarbete till en PDF fil för att lämna in det!! :D :D :D Jag har ett leende på mina läppar som går från ena örat till det andra. Jag är KLAR. Jag har lyckats, så som jag slitit, kämpat, labbat, läst, skrivit. Det är en otrolig känsla! Det går inte att beskriva.

Alla som tyckte att studenten var en stor dag ska definitivt läsa på universitetet och ta en examen. Finns ingen större dag i mitt liv än den dagen då jag tog min gymnasielärarexamen!! Och snart kommer det finnas en till lika stor dag, dagen då jag tog min magisterexamen i kemi.

Åh, det känns så fantastiskt!!! :D Även om jag har en vecka kvar och en redovisning på engelska att vara nervös för så ska jag nog lyckas. Målet känns inom räckhåll! Nog, om detta, nu ska jag fira med att köpa en glass och gå hem i solen. Fantastiskt väder idag, någon minusgrad, klarblå himmel och sol!

I eftermiddag blir det styrketräning, håller på att fila på veckans träningsschema och det ser ut att bli styrka idag, powerstep (kondition) imorrn, styrka på tis och ev stallet ons, tors... Samt att jag funderar på ett nytt pass på onsdag, powerfight som ska vara typ ett korreograferat boxpass. :)

Helt plötsligt känns livet sådär bra igen!
/ Anja

Sjuk

Ahhh, så frustrerad! Var på födelsedagsfest igår. Men seriös som jag är hade jag ju tänkt åka skidor idag så jag körde igår, alltså ingen alkhol och åkte hem vid halvelva när de andra skulle gå ut. Ok, om sanningen ska fram är jag inte så road av krogen för tillfället heller. Tyckte jag hade lite ont i halsen när jag var där, men sen när jag satte mig i bilen hem så började jag bli snuvig också. Frös sen hela natten och imorse var halsen värre, jag var helt igentäppt och alldelels svidig i ögonen. Det kom verkligen snabbt. Hade ju fixat matsäck och allting till skidturen idag. Suck, men nu sitter jag och kollar på vinterstudion istället och alla andra som åker skidor. Tur att det finns Vinterstudion i alla fall så att man får lite tröst. Solen skiner, himlen är klarblå och det är bara några minusgrader. Är riktigt bitter idag. Men jag får summera min träningsvecka...

Måndag: Spinning och lite gym
Onsdag: Spinning
Fredag: Löpband, 6 km.

Alltså bara kondition den här veckan, ingen styrka och heller ingen skidåkning. 3 pass totalt.

Nu vill jag bara bli frisk så snabbt som möjligt så att jag kan komma igång med träningen innan vasan. Men jag har varit lite nervös över att jag skulle bli sjuk när det är vasan, för det känns som att de flesta utom jag varit sjuka. Men nu kom det, så nu räknar jag med att jag hiner bli frisk till vasan och dessutom inte hinner bli sjuk igen. Så bara jag blir frisk nu så ska jag sluta oroa mig över det :-) Försöker att se det positivt, bättre att vara sjuk nu än om 2 veckor.

Njut av solen idag, ni som kan slita er från skidorna på TV ;-)

/Hillevi

Ett tänkvärt citat!

I morse på jobbet läste jag ett tänkvärt citat:

Livet handlar inte om att rida ut stormen, det handlar om att lära sig dansa i regnet.

Jag tänkte på det halva morgonen eftersom vi i början var 2 man kort och sen 1 man kort och hade det riktigt tufft. Idag har jag både jobbat och suttit med mitt examensarbete. På måndag ska den slutgiltiga verisionen vara klappad, klar och inlämnad! Jag har en del kvar att göra så det blir uni både imorrn och sön.

Ikväll svirar jag däremot om till klänning igen för att gå på Rebecca och Fiona konsert. ska bli riktigt roligt!

/ Anja

Det är nu jag inte borde blogga

Ingen bra dag idag. Är på dåligt humör och allmänt nedstämd. Konstigt att det ibland blir så, utan att något särskilt hänt. Har haft ont i huvudet och ryggen typ hela dagen och så får jag inget vettigt gjort, fast jag är ledig, bara går och pillar lite här och lite där, gör inte färdigt något.

Jag var i alla fall och sprang på löpbandet förmiddags. Har jag bestämt mig för att göra något så blir det så, vare sig jag har lust eller inte. Det var ganska mycket folk på gymmet fast jag åkte dit hyfsat tidigt på förmiddagen. Jag hade tänkt att jag kanske skulle öka på mina 6 km till 7 den här gången, men jag var seg och fick ganska ont i knäna, så jag nöjde mig med 6 km, det var tunga 6 km idag, så det räckte gott. Sen åkte jag och handlade lite och efter det har inte mycket hänt. Jag har bakat cupcakes, haha. Satt och kollade på inredningsgrejer häromdagen och tycker alla cupcakes är så fina på kakfaten. Jag har aldrig gjort några så jag var tvungen att testa idag. Det blev citronmuffins med grön frosting och silverdekoration. De blev lite söta, men jag har inte provsmakat dem än, inte ett dugg sugen faktiskt, men smeten var god så det blir säkert bra :-) Min tanke när jag åkte hem var att jag skulle städa och rensa lite här hemma, men nu har jag istället stökat ner i köket och det ser värre ut än när jag kom hem. De sista dagarna har jag rensat ut en hel del papper och även städat upp lite saker som jag inte använder hos kaninerna. Jag ska även rensa min garderob någon dag, typ idag hade jag tänkt, men det har jag såklart inte gjort. Inte har jag pluggat heller. Blir väl min sysselsättning den här fredagkvällen, får skylla mig själv som inte tog tag i det på dagen. Jag är så sugen på att göra om här hemma. Men om det ska bli som jag vill så måste jag köpa ny soffa och det har jag inte råd med, så det blir inget med mina tankar. Därför försöker jag nu istället att städa upp och göra fint som det är istället.

Satt och kollade lite på arbetsförmedlingen idag och såg att det rasat in sommarjobb, det gav mig ångest över att det snart är sommar. Jag har ju redan ett fast jobb, är ju bara tjänstledig, så jag ska ju vara tillbaka där så fort vårterminen är slut. Det är mycket grubblande kring det där just nu och jag tror egentligen att det är det som fått mig lite nedstämd. Och jag har inte ens varit tjänstledig från jobbet en månad än, ändå tänker jag på när jag ska komma tillbaka. Är ju bara helt onödigt. Men jag hatar att inte riktigt veta vad som händer och hur det kommer att bli på jobbet. Är samma sak med hundletandet. Jag letar för fullt och funderar på hur det ska bli, om jag kommer hitta en hund som jag vill ha osv. Men jag vet att jag inte ens kan skaffa någon hund just nu, ändå går jag och tänker på det och vill bara veta. Jag är en planeringsmänniska, hatar sånt här. Nej, det vore bättre om jag tog tag i att planera min träning istället, den råder jag ju faktiskt över själv. Nu när jag har deppat lite såhär på fredagseftermiddagen ska jag rycka upp mig och göra detta till en bra helg istället! Det är sååå galet skönt att inte jobba helger ett tag nu. Förresten fick jag en sak klar i min planering den här veckan. Fick veta vart jag ska göra min praktik som jag har 5 veckor i vår. Det blir på den skola som jag önskat, Mariebergsskolan. Är sjukt många som ska göra praktik så det är inte lätt att få den man önskar, men det fick jag! Ska bli spännande, samtidigt som jag är lite nervös eftersom det är så länge sen jag var i skolverksamheten. Men det bästa av allt är såklart att jag fick en sak mindre att fundera över :-)

/Hillevi

hemmaeftermiddag!

Igår var jag så himla nöjd med mig själv, jag lyckades lägga in ALLA 35+ artiklar på nya platser i lagret, och jag är så himla stolt över mig själv att jag fixade det!! :D Det var med ett enromt leende på läpparna jag lämnade jobbet, så grymt skönt att komma hem och verkligen vara nöjd med sig själv från jobbet!!

Idag var jag på jobbet vid 5 och var med i våran varupåfyllnadsdrift fram till 10 och sen höll jag på med lagerplaneringen sista timmarna, vilket gjorde att det inte har kännts som att jag fått lika mycket gjort idag.

Imorgon var det planerat att jag skulle vara ledig, men lite kris utfann sig på jobbet och dom stod med en arbetsledare kort så jag ska jobba ändå, det är ju pengar så..

Idag ska jag äntligen träna! Två dagar i rad har jag haft stallet efter jobbet och så har det inte varit några sena pass som jag velat gå på. Men idag ska jag på typ gympa med en kompis. Nästa vecka hoppas jag verkligen blir betydligt bättre träningsmässigt. Skulle vara gött att ta sig iväg till Filipstad och åka lite skidor med.

Sen håller jag på och funderar hur man ska ladda upp sista veckan. Jag tror det lutar åt att jag försöker träna mån-ons och sen kör någon lättare joggingtur på fredagen. Jag tycker ju att det är som jobbigast när jag inte är inne i en träningsperiod. Som idag när jag inte tränat på 3 dagar kommer det säkerligtn bli tung som fasiken..

Nu ska jag iaf ta tag i disken, vi har ett par dagars disk som stått på diskbänken ett tag nu..
:)
/ anja

Spinning

Körde spinning i måndags och spinning igår. Spinningen i måndags var ju bara en timme, det kändes verkligen. Och så uppvärmning och nedcykling/stretch på det. Blev typ 45 min cykling, så lagom till man började bli svettig och trött var det dags att varva ner, det där sista lilla när benen trampar på trots att de känns helt slut fick jag inte uppleva. Kändes som att jag säkert brände lite kalorier och underhöll den konditionen jag har, men särskilt utvecklande rent träningsmässigt var det nog inte. Det går ju alltid att lägga på ännu mer motstånd, men då blir det mer stryrka än kondition eftersom låtarna ändå inte håller superhögt tempo och styrka där man enbart jobbar med samma muskler ger mjölksyra ganska snabbt. Jag körde lite överkropp 20 minuter på gymmet efteråt för att kompensera lite. Det blev mage, rygg, biceps och bröst - alltid något. Igår var jag på 70 min spinning. Det kändes betydligt bättre. Tänk att de där sista minutrarna kan göra så stor skillnad, det kanske bara är psykiskt, jag vet inte. Idag blir det nog vilodag igen för jag har inte bokat något pass. På fredagar är det inga roliga pass, men ska nog åka ner och springa lite på löpbandet imorgon förmiddag. Blir mycket kondition den här veckan. Brukar ju försöka få in åtminstone ett styrkepass, men men. Ska väl bli något pass i helgen också, får se vad det blir. Hoppet är ju det sista som överger en, så jag hoppas fortfarande på snö och skidspår i närheten av Örebro :-)
/Hillevi

dålig träningsvecka..

Hu, dagarna fylls med jobb och igår gav jag plasma vilket gjorde att jag mådde skitdåligt på eftermiddagen och gick hem en timme tidigare från jobbet. Väl hemma vilade jag 1h & 45 min innan jag piggnade till och lagade mat.

Idag blev det heldagsjobb också, sen stallet och nu blir det dusch innan sängen, är helt slut så jag kommer säkerligen inte kunna hålla mig vaken mer än till 20.

Imorrn är det jobb och sen stallet och så styrelsemöte. Helt plötsligt har 3 av veckans dagar gått utan att jag tränat alls. Verkligen inte bra. På torsdag ska jag i alla fall jobba 5-14 och sen ska jag verkligen träna!

Förhoppningsvis kan jag även hinna med ett pass på söndag. Då får jag i alla fall 2 träningdagar denna vecka, men med tanke på att 2 dagar gått bort (plasman och sen styrelsemötet) så klassificerar jag det som OK iaf. :)

Nu ska jag verkligen dra mig till duschen och sen är det nog sängen som gäller. Jag är verkligen helt slut och imorrn hade jag tänkt vara på jobbet vid 6 för att hinna med att lägga in 35 artiklar i lagret vilket jag typ MÅSTE..

/ Anja

En mil på skidor

Igår åkte vi till en sjö uppe vid Kilsbergen, vid Rusakulan, där de spårat på isen runt en sjö. Tror de skottat ihop snön för att sen kunna dra spår och eftersom det bara är is under så kommer det ju aldrig fram en massa skräp och sånt, så då behövs inte så mycket snö. Man får ta vad som finns helt enkelt. Spårat på en is innebar alltså HELT platt överallt och inga jättefna spår direkt, men helt ok. Ett varv runt sjön var en mil. Det var sjukt jobbigt att man fick staka typ hela tiden. Ibland kom man in i något flyt och bara åkte på, men ibland önskade man bara att det kunde komma någon upp- eller nerförsbacke så att man fick använda några andra muskler ett tag. Men Vasan ska vara ganska platt har jag hört så det var säkert bra träning :-) Jag bestämde mig för att åka ett varv och försöka att inte stanna så mycket, utan försöka köra på så gott jag orkade. Det tog mig 1 timme och 10 min. Stannade 2 ggr och tog lite nyponsoppa, men det var typ 2-3 minuters stopp på vardera ställe, så inga långa pauser. Det var ganska jobbigt att man inte kunde vila i någon nerförsbacke eller så, utan så fort man ville vila lite så tappade man farten helt. Sen har jag förmdoligen kass teknik också. För trots att jag står och stakar så kom det ju folk och stakade förbi. För mitt otränade öga ser det ut som att vi åker likadant, men de får så mycket mer fart framåt av sina stavtag. Inte lätt med tekniken tycker jag. För övrigt blåste det som fasen igår och att man var ute på en öppen sjö gjorde ju inte saken bättre. Skönt med medvind, men gick grymt trögt i motvind.
Gårdagens skidpass blev veckans fjärde och sista träningspass. 4 pass känns alldeles lagom för mig. Har trappat upp dosen sakta men säkert och nu är det inte många veckor kvar till Vasan, så jag kommer nog inte öka träningsdosen mer än såhär. På Vasan ska kroppen vara utvilad! :-) Ikväll väntar spinning. Ett vanligt medelpass, har faktiskt aldrig varit på det, haha. Går alltid på de lite längre passen, men nu fick jag ta det som det fanns plats på helt enkelt. Träningsvärken i höftböjarna från igår blir nog inte missnöjda över att passet är lite kortare idag :-)
/Hillevi

Hemmadag!

Idag har jag hunnit med att jobba ett rätt tungt pass, 2 man kort pga sjukdom, kändes verkligen! Vi blev på något mirakulöst sätt färdiga till 10 ändå! Skönt! Och idag ska jag ägna mig åt en mysig hemmadag. Ska passa på att städa och diska eftersom jag grisat ner massor de här två dagarna. Helena lämnade lägenheten i fredags i topppskick, så det känns inte riktigt OK att låta henne komma tillbaka till ett diskberg av emorm storlek.

I kväll blir det även träning, kondition, men tyvärr har de ändrat så det är en annan instruktör. Men det blir nog bra.

Veckosummering är på sin plats också! :D
2 powerstep
1 morgonspinning
14,5 km längdskidor
1 styrkepass

5 träningsdagar av 7 känns finnemang! Kroppen har inte alls kännts lika tung och träningsvärkad som förra veckan.
Nästa vecka är lite oplanerad, känns rätt svårt att planera träningen när jag inte vet hur jag jobbar. Planen är i alla fall att ta vilodag måndag eftersom jag ska ge plasma på förmiddagen. Det är oftast en jättedålig idé för mig att träna samma dag som det, sen blir det någon form av träning på tisdag, har bokat ett styrkepass, på ons blir det ev skidåkning, tors och fre håller jag öppna så länge beroende på jobb m.m. Helgen vet jag inte alls vad som erbjuds. Ev hälsar jag på en kompis i göteborg, ev stannar jag i stan för att Rebecka&Fiona spelar på en klubb i stan. Hmmm.. Inte lätt att välja!

nej, nu ska jag koppla in datorn i högtalarna och fortsätta lyssna på DigiListan. :)
/ Anja

Små framsteg

Hittills 3 träningspass denna vecka. Skivstång-intervall i tisdags, cirkelgym i onsdags och igår 6 km löpband. Sprang 6 km på knappt 39 min. Det kanske inte är så värst, men för mig är det 3 minuter bättre än gången innan jag sprang. Alla framsteg är bra framsteg, stora som små :-)

Imorgon hoppas jag på skidåkning. Jag är bara så sjukt frusen av mig, så händer och fötter gör galet ont om det är för kallt, tror jag har dålig cirkulation eller något. Har redan ett par förfrusna tår som inte är så roliga jämt, så det vill jag inte ha fler av. Men idag var jag iväg och köpte pjäxöverdrag, de jag beställt på nätet var slut i min storlek, så det fick bli ett par andra på InterSport istället. Inte samma märke som pjäxorna, men de passade bra ändå. Får se om det blir någon skillnad. Men samma där, liten skillnad är i alla fall skillnad och det är positivt. Det värsta jag vet är när vädret hindrar en från något man planerat, då är det bättre att ha utrustning för att kunna köra i så gott som alla väder. Det lär bli kallt ute i spåret imorgon i alla fall, så det blir ett bra utvärderingspass för pjäxöverdragen. Såhär ser dem ut:
Jag kollade förresten vädret för 10 dagar framåt. Typ ingen snö alls. Tråkigt. Så det lär inte bli så mycket mer skidor innan Vasan, något enstaka helgpass bara.
I övrigt är det mycket funderande på annat som vanligt. Hundköpartankar och jobbtankar. Är i valet och kvalet i det mesta, men det är väl som vanligt :-)
Trevlig helg på er och hoppas att ni får njuta av gnistrande snö och solens strålar!
/Hillevi

21 februari 2012

Åh, jag är i ett slags upplösningstillstånd, eller nära ett kanske man ska säga?

Jag har i alla fall idag fått ett datum för redovisningen att mitt examensarbete och det blir tisdagen den 21 februari. Jag är i extas! Äntligen, snart snart snart är allt över. Det här arbetet som jag lagt ner min själ i, mitt liv på det senaste halvåret. De som inte haft kontakt med mig denna höst förstår nog inte hur mycket detta betyder för mig.

Jag är så glad och jag är så stolt över mig själv, jag har tagit mig igenom 6 år på universitetet. Under dessa 6 år har jag tagit ½ termins studielån, jag har jobbat extra hela tiden (ibland så mycket som 50% extra). Förra hösten var bland det värsta jag någonsin varit med om. Jag hade 2 lediga dagar i september (då var jag på styrelsemöte och hälsade på min mamma), 1 ledig dag i oktober och 2 i november.

Det är helt sjukt när jag tänker efter. Jag verkligen längtar av hela mitt hjärta till jag kan hämta ut min tryckta uppsats från universitetstryckeriet, tills jag står där vid 16-17 tiden den 21/2 och har redovisat hela mitt arbete. Jag kommer förmodligen börja gråta av glädje.

Under tiden, medan jag väntar ska jag lyssna extra mycket på denna låt, som är och förblir mitt examensarbete. Strax innan jag ska redovisa ska jag definitivt lyssna på denna!

Ta vara på er!! / Anja

plasmagivningen...

Ja, denna plasmagivningen förblir en följetång... Det började med att jag förra veckan bokade om min tid som jag hade i mångdas för att jag skulle jobba då, onsdag em blev nya tiden, men den fick jag boka om eftersom vi bestämde oss för skidor då, fredag fm var nya tiden, men eftersom jag i förmiddags fick en heldags vikariering på min gamla gymnasieskola var det bara att boka om den igen, nu är den nya tiden mån innan jobbet. Jag hoppas jag kan hålla den tiden, börjar bli lite pinsamt att ringa... Men har man inget fast jobb tar man allt man kan få!!

Det innebär dock att jag inte kommer kunna träna min favoritinstruktörs pass på måndag, men eftersom hon har pass på söndag kväll går jag dit då, då känns det inte helt dumt!

Dagen har i alla fall fortskridigt med att jag både tvättade och handlade i morse, sedan har jag fixat min handledares kommentarer på mitt arbete och hängt lite i skolan. Jag har förberett mina lektionstimmar som jag ska ha imorgon (genetik och matspjälkningssystemet). Och nu är det strax styrketräning på G.

/ Anja

Åter i skidspåret!

Igår var en helspäckad dag! Nu i efterhand fattar jag inte riktigt att jag orkade.. Jag jobbade 5-14, först 5-10 körde jag truck och fyllde på varor, sen började jag med att planera in var nya artiklar ska ligga på lagret. Själva teorin är inte så svår, vi får in x antal nyheter som ska ha plats på lagret. Men sen är det typ så att lagret är fullt. Så man måste rodda om massor. Flytta artiklar till mindre platser osv osv osv. Så måste man komma ihåg att allt ska in i datorn med. Jag tycker i alla fall att det är en kul utmaning att pyssla med. Nåväl, efter jobbet drog jag och en klasskompis åter igen till Filipstad och skidspåret. Runt 16 tiden var vi där och körde igång. Hög puls som vanligt i början, men sen lade den sig. Vi körde 3 varv och sen en minipaus, då jag trycket i mig min ölkorv och fick massa ny energi. Jag drog till och med en liten spurt i en uppförsbacke samt att jag höll på att åka på honom i en nerförsbacke, när mina spetsar var typ 50 cm bakom hans skidor fick jag lite lätt panik och var tvungen att kliva ur spåret, i en nerförsbacke. Behöver jag säga att balansen fick sig en rejäl rubbning och jag såg ungefär ut som när Bridget Jones åker skidor i Bridget jones 2:an filmen. Gud vad jag skrattade!! Jag hade velat se mig själv! Vi skramlade i alla fall ihop 14,5 km på kvällskvisten. Inte alls dåligt för att ha ett 9 h lager-jobb pass bakom sig! Totalt har jag 48 km skidor i benen vilket känns finfint! Dessutom är det några veckor kvar så kanske upp emot 70 km kan jag räkna med ha i benen till vasan. Idag står ett styrkepass på schemat, innan dess ska jag bli färdig med tvätten som ligger i maskinerna och gå till skolan för att skriva på arbetet. Men nu ska jag ut till tvättstugan. :) / Anja

Vinter, men ingen snö

Det är vinterväder ute. Runt 10 minusgrader varje morgon och man får byta kaninernas vatten hela tiden, skrapa rutorna på bilen osv, men trots att det varit så ett bra tag nu så är det ingen snö, inga längdspår. Lite smått frustrerande faktiskt. Skulle det bara komma någon decimeter skulle det ju ligga kvar eftersom det är kallt. Hoppas att det är lite snö på gång snart. Bara ett eller två träningspass inför vasan skulle kännas som en klar förbättring. Det finns 1700 meter spårat i Ånnaboda, med konstosnö. Men 1700 meter som varenda Örebroare trängs på och som dessutom kostar typ 70 spänn, nej, då får det hellre vara faktiskt.

Igår körde jag skivstång-intervall. Styrkan gick oförskämt lätt (förutom triceps som vanligt), så borde ha haft mer vikter på större delen av passet. Intervallerna var precis lika jobbiga som alltid. Tänk att man kan gå på ett pass flera ggr och ändå känns det fortfarande lika tungt. Det var ett roligt pass i alla fall. Gillar inte stora salen, men jag fegade inte utan stod längst fram, så att jag fick både spegeln och instruktören precis vid mig, perfekt! :-) Där bak hör man knappt ens vad som sägs och ser inte vad man gör för fel heller utan spegel.
Idag blir det cirkelgym. Samma som jag gick på förra veckan. Försökte boka något pass till torsdagen, men man får bara boka 2 pass åt gången, så det gick ju inte. Så nu har jag inte bokat något mer den här veckan. Har inte direkt planerat något heller. Men satsar på att få in 4 träningspass i alla fall, det skulle sitta fint! :-)
/Hillevi