Mer löpning

Brukar bara få in ett löppass per vecka, men idag skippade jag styrketräningen som jag planerat in och bytte det mot löpning. Idag kändes kroppen mer "som vanligt", så det gick mycket lättare än i måndags, men ändå blev tempot detsamma. Ett ganska behagligt träningspass med andra ord (borde alltså ha kunnat tagit ut mig mer?).

Har tidigare haft svårt att hitta flyt i löpningen. Har sprungit fort, dragit på jättehög puls, blivit tvungen att gå en bra bit för att få ner pulsen, sprungit för fort igen, gått en bit osv. Men nu har jag blivit mycket bättre på att springa (jogga?) sakta och jag börjar hitta lite mer flyt. Det gör det hela betydligt roligare, även om löpning fortfarande absolut inte är den träning jag väljer i första hand. Så nu håller jag ett ganska lågt tempo, men är nöjd över det, tänker att det går att höja efterhand, men just nu är prio 1 med löpningen att komma upp i längre sträckor och då är den låga farten inget negativt.

Förmodligen blir det ingen träning imorgon, så jag sammanfattar veckan.
Måndag: 6,2 km löpning
Torsdag: 900 m simning i mycket lugnt tempo (som ledsagare)
Lördag: 6,0 km löpning

Största målet för nästa vecka: Att vara frisk när vi åker till fjällen på torsdag :-)

/Hillevi

Motorstopp - känns det som!

 
Igår stod det långa intervaller på schemat 400m - 600m - 800m - 600m - 400m. Kroppen pumpade och hjärtat framförallt pumpade. Jag kände ganska snabbt att dethär känns inte som vanligt... Pulsen var skyhög och tempot lågt. Vi som skulle ligga någonstans på 70-75%.. Jag maxade upp i 94%. Inte konstigt att det var tungt. 
 
Idag vaknade jag upp med lite halsont och har haft en tung kropp idag. jag ordinerade mig själv vila och chokladbollar för att komma ikapp. Det känns inte riktigt som en bra idé att dra ut på långa intervaller igen när kroppen känns såhär. 
 
Nu ska jag fortsätta ligga i soffan och kolla på Gilmore girls... Busy life! :)

Mars blev bara en dålig repris - och om att genomföra något som kroppen protesterar mot

Jaha, återigen har jag lagt en månad bakom mig, mars månad. Och återigen kan jag sammanfatta det med sjukdomar. efter att ha tränat första veckan (som jag skrev om sist) så kom förkylningen. Denna gång utan feber, men ändå vågade jag inte träna eftersom det satt i halsen. Så halsont och inte ens någon röst satte stopp för 2 veckor av träning. Det var flera barn på jobbet sjuka som gick till vårdcentralen och tog prover med besked om streptokocker, så förmodligen hade jag detsamma. Är ju ganska vanligt att det sätter sig just i halsen. När jag väl tyckte jag var frisk nog stack jag iväg på ett träningspass, för att sedan vakna på natten av ett förskräckligt illamående. Kunde inte somna om och när klockan ringde ett par timmar senare så satte jag mig upp i sängen för att börja klä på mig. Den lilla rörelsen räckte för att jag det som fanns i magen inte skulle kunna hålla sig kvar där längre. Sprang ner till toaletten och där (och i sängen) fick jag spendera förmiddagen. Eftermiddagen och kvällen spenderades i sängen, också med illamående. Tog i alla fall en halv kopp blåbärssoppa på kvällen och det fick jag behålla. Vaknade sedan på lördagen och kände att illamåendet var borta, åt lite smått under dagen och på söndagen var jag fit for fight igen. Så den magsjukan var snabbt över och jag stack ut på ett lugnt cykelpass. Ett lågt tempo, men 29 km blev det i alla fall, det var mer än vad jag trott på fredagen. Så!! Det var mars månad det, ännu en besvikelse :-(

Nu till april. Förra veckan var jag tillbaks med träningen som vanligt. Hade cyklat på söndagen, var ute och sprang en kort runda på tisdagen (ca 4,5 km), cyklade till och från jobbet på onsdagen i hyfsat tempo (ca 1,5 mil enkel väg), körde styrka på gymmet på torsdagen. Helgen blev utan träning, hade mycket annat på gång iställlet.

Idag var jag ute och sprang. Och usch och fy hur det gick. Eller, tiden var inte sämre än vanligt och jag fick ihop 6,2 km, vilket är längesen jag sprang. Men jag fick verkligen pressa mig till det yttersta. Brukar alltid må illa första 1-2 km när jag springer, men idag blev det bara värre och värre och jag fick till och med sura uppstötningar - blä! Vet inte varför det blir så. Har ofta ett knäppande ljud i örat när jag springer, börjar fundera på om det hänger samman. Provade att gå ett par gånger och då blev det genast bättre, men så fort jag började springa igen så kom det. Som att kroppen inte alls ville skumpa upp och ner, utan mer glida fram som när man går, haha. Men efter 4 km började det bli något bättre som tur var. Men mår fortfarande illa, fast det är 1,5 timme sen jag kom in. Skumt, jag tog inte ut mig något extremt heller, hade nog egentligen ganska låg puls. Med ett ont vänsterknä, illamående och håll sista kilometern, så var det verkligen ett tufft pass för psyket idag. Men - jag klarade det, och jag pressade mig verkligen mer än vad jag brukar klara, så nu känns det som en vinst på något sätt, att jag inte vände hem.

Planen nu är att simma på torsdag, och köra något pass i helgen. April SKA blir en bättre och friskare månad. Ska till fjällen över påsk och då ska jag TRÄNA!

Sprang med mobilen idag, har gjort det sista tiden. Måste se om jag också kan lägga in sådär fina bilder som Anja brukar göra :-) Vätska, kalorier osv stämmer säkert inte, eftersom det är en app utan allt för mycket inställningar, men jag var tvungen att testa att lägga upp i alla fall :-)

/Hillevi


Helg + TURF

Äntligen helg, eller mer än halva helgen har ju passerat men.. Jag belv i veckan tipsad av en gammal kaninhopparkompis om något som kallas TURF-game. Det är en app man laddar ner till mobilen och så får man en "ID", så ser man en karta där man befinner sig nu med massa röda zooner. Dessa röda zoner ska man gå till, stå i 45 sekunder och så äger man dem. För varje zoon får man poäng och så gäller det att samla poäng. 
http://turfgame.com/ Ett enkelt sätt att få tävlingsinriktade människor att röra på sig? Japp. Igår var jag ute i 2 h på skogspromenad och ägde som mest 10 zooner. Första söndagen i månaden börjar en ny "omgång" kl 12. Så då ska jag stå redo och ta zoner. :)
 
Dessutom hann jag med att skriva på en hemuppgift till min universitetskurs, planera maten för nästa vecka, handla, ha Oakley ute i typ 7 h och laga 2 omgångar kycklinglasagne (det fick inte riktigt plats i min lilla ugnsform). 
 
I fredags efter jobbet bjöd Stockholm på FANTASTISKT väder. Jag åkte från jobbet redan vid 15.30 och hann med att handla på vägen hem, strax efter 17 var jag ute påväg till spåret i shorts och tshirt!
 
Fantastiskt väder, tyvärr svarade kroppen inte så himla bra - kom aldrig in i någon andra andning - utan kroppen fick kmpa rätt mycket, hög puls trots ganska låg fart. Men det var så härligt väder så det kändes så bra ändå!
 
 
Morgonen har som vanligt börjat med att jag har lyssnat på radio och skrivit till min universitetskurs, en hemuppgift är nu inlämnad (som ska vara inlämnad nästa fre!) och den sista hemuppgiften är påbörjad. Vädret i Stockhol idag är lite småtråkigt med regn - egentligen perfekt för att sitta inne och plugga. 
 
Nästa vecka har jag tidig vecka (dvs två av mina lektioner börjar 08:00 mån och tors) vilket brukar innebära lite mindre möjligheter att träna, men som vanligt står löpning på schmeat tis och ons. Sen ska jag förhoppningvis kunna träna fre och sen lite nästa helg. 
 
/ Anja

Ännu mer prylar!

Nu börjar jag verkligen överstiga min klädbudget - jag tror jag har gjort av med mer pengar på kläder/skor den senaste månaden än vad jag gjort på typ hela förra året känns det som. Men REA är REA och svårt att låta bli. 
 
I helgen bestämde jag mig för att slå till på ett par Salomon Fellraiser för 599kr på Stadium. Ett pris jag vet är svårt att matcha på ett par Salomonskor.
 
Så nu står ett par av dessa på skohyllan och väntar på att få bli insprungna! I söndags passade jag även på att köra ut med racer-röd till XXL för att få däcken pumpade, de var helt tömda på luft efter vintern i förrådet så jag ville inte ens rulla med den för att minimera risk för punktering. Så, nu är däcken pumpade och jag är redo för en cykeltur. 

Dessutom hittade jag ett par Salomon längpjäxor på REA:n (499kr). Eftersom mina gamla pjäxor ger mig ofantliga skavsår på hälarna (brände igenom dubbla compeed på halvvasan) har jag insett att jag behöver ett par nya när vi ska åka hela Vasan. Så, de fick också följa med hem. 
 
Så, nu är det verkligen sluthandlat på helgerna! Nu får jag ta och använda mina nya prylar! ;)
 
Igår var det som vanligt trail-tisdag. Korta intervaller stod på schemat och vi körde tabataintervaller, löpning och löpstyrka. Det känns i både rumpmuskeln och höftböjarna idag! Tyvärr klantade jag till mig och var helt säker på att klockan hade batteri i sig, vilket den inte hade så det blev att köra utan pulsklockan igår. Efter jobbet idag blir det ytterligare ett löppass och imorrn satsar jag på morgonspinning - så är jag verkligen igång efter min lilla förkylning förra veckan. Halsen känns som vanligt nu igen vilket är skönt! 
/ Anja