Äntligen onsdag!

Onsdag är min tuffaste dag i skolan med 2*dubbellektioner... 5h lektioner gör att man blir rätt mör. Detta gör ju att onsdag är min vilodag. I måndags blev träningen inte speciellt effektiv, måndagar blir sällan effektiva för mig när det gäller träning.. I går tränade jag boxning på morgonen - det satt fint i armarna kan jag lova!!
 
Imorgon blir det som vanligt simning, jag blev glad förra gången då en av de andra som tränar frågade mig hur mycket jag hade simmat innan - inget sa jag... Han sa att jag lärde mig så fort att jag måste ju kunna simma! 
 
Idag har jag även passat på att komma hem lite tidigare, skönt. Igår hade vi öppet hus på skolan vilket innebar att jag kom hem 20;45.. Så att vara hemma strax efter 18 känns som rena lyxen!
 
Man behöver vilan också!! 
 
/ Anja

Skidor...?

Var är min skidlängtan? Rätt svar är att jag aldrig har haft det någonsin, däremot så har jag alltid längtat till Mora! Jag har nästan sjunkigt så lågt att jag, precis som tidigare år, ger upp att försöka tänka mig att jag ska ta mig ut och helt enkelt bli lite besviken när jag varje gång istället tränar något annat. Varför? Det känns roligare att fara till gymmet. Varför? För att jag inte orkar försöka fixa bättre valla...

Herregud vilken dålig anledning! Nu har jag inte alls varit så nöjd med vallningen jag själv har lagt på, men jag har ju en granne som är jätteduktig som jag bara kan fråga om hjälp. Jag ska försöka ta mig i kragen och åtminstone åka några mil (läs 2-3, haha!) innan det är dags att bege sig.

Förra veckan var jag ledig tisdag-fredag och hade tänkt lunchträna alla dagar, dock kände jag redan på tisdagen att kroppen inte var helt ok. Onsdag vaknade jag under natten av att jag var helt täppt så det blev vila både då och torsdag. Tog mig dock ut på en promenad efter älven, 9 km i helt fantastiskt väder utmed en fantastisk älv. Kände mig redan då pigg i kroppen trots att näsan fortfarande är lite täppt om jag ska vara ärlig, men det är jag alltid även om jag inte är sjuk. Fredag blev det spinning som gick väldigt bra. Gym lördag och jobb söndag :)

Idag blev det en sväng på spinning och core, riktigt skönt att få köra ur kroppen lite. Imorgon ska jag på function för första gången på jättejättelänge! Har kört det två gånger tidigare och haft träningsvärk i nästan en vecka! Tycker tyvärr inte att ledaren är så bra så det är väl anledningen till att jag inte brukar fara dit. Ingen indoor walking imorgon, ska istället till banken för att förhoppningsvis bli lite klokare. Torsdag - spinning och core och fredag - CROSSFIT! Har hört så mycket bra om det så det ska bli oerhört spännande att testa! Det finns inte på schema på mitt gym så jag antar att det bara är ett test, hoppas verkligen det väger upp till mina höga förväntningar :)

Nu ska jag gå och lägga mig. Sovmorgon till vid halv tio imorgon känns inte helt fel :) Återkommer senare med utvärdering.

/Matilda

Till Hille - ha det sååå skönt nu och njut!! Låter helt fantastiskt med roadtrip genom USA!

Dåliga spår gav bra stakträning

Inte mycket uppdateringar från min sida, inte heller mycket träning. Förrförra veckan resulterade i ett pass skivstång-intervall på tisdagen och 8 km skidor på helgen. Jag var helt död efter 8 km, det säger lite om hur otränad jag är. Förra veckan fick jag bara träning på helgen. Jag tog mig till skidspåren i lördags, men de visade sig vara riktigt dåliga. Så det blev 6 km med i princip enbart stakning. Det kändes i magen och var verkligen inget dåligt träningspass. Söndagen blev det spin puls och jag var riktigt taggad. Körde på bra tyckte jag. Jag var taggad för träning i fredags också och åkte ner till gymmet, som visade sig vara stängt. Jag hade lite kort om tid till jobbet för att hitta på något annat då så det blev inget med det.

Ja, jag är faktiskt nästan helt ledig (eller egentligen arbetslös, har bara inte insett det själv än) fram tills vi åker till USA på lördag, så nu äntligen hinner jag träna lite. Så idag har jag bokat skivstång. Tänkte att det blir bra med ett rent styrkepass eftersom jag kört skidor och spinning de två sista dagarna. Känns faktiskt lite trist att åka bort nu när jag äntligen hittat tiden och motivationen, de verkar gå lite hand i hand. Men det ska bli underbart med en resa också. Vi flyger till Memphis och hem från Miami, vad det blir emellan får vi se. Hyrbilen är bokad så den får ta oss runt. Spännande!!

Passar också på att ge en eloge till Anja för hennes grymma träningsinsatser!! Allt slit får du igen på Vasan när du åker i mål med ett leende på läpparna!

/Hillevi

Helgen i korthet!

Helgens träning är avklarad. Igår begav jag mig ner till gymmet vid 9-snåret och ägnade 2 h på crosstrainern med radion i öronen. 4 olika program hann jag med och denna vecka blev det verkligen bra! Jag var genomsvettig när jag var klar och det var verkligen underbart att få komma hem och duscha! 
 
Igår kväll vad jag dessutom på min kollegas realisekonsert till hans skiva. Riktigt trevligt, kvällen till ära hade jag även klätt upp mig i både klänning, stövlar, rött läppstift och ägnat några extra minuter åt håret. Håret var nog det jag var mest nöjd över. Hade plattat det omsorgsfullt och dragit bak i en hård toffs som jag dessutom hade döljt med en hårslinga virad om tofsen.. Till skillnad från de snabba tofsar/knutar jag snabbt drar upp håret i på jobbet! Vid 23 tiden kom jag hem och la mig och sov. 
 
Idag var det uppstigning vid 7,30. Skidtur stod på spåret och jag var inte så pepp. Jag tog mig iaf ut och blev mött av RIKTIGT bra spår, profffsdragna tidvis, superglid oh ett folktommt spår! toppen med andra ord. 
 
Tog mig runt samma tur som förra helgen, 12,5 km i spåret ungefär. De sista 2 km tog nästan en halvtimme, där var det dåliga spår och kanska knövligt. I övrigt åkte jag ca 9,4 km på 1h. Känns bra, vet att jag alltid får lite extra energi på lopp och att snitta 10km/h är det jag har som mål. Förhoppningsvis pallar jag det hela vägen. :)
 
Söndag innebär också träningssammanfattning/planering. 
Denna vecka har jag utfört:
45 min simning, ca 1h15 min styrka/boxning, 60 min simning, 90 min innebandy, ca 50 min intervaller, 2h crosstrainer och 1,5 h skidor! Inte dåligt alltså! 
 
Nästa vecka blir det förmodligen:
Mån: 45 (?) min crosstrainer/styrka (inte bestämt)
Tis: Syrka/box
Ons: Vila
Tors: simning + innebandy
Fre: Intervaller
Lör: långpass på crosstrainern (2-2,5h)
Sön: Styrka/skidor? (inte bestämt)
 
Igår var det även bara 1 månad kvar till halvvasan! Dags att mentalt börja se sig själv staka fram som en gud i spåret och sen komma upp för den lilla backen på upploppet och sen bara glida imål, trött men nöjd!!
 
/ Anja

Intervaller-krossare!

Japp, imorse ringde klockan som vanligt och jag steg upp. I med två mackor och ett glas juice i kistan och ge Oakley mat. Och iväg till gymmet.
Bestämde mig i omklädningsrummet för att krossa intervallerna, samma upplägg som första träningen efter jul:
1000 m
100m gå vila
900 m
100 m gåvila
osv
ner till 100m spurt. 
 
Och vad jag krossade intervallerna!! Förra gången jag körde så fick jag ju gå 200 m i vilan för att orka och ibland hålla i mig när jag sprang för jag var så trött. Idag kunde jag tom öka på farten vid varje intervall. Sista sprang jag på 5,02 min/km! :D Sweet!!
 
Det är så grymt när man märker hur man blir starkare och får bättre kondis!! Jag älskar träning då!
 
Igår var det simkurs, vi fick jobba med andning och jag fick mycket bra tips, nu gäller det bara att hålla koll på alla saker och tänka på dem så man ligger bra i vattnet, jag tappade lite vattenläge under gårdagens träning - eftersom jag fokuserade på andningen. Men så är det - man måste träna!
 
I helgen hoppas jag på lite mildare väder så jag kan ge mig ut med skidorna. Skulle behöva ett till långpass!
 
Tagga vasaloppet!! Imorrn är det bara 1 månad kvar!!!
/Anja
 

Lugn helg

Jag har haft en lugn helg, var och hälsade på Cissi i Luleå fredag-lördag och hann precis hem för att se AIK krossa HV i en väldigt bra match. Kroppen gör ju inget direkt ansträngande men hjärtat får allt bulta på rätt bra ändå under en hel match ;) Söndagen spenderades i stallet hos kaninerna och middag hemma i Örviken.

I slutet på förra veckan hade vi kallt igen, -25 grader, vindstilla och sol. Helt fantastiskt fint ute men för kallt för att göra mer än att cykla till och från gymmet.



Idag jobbar jag kväll men hann på lunchträningen. Är sällan det går på måndagar då jag antingen jobbar dag eller har jobbat natten före, men idag var jag alltså på spinning och core. Testade pulsband igen och upplevde samma sak, pulsen går snabbt upp o h jag stannar i gul/röd zon (gul=80-90% av max, röd=90-100%). Nu skulle vi ligga där hela passet så det var ju bara bra ;) Det var dessutom ett nytt corepass som jag tycker var väldigt bra!

Imorgon när jag går av är jag ledig till på fredag kväll. Vad jag ska göra vet jag inte riktigt än, fortsätta med lunchträningen Är dock tanken :)

/Matilda

FANTASTISK DAG!!!

Åh, min termometer står på -0,9 grader, jag har kommit hem från en 2h och 10 min lång runda!! Helt jäkla fantastiskt!!! Solen glimmade, det var perfekt glid i spåren (tyvärr väldigt bakhal men..) Dags att sätta ny fästtejp. 
 
Turen blev en total 15,3 km lång (med ca 2 km promenad till och från spåret).. 
Tidvis gick det rätt långsamt eftersom jag fick saxa upp för alla backar pga att jag var så bakhal.. Totalt 153 höjdmeter plockade jag! Så det var mycket uppför! Medelpulsen blev 151 slag och maxpuls 179. 
 
Jag tror de långa passen på crosstrainern faktiskt har gjort resultat! Då ligger jag ju runt 150 i puls i ca 1-1,5h. Och själva rörelsen är ju ganska lik skidåkning! 
 
Kläderna var helt perfekt idag, hade vinterfodrade tights, underställströja och en tunn vindjacka, sen pannband och mina lillsportvantar på det. 
 
Jag hoppas på fler sådanahär dagar så jag får ge mig ut mer i spåret, jag blir mer och mer säker på skidorna, idag försökte jag tänka på att ta ut stegen så jag kommer längre på varje steg och sen inte slita ut armarna för mycket. :)
 
Träningsveckan kan ju också summeras:
Mån: 45 min crosstrainer
Tis: styrketräning ca 40 min
Ons: Vila, 15 min lasergame på kvällen med kollegorna - svettigt!!
Tors: 60 min simning
Fre: ca 45 min intervaller på gymmet
Lör: 60 min crosstrainer
Sön: 120 min längdåkning
 
Nöjd? JA! Verkligen! Kroppen känns fräsch trots många dagars träning och jag har fått in en bra rutin på träning! 
 
Nu ska jag se på vintersport, just nu tjejernas SuperG på TV :) Trevligt!
/ Anja

Mitt långpass

I morse var planen ett långpass på gymmet, jag gick dit vid 9 tiden och körde igång på crosstrainern, efter 60 min hände något, jag började må lite illa och plötsligt öppades nog alla svettkanaler på hela kroppen och jag började kallsvettas - strax efter det började det svartna för ögonen... Jag klev av maskinen och vilade, sen bestämde jag mig för att gå hem. 
 
Min träning är viktig, men när kroppen säger ifrån på detta sätt är jag inte den som chansar. Så jag gick hem och vilade istället. Jag har spenderat dagen med att fixa och dona här hemma, kollat på TV, städat, tvättat, diskat m.m. Vanliga helgsysselsättningar med andra ord :)
 
Gårdagens träning blev inte heller så bra, körde intervaller på morgonen denna vecka. Benen var inte alls lika pigga som förra veckan. Hm. Inte bra inte bra. 
 
Imorrn ska det iaf bli skidor!! Det var riktigt länge sedan! Idag har det dock varit kallt, -13 grader när jag gick till gymmet imorse, inget jag vill anstränga mina lungor i - återigen en försiktighetsåtgärd! Ibland kanske jag är lite väl försiktig?
 
Annars är det inte så mycket mer att rapportera, funderar på när jag ska försöka få in ett simpass, det lutar åt imorrn eller på mån kväll. Jag vill få in ett pass för att kunna träna lite extra på det vi gjorde i torsdags. Det är mycket träning jag vill hinna med - sen ska man orka och hinna med det. 
 
Nu är det inte långt kvar till Vasan och det som oroar mig mest är att jag inte har något långpass med skidor i benen ännu. MÅSTE komma iväg på ett riktigt långt pass!!
'
Får hoppas att det inte är så kallt ute imorrn så jag kanske kan få in typ 2 mil iaf.. Vore bra!

Trevlig helg på er! / Anja

Till Matilda!

Ang det som Matilda skrev för några dagar sedan, om att hon snabbt kommer upp i puls och sen stannar där/inte går ur gul zon (vilket jag tolkar är som en lite tyngre än komfortabel-zon.
 
Jag har inte riktigt den biologiska förklaringen på det, men för mig är det likadant, oftast tycker jag att uppvärmningslåten och "pulstoppen" är det jobbigaste på träningen.. Jag kommer också snabbt upp i puls, men sen lägger sig den första chocken och det blir rätt behagligt.
 
I övrigt har jag haft simkurs idag, vi fick simma betydligt mycket mer och jag fick mig ett par kallsupar, inte riktigt koll på tekniken alltid. Jag tycker mig ha hyfsat bra vattenläge, dvs ligger i en rak linje, inte så tung med benen. Men tekniken är mycket kvar att slipa på. Jag har tänkt mig att jag ska försöka få in något simpass i veckan för att försöka öva mer på tekniken själv. Jag vill ju utvecklas så mycket som möjligt!!
 
Nu sitter jag och funderar på om jag ska till gymmet och köra mig ett styrkepass, hittade ett lätt på en blogg som låter som en bra torsdags-underhållning:
 
1. Ruta ett
Ro 1000 meter som uppvärmning

Kör teknik i knäböj. Axelbrett med hälarna, tårna lite utåt, rumpan ut bakåt och knäna utåt. Upp med bröstet, spänn magen. Öva öva öva.

Sen så många varv som möjligt på 12 minuter:

5 armhävningar
10 situps
10 knäböj (tänk på tekniken!)
(från: kalle.cafe.se)

Känns som ett ganska lagom torsdagspass. Imorrn väntar finfina intervaller på mig. Men först, möte på jobbet. :)

/Anja


Ledig dag..

Idag har jag ingen morgonträning vilket betyder att jag inte behöver åka hemifrån 06:23 utan det räcker med att jag åker vid 7-tiden. Då passar jag på att fixa lite här hemma och surfa lite. 
 
Igår blev det ca 30 min styrka på morgonen, sen hade jag ju plan på att köra lite kondition på kvällen, men jag var inte alls på humör.. Skolan hade tagit musten ur mig och jag kände inte alls för det. Så då skippade jag det. 
 
Idag är det som sagt träningsfritt men ikväll ska vi köra lasergame, det ska bli kul! MÅNGA år sedan sist! ;)
 
// Anja

He ä ba å åk

Har som sagt försökt kolla lite olika skidtekniksfilmer och spana in elitlöparna och lite bättre kändes det i spåret, men inte blev jag någon ny Björgen av den nya kunskapen... Det hela sitter nog till stor del i att jag tycker att jag borde vara minst lika duktig som alla 40-plussare som graciöst åker förbi mig medan jag hugger med stavarna och tappar fästet titt som tätt, egentligen är det väl inte så konstigt att jag inte är det...

Kommer inte riktigt ihåg hur jag tränat sen senast, blev dock både spinning+core och barbell+spinning i slutet av förra veckan. Idag var jag på indoor walking som vanligt. Testade pulsband (som man får låna gratis under pulspass) och är fortfarande inget riktigt fan av det, men ändå lite kul. Som jag redan visste har jag väldigt lätt för att komma upp i puls, enligt den så var jag uppe i gul zon redan efter 6 min uppvärmning... Tycker inte det kändes som så men under resten av passet kändes det mer som att det stämde ganska bra. Jag kommer som sagt upp i gul zon snabbt och där stannade jag nästan hela passet förutom när det var några toppar i röda. Har lite svårt att tappa ner i grön zon och inte förlora för mycket i puls, då blir jag nästan för lat för att jobba upp den igen... Vet inte om det är bra egentligen, det kanske du kan mer om Anja? :-) Svettades på riktigt bra idag iaf.

Nu ska jag sova innan morgondagen. Jobbar och som vanligt är det bad i varmvattenbassängen, ganska så skön början på dagen :-)

/Matilda

Förresten! Bättre sent än aldrig - beställde mitt Tjejklassikerdiplom för nån vecka sen och idag kom det!


Det snöar!

Inatt har det snöat och det snöar fortfarande, har nog kommit en decimeter snart. Mycket bra med tanke på skidspåren :-) Har dock hört att det ska bli typ 20 minus i helgen, det rimmar inte riktigt lika bra med skidåkningen, men det betyder ju i alla fall att snön ligger kvar.

Jag är verkligen inne i en träningssvacka. Förra veckan bestod av ett enda träningspass, på söndagen. Skidåkning i Ånnaboda, på fortfarande ganska isiga och skräpiga spår (men bättre än gången innan). Jag åkte på hundspåret eftersom vi hade Willie med (G kör med honom). Det som är bra med det spåret är att det är mindre folk än i de andra spåren. De som inte har hund verkar välja andra spår helt enkelt. Jag åkte 6 km. Och eftersom vi var 4 st som åkte upp plus att man möter mycket folk med hund som man stannar och pratar med, så blev det verkligen inget bra tempo. Eller jag orkade ju åka på när jag väl åkte, men det var mycket pauser. Så ja, ett träningspass förra veckan och det var inte mycket till kvalitet i det.

Idag ska jag gå på skivstång-intervall. Det är ett riktigt jobbigt pass för mig så då blir det ingen vila i alla fall. Skönt att få in åtminstone ett träningspass innan helgen. På fredag har jag examination i delkurs 3, så jag vet inte om jag egentligen har tid att träna, har sjukt mycket kvar att göra tills på fredag, men men. Liiiite träning måste jag ju få in, vasan kommer ju bli så galet jobbig som det är redan. Men förhoppningsvis kan det bli lite skidåkning de närmsta veckorna nu i alla fall, om snön får ligga kvar :-)

/Hillevi

90 min långpass!

Dagens träning bestod av 90 min crosstrainer, blev 3 st olika program, först ett "toning", följt av intervallpass (15 sek TUNGA intervaller och 45 sek "vila"), och sist en pass med fokus på ben. 
 
Sen var det en bentrött anja som gick hem, det stramar lite i ena vaden - något mellanting mellan kramp och träningsvärk. 
 
Dagen har sedan spenderats med städ och organisering. Har kollat lite på vinterstudien och jobbat lite, gjort lite planering inför vårens moment i mina kurser. 
 
Dessutom är nästa veckas träningschema fixat nu. (om inget oförutsett händer):
Imo, sön: styrka (kettlebells) + simnövningar ("läxan" från kursen)
Mån: crosstrainer morgon, ca 45 min
Tis: morgonstyrka + kondition på kvällen
Ons: vila
Tors: simkurs + innebandy på kvällen
Fre: intervaller 
Lör: långdistanspass 120 min
Sön: styrka (kettlebells) + ev simövningar 
 
Såhär såg jag även ut idag, min pappa önskade sig lite bilder på mig, så jag klippte luggen lite, plattade iordning trollhåret (som för övrigt var helt okontrollerbart efter duschen, vad hände?!) och sen tog lite bilder med självutlösaren på mobilen.. 
 
/ anja

Ett par dagars träning..

Ett par dagar har gått sedan sist och dags att rapportera! :)
Onsdag: Crosstrainer ca 30 min om jag inte minns helt fel..
Torsdag: Simkurs (läs mer nedan)
Fre: Intervaller på löpbandet
 
Jag fick alltså en plats i simkursen i torsdags, det var jag och 5 andra killar som skulle bli tränade! I torsdags inledde vi med mestadels flytövningar. Och avlslutade med att simma 50 m "crawl" för att se vår tid. Jag tog i för kung och fosterland och simmade så fort jag kunde, in kom jag på 59 sekunder! Det såg nog ut som en flodhäst som plaskade runt där.. Men, det var mest för att vi skulle se hur mycket vår tid förbättrades till sista gången. Ska bli spännande! 
 
Igår kväll körde jag som sagt intervaller också, jag kände på tunnelbanan hem från jobbet att jag började bli trött och hungrig, så jag klev av vid gymmet och tog första stoppet affären, köpte en yogurt som jag klippte på vägen till gymmet. Sen upp på löpbandet. Körde en lite lättare intervallstege än sist: 1000m, 800m, 600m, 400m, 200m. Men ökade på farten. När jag var nere på 200m fortsatte jag, flera gånger och ökade bara på farten, Mellan intervallerna körde jag 100m gångvila. Jag tappade räkningen på hur många intervaller jag körde, men totalt var jag nere i tider på 4,06 min/km. Jag brukar köra på ca 6 min/km. Och jag kände mig helt odödlig!! Så skönt känsla! Totalt blev det 60 min på löpbandet med upp och nedpromerning!
 
Idag väntar ett långpass på crosstrainern till morgonpasset! 
 
// ANJA
 
Ps. Grattis till examen snart Hille!! 

En aning stressad

Ja, medan Matilda och Anja tränar på som bara den så står jag frö motsatsen. Under flera månader har träningen var allt annat än prioriterad och Halvvasan stressar mig. Har inte känt mig taggad till den, utan bara stressad, vilket inte är kul, men jag hoppas att det snart blir ändring på det. Jag fick i alla fall lite skidåkning när jag var i fjällen över jul och nyår. Det gjorde nog gott för fysiken, men inte för psyket, haha. Det snöade varje dag och var lätt, mjuk snö, så det var verkligen inga snabba spår. Den längsta rundan jag körde var 12 km och då var jag helt död. Vissa dagar var jag helt död efter 5 km, haha. Det säger väl både lite om hur min träning gått sista tiden och hur kass jag är på just skidor. Men jag kände att tekniken blev något bättre under veckan och jag hade riktig träningsvärk i höftböjarna, så det var nog bara bra med fjällenresan i alla fall. Även om 45 km kändes vääääldigt långt borta. Men nu i lördags försökte jag hitta något spår här hemma att åka i, det har ju smält undan i stort sett all snö så det varinte så lätt. Men det blev i alla fall en tur till Ånnaboda. Det var typ blankis i spåren, plus att folk gått i spåren när det var plusgrader, så det var knöligt och dant Jag fegade som bara den, åkte sakta, plogade, ja, det gick inte undan kan jag lova. Konditionen utmanades inte för hem öre. Jag åkte 5 km (på grund av väldigt dåliga spår men mycket skräp och bara is), men det var något som var positiivt! På ett stavtag kom man typ tredubbelt så långt mot när jag åkte i fjällen, det gör grymt stor skillnad med hårda isiga spår. Så om jag sliper nysnö på Vasaloppet så kanske det inte blir så där sjukt jobbigt att åka som det var i fjällen ändå. Så nu blev jag i alla fall påmind om att skidåkningen inte alltid är sådär jobbig. Så nu håller jag tummarna för snabba spår på Vasaloppet, den hjälpen behöver jag verkligen. Jag hoppas att kan komma lite ny snö här hemma så att det går att åka skidor igen, det lilla som var kvar nu var inte mycket att ha tyvärr.

Efter fjällen blev det en veckas träningsfritt igen, bara C-uppsats och jobb. Men i söndags körde jag i alla fall ett pass med skivstång-intervall. Det var en ny instruktör och jag var ganska opepp så jag hade nog behövt någon annan som peppade lite mer, men jag slet ändå. Och det träningsvärken jag fick efter det var helt galen, lår och rumpa, haha. Kunde ju knappt ta mig ur bilen igår :-) Usch vad snabbt man tappar av att inte träna. Hur som helst, igår gick jag upp med min c-uppsats, och nästa vecka är det examination påsista delkursen. Så!! Om 1,5 vecka är jag väl arbetslös och då ska här tränas!! Åker till USA 2:a februari så kan ändå inte ta något jobb nu. Det känns såklart lite fattigt, men ändå väldigt skönt att bara få ta det lugnt ett tag, den här hösten har bara rusat och jag har gjort vad jag kunnat för att hänga med på tåget. Sen får jag hoppas att det finns lite jobb framåt mars för att bara gå hemma är jag alldeles för rastlös för :-)

Den här veckan blir det en hel del jobb och dessutom är det slutspurt i skolan, så det blir ingen träning förrän tidigast till helgen tyvärr. Och jag håller tummarna för att det kommer lite snö tills dess!

/Hillevi

Simkurs?

En av de bloggarna jag läser då och då annonserade ut igår att han ska hålla en simkurs på badet där jag tränar... Jag mailade igår och frågade mer om detaljer, och nu har jag skickat iväg ett anmälningsmail - jag hoppas att ajg fått en plats! 
 
det är frisim (crawl) man får lära sig och det känns jätteroligt inför vansbro. Min simning är ju förmodligen den svagaste länken i klassikern. 
 
Utöver det har jag hunnit med att träna både i måndags och tisdags. 
Mån: 40 min crosstrainer på morgonen. 
Tis: 50 min styrka på morgonen och 40 min kondition på kvällen (10 min spinn, 30 crosstrainern). 
 
Idag blir det träningsfritt, har blivit 6 dagar i rad.. Så det behöver nog kroppen. dessutom kommer min pappa på besök idag, sen imorrn är det då förhoppningsvis 60 min simning på morgonen (kursen). :)
 
Nu ska jag fortsätta fixa mig, min första lektion börjar 8,20 så det är ingen träning på onsdagarna.
/ Anja

Överkroppsgenomkörare

Var en sväng förbi jobbet idag mellan damernas och herrarnas Tour de ski-lopp. Mina ljumskar är halvdöda efter skidorna igår så jag bestämde mig för att köra överkropp och vila benen lite. Egentligen så är jag väldigt dålig överhuvudtaget på köra ben på gymmet, blir mest cykel och sen gruppassen med indoor walking, spinning och barbell. Fria vikter är jag usel på, skulle behöva någon som går igenom en del bra övningar och kolla så jag gör rätt, tillsvidare kör jag på i maskinerna som jag tycker är bra.

Cyklade till och från gymmet men började ändå gå i ca 10 min på löpbandet innan jag körde 10 min i stakmaskinen. Brände på rätt bra i armarna :) Fortsätte med maskinerna i cirkelträningen på övervåningen, dock brukar jag alltid välja bort knämaskinerna. Det hänger med sen många år tillbaka, jag är överrörlig speciellt i knäna och fick veta att jag de maskinerna inte var bra för mig så jag har aldrig kört dom efter det... Det var längesen jag körde cirkelträningen så jag hade glömt bort vilket motstånd jag brukar ha, tror dock att jag orkade mer eller lika mycket som tidigare på alla vilket såklart känns bra. Avslutade med cykling till herrarnas slalom på tvn så jag fick upp pulsen lite. Brukar köra ungefär samma, 10 min för att få igång kroppen och sen tunga intervaller 2 min, vila 1 min, intervall 2 osv. Tycker det fungerar bra för mig då kroppen brukar svara bra.

Till skillnad från Anja i Stockholm så har vi snö så det räcker och blir över, om vi har tur är det väl borta i slutet av april... :)

/Matilda

Inte alltid som man tänkt sig!

Ska jag vara helt ärlig har jag inte testat crosstrainern på gymmet fören nu eftersom jag inte vetat hur man startat dem, de har inte haft en "startknapp", så jag har helt enkelt inte vågat vara dum. Men - i förrgår såg jag en kille kliva på crosstrainern och den gick igång. Så enkelt var det!!

Så, idag tog jag mig upp på en, tryckte in ett program och satte igång. Jag satte på 30 min och körde. Förvånansvärt roligt var det. Även om det första programmet var lite väl lätt - fick öka på motståndet hela tiden. Efter 30 min bytte jag program och körde 30 min på ett annat program - betydligt tuffare!! Sen avslutade jag med ca 15 min för att få ner pulsen lite.

Totalt blev min "lugna" crosstrainertur en 75 min lång saga som enligt maskinen (nu ska man ju inte lita fullt på dem) brände över 900kcal! och hungrig kan jag lova att jag var efteråt!

det var ju inte sista gången jag stod på den masiken iaf! :)
ANJA

jag hittade dem!

 
Iförrgår skrev jag ju att jag inte hade hittat kettlebellsen på gymmet, men igår hittade jag en trappa upp en våning till med skylten "gymanexet" och vad fanns inte där! JO, kettlebells, en matta, medicinbollar, balansbollar, gummiband m.m. Och dessutom fick jag vara helt själv! Blev mitt styrkeprogram jag hade skrivit ner och sen lite svingar med 8 kg kettlebellsen! 
 
Idag är benen möra och speciellt insidan av lår är riktigt stela, det är rätt jobbigt att sätta sig ner! ;) Även fast jag körde rejäl strech efteråt igår.. Hur mycket ska man behöva strecha egentligen?? Planen är att gå till gymmet och köra ett litet lugn mjuka-upp-benen pass på crosstrainern. Så benen kan få nytt fräscht blod. 
 
Tyvärr är skidåkningsmöjligheterna totalt borta här i stockholm.. Det smärtat lite inom mig att jag inte kan köra längre... HOPPAS på mer snö.. Annars blir halvvasan spännande! ;)
 
Kram / Anja
 

Skidskola är mitt lördagsnöje



Denna helg består i princip bara av sport och jag är fantastiskt glad över att äntligen få vara ledig några dagar! Blir lite inspirerad av Anja att skriva mer detaljerat kring träningen så jag testar framöver och ser om jag kan bli bättre på skriva inlägg :)

Dagen har bestått av JVM-brons- och guldmatch, AIK-match, skidor på tv och skidor på riktigt! Jag älskar den här tiden på året, finns alltid nån sport att kolla på och jag hoppas dessutom att det fina vädret håller i sig. Igår köpte jag ny valla då fjolårets torkat ihop och passade på att valla om innan jag begav mig mot Vitberget. Tyvärr blev det inte alls bra, jag tappade fästet till och med när det var plant... Hade som planering att åka milspåret med ganska mycket backar men körde istället 3 km-slingan tre varv som egentligen är ganska lätt. Jag hatar verkligen att känna mig dålig och när de enda jag åkte om var tre stycken som förmodligen var runt eller över 80-sträcket, alla andra swischade förbi mig, så insåg jag att det är bättre att göra något åt saken än att slänga sin vid sidan av spåret och storböla (som jag helst ville göra).

Sagt och gjort, ikväll har jag kollat på SVTs skidskola med André Pops och jag kom även in på en annan som jag tyckte var jättekul - kolla in www.gustavifilmen.se! Precis sådär känner jag mig och en bra sak kan nog vara att träna utan stavar för att få bättre balans och teknik, som jag förövrigt känner är helt åt skogen.

Imorgon tänkte jag se Tour the ski och sen en sväng ut i spåret eller till gymmet. Ska försöka återkomma med vad det blev :)

/Matilda

Träningen behöver inte vara krånglig!

Träningen igår bestod av först 15 min promenad till gymmet, sen 10 min uppvärmning på bandet,styrka i 35 min. Styrkan bestod av kettelbells-svingar (fast eftersom jag inte hittat några kettlebells på gymmet så tar jag hantlar), ryck och stötar och lite burpees på det. Efter det blev det 1000 m rodd och sen strech. Sen gick jag ner till basängen och simmade i 25 min. Tänkte först simma 30 min, men vid de sista 5 minutrarna så kom det ytterligare två personer till basängen - så vi blev 4.. Då kände jag att nu ger jag mig. 
 
Idag kommer träningen bestå av:
"hopphävning"
dips
situps
vindrutetorkaren
spindelmannen
fällkniven
 
Övningarna är hämtade härifrån: http://komiform.arla.se/ovningar/
 
ibland behöver inte träning vara så krånglig! Släng ihop lite övningar, gör 10-20 reps och tre varv eller något sånt!
Tills man är lagom svettig, då kör man ett sista varv!
 
/ Anja

Ny design!

Sådär ja!
 
Jag fick någon feeling och insåg att texten på bloggen faktiskt är typ 1,5 år gammal! Så först uppdaterade jag den, sen gick jag al in och fixade en ny design, eftersom jag inte är så duktig på det så blev det en mall som fanns på bloggen, men jag gjorde iaf "headern" själv, som tyvärr flyter in i högerspalten - men jag förstår inte hur man ska fixa det.. Så det får vara.. Någon kanske kan hjälpa mig :)
 
I övrigt har jag haft en toppenmorgon! Jag fortsatte gårdagen med en 1h 45 min lång powerwalk. grymt skönt! På kvällen däremot var jag trött trött trött! Benen värkte och jag avslutade med att smörja dem med kylgel innan jag gick och la mig vid 20 tiden.. och somnade! Klockan ringde 06;20 imorse och då klev jag upp. Under morgonen har jag hunnit med att diska, tvätta, städa, surfa på internet och bytt design på bloggen, samt lyssnat på radion. 
 
Nu ska jag ner till tvättstugan igen och fixa med kläderna, sedan blir det hitta ett bra träningsprogram för dagen. styrka står som sagt på schemat, känner av baksida lår sedan gårdagen!! 
 
/ Anja

Startat träningsåret 2013!

Japp, med mina ambitiösa träningsmål är det hög tid att sätta igång med träningen också! Idag körde jag intervaller på löpbandet. Det blev: 1000m, 900, 800, 700, 600, 500, 400, 300, 200, 100m intervaller med 100 eller 200 m gångvila emellan. O M G - jag var trött efteråt! Det kan jag lova! 
 
Men å så skönt det är! Imorrn får det bli något annat, mer styrka för variationens skull! :) Så kör vi!! Det känns så skönt efter att haft en riktigt soffpotatismånad med först massa chokladbollar och glögg, sen julmat och julgodis och allt onyttigt sen en riktig godisfrossa i karlstad.. Jag har nog varit sockerhög ett bra tag nu! 
 
Nu ska jag förbereda lunchen med en guacamole, blev akut sugen på det i affären ;)
 
/ anja