pausar städandet!

I helgen har jag varit hemma då Helena åkte hem till örebro/Linde för släktmiddag och kalas. Själv har jag som vanligt styrt Heleningrad med järnhanden! Har jobbat 3 dagar i rad och lyckats inte slå mig eller ha sönder något vilket förmodligen är värt ett kors i taket!!

Nu har jag även hunnit med att städa lägenheten, diskade allt, torkade av bänkar och spisen, sopat i köket och vardagsrummet och matat kaninerna samt sopat hos dem. Verkligen behövligt!! Det har sett ut som en krigszon hemma hos oss. Nu är det dock beboligt men inte riktigt färdigt. Lite plockande återstår samt att badrummet ska få sig ett facelift (dvs plockande och lite torkande). Skönt att få det rent! Sen ska jag själv bli ren också!

Nu tycker jag det verkligen är dags att foten blir helt återställd och jag kan börja träna igen! Blir knäpp av att bara sitta. har bokat ett syrkepass imorrn, får testgå foten på dagen och se. har känt av det onda ända sedan jag sprang i fredags. Inte bra.

Nej, dags att plocka fram dammsugaren och få det riktigt rent och fint här hemma! Bästa avslutet på en bra vecka! Imorrn ska jag elchocka mina bakterier, hoppas det går bra!

/ Anja

9 km senare..

dagsformen var inte alls på topp, men en timme spenderades i sällskap med mig själv och mp3:n, i dryga 60 min var jag ute. Så tempot är väl inte att hänga i julgranen... Gick en bit i mitten med. Men nu ska jag inte gänga läpp, jag tog mig ut och sprang. På den lilla halvbrutna tån.. Jag kan gå ordentligt nu, men det kändes i tå:n.

MEN:

Den bästa träningen är ju den som blir av!

Dagsformen då, uppe som ett spjut vid 4:25 och dryga 5 h senare kunde vi lägga 440 m3 varor bakom oss på IKEA. det var en skön känsla att arbetsleda hem och fixa en sån stor inleverans! (i vanliga fall en fredag kanske vi har in 200 m3). Jag tror min energinivå dog där någonstans efter jobbet. Har inte gjort speciellt mycket i skolan idag.. Vid 15,30 drog jag mig hemåt och svängde förbi ICA för godisshoppingen.

Nu då, en kopp te blir det nog. Sedan ska jag vänta på Helena som ska sluta jobba vid 21. Det var ett tag sedan vi pratade, vi har gått om varandra lite här hemma...


tack och gonatt.
/ anja

Vansbro Tjejsim

Vansbro

Sådär ja, då var vi nu också anmälda till tredje delen av Tjejklassikern. Det känns på något sätt lite mer verkligt när man är anmäld. Man känner sig lite extra laddad och samtidigt lite nervös :-) Väldigt bra för vardagens träning att man känner att det närmar sig!

Det stannar nog på 2 träningspass den här veckan för min del. Jobbar ikväll och hela helgen. Ska bort imorgon kväll så på söndag kväll kommer jag nog vara ganska slut. Ska dessutom jobba på måndag också, så jag ska inte vara allt för hård mot min kropp. Nästa vecka är jag däremot ledig en hel del. Så kanske kan det bli lite mer träning då. Det får tiden utvisa :-)

Dags för morgonkaffe nu!

/Hillevi

Dags att bestämma sig..

Nästa vecka har det halva terminen gått, vilket alltså innebär att jag har halva mitt examensarbete kvar. Och sen, är det väldigt många som frågar. Jag har varit rätt inställd på att inte alls tänka på det och oroa mig, eftersom det tar så otroligt mycket energi från mig. Men så, för några dagar sedan hittade jag ett jobb om att IKEA i älmhult söker en analytisk kemist. jag är visserligen inte analytisk kemist, eller har 5 års jobberfarenhet av sånt.. men ändå, vad är oddsen liksom?! jag kan inte bestämma mig om jag ska söka den eller ej.. jag tror inte vad vill ha det.. men, när jag är kemist och jobbar på ikea - så söker de en sån.. det är lite ett kall, jag ska söka det känns det som.. men åh, kan ingen bara säga åt en vad man ska göra...

Och idag kom våran studievägledare till mig och sa att han hade rekomenderat mig för en doktorandtjänst i Örnsköldsvik... jag har ingen aning om vad det är men.. Där söker de iofrösig en kemiingenjör men.

Eller, gå efter planen och jobba på IKEA i karlstad, det som känns "säkrast" eftersom det är i karlstad och jag känner folk där. Men där har jag ingen garanti alls på att få timmar.

behöver jag säga att jag håller på att bli lite knäpp??!!

nej, nu ska jag ta och rensa skallen lite, en i stallet frågade om jag kunde ta hennes mockning idag ist för imorrn. Vilket passar mig fint eftersom jag då slipper cykla 4 mil imorrn. Stora cykeldagen blir istället på söndag. Då ska jag ta 6 mil tot!! 2 mil tor IKEA och sen 4 mil tor stallet. Hoppas på uppehåll!!

/ ANja

5 stjärnor till lilla röd!

Tog ut lilla röd (eller racer röd) som hon även går under namnet.. Och det funkade toppenfint! Passade mig bra i sitsen, bra i balansen och tramporna gick fint. Dock blev det "bara" samma tur som jag jobbade här om veckan, ca 9 km på ca 25 min. Eftersom det verkligen ösregnade hela tiden. Och en cykel utan stänkskärmar, vattenpölar överallt och sen gymnastikskor är ingen bra idé. Jag var helt blöt. Inte bara lite fuktig om fötterna, utan blöt rakt igenom och hela smalbenen med... Efter duschen var det härliga (eller inte) stickningar i låren och smalbenen...

Så note to all: Åk inte ut i regn! Isåfall, ta gummistövlar!

Hoppas kunna ta ut henne på någon mer tur, men nu väntar jag till det är uppehåll och torrt!

Men nu förstår jag varför folk köper skoöverdrag!! Till vasan måste jag se till att köpa mig ett par fodrade brallor 6 någon träningsjacka... Bra kläder är a och o när man tränar!

Tjilevipp! / Anja

ps. Idag är det potatisens dag, passar bra eftersom jag ska göra hemagjorda köttbullar och potatismos!

väntan väntan...

Labbandet har inte gått helt smärtfritt idag, fick inga bra resultat i morse vilket gör att jag gör om det imorrn. Eftersom bakterierna måste växa en natt. Sedan har väl det mesta gått rätt skit. Råkade odla en omgång av bakterierna (den andra) med 10 ggr för hög antibiotika. Det tror jag de har svårt at överleva. Så jag skiter i den odlingen. Har ändå en till imorrn och det får räcka.. sedan skulle jag få igång den tryckkokaren som vi steriliserar grejer i nu när autoklaven är trasig.. och det gick väl sisådär.. I typ 1½ timme fick vi stå för att försöka få den tät och tillslut gick det!! Sedan skulle jag göra plattor som mina bakterier ska växa på, och spillde ut typ 100 ml medium på skon (och strumpan). Det luktar nu lagom mysigt, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Vill inte tvätta skorna i tvättmaskinen eftersom det förstör dem, antar att det är "slita" bort mediumet...

Nu ska jag bara vänta 30 min till tryckkokaren är klar och sen tror jag jag drar hem. En premiärtur på racer-röd står på schemat. Tror jag ska provcykla till IKEA och tillbaka (blir ca 2 mil). Känns lagom samt att man får ett hum om hur mycket snabbare den går.

Nu ska jag sprita av mina skor lite så jag inte luktar medium..
/ Anja

Nu har benen också fått göra sitt

Fortfarande träningsvärk i överkroppen sen måndagens skivstång, haha. Idag blev det spinning, kände att det passade bra att låta benen jobba lite mer. Nu känner jag mig ganska slut i hela kroppen med andra ord, men det är en skön känsla ändå! Man blir liksom påmind om att man varit duktig och gjort sin kropp en tjänst.

2 pass den här veckan är avklarade och vi får se om det blir något mer, förmodligen inte. Jag jobbar resten av veckan, men på fredag börjar jag visserligen inte förän kl 13, men tror kanske att det blir lite vila då istället. Är skönt ibland att bara ta det lugnt och pyssla med småsaker som man skjutit upp. Det har lugnat ner sig en hel del på jobbet och just nu funderar jag på hur jag ska göra med skolan. Jag är antagen till en kurs som startar v 45 som jag funderar på att läsa parallellt med jobbet. Tyvärr verkar inte schemat till den kursen alls stämma överens med mitt jobbschema, så då får jag nog plocka lite semesterdagar om det ska gå ihop. Jag är lite kluven. Det är ju jätteskönt att ha det lugnt och hinna få en del fritid till träning och allt annat, men samtidigt har jag chans att plocka 15 hp till mitt program utan att direkt behöva lägga pengar på det. Lite kurslitteratur och ett par semesterdagar är allt det kostar, ja, förutom tiden då.

Förresten läste jag någon lite notis i Friskis & Svettis tidning om hur man skulle träna till Vasaloppet (det stora, men är väl liknande träning som behövs för tjejvasan). Skidor var ju bästa träningen, med många mil i benen kunde man känna sig trygg (hallå, snön måste komma nu!). Sen var det bra att gå på typ 2 pass i rad på friskis, så att man får uthålligheten. OMG säger jag bara, jag har en bit kvar dit :-) 

Nu är det hög tid för en kopp kaffe innan jag ska sätta igång med min att-göra-lista för dagen.

/Hillevi

Träningsfri dag

Har varit ledig hela dagen idag och inte gjort något måste alls, har med andra ord bara gjort det jag har känt för. Sovmorgon (ovanligt lång), lunch och shopping på stan med en kompis, stallet en sväng, matlagning, hockey och en del styrelsearbete innan diskningen som jag har skjutit på sen i lördags.

Ingen träning idag, kände att jag behövde det. Har fortfarande lite träningsvärk i armarna så barbellen (gissar att det typ samma som Hilles skivstångspass) gav verkligen resultat. Börjar få lite smått panik över att jag inte har någon ny cykel än, men jag hoppas det snart kommer ut någon som i alla fall funkar för mig på blocket eller om jag kan låna av någon. Cykelhjälp, cykelskor, kläder och allt sånt får jag köpa nytt av min farbrors företag nästan till inköpspris så det känns inte så bråttom.

Imorgon jobbar jag egentligen dygn, men det har hänt lite saker på jobbet så jag är hemma med lön till ca kl 13. Tänkte hinna med ett gympass innan det, men lite sovmorgon blir det imorn också. 

Ska bara tvärkolla på blocket sen är det dags att krypa ner i sängen. Godnatt!

/matilda

Var rädd om det du har!


Störtkruka inhandlad idag! Passade även på att länsa plånboken lite mer genom att slå till på ett par riktiga vinterskor!! Jag har inte haft ett par bra vinterskor på år, med ordentlig sula för benhinnorna, vattentätt ytterlager och goretex på insidan! 1600 kr fattigare, men förhoppningsvis två fötter torrare hela vintern!

Jag tror min pappa kan vara en av de stoltaste föräldrarna i sverige eftersom han tjatat på mig att jag måste ha hjälm när jag cyklar. I och med köpet av racer-röd (se inlägg nedan) bestämde jag mig för att en hjälm kan vara på plats. jag sätter mig inte på den utan hjälm, och jag kommer ändå behöva en till vätternrundan nästa år. Så då kan jag lika gära köpa en nu. Även om det finns en liten 15-åring inom mig som funderar på vad kompisar ska tänka över att man har hjälm. men då tar 25-åriga anja över och tänker att kompisar som skäms för att jag har hjälm är inga kompisar som jag vill ha!! Jag är rädd om min hjärna, den har gett mig så mycket och jag vill fortsätta kunna använda den!! Samma sak med benhinnorna, inte snyggaste skorna jag går omkring i jämt (gympadojjor och nu vinterskorna)... men jag vill kunna använda mina ben så.

I övrigt har jag för första gången på riktigt länge blivit svettig när jag cyklade hem från stan, tog alla uppförsbackar och det var riktigt gött att få duscha av sig och få äta matlåda sen! Nu ska jag fortsätta fila ner mina naglar som helena gjorde en nagerförlängning på i söndags som inte riktigt var min grej... ;)

/ anja

Hej träningsvärk

Härligt med träningsvärk (inte så lite heller), betyder att jag kämpade på bra igår :-)

/Hillevi


Skivstång

Yeeey!! Det lönade sig att ställa sig på reservplats till skivstångspasset - det blev en plats av det med! Det gav mig riktigt bra träning. Jag är så sjukt klen, nästan skrattar när jag ser mig i spegeln när jag lyfter den där stången, men kul var det! Det var lite svårt att veta hur mycket vikter jag klarade av eftersom det var första gången jag var på skivstång. Armarna och magen fick verkligen jobba, men benen hade nog klarat lite mer. Överkroppen känns i alla fall helt slut nu och jag misstänker att jag kommer vakna upp med träningsvärk imorgon. Det här passet tror jag verkligen gav resultat på mig, jag behöver lite mer styrka och då kanske man ibland få ge upp lite konditionsträning för att köra styrka ett helt pass. Sen tror jag i och för sig att passet kan ge ännu mer om man har lite bättre teknik i övningarna. Det är svårt att få precis rätt hållning och så när man testar helt nya grejer. I slutet av passet pratade ledaren om att hon ska köra Vasaloppet och att det skulle bli en riktig utmaning och att hon älskar utmaningar. Sen när passet var klart hade dessutom Anja skickat meddelande om att hon köpt cykeln. Idag blev jag med andra ord verkligen påmind om mitt största mål med träningen - och vad mycket roligare träningen blir när man har ett mål!! Nu när jag tänker på tjejvasan så vill jag bara träna mer, vill inte stå där på startlinjen och ångra att jag anmälde mig. Men så har man ju ett jobb att sköta, djur att ta hand om osv. Imorgon ska jag jobba kl 11-20 så då blir det ingen träning. Någon lite längre promenad med hunden på förmiddagen bara. Sen på onsdag är det dags för träning igen. Spinning tror jag, vi får se! :-)

/Hillevi

en racercykel check!

hoppsan, hittade en annons på blocket i morse, om en röd racercykel till salu. Efter skolan ringde jag, och nu står den och glänser i förådet. En alldeles egen racercykel. Däcken är smala som typ hårstrån och bakåttramp.. Jag tror jag kommer behöva ta det lugnt i början innan jag vant mig. Cykeln har gått både tjej, halv och helvättern.. Så det ska nog lösa sig för mig med!!

Dock blir inte premiärturen idag, inga lampor har den och klockan har redan blivit så mycket att det är kväll nu. Dessutom måste jag nu verkligen köpa mig en cykelhjälm, denna röda fara vågar jag nog inte sätta mig på utan skydd.. Funderar på att låna en kompis bygellås (inget lås har den heller) och sen fara ner till stan för att inhandla lås och hjälm. Detta får isåfall tidigast bli imorrn.

:D Ja det va nog det positiva jag behövde! Dessutom är foten mycket bättre, haltar ingenting alls och det gör bara lite lite ont när man trycker ifrån för ett steg. Några dagars vila till och jag är med i gamet igen! Dessutom, om jag inte har skrivit det så blev resultatet av min echockning av bakterierna i fredags helt SJUKT bra! min lärare sa att vi skulle vara nöjda om vi fick 1 koloni på 10 plattor... På den som det hade vuxit sämst på hade jag 25 kolonier!!

Nej, idag ska jag njuta av allt bra som faktiskt händer i mitt liv just nu!! Så kanske jag är på lite bättre humör i fortsättningen, jag har en tendens att negatifiera mig ibland!

/ Anja

Man lär sig av sina misstag

Förra veckan innehöll som planerat två träningspass, eftersom jag hann ner till gymmet i lördags. Det blev lite stressigt. Var ute i skogen på dagen, gick en rundslinga på 4,5 km i ett naturreservat ute vid Glanshammar någonstans. Så hunden fick springa av sig lite energi. Sedan åkte vi ut till Sandra och hämtade släpet, sen hem och lämna det, fixa mat och sen till gymmet. Allt tar ju sån tid. Jag hade tänkt att jag skulle hinna på gå ett pass som började 15.30, men kom ner dit vid kl 16 så det fick bli gymmet istället. Dock stänger de kl 17 på lördagar, så jag körde crosstrainern 30 min och sen lite styrka för magen och efter det stretching. Sen blev det snabbdusch så att jag skulle hinna ut i tid :-) Men som sagt, det blev ju 2 pass i alla fall och det var mitt mål för den veckan!

Nu är det ny vecka med nya möjligheter. Jag satt och kollade lite i lördags på vad jag kanske vill träna den här veckan och kom på att jag nog skulle testa skivstång. Har aldrig varit på det och lite styrka vore inte fel för min del, för det är verkligen min svaga punkt. Hur som helst så var det ingen som bokat någon plats ännu, så jag tänkte att jag kunde fundera på saken. Igår kom jag hem från kanintävlingen och loggar in på datorn, inser att det är fullbokat. Och jag som precis övertalat mig själv att jag skulle våga testa något nytt. Blev lite besviken, men nu vet jag till en annan gång att mycket kan hända på den dag och at jag inte ska fundera så mycket, utan bara bestämma mig. I värsta fall går det ju faktiskt att avboka en plats. Jag tänkte i alla fall åka ner till Friskis vid femtiden och se om jag kanske kan få någon plats på det där skivstångsasset ändå. Annars får det bli jympapass istället. Det börjar en kvart senare.

Jag satsar på minst 2 träningspass den här veckan också. Jag jobbar 5 dagar, så på mina två lediga dagar ska jag i alla fall hinna med. Det blir alltid lite mycket när man jobbar tycker jag. Hunden, kaninerna, laga mat och allt sånt tar sin tid också. Klart att man skulle kunna hinna med, men stress är inget roligt och så länge jag får in 2 träningspass i veckan så känner jag mig ändå nöjd. Men om jag får gissa kommer jag ångra mig att jag inte tränat i alla fall 3 ggr i veckan när jag står där i skidspåret strax innan Mora någonstans och funderar på hur sjutton jag ska orka :-)

/Hillevi

frustrerad!

ja, nu är jag nästan arg. Jag är vansinnigt trött på att inte kunna gå ordentligt, trött på att inte kunna stödja på foten. trött på att ha ont. Jag vill att det ska bli bra nu!! Jag är ingen sitta hemma och ta det lugnt människa. Jag är en människa som är på språng. jag vill kunna röra mig!!! Jag vill kunna springa, jag vill vara ute i det fina vädret!!

dessutom när jag ändå ber om saker, kan jag inte få tillbaka mitt glada humör och min jämna nivå? Inte toppar och dalar i humöret som liknar mount everest-marianergraven. snälla snälla..

Jag förmodar att det är kroppens sätt att säga ifrån, men ändå.... Någon gång får det väl vara nog??

tack på förhand gud!
/ Anja

13 h senare..

Igår var jag trött, riktigt trött. Förvånad på mig själv hur trött jag var eftersom jag "bara" var i skolan 8,30-15. sen ner till stan och fixa lite och sen hem. Där någonstans på eftermiddagen fullkomligt DOG min energi. Hemma hade jag knappt energi till att värma matlådan och äta upp den och godispåsen jag hade köpt innan jag totalslocknade i soffan, runt 18 tiden.. När Helena kom hem från jobbet vid 20,40 så vaknade jag med ett ryck! Så satt jag och var lite associal i fotöljen innan  jag vid 21,10 gick och la mig.. och somnade! Sov som en klubbad säl till 7 imorse då jag hade ställt klockan. (ioförsig så vaknade jag lite innan men..)

Efter 13 h sömn hoppades jag att jag skulle vara rätt pigg, men när jag slog den brutna tån i dammsugaren så insåg jag att jag inte alls var pigg. Ioförsig var det när jag var på väg mot kaffet.. Så det kan ha sin logiska förklaring..


Nu ska jag tillbaka till mitt place-to-be... Dvs kloratlabbet på universitetet. Dessutom ska jag hämta min cykel som fortfarande står på universitetet eftersom jag inte hade ork att hämta hem den igårkväll. Det är med en liten pirr-känsla i magen jag går till skolan idag eftersom jag igår elchockade bakterierna så de ska ta upp USA-DNAt. Hoppas hoppas hoppas jag åtminstonde har fått någon koloni av växande bakterier... Det återstår att se.

Nu ska jag svira om till något mer gå-ut-vänligt (än morgonrock och pjamas) och sen sticka till skolan, eller halta till skolan kanske man ska säga...
/ anja

Ännu en ledig helg står på tur

Snart ska jag pallra mig iväg till jobbet. Blir jobb till klockan 19 ikväll och sen är jag ledig HELA helgen! Helt otroligt. Jag har insett hur skönt det är att ha ledigt ibland utan att ha 100 saker inplanerat så jag försöker att frånsäga mig lite saker i alla fall. Plus att om man ska hinna och orka med lite träning så är det ju nästan ett måste att ha lite ledigt ibland.

På söndag blir det faktiskt kaninhoppningstävling. Har inte direkt någon kanin som är i form och är inte så laddad för att tävla själv egentligen. Jag var på en tävling i augusti så sen dess har de inte sett hinder, plus att de inte var i form på den tävlingen, så ja, jag kan ju själv räkna ut hur det kommer gå. Men tänkte i alla fall att Funny och Pippi får följa med och motionera sig lite. Jag känner att det behövs lite folk i klubben som hjälper till så en dag kan jag allt offra. Det känns kul också att det var en del som anmälde sig så att vi kan få ihop till en riktig tävling också. Eftersom jag bara varit på 2 tävlingar i år så vore det bra för mig att få döma lite också. Men jag vet inte om jag lyckas få ihop mina 10 klasser ändå, vi får se. Jag har lagt kaninhoppningen lite åt sidan ett tag. Jag kände att det blev alldeles för mycket i våras med jobb, plugg, hunden, kaninerna, huset och allt annat. Inte roligt att alltid vara stressad och till slut inte tycka att något är kul utan bara känna att allt tar för lång tid. Allting är roligt i sig, men när man försöker göra allting samtidigt så blir det inte roligt. Men nu tar jag lite lättare på en hel del och känner inte att jag måste vara med på allt och då blir det faktiskt mycket roligare när man väl är med! :-)

Söndagen går nog bort hela dagen eftersom jag dessutom ska köra släpet. Så imorgon ska jag försöka vara lite effektiv och hinna med ett och annat. Planen är ett träningspass och sen någon tur till skogen med vovven i alla fall. Förhoppningsvis hinner jag städa i ordning lite här hemma ikväll så att jag inte har det hängandes över mig imorgon. Nej, dags att fixa lunchen nu! Ha en bra helg!

/Hillevi

Dagen D!

Idag ska vi elchocka E coli och försöka få in våran "USA plasmid" (DNAt som forskare i USA skickat till oss).. Dagen D med andra ord! Vi har inte mycket material att jobba med, så idag gäller det!

I morse var jag alltså nere i skolan och satte mina bakterier på odling, vid 7 tiden. Nu har jag fått i mig morgonkaffet och ska strax ner till skolan igen för att ta hand om de små liven.

Foten är fortfarande ganska invalid, börjar bli ganska tröttsamt nu vill jag lova! Vill ju fortsätta med träningen! Men det blir nog badhuset...



Ha en trevlig helg! Själv är jag ledig (!) imorrn, då blir det en tur till stallet och sen personalfest med jobbet :)
/ anja

Oh lediga dag!

Jag är alltså ledig idag. Jag borde verkligen inte klaga, eftersom jag jobbar så långa pass - oftast 16, 19, 21 eller 24 timmar - så jobbar jag inte så många dagar, så bortskämd kan man nästan säga att jag är.

Vaknade vid sju av mig själv, men lyckades somna om så jag gick upp just före nio. Klockan är snart 11 och jag tvättar just nu den andra maskinen, har diskat det som började bli ett berg men oren disk, städat toan och skurat upp grillgallret bland annat. Allt är sånt som jag har skjutit på alldeles för (pinsamt)länge så det känns väldigt bra att få det gjort. Ska nu ta och renbädda sängen och blir nog att dammtorka lägenheten innan jag ska dra mig mot gymmet och banken. Har ett lån på min lägenhet som vi håller på göra om så jag inte får lika hög månadskostnad :)

Otroligt nog har jag träningsvärk efter måndagens träning! Vet inte senast jag hade det, har mest bara känt mig trött i kroppen efter träningarna den senaste tiden. Tyvärr har jag svårt att få med mig några kompisar till stället där jag är (360 Träningscenter) så jag är i princip alltid själv och ibland slappar jag nog för mycket... :P Gymmet är enligt mig det bästa i stan, jag gillar gymmet och gruppträningarna och lokalerna är väldigt fina, men det medför ju också att kostnaden är ganska hög. För mig som jobbar och får friskvårdsbidrag från jobbet känns det inte så farligt, jag har dessutom medlemskapet på autogiro så jag betalar en summa varje månad, men jag förstår att det kan bli en för stod kostnad för mina kompisar som pluggar. Eftersom det trots allt kostar några hundra varje månad (349 kr för att vara exakt) så blir det en morot för mig att ta mig dit. Fungerar kanske inte så för alla, men för mig funkar det bra.

Näe, nu ska jag ta och pallra mig från datorn. Ikväll ska jag till O´learys och äta middag och se hockeyn med mina jobbarkompisar, blir superkul!

/Matilda :)

Nyaste medlemmen!

I min lilla löparfamilj, om man nu kan kalla det för familj? Är denna skapelsen:

(Bilden snodd från biltemas sida: www.biltema.se)
2 liter vätska rymmer den samt en liten ficka för småprylar, nyckel osv. Dessutom är den typ "vaderad" fast med termosfunktion.. Så vätskan håller sig varm/kall. Tummen upp för det studentvänliga priset också, 149 kr! (jämfört med riktiga camelbacks som ligger på över 500:ingen) Nu kan man nästan tro att jag blev sponsrad av biltema, men icke!

Det blev dock ingen simtur igår, var kvar i skolan till 17,30. och Sen hann jag nätt och jämt med att åka till biltema, Bergvik (ett köpcentrum) och IKEA innan jag skulle handla mat och hinna hem till Greys Anatomy. Sen var jag så trött att det inte var på tal om att laga mat igår kväll, så det blev uppstigning tidigt imorse och jag slängde in ost- och skinkpajen i ugnen vid 06,55. Så en tjänst för husfriden har jag allt gjort!

Idag blir det skolan som vanligt men för för ovanlighetens skull inga bakterier på odling, idag ska jag kolla hur mitt experiment igår gick och sen tar vi det därifrån.. Eventuellt ska vi snart elchocka E coli med en DNA ring (plasmid) som vi fått skickad till oss från USA.. (rätt coolt att forskare från USA skickar en plasmid till mitt examensarbete!!). Det är ett litet kritiskt moment eftersom vi har så otroligt lite USA-plasmid, några µl bara! Annars ska dagen mest bestå av läs och skrivarbete, och sterilisering av grejer... Det vanliga med andra ord! :)



Så nu säger jag hej då för denna gång, och avslutar med en inspirations (?) bild. Detta är iaf min dators skrivbordsbild och är från när jag var med min mamma till Fuerteventura i våras. Tagen med självutlösaren på en joggingtur! Så härligt, kan man tänka tillbaka på nu när vi har 5 månader av minusgrader framför oss!!
/ Anja

Ny träningsform!

Jag var nog lite trött och bitter igår, jag har nog varit det aldeles för många dagar.. Det har nog blivit lite mycket jobb på sistonde... tar på kroppen att gå upp klockan 4 kan jag lova!!
Igår när jag stod i duschen kom jag ju på att jag faktiskt har ett helt lopp att träna till, med brutna tår också! Jag talar naturligtvis om Vansbrosimningen!! Så min plan var idag att åka tillbadhuset och dra några repor i bassängen. Karlstads badhus är ganska litet, men jag kan ju fortfarande simma, 40 kr kostar det per gång eller så funderar jag på att köpa en 10-ggrs kort för 290 kr. Alldeles lagom för min smak!

Morgonen har spenderats med lite "måste göra saker" framför datorn, dvs betalat räkningar, kollat några telefonnummer, gjort en matlista och handlingslista för nästkommande vecka m.m. Sedan har jag kommit på att jag både måste hinna handla mat och ut till biltema en sväng idag, kanske en vända på IKEA för att handla lite småpryttel. Funderar därför på om det hinns med någon simning idag, annars blir det nog inte fören på fredag. För imorrn har jag stalldag. Mocka och ridning står på schemat, blir nog bara 1 häst med denna fot..!


Vi laddar upp på tok för lite bilder här i bloggen tycker jag nog..! Så här kommer en bild på det som varit min misär senaste dagarna.. Den brutna (?) lilltån.

Nej, nu ska jag ta tag i disken och sen blir det skolan för min del!
/ Anja

I väntan...



På att foten ska bli bättre och att snön ska komma roar jag mig med att gå in mina längdskidspjäxor ordentligt. De skavde lite lite på vänster fot förra säsongen och nu ska de gås in ordentligt så jag inte har några ursäkter till att ta mig ut i spåren!

Foten är inte bra ännu, inte ens okej. Ont gör det och eftersom jag ändå måste leva måste jag ju gå på foten, eftersom jag inte kan gå ordentligt har jag börjat gå "konstigt" på högerfoten, vilker resulterar i att jag får ont i hela foten.

Dessutom har jag senaste dagarna varit sjukligt trött, gått och lagt mig vid 19,30 tiden!! Jag är i ett stort behov av att pumpa min kropp full med endorfiner så jag kan bli lite glad... men hur lätt är det med min fot??

Hm.. Ja inte lite bitter känner jag mig nu. idag efter att jag hade jobbat skulle jag till skolan för att sterilisera lite grejer i en maskin som heter Autoklav, när jag kom in med grejerna i autoklavrummet ser jag en stor fet skylt på maskinen som säger "trasig". tack för den... Så just nu är mitt examensarbete lite strandat med...

Hm, det känns som att jag skulle behöva något positivt snart?!
// anja

Trotsade regnet

Självklart regnar det hela dagen idag när man är ledig. Hur som helst så trotsade jag regnet och gav mig ut på veckans första träningspass - löpning. Jag sprang min vanliga runda på 4 km. Det gick ganska tungt, känns att det är länge sen jag löpte, men samtidigt så kändes det bra i knäna nu när jag inte löptränat på länge. Grusvägarna här blir inte så roliga när det regnar, så jag fick ställa både mig och hunden i duschen efteråt. Men nu är vi rena och det känns alltid så skönt i kroppen efter träning. Har tänt lite ljus och njuter av regnet innifrån nu istället, det ger ju lite extra höstmys-känsla när det smattrar mot fönstrena. Att Anja sen springer mer än dubbelt så långt som mig när hon löptränar försöker jag tänka bort när jag nu sitter och känner mig duktig som stack ut trots regnet :-)

Jag tänkte få minst 2 träningspass i kroppen denna vecka också, så jag satsar på ett i helgen också. Det borde jag hinna med tycker jag, det är mitt mål i alla fall!

/Hillevi

Fullspäckad helg

Äntligen hemma efter en långhelg som började redan på torsdagkväll då vi hoppade på tåget mot Hässleholm och SM. Tåget gick först 22.51 från Bastuträsk så jag hann till arenan för att se allt utom de sista 10 minuterna när AIK spelade mot Luleå. Tyvärr jag missade jag det roligaste då AIK fick in målen precis efter att jag farit... Vinst är ändå det viktiga, speciellt mot Lule!

Framme i Hässleholm var vi vid kl 15 på fredagen, så blev en sväng till lokalen, boendet och sen tillbaka till lokalen innan det var dags för att sova. Hela helgen flöt på bra och Dilba lyckades äntligen visa upp hur duktig hon är på en stor tävling. 1+2+4 blev felen, totalt en 13:e placering av 90 starter gör att jag är väldigt nöjd.

Tåget hem blev försenat i 2 h så jag hann inte skjutsa Malin till flyget som planerat, hann alltså inte träffa henne en sista gång innan hon nu for till Nya Zeeland. Tur att det finns internet :) Började jobba kl 16 igår och kom hem vid 8.30 i morse. Idag har jag bara tagit det lugnt än så länge, var tvungen att sova lite och har varit förbi affären för att fylla på kylskåpet som ekade tomt.

Nu är jag på väg till gymmet. Förra veckan kände jag mig väldigt trött i benen, känns som det är resultatet av att jag har börjat cykla mycket mer. Att vila upp sig från gymmet sen förra veckan var nog behövligt.

Jag var och kollade på nya cyklar förra veckan också, kan berätta mer om det senare. Inget köp ännu, men jag har inte riktigt bestämt mig hur det blir...

/Matilda

kastar in handduken..

Helt slut efter 12 h arbetsdag, först 5 på jobbet och sen labbat 11-17. Nu håller jag på att somna och funderar på när man får gå och lägga sig.

Vet inte om det beror på foten också, gör ont hela tiden... Det suger energi ur mig verkligen.

Imorrn gör jag min "sista" jobbdag på ett bra tag, är ledig i helgen, än så länge iaf..

Nu ska jag ta av mig mina linser och vänta till klockan blir 19. kl 19 får man sova!!
/ Anja

misärvecka?

Ja, vad ska man säga.. Jag blir inte förvånad, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt misären just nu.

Blev trampad av en häst i stallet idag, och nu kan jag inte stödja på foten. Tror (hoppas) inte att jag har brutit något. Men tårna är tejpade och enligr mamma kan man inte göra så mkt mer..

Jag avvaktar till imorrn och hoppas på att det går att stödja då..
// Anja

Bad work day..

Igår hade jag ännu en bad work day, mådde inte alls bra, var helt förstörd när jag vaknade. Så trött har jag nog inte varit någonsin! Helt förstörd menar jag då. Vid 10 när vi var klara med våran drift för dagen och hade 1½ timmes städning kvar mådde jag inte alls bra. Så jag fick gå hem tidigare. Kom hem och la mig och sov i typ 2 h.. Sedan spenderades dagen i ett komastadium där jag och Helena i sedvanlig ordning klämnde X antal Greys Anatomy avsnitt. Sedan gick jag och la mig vid 20-tiden och sov till 4. 8 h sömn inför en jobbdag, det hände inte ofta!

Det blev alltså ingen tur ut till stallet, kapitulderade för soffan i stället! Idag blir det i alla fall en stalltur, men ingen träning. Vill inte förstöra kroppen ännu mer. vad jag absolut inte vill bli är sjuk, så då måste man lyssna på kroppen lite!!

Så veckans träning blev inte lika bra som jag planerade, men 3 träningspass och 4 ridturer får väl klassas som godkänt!

Nästa vecka tar jag nya tag! Imorrn jobbar jag, men bara till 10, så då ska jag förhoppningsvis hinna med lite träning.

Nej, nu blir det ombytning och så ska jag iväg till bakterierna, rena lite DNA och sen blanda lite medium.

:) / ANJA

Bra flyt i benen!

När klockan ringde imorse vid 05:50 så skrek kroppen nej nej. Men eftersom jag hade bokat ett spinningpass kl 07 så var det bara att gå upp. Väl på plats var det en trött och stel (av träningsvärk) kropp... Men efter ett par låtar kom jag igång och kunde mosa på benen mer än jag gjort de senaste veckorna! :) Härligt!

I övrigt har jag tagit en lugn skoldag, efter två 12h jobb/skoldagar.. Så vid 15,30 tiden drog jag hem. Sedan blev det en tur till stallet. Tyvärr missbedömde jag vädret och tog aldeles för lite kläder på mig. Så det blev rätt kallt. Imorrn blir det mycket mer kläder på!! Missade både långkallingarna och vantar och mössa.

Imorrn blir det stallet igen. Två hästar ska avverkas! :) Med mer kläder på mig :P

I övrigt blir det nog rätt bra träning denna vecka ändå, ett löppas (á 9 km), ett 90 min styrke/konditionspass, ett spinningpass á 45 min, 3 ridturer och kanske ett träningspass på söndag.

Nu ska jag snart krypa ner till sängs, imorrn blir det tidigt eftersom vi på Heleningrad har tvätttid. Kl 0600 ska vi infinna oss i tvättstugan!!

kram / Anja

Att tvinga sin kropp

Har spenderat 9 h på jobbet där jag fick fortsätta montera min garderob och äntligen blev jag färdig. Var helt gråtfärdig av trötthet och frustration när jag åkte hem. Så var det att inhalera en kopp kaffe och vidare till labbet. Mätte lite på proverna från igår men jag var inte alls i samma form som igår, helt slut både i huvudet och i kroppen. Så vid 17 drog jag hem, efter att ha tappat en kyvett i golvet (som vi bara har 1 ex av på universitetet, det kändes som att det var dags att gå hem innan något mer gick sönder!).

Idag känns det verkligen som jag tvingat fram kroppen, varenda steg har varit smärtsamt och jag har inte alls varit i någon bra form psykiskt. Stålsätta sig och bara storma fram som ett ånglok. Och nu på kvällen väntar 90 min kondition och styrka. Med tanke på min dagsform tror jag att jag kommer få slita, med stora bokstäver!

Det känns som att mina inlägg blir depp-inlägg. Jag har nog inte haft någon bra vecka alls... nu har jag i alla fall två dagar med sovmorgon (dvs upp imorrn 6 och fre typ 7)... och sen två jobbdagar i helgen.

Jag hoppas på en bättre dagsform imorrn. kanske är det alla 12h arbetsdagar som börjar ta ut sin rätt på mig? Det här med att tappa bort och köra in i saker brukar ju tyda på att jag är slutkörd.. Och jag hade ju nyss 2 dagar ledigt?!?! Förstår ingenting alls...

Nej, ska lassa in maten i matlådor inför morgondagen..
// ANJA

Mitt livs första spinningpass

Ett spinningpass på Friskis avklarades idag. Har aldrig varit på spinning, så kände mig lite nervös innan med hur jag skulle kunna ställa in cykeln rätt och allt, men det gick finfint. Gick på baspass så det var tydligen lite fler nybörjare där, plus att jag tog ett lunchpass, så vi var inte många alls. Perfekt! Det gick i alla fall bra och jag hade nog kunnat pumpa på lite hårdare än vad jag gjorde. Tog det lite lugnt för jag visste inte riktigt om jag skulle orka hela passet annars, men sen helt plötsligt var det dags för stretching och då var det ju lite sent att krama ur sista krafterna. Men  men, träning blev det i alla fall och nu vet jag ju hur spinning är, så nu kan jag säkert våga mig iväg på fler pass. Den här ledaren var inte riktigt i min smak, så jag ska satsa på något mer spinningpass snart igen, så kan jag nog bli ännu mer positiv till spinning. Jag känner i alla fall att det är väldigt skönt för knäna att varva träningen med crosstrainer och spinning och sånt, som inte innebär massa spring och hopp och grejer. Cykelbyxorna fick följa med, men cykelskorna lämnade jag hemma. Tror jag ska gå på några fler pass innan de får följa med. Känns så pinsamt att komma med asmycket utrustning och sen inte ens veta hur man ställer in cykeln, haha.

Nu blir det lugnt med träning ett tag. Kommer att jobba 5 dagar fr.o.m. imorgon och under de 5 dagarna är sambon bortrest  nästan 4, så den tid som blir över kommer att spenderas med hunden. Om han ska vara lite själv så behövs en hel del motion för hans del. Det innebär ju visserligen ofta motion även för mig, så helt stillasittande kommer jag ju inte vara såklart, men det blir ingen tid över för att åka iväg och träna i alla fall. Målet den här veckan var att träna måndag och onsdag och det har jag i alla fall gjort! :-)

Nej, nu ska jag försöka få ordning på min framtid. Var hos studievägledaren imorse och det besöket gav mig många gråa hår. Jag hade förväntat mig lite hjälp och tips, men hon hade inget att komma med. Så nu ska jag försöka ta tag i det här lite på egen hand istället. Jag var lite hoppfull innan jag gick dit, men just nu känns det inte ett dugg bra. Men det är inget att gräva ner sig i utan nu får jag försöka lösa det här på något bra sätt istället!


Springrundan!



8,8 km senare sitter jag nu här, nyduchad och mätt. (lite för mätt, tog en matlåda ur kylen och värmde, när jag öppnade den såg jag att det var pannkakståran från igår och inte lax). Så det  blev både lax &pannkakor!

Mitt nästa failande är att min plånbok är spårlöst borta... Vet att jag hade med den från jobbet, men sen..? borta..

Jaja..
Avslutar en bild som jag tog när jag hälsade på min mamma i stockholm för några helger sedan... Vi var uppe i kyrktornet och hade en fantastisk utsikt över Stockholm!!

/ Anja

att lära sig den hårda vägen!!

Som vanligt står jag i labbet just nu.. Jag både hunnit med jobb och lite labbande idag.

Av rubriken att döma kan jag berätta att jag idag lärt mig att en fullt utrustad PAX garderob (från IKEA) består av sjukligt många skruvar... Anledningen att jag lärt mig detta, jo.. För att jag skulle köra iväg med min truck med en pall med 8 sängar på, pallen är ganska hög (ca 2 m) och i detta fall inte helt rakt lastad på träpallen, i en sväng in i en sidogång råkade min pall stå med ett överhäng utåt och centripetalkraften gjorde, trots att jag körde långsamt att min pall med sängar välte mot ett visningsexemplar av två garderober, som i sin tur välte på en pall med träkragar och så sa det krasch och glasdörrarna på garderoben gick i 1000-tals bitar, plus att själva garderoben blev ganska demolerad... Jag medger att i de flesta av fallen när jag kör sönder saker på jobbet är det mitt fel, men i detta fall känns det jäkligt surt eftersom det faktiskt inte kändes som mitt fel!! Jag körde LÅNGSAMT, och verkligen tänkte att nu får jag passa mig så den inte välter.. och vad gör den, jo VÄLTER såklart! Det var inte en fin ordramsa som jag tänkte i mitt huvud.. Men det var bara att göra rätt för sig och idag har jag sådeles spenderat ca 3,5 h med att montera ett nytt visningsexemplar. Och ändå blev jag inte färdig...

Min frustration över jobbet är ganska stor just nu, jag tycker jag kör jätteförsktigt, men ändå välter jag pall.. Jag vet inte vad jag ska göra för att bli som alla andra...

Jag vet inte riktigt vad det beror på, inte mycket träning kommer det bli denna vecka heller. I går hängde jag ju i labbet till 18 och sen var det snabba sig ut till stallet och så handla på det. Idag ska jag bannemej ta mig i kragen och springa. Kände i armarna på jobbet att jag har påbörjan till muskelinflammation i båda underarmarna... Så idag blir det springning, imorrn blir det styrka+kondition och på torsdag blir det spinning. sen på torsdag och fre (och evlördag) blir det stallet och 1-2 ridturer. Beroende på vad jag hinner med. I helgen hoppas jag på att jag ska kunna hinna/orka med att träna något. Dessutom skulle jag verkligen behöva spendera många timmar på labbet och labba... Får se vad jag orkar med, har ju 6,5 h jobb både lör&sön.
Nej, nu ska jag trycka i mig min macka, magen börjar kurra!!
/ anja

Heldag i labbet!

Ja, minsann. Idag steg jag upp vid 6 för att åka till labbet, satte mina bakterier och åkte hem och åt mat. Då trodde jag att de skulle vara färdigvuxna till kanske 11 tiden. Tji fick jag... inte fören vid 14,30 kunde jag skörda cellerna!!! Segväxande bakterier, jag tror de kände på sig att jag skulle elchocka dem.

Det gör att jag nu, 17:38 fortfarande sitter i labbet, aldeles ensam och väntar på att min sista centrifugering ska bli klar. Sen ska bara cellerna strykas ut på plattor och sen dra rjag hem fortare än blixten!!

Det betyder nada träning för min del, eftersom jag ikväll både måste ut till stallet för att mocka och till affären för att handla. Plus att jag måste laga mat ikväll. Känns som att det kommer bli en lååång dag... Och imorrn jobbar jag, så då står klockan på 4,25. Jag tror minsann jag ska fira min födelsedag en annan dag... För att vara på labbet i 10h känns inte som något vidare födelsedagsfirande.

Nu blir det äntligen hemgång!
/ Anja

Alltid något!

Pallrade mig ner till gymmet idag och körde ett lite lugnare pass. Blev ju en del styrka igår som sagt, så jag tyckte det var ok att ta det lite lugnt, jag är inte direkt van att träna 2 dagar i rad, haha :-) Men körde i alla fall 30 min på crosstrainern och sen några minuter, eller rättare sagt 1 km, på löpbandet efter det. Så med lite stretching på det så tog det typ 45 min. Alltid något! Jag är ledig 2 dagar den här veckan, det är idag och på onsdag, så tänkte att jag i alla fall skulle träna de två dagarna. Funderar på att testa spinningpass på onsdag, men har aldrig varit på det, så jag vet inte om jag vågar, vi får se. Det blir nog i alla fall någon typ av gruppträning på onsdag. Det som är bra med gymmet är ju att man kan åka dit när som helst och att det är så lugnt och skönt om man är där mitt på en vardag när många andra jobbar. Men gruppträning ger lite mer energi på något sätt och jag pressar mig själv liiiite hårdare. Ja, vi får se vad det blir på onsdag, huvudsaken är att det blir något!

/Hillevi


Nya skor!

Förra veckan öppnade ännu en sportbutik här, XXL. De hade riktigt mycket grejer där och väldigt bra sortiment, inte minst på friluftsgrejer tycker jag själv. Inte en massa egna billiga märken, utan välkända märken som man vet har kvalitet. Me like! :-) Hatar att köpa en fleecetröja och inse att den typ inte kan andas, så att man bli svettig efter att ha gått 1 km, eller en regnjacka som läcker in vid sömmarna osv. Ok, det blir kanske lite dyrt ibland, men det är inte billigt att köpa en regnjacka som man inte är nöjd med så att man går och köper en ny ett halvår senare heller. Jag säger inte att man måste ha alla sina kläder i välkända märken, man kan ju hitta bra grejer annars också, men det kändes i alla fall som att den här butiken har ett sortiment där man kan hitta saker som man blir riktigt nöjd med. Hur som helst så hade de ju en massa trevliga öppningserbjudanden också. Jag hade kunnat shoppat massor. Sport- och friluftsgrejer är så jäkla kul att shoppa tycker jag, kanske ibland lite för kul! :-)

Men jag köpte i alla fall nya träningsskor. Har ju mina löparskor som jag haft ute hela våren/sommaren så de känns inte så jätteroliga att tvätta av för att ha inne. Nu under hösten när man kanske dessutom tränar både ute och inne så blir det ju ganska jobbigt med bara ett par skor. Jag provade en hel del skor. Var ganska sugen på att köpa ett par lättviktsskor, de kändes riktigt härliga, men hittade inga med riktigt bra passform för min fot. I alla fall inte under tusenlappen och jag kände att jag inte så gärna ville lägga mer än så. De hade erbjudanden på några olika, men nej, de satt inte perfekt. Det slutade med ett par Nike, lunareclipse +. Jag gillade inte riktigt utseendet först, så var lite osäker när jag tog med mig dem hem, men valde helt och hållet efter passform och tänkte att jag ändå hade öppet köp. Men nu har jag vant mig med dem och gillar dem mer och mer. Och de fungerade finfint på träningen igår också. Fick ge 700 för dem, ordinarie pris är 1500 så det kändes som en bra deal. Lyckades även köpa med ett par nya vandringskängor. Ett par Meindl som också kändes riktigt bra, var halva priset på dem också, så fick ge 1000 för dem vilket jag tyckte var riktigt bra pris. De jag har sen innan är lite mjuka för att klara av att ge bra stöd när man gå i svår terräng och dessutom lägger 15 kg packning på ryggen. De är perfekta till mycket annat, som skogspromenader, leriga grusvägar, snö, kyla osv. Men till just vandring är de som sagt något mjuka, så jag tror att de nya kängorna blir riktigt bra. De gamla har dessutom gått många, många mil, så det är väl lika bra att börja gå in ett par nya innan de andra är helt slut. Jag hade kunnat shoppa hur mycket som helst där inne, men försökte hålla igen och tyckte att jag klarade det ganska bra. Provade inga kläder utan försökte att bara titta på grejer som jag har lite behov av, annars är det lätt att slinker ner både det ena och det andra i påsen hem. De hade redan börjat få in massa längdåkningsgrejer, hade både Swix och Björn Dählie, som jag tycker har mycket bättre passform än t.ex. Craft. Är trött på Craft-grejer, varenda butik säljer det, men på mig sitter det sällan bra. Spelar ingen roll om man ska köpa cykelgrejer, längdskidåkning, träning eller vad som helst. Alla har Crafts sortiment och inget annat. Sen att sömmarna alltid går upp på mina craft-kläder gör inte saken bättre. Så tummen upp för XXL som har lite bredare sortment! Fast det är nog bäst att jag håller mig borta därifrån. Löparskor och vandringskängor räcker gott för tillfället! :-)

En bild på nya skorna! Lite speciella i utseendet på något vis, men som sagt, jag gillar dem mer och mer! Alltid lite roligare med bilder i bloggen också :-)
Nike Lunareclipse+

Idag hurrar vi också för vår bloggmedlem Anja som fyller år! Hurra, hurra, hurra, hurra!! :-)

/Hillevi


Underbara helg!

Gud så skönt med en ledig helg! Lite kyligt och blåsigt, men ändå underbart fint höstväder! Det är inte ofta man är ledig en helg utan en massa andra planer, men den här helgen har varit en sån helg. Att bara få göra det man känner för just den dagen är så extremt avkopplande.

Igår åkte vi till skogen, strax utanför Hallsberg, och gick runt Skåle klint. Raffe fick springa av sig i skogen och jag fick 1,5 timme promenad i kuperad och ojämn terräng. Det blev lite småflåsigt att ta sig upp till utsiktsplatsen, men det var så otroligt skönt väder och jättefint i skogen nu på hösten. Såklart fanns det med lite fika som ju alltid smakar gott i den färgsprakande och väldoftande skogen.

Hade för en gångs skull kamera med mig. Med den här fina utsikten förstår ni kanske att vi gick lite uppför :-)


Skåle klint

Skåle

Nu till träningen. Idag har jag varit på Friskis. Åkte mitt på dagen så det blev gymmet. Körde crosstrainer 30 min och sen 30 min styrka. Kommer förmodligen ha sjukt mycket träningsvärk efter styrkeövningarna. Körde 3*10 på alla maskiner och fick med rygg, mage, ben, armar. Med min klena kropp så får jag förmodligen träningsvärk efter varje övning, dvs. i precis hela kroppen. Men nu har jag iaf köpt kort och ska köra igång med träningen på allvar! Det var riktigt skönt att komma iväg idag. När man är ledig så har man ju tid att fixa ordentlig mat före och efter och kan ta riktig långdusch efteråt och allt. Ändå har jag hunnit städa och tvätta och massa sånt idag också. Riktigt skön helg med andra ord!

/Hillevi

Träningsfritt....

Denna helg har jag ju varit ledig, helt underbart. Att sova tills man vaknar av sig själv (inatt sov jag 11 h). Det närmaste jag har kommit träning är en promenad till skolan och 2 ridturer. Igår red jag alltså två hästar, dels min "egen" medryttarhäst och en annan islänning i stallet.

Träningen har inte gått så jättebra med denna vecka, två pass, ett sprinning och ett styrke/kondition. Det och 5 ridturer får väl klassas som OK...
Nästa vecka ska jag försöka passa in några fler. Styrke/konditionspasset är givet, samt morgonspinningen på torsdagen. Så får vi se vad jag hinner med mer! :) 3 jobbpass och säkerligen 5-6 dagars skola ska jag också klämma in.

Nu ska jag sätta i linserna i ögonen, borsta tänderna och sen ner till skolan för att odla om mina bakterier! :)

/ Anja

Underbart höstväder!

Sol, 15 grader, inte ett moln på himelen, lagom myket blåst. Helt perfekt höstväder med andra ord! Idag hade jag nästan kunnat döda för att få vara ute lite, hellst ta en löptur. Men, dagens första 9 h spenderades på IKEA, 5-14. sedan for jag snabbt hem och hade VM i mackätning med mig själv, 4 mackor & 2 koppar kafe senare hoppade jag på cykeln och nu sitter jag i mitt labb med 0% solljus. Har ett fönster, men det går ut till en hall. Jag får iaf lite solljus när jag går upp en trappa för att göra lite mätningar.

Imorrn och på söndag är jag tack och lov ledig från både skola och jobb! eller, jag ska till universitetet och mäta lite, men det känns mest som bonus eftersom det är lör & sön. dock har jag typ 4 dagar att jobba igen de senaste 2 veckorna eftersom jag varit lite på IKEA och jobbat sommlabbhandledare. Sedan ska jag rida och förhoppningsvis hinna med en löptur! om det är sånt här väder det vill säga!

Jag har prioriterat bort löpningen enormt mycket.. men det är inte lätt att hinna med när man har skola och jobb i princip varje dag och några dagar i veckan i 12 h. Jag minns knappt när jag hade en helt ledig helg hemma utan några måsten eller resor. Har verkligen prioriterat bort mig själv!

Ikväll ska jag även försöka hinna med att baka kanelbullar, eftersom jag jobbade och var i skolan+stallet i tisdags åkte jag hemifrån 4,25 och var i princip inte hemma fören 19,30.. Då blev det inte mycket kanelbullar. Så då får man baka nu! Och så har jag en enorm hög tvätt som måste tas tag i. Jag har inte tvättat på över 2 veckor och brukar annars tvätta typ varje vecka :P Så jag är verkligen inne på reservkläderna! ;D

Nu måste jag kila, har typ 10 sekunder kvar på min centrifugering...
/ Anja

Slutkörd

Hela järngänget verkar vara lite krassa, även jag är också lite förkyld - men det har varit såhär i lite drygt två veckor så jag börjar vänja mig... Att det aldrig kan gå över helt :(

Var ändå på spinning idag, när jag tränar så öppnar det upp sig och jag känner mig inte förkyld längre, inte trött heller så på något sätt tror jag inte det gör något, ont i halsen har jag i alla fall inte. Spinning idag alltså, 55 min puls och nu är jag helt tom i hela kroppen. På något konstigt sätt så är det så sjukt jobbigt och svetten bara rinner, men tiden går så himla fort. Har varit på spinningpass som är 25 min och de känns nästan lika långa. Det jobbigaste var ändå att efter 55 min i (enligt mig) väldigt hög fart ändå bara ha cyklat 2 mil enligt cyklarnas räknare... Hur ska jag överleva 8 mil till i vår!??!?!

Var i stallet och grejade på och bytte i alla burar så jag sitter ändå nu i soffan med nästäppa, det är väl inte världens bästa idé att ha kaninerna i ett stall när jag är allergisk mot hö och tror även hästarna och damm, men vad gör man inte...? Jag har fortfarande mina förhoppningar om att köpa hus om inte alltför länge och bara inte hästarna är i stallet så brukar det gå bra. Det är bara stå ut och försöka planera så jag inte behöver vara inne i stallet så länge när jag är där lite längre.

Snart kanske det blir cykelköp för mig också. En av mina farbröders företag säljer cyklar och han hade även en egen som han förmodligen skulle sälja, frågan är om jag vill ha en sprillans ny eller en begagnad. Helt ärligt bryr jag mig inte om det så länge den inte ser ut att komma från stenåldern, för mig känns priset det viktigaste, jag har verkligen inte råd att lägga flera tusen på en cykel som jag kanske inte komma använda så ofta. Nu beror det ju helt på hur den ser ut, kanske kan det vara värt att sälja cykeln jag har nu om jag köper en bättre som jag kan ta till jobbet. Grejen är bara att jag egentligen vill ha en cykelkorg, men på en tävlingscykel skulle det ju se liiiite knäppt ut :P Återstår att se vad det blir!

Nu är det dags för sängen, imorgon ska jag jobba för fulla muggar på särskolan och sen på surströmmingsmiddag som min vanliga arbetsgivare bjuder på - nam nam!

/Matilda


Trött-sjukan?

Om Hille återigen drabbats av en förkylning så tror jag att jag har drabbats av en trötthetssjuka idag. Gick omkring som en smärre zombie idag på labbet och bara gjorde mina mätningar. När jag skulle tänka fick jag verkligen koncentrera mig! Vid 15,40 satte jag mina bakterier till imorrn och gick hem. Idag har jag ruckat lite på min "inget kaffe efter 15" regel och sitter med en kopp nu. Det behövs verkligen!

Jag förstår inte hur jag kan vara tröttare idag än igår när jag gick up 3 h tidigare igår och dessutom jobbade 9 h och var i skolan nästan 2 h längre... Och att det var en sån kamp imorse för att komma upp ur sängen. det är ett mysterium!

I helgen ska jag även prova på något nytt, som jag inte gjort på mycket mycket mycket länge... Nämligen ha en ledig helg. Hemma. Helt ledig, men på något sätt tror jag helgen kommer fyllas ändå. Ska försöka ta mig iväg till skolan och kanske göra någon liten mätning, dessutom har jag stallet både lör+sön. Sen står städning på shemat. Skura huset med andra ord! Här ser (mest i mitt rum men) fördjävligt ut!

Nu ska jag surfa vidare och kanske dra några städtag i köket, träningen ikväll är inte fören 19, sen blir det racercykla hem för att hinna till säsongspremiären av Greys!!
kram / anja

Vilket fiasko!

Igår hade jag en to-do-lista som var ganska lång. Allting bev gjort på den, utom... Ja, gissa, träningen såklart! Jag var ganska seg igår, men körde på med min lista och fick massor gjort ändå. Så när Gustav kom hem kl 18 så stod maten på bordet. Vi hade nämligen bestämt oss för att åka ner till Friskis tillsammans eftersom han ville köpa gymkort där och jag också skulle köpa kort. Jag har inte riktigt blivit av med min förkylning sen sist, och jag brukar inte vara en sån som går och drar med förkylningar så länge. Men så igår hade jag varit frusen hela dagen, men jag tänkte att det var vädret, var ju typ storm ute. Men så kom Gustav hem och undrade varför jag hade så varmt i huset (jag hade eldat i kaminen sen kl 8 på morgonen, då blir det VARMT). Men jag frös fortfarande och hade funderat på varför det jag varit så himla "svidig" i ögonen hela dagen. Gustav tyckte jag såg helt sliten ut (haha, tack för den!) och undrade hur jag mådde egentligen. Så när jag kände efter kom jag fram till att jag frös fastän det var varmt som bara den, inte hade varit hungrig på dagen fast jag inte ätit varken lunch eller mellanmål (inte likt mig), och att jag var ungefär lika varm som kaminen. Först så tänkte jag att nej, jag tänker inte stanna hemma, då kör jag hellre ett lugnt pass. Har ju inte tränat på år och dar! Men det slutade med att jag satt framför kaminen med yllefilten och en kopp te. Tog whisky, can jang och allt som jag kunde komma på som kan hjälpa en att friskna till. Så på lördag när jag är ledig igen så bara måste jag vara frisk! Men det här kanse var anledningen till att jag inte blivit av med min förra förkylning, det kanske i själva verket är en ny förkylning som legat och väntat på att jag nån gång skulle ha tid att träna, så att den kunde bryta ut just då. Typiskt, är så irriterad, men man ska inte träna med feber, så det blev ingen träning och jag är besviken.

/Hillevi

falska förhoppningar...?

Mitt senaste huvudbry har varit vad jag gör om ½år, Skolan är ju som många vet slut för min del. Efter 6 år på universitetet och (förhoppningsvis) två examen kan jag checka ut som student för evigt. Men då återstår ju bara den lilla petitessen - vad gör jag istället?

Just nu lutar det åt att jag blir kvar på IKEA ett tag. Jag vill gärna fortsätta med kemin, eller jag VILL forsätta med kemin. Men jag vill inte börja doktorera just nu. 6 år på universitetet direkt efter gymnasiet.. Nej, nu skulle jag bara vilja ha ett jobb där jag kan få gå hem och vara ledig hemma. Inte ha massa bakomvarande stress som ligger och gnor. Så därför blir det nog IKEA ett tag.

Tyvärr (om man nu får säga det?) fanns det en tjänst som, jag tror skulle passa mig så bra. Precis vad jag tror jag skulle kunna gära bra. Det handlar om lagerstrukturer och att planera in hur lagret byggs upp. Det kombinerat med en driftsledartjänst. Det enda negativa var att det var tillsättning i oktober. Mitt i mitt examensarbete. Jag insåg ganska snabbt att 100% ex-jobb kombinerat med 100% jobb inte var någon så bra kombination. Så därför sökte jag aldrig, dock skickade jag ett mail till min chef om att jag var intresserad..

Idag hade jag utvecklingssamtal med min chef och hon nämde att hon trodde att det skulle passa mig och så.. typ att om de inte hittar någon som passar så kanske det kan lösas på något sätt... Hm, med det väcktes lite falska förhoppningar.. Jag vill så jättegärna ha tjänsten... men åh, jag kommer bara bli så besviken om jag inte får den. Så idag har alla tankar pendlat mellan "ja ja jag vill ha den, jag skjuter på examensarbetet" och "nej nu får jag skärpa mig, gör klart skolan" och typ "livet går vidare, det kommer komma något"..

Så, jaa.. Jag har massa saker att tänka på och jag skulle helst bara vilja få allt löst och sluta behöva fundera.

Imorrn blir dessutom första träningen för min del på 1½ vecka! skönt att komma igång igen! :) Idag blev det bara en kort ridtur, efter 12,5 h med jobb+skola så hann jag bara med ca 35 min.

nej, nu blir det sängen.. helt slut.
/ Anja

Dags att sätta fart!

Jag har inte tränat på.... Jag minns inte ens när jag tränade senast. Var ju sjuk och efter det har det bara varit så mycket med jobb och bröllop och besök osv. Om jag ska komma i mål under något lopp nästa år så får jag verkligen sätta fart. Idag ska jag i alla fall åka ner och köpa träningskort på Friskis och tänkte hinna köra en sväng på gymmet då också. Är ledig idag, men har jobbat 5 dagar så kroppen känns mest som att den vill vila egentligen, men det är inte hållbart. Känner av lite av den där förkylningen fortfarande också, den vill inte riktigt släppa taget, men det är så länge sen jag var riktigt sjuk så det kan inte vara någon fara längre. Är ledig idag och sen jobbar jag alla andra vardagskvällar den här veckan, så det måste bli idag helt enkelt. Har faktiskt ledig helg också! På helgen är det alltid mycket som händer, men eftersom det är en helledig helg så räknar jag med att hinna träna något pass då med. Kanske en cykeltur om det blir fint väder?

Har tusen grejer att fixa idag. Ska ta en massa vattenprover som sen måste lämnas in på posten, städa åt kaninerna, köpa hö, laga mat, träna(!), handla, tvätta osv. Lika bra att jag sätter fart!

/Hillevi


Vilken helg!!

Oj, det har hänt så otroligt mycket under helgen att jag knappt kommer ihåg fredagen! (varnar för ett maratonlångt inlägg!!)

Äventyret började i fredags, hämtade upp min kompis inne i stan, slängde in hennes cykel och väskor i bilen och började åka, stackaren hade sovit kanske max 3 h och påm en tunn madrass, hon gjorde sitt bästa för att hålla sig vaken eftersom jag sagt att min enda regel var att hon inte fick sova. Men jag ruckade lite på den eftersom jag själv var så pigg. Frukost på Donken i Säffle (mitt första McD besök sedan jag slutade i augusti förra året!!). Och vidare, resan flöt på fint.. När vi närmade oss Göteborg tilltog min nervositet lite eftersom jag var tvungen att ta motorvägen genom GBG. M sov lite i förarsätet och jag försökte ha koncentrationen på max... jag klarade av att navigera mig fram tills jag såg en avfart mot Malmö komma närmare och närmare och jag låg i helt fel fil.. Ett litet kvidande läte väckte upp min resekamrat och lyckligtvis kunde jag tränga mig in i rätt fil.. och äntligen var GBG förbi! Sen blev det lunch och vi fortsatte resan. I Malmö skulle vi lämna av två hinder och kom in totalt helt fel, efter ett snabbt besök på en mack fick vi tag i en karta som ledde oss rätt. Sedan plockade vi upp min syrra och sen for vi till hennes lägenhet och ut till IKEA (första, men inte sista besöket för helgen!). Hämtade upp ett släp och korsade Öresundsbron med en strålande solnedgång! In i köpenhamn och jag kunde bocka av att ha kört både bil & släp utomlands!

I Köpenhamn käkade vi på en restaurang och såg en rolerblades parad, massa folk som åkte i ett rullskridskåtåg! Innan min resekompis höll på att missa sitt tåg, men som vi hon ändå hann med och jag kunde sådeles vinka av henne på stationen. Så var det hem till min syrras kollektiv som stod på schemat och ganska snabbt föll jag ihop på madrassen jag skulle sova på.

Helgens stora händelse inträffade när min syrra, jordens mest morgontrötta person tog sig upp kl 7 på lördagen! Vi tankade och sen började vi bära möbler och lådor. Springa upp och ner för 2 våningarns trappor... Trots att vi hade både bil och släp sattes min bästa packnings (och tetris förmåga) på prov och både jag och pappa prisade alla de gångerna jag packat kaninhoppningsklubbens alla hinder i bilen. Packa bil, det kan jag!! Strax efter 13 tiden kunde jag och min syrra korsa bron för andra gången och sladda in i Malmö, så var det bara den lilla petitessen att allt skulle ut ur släpet också. Bära lådor och möbler igen. Behöver jag säga att det var min träning för helgen? 2 h senare och allt var ute ur släpet och jag föll ihop som en liten sackosäck i en fotölj.

Så gick vi och åt på en indisk restaurang.. Vi satt på uteserveringen och blev vittnen till en bil/cykelolycka! Läskigt värre... Sedan for jag och L åter igen ut till IKEA, lämna släp och gå en shoppingrunda. L var mycket nöjd med mitt agerande som personal shopper, hennes mest frekventa fras var "vad kostar denna" och i många av fallen kunde jag svara! Vi var nästan sist ute ur butiken och åter till lägenheten. För undefär tredje gången på helgen föll jag ihop som en sackosäck.

Söndagen inleddes med snabbkaffe eftersom den saken vi åkte till IKEA för (en kaffepressare) såklart var slut. Vi tog det lite lugnt i lgh innan vi for ut en tredje gång till IKEA (för att återlämna 2 stekpannor som inte funkade eftersom det var induktionshäll i köket). Tredje gången på IKEA malmö på 3 dagar.. Snart kan jag börja jobba där! Lite annat inhandlades innan jag vid 14,30 sa hej då och for iväg (mitt mål var att komma från Malmö vid senast 12...). Stannade till och fikade en kort sväng i Helsingborg hos pappa och sen började den långa mödosamma resan hem.. Det började med att jag körde mot rött i Helsingborg, bra där anja!! Men sen flöt resan på utan några större missöden, lyckades dessutom skåda 3 IKEA lastbilar på vägarna!

Efter 7 h ensam i bilen, endast ett litet snabbstopp strax söder om GBG för att handla en korv och godis kom jordens leende på mina läppar när jag skådade mitt eget IKEA och insåg att jag bara hade 1 mil kvar!! Hallelulja!

det känns som att jag suttit i bil och burit möbler för en hel evighet framöver!! Nu är det dock måndag och ny vecka! Idag ska jag vara labbhandledare åt distansstudenter som läser Kemi A på universitetet. Tre labbar ska avverkas på en dag, en lååång dag! I torsdags när jag också var det höll vi på till 20-tiden. Jag ska packa min väska full med mat!! Imorrn blir det jobb och en ridtur. På ons-fre hoppas jag kunna träna lite! har inte haft tryck över bröstkorgen på hela veckan nu!

Nu måste jag sluta, det tog lite längre tid än vad jag trott att skriva allt detta, men det är det värt!!
// Anja

Tråkdag

Nu var det ett tag sen jag skrev här, har haft fullt upp senaste veckorna. Hade egentligen bara 33% på schema den här månaden så jag har jobbat allt jag har kunnat och till slut visade det sig att det blev lite över 200 h... Inte konstigt att jag har gått på sparlåga sista veckan! Egentligen skulle jag vara ledig både torsdag och fredag men jag jobbade ändå på en förskola och i en klass för att göra mig extra mycket värd en ny vinterjacka i år också ;) Den jag köpte förra året tyckte jag inte helt om, så nu hänger en ny röd Didriksson i hallen - gött!

Träningen har blivit intryckt någon kväll när jag egentligen borde ha försökt ta det lugnt, så det har bara blivit några kortare svängar dit. Mest har jag suttit på cyklarna i gymmet, gruvar mig så mycket nu när vi är anmälda till Tjejvättern att jag måste börja träna lite extra i god tid :P

Förutom ny jacka skulle jag verkligen behöva nya joggingskor. De jag har är jättesköna, skulle gärna ha kvar dom om det inte vore för att de går sönder hela tiden... Lämnade in de hos en skomakare i våras för att laga när det började bli hål i tyget på ovansidan, och nu har det börjat gå upp igen. Det har även blivit hål i hälen, dessuom så tjuter de på något konstigt sätt från sulorna, speciellt när skorna är lite blöta. Väldigt irriterande i längden! Pappa har ikväll hjälpt mig att ställa till några av kaninernas burar i boxen och flytta in de som har bott ute i sommar trodde att det var råttor innan han förstod att det var från mig och mina skor som ljudet kom.

Annars har dagen inte gått till något alls. Var ut igår med Malin och några kompisar igår efter hockeyn och har mått som jag förtjänat idag kan man lugnt säga, men kul hade vi och det är ju huvudsaken :D Väldigt, väldigt skönt med en lugn helg, var väldigt längesen och är länge kvar till nästa gång.

Näe, nu är det dags att krypa ner i sängen. Ett kort jobbpass imorgon känns alldeles lagom, sen har jag kanske lyckats få med mig en träningskompis till gymmet! Blir så tråkigt i längden att fara dit själv hela tiden.

/Matilda