Firandet tog ut sin rätt

Ja tyvärr, redan förra måndagen kände jag av att något var på gång så jag bestämde mig för att skippa de gruppträningsklasser som jag hade bokat. Onsdagen blev sämre och i torsdags kunde jag knappt prata! Idag är första gången på fem dagar som jag har kunnat svälja utan att vilja gråta ungefär... Nä usch, tack och lov är det på bättringsvägen nu! Blev ingen träning alls för mig under förra veckan alltså, du är alltså inte ensam Hille! :) Hade bokat box till ikväll, trodde jag skulle hinna bli frisk i helgen men icket... Har även ett crossfitpass bokat imorgon men det får nog också avbokas, känns inte alls bra att träna så hårt direkt speciellt när inte hela förkylningen har släppt.

Nu på lördag är det cykelns dag och jag har lovat en lärare på min gamla gymnasieskola (där mamma jobbar och jag ibland jobbar extra) att komma, så det är väl bara att pallra sig dit! Behöver verkligen komma igång med cyklingen känner jag och bättre tillfälle går ju knappast att hitta! Det ska pratas bl a landsvägskörning och lite taktik. Känner framför allt att det är bra för mig att fara dit så det kommer bli kul. Nybörjarträffen nu på onsdag skulle jag också vilja vara med på men får väl se hur kroppen känns, vet att jag inte bara kan "glida med" när jag är där...

Kort info men inte så mycket mer att säga. Hade tänkt att gå broarna runt nu, halvdissigt väder och mycket blåst men känns som att jag behöver komma ut även om målet bara är att ta sig runt, haha. Har knappt rört mig på en vecka och tappat runt 2 kg i vikt, ingen träning och dålig aptit skulle jag säga är anledningen. Energin försvann där nånstans också så jag skulle verkligen behöva komma igång igen ganska snabbt innan jag hinner bli en soffpotatis! :D

Kram Matilda

Sjuk igen

Blev förkyld igen förra fredagen. Ont i halsen, snorig, ja, det vanliga. I fredags en vecka senare var första dagen jag vaknade utan halsont. Det blev dock ingen tid för träning under helgen och detta betyder alltså att förra veckan blev helt utan träning. Cykelloppet närmar sig med stormsteg och med tanke på mitt träningsschema sista tiden kommer den inte bli rolig, usch! Kommer ha värre ångest än vanligt :-)

Nu är jag i alla fall frisk och jag hoppas det kan bli lite träning den här veckan. Både den här veckan och nästa bjuder ju på röda dagar, så det betyder lite extra ledig tid, det är en bra hjälp! Jag hoppas på fint väder, sol och vindstilla helst, så att jag kanske kan bli sugen på att plocka fram cykeln. Det vore inte en dag för tidigt!

/Hillevi

Så mycket tid!

Idag tog jag mig från skolan redan vid 15,15 tiden. Så tidigt har jag inte gått hem på evigheter! Dessutom cyklade jag direkt hem! Väl hemma lämnade jag racerröd på punkteringslagning, först ska jag laga den och sen får skeppshult åka in på växeljustering. 
 
I övrigt har jag hunnit med att kolla på Bergs bärbara talkshow, städat och diskat här hemma, städat trapphuset och rättat lite arbeten. Produktiv dag som jag verkligen borde unna mig själv lite oftare, jag tycker att jag i princip kommer hem och är vaken 30 min innan jag slocknar!
 
Igår var det tisdagsträning med Team Nordic Trail, efter studentskivan i lördags var jag lite segare i kroppen än vanligt och hade det i bakhuvdet, funderade ett tag på att ta basgruppen, men medel fick det bli! Vi körde intervaller i obanat och backe. Hjärtat fick jobba men jag fick "bara" upp pulsen till 185. Jag kännde mig segare än vanligt och min kropp fungerar inte som den ska med bara 4 h sömn.
 
I måndags körde jag även fredagsintervallerna från förra veckan som jag hade skjutit upp lite. "korta" serien som avverkades snabbt! :) Jag känner mig alltid så stark på intervallerna på bandet, men sen på tisdags trailen känner jag mig inte alls lika stark... 
 
Nu funderar jag på att göra lite chokladbollssmet för att kröna vilodagen! ;) Idag om två veckor befinner jag mig i Spanien också! Jippie! Sol, värme, bad!! 
 
Kram! /Anja

SM-guuuuld!

Förra veckans träning gick lite halverst, det blev ingen box på måndagen då varken Malin eller Helena kunde följa med. Körde istället core och en timmes cykling i gymmet, kändes i rumpan kan jag säga...

Torsdagens spinning och core var riktigt kul och gick väldigt bra. Kvällen slutade med att jag fick tag i en biljett till den fjärde finalen i SM-slutspelet och vi vann!!! Helt sinnessjukt, kommer ta lång tid innan det sjunkit in och hela Skellefteå kommer nog befinna sig i ett rus till det börjar om igen på riktigt i september. Jag kom hem efter tre natten mot fredag så det blev ingen träning då. Fredag kväll var vi ut och även lördag. Söndag jobbade jag dygn och imorse vaknade jag med en röst som inte vill allt som jag, den försvann nog
någonstans i firandet... Imorgon ska jag jobba lite på Balder innan jag hoppas kunna köra ett crossfitpass innan jobb igen på kvällen.

Jag har hittat en cykelklubb här i stan som har nybörjarträningar på onsdagar så jag funderar på fara dit. Har även sett att det finns ett lopp som skänker pengar till Barncancerfonden, Ride of hope. Jag får se om jag kör hela vägen till Umeå (13 mil) eller stannar efter 8 eller 4 beroende på om jag får med fler :)

Här kommer lite guldbilder, hoppas ni kan känna iaf lite av mitt guldrus!








TRIATLON!

Whops, anmäld till Stockholms Triatlon 25/8 2013!!
 
750m simning
20 km cykling
5 km löpning
 
Hujedamej vad kul! Och jobbigt!! 
 
I övrigt i veckan har jag ju hunnit med lite träning. I tisdags var det ju löpningen. Det hade regnat hela dagen men typ vid 17 tiden slutade det och sprack upp. Dock var det blött och geggit i marken. 
 
Pulsen var uppe i 191, men kul var det, vi sprang upp i en backe och sen tillbaka. 
 
I onsdags var det vilodag så jag nöjde mig med cykelturen till jobbet. I torsdags simmade jag och igår cyklade jag totalt 35 km. Först till skolan, vidare till Ursvik (för att vara med på friluftsliv i en idrottklass), tillbaka till skolan, vidare till Bromma blocks för att handla mat åt Oakley och sen tillbaka hem! Det blev inga intervaller på morgonen, men jag tar igen dem imorgon! 
 
Idag ska jag hänga med mina gamla gymnasiekompisar hela dagen ungefär och imorrn kommer min lillebrorsa till stan. 
 
/ Anja

Så mycket roligheter!!

Åh! Jag har så mycket roligheter att se fram emot nästa månad! Eller, det börjar redan nästa vecka..
Mån: Studentskiva för en av treorna i klassen
Mån veckan efter: Ännu en studentskiva
Mån efter det: Ännu en studentskiva
Spanien 7-13/5 
Karlstad och Miss Li konsert 17-19/5
Spanien 21-27/5
Vättern 9/6!!! 
 
Sen skolavslutning och sommar! 
 
Idag har jag simmat 60 min morgonsimning, det som känns som en vinst är att jag nu verkliogen orkar simma länge! Det blev säkert mellan 1-1,5 km!! I början av året var jag helt slut efter 25-50 meter och nu kan jag utan problem simma flera 100m "intervaller" på rad! :)
 
Imorrn tror jag att jag ska skippa morgon intervallerna och följa med på friluftsliv med en idrottsklass. Det kommer innebära ca 3 mil cykel imorrn, hoppas att vädret är hyfsat OK för jag måste verkligen ut och köpa kaninmat och det blir ca 8 km extra cyklingsväg.. 
 
/ Anja

Så blev det med veckan som började så bra

Körde ju igång med ett löppass i måndags, vilket var en bra start på veckan. Med facit i hand kan jag nu säga att det blev veckans enda träningspass. Hade faktiskt tid att träna i lördags förmiddag, men när man vaknar till snö kändes det allt annat än lockande att ge sig ut. Så den dagen rann iväg med shopping och fika istället, det är sällan jag ödslar tid på sånt, men nu blev det för en gångs skull så och det var en lyckad dag om man inte ser det ur träningsperspektivet :-) Idag har det varit full rulle med skytteträning hela dagen och sen hundträning på kvällen. Kommer säkerligen få träningsvärk av allt skytte och förmodligen lite blåmärken på axeln, sköt med så himla många olika vapen idag, så jag fick väl inte alltid till anläggningen och det blev en del smällar i axeln. Men det har varit en minst sagt lärorik dag i alla fall.

Imorgon startar en ny vecka och därmed en ny chans att göra en bättre träningsvecka. Börjar jobba kl 6.30 på måndagar, så det är nog dags att jag drar mig mot sängen nu... Gonatt!

/Hillevi

Intervallerna!

Idag startade jag morgonen med intervaller, som vanligt på fredagar! 
Benen kändes fräscha och passet gick bra, behöver öka lite till nästa gång.. Jag hade kunnat vara tröttare!
1000 m på 10,2, 100 m vila
900m på 10,4, 100m vila
800m på 10,6, 100m vila
700m på 10,8, 100m vila
600m på 11, 100 m vila
500m på 11,2 100m vila
400m på 11,6 100m vila
300m på 12, 100 m vila
200m på 12,2, 100 m vila
100m på 13, 100 m vila
100m på 14, 100 m vila
 
Jag fick lite hjärnsläpp i mitten och ökade på lite för mycket jämfört med schemat men.. :) Bra blev det, totalt tog intervallserien ca 40 min (50 min med upp och nedvarvning). framförallt känner jag enorm skillnad jämfört med när jag körde igång med denna serien! Då kunde jag knappt öka något alls i tempo och fick gå 200m emellan för att orka! Vilken skillnad!! :D 
 
Nu är det fredagsmys för hela slanten, ska åka ut till ett köpcentrum och köpa ny pellets till Oakley.. Skönt med helg!!
 
/ Anja

Vilodagsnackdel!

Igår var det löpkurs igen, vi började med löpskolning - få bättre löpteknik och sen en slinga i skogen. Jag har ju de tidigare passen pressat mig själv rätt hårt och haft pulser på 190-191, dvs 97% av max (om mitt max är 196 vilket jag kommit upp i tidigare), vilket har varit helt sjukt jobbigt. Dock tror jag nog att jag kan maxa upp maxpulsen någon-några slag till. Men det tar ju emot att gå och göra ett maxpulstest... Snacka om att döda sig själv!
 
Igår bestämde jag mig dock för att köra lite lugnare, se till att inte få upp pulsen till mer än typ 185-188, ca 94%.. 
Mitt pulsdiagram från gårdagen ser ju ut som en smärre.. ja vad vet jag? Hjärtfrekvens..? Hjärnrytm? 
Nåväl, maxpulsen igår gick upp till 187, Medelpuls på 151. Detta var betydligt mycket mer behagligt än tidigare gånger! Men, det är bra att jag pressar och maxar mig själv! Kroppen behöver det!
 
Igår var föresten en helt sjuk träningsdag, totalt kammade jag ihop ca 100min (eller 110?) cykel, 1 boxpass på morgonen på 45 min och sen 65 min löpning!! Inte konstigt att kroppen skriker efter mat!
 
I måndags fick nog kroppen en chock - skola med massa liv och rörelse, cykla till och från jobbet, 45 min kondition på morgonen och sen lite för lite mat på det, resulterade i att mitt huvud bankade något så totalt. Jag misstänker att det var ett migränanfall utan synbortfallet eftersom det blev lite bättre när jag åt och jag vet att jag man få migrän när jag äter för lite/tränar mycket. 
 
Imorrn blir det ingen simning på morgonen, ska vicka för en annan lärare så jag börjar 8:10 ist för 9:45. Jag funderar på om jag ska ta något på kvällen, simma eller kanske lite styrka? Var sjukt länge sedan jag körde styrka så det skulle verkligen behövas... 
 
Annars, Manne och Hille, vad kul att för omväxlingsskull läsa era inlägg.. Känns som det mestadels varit jag som fyllt ut detta ställe! Förhoppningsvis kan det bli lite bättre när våren & cykelvättern närmar sig!!
 
Jag kanske ska knyta ihop rubruken också, idag har jag haft vilodag och endast cyklat till och från jobbet vilket enligt eniro är ca 15 km totalt. Detta innebär att jag nu inte känner mig speciellt trött. Jag är van att ha en kropp sm vid 20.30 tiden är helt utpumpad av energi och ögonen typ ramlar ihop. Idag har jag istället kollat på Patrik Sjöberg möter Lisa Nordén och blivit ännu mer peppad på att träna!! Men, vilodag är vilodag!
 
Nej, nu ska jag iaf gå och packa skolväskan inför imorrn, det blir i med både träningskläder och simkläder ifall att.. :) Sen blir det nog sängen, när man sätter sig ner och slappnar av känner man att kroppen ändå är rätt trött (har tagit mig ett bra tag att författa allt detta :P) 
 
Kram och trevlig kväll! / Anja
 

Säsongens första löppass

I måndags drog jag till med säsongens första löppass. Det blev verkligen en mjukstart. Vet att jag pajar knän och leder om jag inte vänjer kroppen, så jag tog det minst sagt lugnt. Började med 3 min gång, sen blev det springa 2 min, gå 1 min, springa 2, gå 1 osv. Det tog 34 min att gå/springa 5,1 km. Det kändes i alla fall väldigt lätt, så det blir nog lätt att förbättra sig med den här starten :-)

/Hillevi

2 månader

Usch vad tiden går fort, nu är det bara 2 månader kvar till Halvvättern. Jag som knappt tränat något alls sedan Vasan, eller ja, sedan väääldigt länge egentligen. Jag var riktigt peppad på att komma upp till fjällen över påsk och få ett riktigt träningsläger. Men samma dag som vis ka åka (skärtorsdagen) får jag gå hem från jobbet magsjuk. Som tur är gick det över fort och det kändes så trist att vara hemma själv hela påskhelgen så jag tog mig upp till fjällen ändå, om än ett par dagar senare. Även om själva magsjukan gick över snabbt, så kände jag där uppe att jag var väldigt matt och jag hade inte alls energi till träning. Jag ville inte heller pressa kroppen när jag inte kände mig helt frisk. På söndagen blev det en topptur till Lillskarven. Vi gick ganska sakta och det tog nog ca 2 timmar att gå upp, men jag blev riktigt flåsig och trött i kroppen av det. På måndagen hann jag med lite längdskidor innan hemfärd, det blev nog bara typ 4 km och även då var jag helt utpumpad, ingen kraft alls i varken ben eller armar. Men det härliga vädret gav i alla fall mersmak, så även om fjällen inte blev så mycket till träning, så fick jag lite träningssug på köpet i alla fall.

Förra veckan, veckan efter påsk, fick jag in 2 träningspass, men båda ganska korta. Åkte längdskidor i Ånnaboda (helt otroligt att det fortfarande är spår där, men det är såå fina). Körde ca 5-6 km båda gångerna i ganska bra tempo tyckte jag själv. I lördags hade jag dock bakhalt, så det var inte alls så roligt som jag hade tänkt mig när jag åkte dit. Hade klister satt kvar från onsdagen och vallade inte om, tog inte ens med någon valla dit. Det var en miss, men träning blev det ju, mycket överkropp såklart med tanke på att jag stakade mesta delen.

Mitt årskort på friskis går ut i slutet av den här veckan. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska förnya det eller inte. Det blir så mycket uteträning på sommaren, så jag utnyttjar ju knappt kortet då, men samtidigt är det så bra att komma dit ibland för att få lite mer variation i träningen. Dock måste jag träna mer än 1 gång/vecka för att det ska löna sig att ha årskort och det har jag ju inte gjort på länge. Det lutar mot att jag skjuter på att förnya kortet tills i höst. Vi får se :-)
(Våffelstugan som ligger precis nedanför Lillskarven. Bara att gå hit tog såklart på krafterna, vi startade en bra bit under trädgränsen. Men så härligt det är när man kommer upp på fjället och solen skiner såhär. Här vilade vi en stund på vägen ner med en kopp kaffe i solen :-) Fjällen är inte bara träning, det är såklart minst lika viktigt att få njuta av naturen och lugnet, och det gjorde jag ju trots att magsjukan satte spår :-))
 
 
/Hillevi

Ge mig våååååår!

I natt har det kommit lite mer snö, de har varnat för snökaos men ett par centimeter under natten är väl inget kaos. Vi har haft precis som Anja helt strålande väder i nästan två veckor men tyvärr har temperaturen i skuggan knappt stigit över nollstrecket någon gång... Väldigt skönt i solen om det varit vindstilla men snön har knappt tinat alls, skulle gissa på fortfarande runt 70 cm snö på min baksida.

Jag som hade planerat att fara ut med cykeln i slutet på veckan som varit fick lägga de planerna åt sidan, jag har helt enkelt inte tillräckligt varma och smidiga kläder för cykling för att fara ut. Jag skulle verkligen behöva lite mil i kroppen (i sadeln framförallt!) så nu hoppas jag det blir varmt på riktigt!

Under de här fina dagarna har jag verkligen inte alls varit sugen på stänga in mig på gymmet så det har blivit lite sämre träning än vanligt senast dagarna, det kändes dock som att kroppen behövde det. I måndags var jag ut på min första joggingrunda för i år, och jag överskattade verkligen mig själv... För ni som inte vet så delas Skellefteå in i södra och norra då Skellefteälven rinner igenom och det finns alltså några broar som är helt perfekta att gå en promenad runt. Jag tänkte att jag skulle testa att springa till Bergsbydammen och tillbaka men insåg ganska snabbt att det skulle bli så långt att jag inte skulle hinna till jobbet efteråt, jag orkade helt enkelt inte hålla det tempo jag trodde och det var också längre än vad jag hade uppskattat. Blev trots allt kring 7 km och jag tror att jag lyckades lunka mig igenom kring 6 av dom, men snabbt gick det inte... Hade träningsvärk till i torsdags så nog kändes det ändå!

Till veckan drar SM-finalerna i hockey igång. Lördag är det hemmamatch och söndag blir det förmodligen att fara till Luleå och se dom få stryk ;D Har varit mycket hockey nu i slutspelet, och då har vi trots allt spelat så bra och haft två uppehåll då vi vunnit matchserierna snabbt. I veckan har jag ändå hunnit planera in några pass;
Måndag: (ev indoor walking,) core och box
Tisdag: crossfit
Torsdag: spinning och core
Fredag: bodypump (hette barbell förut men har nu bytt namn) och spinning
Om det blir som min planering får jag helt enkelt se.

/Matilda

Nu är det ju vår!!

Helt fantastisk vecka har jag haft!
 
Vädret har alla dagar varit fantastiskt med strålande sol så jag har legat i solen typ 2-3 h om dagen! :) Det fyllde på D-vitamin kontot! Lediga dagar som spenderats i solen, tränat, lyssnat på radio och dessutom avrundats med nytt jobb! :D
 
Idag klockade jag in på gymmet vid 9:20, totalt blev det 75 min crosstrainern och enligt maskinen brändes 840 kcal! Inte konstig att jag var hungrig när jag kom hem!
 
Imorrn är det tillbaka till jobbet! Dessutom hoppas jag på en grym träningsvecka. Imorrn är planerna crosstrainern, tis box+löpning, ons vila som vanligt, torsd simning, fre intervaller. Som vanligt med andra ord! :D
 
det känns så skönt att ljuset och våren faktiskt är här! Jag hoppas på rena sopade cykelbanor snart! Då ska jag fixa punkan på racerröd och sen ge mig ut! 
 
/ Anja

Dubbel glädje!!

Woho! Drog av mitt intervallpass imorse.
1000 m startades på nivå 11, 100 m vila
800 m på 11,5, 100 m vila
600 m på 12, 100 m vila
400 m på 12,5, 100 m vila
200 på nivå 13, 100 m vila
100 mx3 på nivå 14, 15, 16!
 
Jag var nära att vila 200 m mellan intervallerna, men jag stod ut! :) På dryga 27 min var jag klar! :)
 
I övrigt har jag fått nytt jobb idag, som kemi och biologi lärare på gymnasiet, med ansvar för kemi-ämnet och få bygga upp hela kemi instutitonen! :D Känns faktiskt jättebra!! 
 
På ett sätt är det tråkigt att lämna min skola nu, men jag vet att jag inte har någon chans till förlängning.. 
 
:) Så nu har jag firat med mousserande vin :D
 
/ Anja

Bakslag!!

Jag hämtade ju ut racern igår från cykelreparatören (eller servic-butiken). Tog två turer med den och nyss när jag var nere i cykelförrådet ser jag, PUNKA! Nej nej nej, typiskt.

Och jag som sa till cykelreparatören att "nu har jag inga fler cyklar", efter att ha lämnat in båda.. Jaja, jag får gå dit imorrn igen. Nu har jag ju skeppshult som har lite större hjul som tål mer grus på vägarna.

Men så typiskt... Det känns lite som min otur. Men å andra sidan har jag fått ett positivt jobb-besked. De ska ringa imorgon igen, men det låter onekligen positivt! :)

Tur att jag inte lagt några pengar på ett SL kort denna månad, de får gå till cykelreparatören! Ioförsig betalar jag hellre honom än SL! ;)

/ Anja

morgonsimning!

idag hade jag åter igen klockan på 5:40 och det var lite kämpigt att komma upp men det gick! Rullade ner till simhallen på Racerröd och strax efter 6:30 var jag igång. Först uppvärmning, sen teknikfokus på ben, att inte simma med en benfrekvens på 300, utan lugnt! sen längder. Jag är så dålig på att hålla räkningen men det blev nog närmare 1000m totalt! efter 60 min åkte jag hem och kunde hugga in på andra frukosten kl 8:10!

vet inte hur jag vänder bilden... så ni får vända huvudet! ;-)
/ anja


Team nordic Trail

Igår var det löp-kursen igen. 
 
Vi startade som vanligt med lite uppvärmning, 2 km till en skidbacke, sen intervaller, upp och ner i 8 min med mål att det hela tiden skulle vara obekvämt och att man skulle vara springandes hela tiden. Sen snabbintervaller på lite mer "vågrätt" underlag, och sen 8 min till upp och ner för backen. 
 
Pulsen var uppe och härjade på 192 slag/min. Jag fick SLITA som fasiken. Men det som inte dödar härdar!
 
Här ser man höjdmeter och hastighets diagrammet för passet. Fina höjdmeter plockades! Totalt blev det 108 m höjdstigning!
 
Här ser ni beviset för att jag var uppe på 192 slag/min. 
 
Idag har jag startat dagen med att träna, 45 min crosstraining. Jag var inte riktigt med när klockan ringde vid 5:40 imorse, men upp kom jag och nu har jag hunnit med att duscha och druckit kaffe. 
 
Idag väntar arbetsintervju på en skola, spännande :) Igår lämnade jag även in racerröd på service, det är alltid så kul att komma med den, för cykelhandlare efter cykelhandlare blir imponerade av att den är i fint skick och börjar fråga om "historian", tyvärr är ju inte min historia med den så lång eftersom jag köpte den begagnat. Jag ska även tvätta av min Skeppshultcykel och lämna in den, kedjan måste bytas/spännas och växlarna är lite vajsiga. Dessutom skulle jag behöva ta och köpa en ny sadel, den är sprucken och rätt äcklig. 
 
/ Anja

Påskledigt!

Jag har haft påskledigt, tränade förra veckan mån+tisdag, sen blev det påskvila. Har spenderat helgen i Skåne och ätit godis, bakat bullar och promenerat lite. 
 
Nu är jag tillbaka till Stockholm och vardagen, eller inte riktigt vardagen, för jag har påsklov hela veckan!! 
 
Idag ska jag lämna in racerröd på service, och bara njuta av solen! Solen steker från blå himmel, tyvärr är det inte så varmt ute som man kunde önska!
 
Vidare idag bjuds det på löpning igen, jag tror det är barmark som äntligen står på schemat!! Dessutom sommartid vilket betyder sol hela passet! :D 
 
/ Anja