bröt trenden!

Idag lyckades jag bryta min negativa trend och överlevde hela jobbpasset utan att skära mig, slå mig, bli påkörd eller må så illa att jag fick gå hem. hallelulja! :)

Väl hemma började jag såga kaninburen jag bygger.. men bladet envisas med att inte riktigt sitta fast i sticksågen. Blir till byggmax imo för att köpa ett nytt blad (eller två..)

/// Anja

Kroppen: lägg av!

I går när jag cyklade till jobbet tänkte jag på vilken shysst kropp jag har, ställer upp på alla äventyr, går upp 4 varje morgon utan problem, cyklar 1 mil till jobbet m.m.

Tyvärr har kroppen inte alls velat hänga med idag. Efter dryga timmen jobbad så började jag må illa, bli svag och inte alls bra. Det blev inte bättre utan vid 7,30 kapitulerade jag och gick hem. Direkt hemma gick jag och la mig och sov till 11,30.. Sen har det varit okej.. inte helt hundra är jag ändå...

Jag hoppas jag imorrn ska kunna bryta denna dåliga trend på jobbet, tummen, trucken och nu illamåendet... Inte alls kul.

Vi försöker dock lösa det hela med lite hemmagjord jordgubbs- och mascarponeost glass som står och rullar fint i maskinen. alldeles strax klar! :)

/ Anja

så gick det med den löpträningen...



Ett smärre kaos på en avdelning, jag och killen som körde truck tittade bort och gick mot samma håll. Smack sa det så satt hans truck i mitt ben (inte bokmstavligt men...). ONT som in i hel****e gjorde det.. Tårarna började sippra ur ögonen och jag koncentrerade mig mest på att tänka bort smärtan. Nu är benet rejält svullet, men jag kan stödja på det, så jag tror inget är brutet iaf. Nog musklerna som fick sig en ordentlig kyss och började blöda.

Nåväl, detta resulterade i ett bandagerat vänsterben och en omöjlighet att springa. Ska jag hoppa på ett ben eller? Jaja, jag ska försöka få på mig ridkläderna och rida lite, förmodligen utan sadel så jag slipper stigbyglarna, vill stödja så lite som möjligt.

Bad work days kan man ju verkligen säga!

blodbad..



Mitt jobbpass slutade med att jag 10 min innan vi skulle vara färdiga, vid sista pallen inte bara skär upp plasten kring pallen, utan även min tumme. Ytliga blodkärl och ganska hög puls resulterade i att det bokstavligt talat rann ner blod för armen. När vi kom in till personalrummet var jag i princip nerblodad längs hela armen och folk blev nog lite skärrade. Min chef plåstrade om mig med sårstripes och sårtejp så nu ser det fint ut!

Typiskt att detta skulle hända när jag hade en sprillans ny kniv (vass som en skalpell!) och 10 min innan vi skulle vara klara...

Från det ena blodet till det andra... blodomloppet. Min träning går inte så jättebra, det har inte blivit av att jag har sprungit på många dagar.. kanske får jag satsa på att slå min tid från Stadsloppet, men bara det...? jaja, vi får se, nu är det så hiskeligt varmt ute att det verkligen inte lockar mig att springa...

Idag ska jag även ner till stan och ge plasma, har nog inte gjort det på dryga månaden, pga att jag fick migrän när jag skulle gett det för två veckor sedan.

// Anja

Nyvunnen energi!

Hej!

Imorrn är min sista dag på denna arbetsvecka, sedan har jag onsdag ledig och så på nästa "vecka".. ;) Men det känns skönt att jag har en dag kvar innan ledigheten. Denna jobbvecka, som började i fredags har varit tung. Benen har kännts som stela trästockar när jag cyklat till jobbet och jag har fått slita för att orka med allt. Idag, efter jobbet var det dock andra puckar. benen kändes mjuka igen och cyklingen gick finfint hem. Tog för första gången på mycket länge hela backen upp på cykeln! :) skönt det!

Jobbpasset gick okej, kännde mig lite trött och någonstans på mitten gick det fel för den andra gruppen, så vi blev inte färdiga. Detta gjorde att jag fick jobba över till 13. :) Gött med extrapengar :)

Idag står ridning på schemat. :) sen ska jag posta ett brev och förhoppningsvis hinna ut till Byggmax, isåfall måste jag sätta fart nu, kaninerna måste in först... Vi får se hur mkt jag hinner med helt enkelt!

Tjillevipp / Anja

3,5 vecka kvar

Fick för några veckor sen kallelse till blodgivning och kom då att tänka på all reklam jag sett för blodomloppet. Kom på att jag kunde kolla upp vad det var för någonting, med tanke på att jag skulle behöva lite extra motivation för min träning. Hade en dag med väldigt gott humör och laddad med energi efter semester och så, så efter att ha läst lite var jag supertaggad. Höll alla mina tummar för att Anja skulle kunna hänga på fast det är en bit för henne att åka, eftersom det skulle kännas så kul att göra något ihop och inte bara ha bloggen som gemensam nämnare för träningen. Kors i taket - både Anja och jag var lediga den dagen, det ska bli så himla kul och det gav mig verkligen en kick för träningssuget. Nu ska vi bara få ihop till lag också så att vi blir ännu fler som kan ha kul tillsammans och dessutom får alla lag picknickpåse efteråt :-)

Jag kommer såklart välja den korta sträckan, 5 km, med tanke på att jag inte ens sprungit 5 km på år och dagar. Jag ska försöka ta en runda på 5 km hemma någon dag och ta tid på den, så att jag kan sätta upp något mål för vilken tid jag ska klara, kanske det hjälpa mig lite på vägen.

Sprang idag 4 km och jag vet att jag är klen, men efter 4 km är jag ganska slutkörd, haha. Hade i alla fall hunden med mig idag så jag höll bättre tempo än senast. Nu ska jag jobba kl 9-20.15 3 dagar i rad så det blir ingen träning de dagarna. Efter de 3 jobbdagarna åker vi bort fredag-söndag på kusinens bröllop och sen är veckan slut. Det är inte lätt att få ihop sina träningstillfällen. Förövrigt har jag varit väldigt sugen på att skaffa gymkort eftersom jag egentligen skulle behöva träna lite styrka, men jag får klara mig utan det ett tag till tror jag, så kan jag ha halvårskort över vintersäsongen istället. Inte gratis med gymkort och helst skulle jag vilja ha kort där de har gruppträningar också, så att det finns lite mer att välja på. Vi får se vad det blir :-)

Förresten så har Linnéa tackat ja till blodmomloppet, kanske får vi ihop ett TeamÖLKH? :-)

/Hillevi


Himlabadet - bokstavligt talat

Hemma från några härligt avkopplande dagar i Sundsvall med jobbet. Vi badade bland annat på Himlabadet som är det finaste badet jag har varit på! Relaxavdelningen är helt otrolig, kostade bara 50 kr extra för att få komma in dit också. Skönt med avkoppling och inte behöva tänka på något ett tag, det behövdes verkligen.

Blev utgång igår kväll med Cissi. För första gången på jag vet inte hur länge så har jag varit helt ledig hela dagen efter. Att bara ligga och slappa är ibland alldeles för underskattat, det är väldigt sällan jag tar mig den tiden men ibland behövs det. Snart börjar även den här sommaren gå mot sitt slut och vi gör därför vårt bästa att ta till vara på alla kvällar som vi kan gå ut, inte direkt det bästa för varken ekonomin eller träningen, men det är ju bara sommar en gång per år ;-)

Jag har så svårt för att bestämma mig vad jag ska göra framöver. Stanna kvar på samma jobb? Leta nytt? Börja plugga? Till vad? Flytta? Nä usch, vill inte ens tänka på det och skjuter det bara framför mig... Vad som händer i höst är väl prio 1, så det ska jag försöka ta tag i.

Trots allt blir det förmodligen tävling för mig på tisdag, kvällstävling i Piteå. Känns väldigt kul, och skönt att slippa allt som hänger med när det är vår klubb som arrangerar :P

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och försöka göra något av den här dagen också. Kanske fara och handla lite, eller mata kaninerna. Ja, får se vad det blir :-)

/Matilda

cykling, jobb, löpning...

Började dagen kl 03,55 som vanligt (tungt att gå upp efter 2 dagar sovmorgon!). Tog min röda skeppshult till jobbet och jobbade mina 5 h, hade ingen bra känsla alls när jag körde truck.. Var i stolpar, stallage, fick jobbiga pallar.. Helt enkelt ingen bra morgon...

Cyklade hem och sen städade jag kaninburarna. Jag ska vara semestervakt åt Herman (G. Capricorn, halvbror till min egen Buddah och kullbror till Matildas zeke). Så jag gjorde iordning en bur till honom.

Sedan fick jag ett allmänt städryck och drog av hela golvytan i lägenheten med både sop, dammsugare och mopp! Plus att jag ÄNTLIGEN torkade av ägg-fläcken som några ungj*vlar fixade när de kastade ett ägg på vårat köksfönster (typ i april?). Så nu luktar det nystädat i hela huset.

Sedan blev det en joggingtur. Har hittat ett träningsshema inför Blodomloppet som jag ska försöka köra. det är gjort av en snubbe som springer MILEN på 27 min! (det är vad jag springer 5 km på!). Blev 4 låtar (ca 15 min) uppvärmningsjogg, 4 låtar "tävlingstempo" dvs högre. (dock promenerade jag lite i sista låten och drog över lite i nästa låt). Innan det blev ca 4 låtars nedvarvningsjogg. Svettig är vad man kunde sammanfatta mig med! det är varmt och lite fuktigt i luften så mitt lila linne hade fått snygga mörka fläckar.. Men ska man träna ska det synas!!

Nu väntar kaninintagning och sen ska jag ner till stan en sväng, ytterligare 12 km cykling kommer läggas till handlingarna idag!

GOOD träningsdag kan man verkligen säga!!
/ Anja

Nytt delmål!

18/8 BLODOMLOPPET Örebro

Hillevi kläckte idén, jag var inte sen att hoppa på! Nytt delmål att träna till. Man kan välja mellan 5 km eller 10 km. Jag satsar lätt på 10an. Ska försöka trimma ner mina 54,41 till kanske under 50. Det vore sjukt kul! jag fick ju kämpa rejält för mina 54,41 så ska jag få ner dem 5 min får jag verkligen pressa!

och verkligen ta mig ut i löpspåret lite oftare! Idag blir det inget mer med det, det enda jag har kvar att göra idag är att lägga mig. Har haft fullt upp nästan hela dagen. Mitt jobbpass slutade med att jag pajjade en stor maskin på jobbet. Jag hoppas hoppas de kan lösa det imorrn.. De borde de kunna göra, jag försöker intala mig själv det.. för att jag inte ska tänka på hur många miljoner jag har satt på spel... ;)

Imorrn ska jag försöka ta mig ut på en springtur. :)

// Anja

Tillbaka till vardagen

Jahapp, då har 3 veckors semester fullkomligt rusat iväg och man har börjat jobba igen. Lite ångestfyllt är det allt, men det är inte mycket att göra åt det. Semesterns första vecka bestod mest av målning och tid för att underhålla sina sociala kontakter, och så var ju Elisabeth här några dagar också. Sen drog vi iväg till fjällen 1,5 vecka och vips så var semestern slut. Har aldrig haft 3 veckor semester i rad förut, så ska inte klaga, men det kändes ingen större skillnad mot två, haha :-)

Kungsleden var förövrigt grymt fint! Vi gjorde en tabbe när vi valde etapp, eftersom vi tog en etapp med väldigt varierad natur, tänkte att det kunde vara kul att få se. Det innebar inte bara kalfjäll utan även fjällurskog m.m. Fjällurskog i Lappland i juli är inte att rekommendera, som säkert alla förstår. Det var sjukt mycket mygg, men efter ett par dagar med dem så kom vi upp på fjället och allt blev frid och fröjd igen. Det gick inte ens att stanna och ta upp lite godis, både hunden och jag fick panik (tråts både myggnät och 3 olika myggmedel), men hur tung den där ryggsäcken än var så kom vi såklart före tidsplaneringen tack vare de där myggen i alla fall. Det var bara att gå tills tältet skulle upp i princip, så sista dagen kunde vi glassa runt på fjällstationen i godan ro. Uppe på fjällen var det underbart fint och vi såg in över bl.a. Rapadalen och en bit av Sarek. Synd att det ska vara så långt dit, skulle gärna gå en tur i höst med. Hemvägen tog lång tid, men det berodde helt och hållet på att vi inte hade någon tidspress. Vi tog buss Porjus, väntade där några timmar och sen buss till Jokkmokk där bilen stod. Sen tog vi bilen till Vilhelmina, sov där, åkte vidare ner till Åre för att kika lite och stannade sen i stugan i Tänndalen för ännu en natt. Dagen därpå åkte vi från Tänndalen och hem, så ja, 3 dagar bara att åka hem :-) Bilen rullade väl en 260 mil drygt (t.o.r.) så det var en bit att köra som sagt.

Men nu till träningen. Förra veckan hade jag bestämt att jag inte behövde träna eftersom vi skulle vandra. Det var klokt, den där vandringen gav mig träningsvärk i varenda muskel på kroppen. Att gå drygt ett par mil och dagen med 15 kilo på ryggen upp och ner för olika fjäll, det känns kan jag lova. Mer än vad man tror! Bilfärden hem gav kroppen välbehövlig vila. Nu är det ny vecka och jag har tagit nya tag. Sprang 4 km idag. Hunden har fortfarande lite skav på trampdynorna sen steniga bitar på Kungsleden, så han fick stanna hemma och det var inte alls lika kul som vanligt att springa. Gick segt och tungt, vet inte om det berodde på värmen eller om det bara var motivationen som tröt när jag sprang utan hunden. Har även ett nytt mål för mig själv nu, förutom 1 löppass i veckan alltså. Det är ryggövningar (har alldeles för klen rygg för att palla med mitt jobb egentligen). Jag har valt ut 10 övningar och till en början gör jag dem 1 gång i veckan nu, går alltid att öka på dosen allt eftersom. Så dem har jag gjort första gången idag också. Så målet just nu - 1 löppass och 1 pass med ryggövningar varje vecka. Veckan är redan fixad, men det beror på att jag kommer jobba tors-sön nu. Som en bonus cyklade jag till jobbet igår också. 5+5km blev det. Jag börjar sällan jobba kl 12, men igår gjorde jag det, så då kunde jag cykla eftersom Gustav tog hunden när han slutade kl 16. När jag börjar vid 9-10 så åker jag alltid hem på lunchen och går med honom, så då är det bilen som gäller. Nej, nog svamlat från mig, det blev en hel roman detta :-) Kör hårt med träningen nu alla!

/Hillevi

Vardagsmotionen - min räddning!

vardagsmotionen är min räddning, idag har jag trampat 20 km i ösregn. Först till jobbet - sen hem. Mina fötter var så blöta att det var russinhud på dem när jag kom hem!

Idag har vi i övrigt inte gjort många knop hemma på Gittargatan.. Mest bara slappat. Men det behövs det med!

Vardagsmotionen är min räddning just nu, imorrn vet jag inte om det blir cykling till jobbet, ska iväg på kanintävling och har massor att stå i! I går tog jag även en spontanjoggingtur till affären, inte lång men..

/ANJA

regn regn regn...

Det är väl typiskt, idag när jag är ledig och än så länge har huvudet på min sida (dvs inte ont) så är det regnigt och tråkigt väder. kaninerna har fått komma ut ändå i hagarna.. det regnar bara små små droppar (som egentligen inte kan kallas droppar - mer hög luftfuktighet!).
Jag vågar inte ge mig iväg på någon träning ännu eftersom jag inte vill få ett till migränanfall.

Så vad ska jag roa mig med idag då? Jag har redan dammsugit på våran nerevåning och städat ena badrummet. Jag är på tok för rastlös för att se på en film och det är ingenting bra på TV. Ska nog ta tag och städa mitt rum. Det skulle behövas, och kanske leka lite med katterna, de har levt rövare här på morgonen/förmiddagen. Jag väntar bara på att de ska bli trötta och lägga sig så man får lite lugn och ro! ;)

// ANJA

migränanfall!

De senaste 3 dagarna har jag upplevt mitt livs första, och andra migränanfall! Och till den gud som styr våra kroppar vill jag nu hälsa att det räcker!

Det hela började i förrgår efter träningen, synbortfallet utvecklades till en huvudvärk deluxe och illamående. jag låg i horisontallägt i soffan från ca 19 och en timme frammåt innan jag tog mig ner till min egen säng och somnade för kvällen.

Idag urartade det hela vid lunch då jag återigen fick synbortfall.. (flimrande fläckar i synfältet) denna gång när jag stod och lagade lunch. efter det fick jag återigen en huvudvärk deluxe och har fått ställa in hela eftermiddagens planering och har legat och sovit mellan 13,30-16,30. Allt för att huvudvärken ska släppa eftersom jag ska gå på HARRY POTTER på bio om ca 50 min!

I övrigt har jag fått mitt antagningsbesked från universitetet och, skräll jag kom in på det jag sökt! ;) Platsgaranti is da shit! ;D Så det blir ett 30 hp examensarbetet för min del i höst! Mina kvällar kommer jag spendera tillsammans med en gammal kaninhopparkompis från linde, Helena som också kom in och vi ska flytta ihop i en trea förhoppningsvis!

Näe, nu blir det lite kvällsmat och sen ska jag ta mig ner till stan!
/ anja

Plötsligt händer det!

Har varit och gymmat idag, var ett tag sen sist. Lever loppan istället, det är ju sommar och då ska det solas, badas och göras en massa kul istället ;) Förra veckan sålde vår klubb fika och mat under Villvattskampen, en stor hästtävling här uppe. Det gick inte så bra som vi hade hoppats och arrangörerna av tävlingen var också besvikna på besöksantalet (inte så konstigt enligt mig, vem åker 7 mil enkel väg in i skogen från Skellefteå för att kolla på hästar!?). Tack och lov är det över nu, massor med förberedelser och för mycket jobb tog kol på mig.

Är så nöjd över gårdagen! Var hos chefen och fixade en massa, tackade bl.a. nej till jobb (wohoo! jag har börjat lära mig tacka nej när jag inte vill göra något!), fick upp timlönen med 11 kr, tog semester under PDOL och en massa annat bra. Är längesen jag var så här nöjd över mig själv :P

Ikväll är det kvällstävling utanför vårt stall. Ska passa på och njuta då nästa gång jag kan tävla är typ... andra veckan i augusti eller nåt sånt. Jobbar varenda helg förutom sista helgen i juli när det är PDOL. Jobbigast av allt är när man vill göra massor med saker men inte hinner med allt. Skulle helst göra några kloner av mig själv så jag hinner med precis allt...

Även om jag inte hunnit med att vara på gymmet så mycket så försöker jag tänka på att ta cykeln nu under sommaren när det faktiskt är möjligt. Hittills har jag varit duktig och cyklat nästan varje dag till kaninerna och jag försöker även cykla till jobbet. Är lite både och att jag, kaninerna och jobbet är i helt olika delar av stan. Jobbigt för mig, men bra för kondisen :D Längtar till innebandyn börjar om på några veckor, eller ser helt ärligt mer framemot fysträningarna än matcherna. Helt frisk är jag väl inte.

Om en vecka är jag i Sundsvall med jobbet. Hotell, bad och säkert lite shopping - och få betalt för det! Ibland tror jag att jag trots allt har världens bästa jobb.

/Matilda


resultatrapport!

Jag sa ju att jag skulle rapportera med resultat, och här kommer de!
Tyvärr var dagens joggingtur på 5 km inte vad jag hade velat... De första 2,5 km gick finfint. Med en totaltid på ca 14 min kan jag klocka in 5,6 min/km. Helt OK tempo med tanke på att jag kände av både höger benhinna och vänster baksida av låret (har självdiagnostiserat/hypokondriserat) en falsk ischias som beror på ihopdragna muskler. MÅSTE börja strecha efter mina cyketurer!!

efter en snabb vätskepaus med några tillhörande blåbär tog jag mig an andra varvet, första halvan gick fint, efter ett tag kännde jag hur magen började vända sig lite lätt ut och in och saktade av, först till powerwalk tempo - men det gick inte heller, jag fick anta ett tempo som mest kan beskrivas som pensionärsgång... Efter ett tag började det yrsla för öronen och svartna lite för ögonen.. Då satte jag mig med huvudet mellan benen illa kvickt, dessa tecken känner jag igen och de betyder att jag snart svimmar. Satt där ett tag och sedan fortsatte jag med min pensionärsgång tills jag kom till parkeringen intill spåret. Där vilade jag på en sten och satt ett bra tag och kollade på en skalbagge. när kroppen började komma tillbaka fortsatte jag att gå, jag kännde mig mer och mer som vanligt men vågade inte springa igen. Gick hela vägen hem och nu har kroppen belönats med strech och en dusch. nu känner jag fortfarande av det lite i synen med att jag har svarta fläckar i synfältet.. Vila idag med andra ord!

Alla träningspass går inte som man vill.. Jag vet att min kropp iblans svarar såhär.. Jag får helt enkelt ta nya tag imorrn! glömma detta pass och satsa frammåt! Imorrn nöjer jag mig dock bara med de 20 km cykling till och från jobbet, det får räcka!
//anja

Tillbaka!

En veckas semester i Tyskland, utan internet och med avstängd mobil, ingen väckarklocka, massa mat och godis. Kan man ladda batterierna på ett bättre sätt? Skulle inte tro det.
Dock har träningen verkligen lyst med sin frånvaro. inte många knop under denna vecka! Men det kan det ju bli ändring på!

Nyss drog ett enormt regn/åskmoln förbi över mitt hus, jag hade kaninerna ute och när jag hörde mullret tog jag in dem, lagom tills jag gick med Oakley (sista kaninen) från hagen till buren började jag känna regndropparna i ryggen... och ca 2 min senare hellregnar det! Nu verkar det värsta av det dragit förbi men det regnar ändå. kanske kan jag ta mig ner till universitetet på spinning idag? Var riiiktigt länge sedan jag drog av ett spinningpass... Eller en kvälljogg när regnet slutat? Vi får se vad dagen erbjuder. Jag försöker dessutom ställa in mig på att det är tisdag idag och inte måndag som det känns som.

Näe, nu ska jag inte trötta ut er med ett värdelöst inlägg utan några som helst peppande träningsresultat, det finns ju inga att peppa med. Jag återkommer när jag har tränat!

/ anja

Den bästa motionen är den som blir av

Veckans "träningspass" är avklarat. Joggade min lilla 3,5 km långa runda idag. Jag har inte tagit någon exakt tid, men det tar nog ca 20 min om magkänslan får säga sitt. Det är ju inget man direkt kan kalla ett träningspass. Men som rubriken lyder - den bästa motionen är den som blir av. Jag vet med mig att jag är en person som har svårt att få tummen ur, så det känns viktigt att sätta upp mål som gör träningen rolig och inte något tungt och tråkigt. Nästa gång blir det nog dock att utöka rundan en aning så att det kanske kan ta något på kroppen också. Än så länge kör jag på med bara ett träningspass i veckan. Vill jag träna mer är det ju fritt fram, men jag måste ju klara av målet även de veckor som det är mycket jobb också, så jag kör på med det ett tag till. Har haft en del problem med ena knät sen i vintras, men nu kör jag voltaren gelen och den funkar fint. Tror dock inte att löpning är något man ska ägna alla sina träningspass åt om man ska träna oftare, så jag får fundera på vad jag ska hitta på mer. Jobbet sa nej till att betala min start till tjejvasan, så jag ska nog satsa på gymkort eller simkort för friskvårdsbidraget kanske. Tycker ju dock att det är bättre när hunden kan vara med och träna. Då slår man liksom två flugor i en smäll och sparar en del tid på det. Annars blir det först min motion som ska klaras av och sen hundens.

På fredag drar vi till fjällen. Jag, Gustav, Daniel och hunden. Första stoppet blir i Lövånger där vi ska sova. Tar ju lite tid att åka med hunden eftersom han måste rastas emellanåt, så jag tror det blir lagom. Ska bli väldigt trevligt att komma ut i naturen och se något nytt. Jag har köpt 2 olika myggmedel för att gardera mig, så jag hoppas på en trevlig lite tripp :-)

/Hillevi

6 km jogging!

Min mest peppande låt just nu är helt klart Lady Gagas Bad Romance. Så fort jag sätter på den så spritter det i benen och jag vill bara ut och springa!! Igår var en sån dag, jag drog på mig träningsbrallorna, stoppade VISAkortet i byxfickan tillsammans med ipoden, trotsade magkatarren och så blev det en tur i värmen ner till ICA. Fram och tillabaka är de ca 5,5-6km. På det unnade jag mig lite lördagsgodis och en ramlösa.

VARMT kan sammanfatta den springturen! Men gött var det! Idag blev det ingen sovmorgon för mig, tvätttiderna 6-10 brukar ALDRIG vara bokade, men idag.. Var BÅDA tvättstugorna bokade! Bara för att jag ville tvätta det sista inför resan.. Paniken kom spridandes... Ska jag ta med mig smutskläder och tvätta hos mamma? Jag tänkte om, satte klockan på 05 i hopp om att jag skulle kunna tvinga mig upp ur sängen och tjuvtvätta innan man egentligen får. Klockan ringde 05 och jag tog mig upp! Gick i en dimma ut till tvättstugan och döm av min förvåning - jag var inte ensam!! Någon annan tvättade i andra tvättstugan så jag slängde in en tvätt i en maskin och gick in igen. Ställde om klockan på 5,50 och sen la jag mig igen. När den ringde var det bara att kravla sig ur sängen och plocka in tvätten, hänga den på stället här hemma och sen lägga sig igen. Ställde om klockan ihopp om att jag skulle komma upp 7,30.. 09,10 var jag så pass pigg att jag kunde dra mig ut sängen..

Nu är allt dock fixat inför resan, jag har nog trippelkollat så jag har passet med mig, och det ligger fortfarande kvar i väskan! ;)


Bjuder på en liten söt bild på Maldi (min kanin som Matilda fött upp!) Hon gör lufthopp i hagen! ;D

semesterdags!

Idag har jag gjort mitt sista arbetspass innan min 1,5 vecka semester. Som kommer bli mina enda lediga veckor denna sommar. När jag gick på sommarlov hade jag i juni 1 schemalagd tid, det har slutat med 4 dagars ledighet varav 2 när varuhuset hade stängt. Men jag ska inte klaga - tider är vad jag vill ha och det är vad jag har fått!

Nu väntar en vecka i Tyskland hos mormor, med massa bokläsning, filmer, glass, bad och bara softande. Kan behöva en veckas vila eftersom jag tappade bort mina handskar på jobbet igår och min kniv idag. Första tecknat på att jag är trött brukar vara att jag tappar bort saker.. Så det kommer lägligt!

Nu ska jag strax åka och köpa mat till kaninerna, så det finns medan jag är bortrest!

Så skönt det ska bli, imorrn att efter 7 dagar i rad INTE ställa klockan på 03:55!

Ibland är liver underbart! / Anja

En vätternrunda!

Jag har lite snabbt räknat ut att på de tre jobbveckor jag nu haft sedan min tenta har jag cyklat över 30 mil! = En vätternrunda! På ett sätt känns 30 mil helt sjukligt långt, men samtidigt var det ju bra nära att vi hade tänkt göra det på en dag. Mina ben är bra slitna efter konstant (nästan) cyklande i 3 veckor för att få ihop till alla mil.

I går hade jag ju funderat och tänkt på att jag skulle duscha av mig lite innan jag stack till jobbet. I morse sa dock hela kroppen NEJ NEJ NEJ med stora bokstäver till en dusch, jag vet hur otroligt kall jag blir efter en dusch och det var verkligen INTE vad kroppen ville, så jag slapp. En cykeltur till jobbet senare i 19 gradig värme och typ 100% fuktighet kommer man in i varuhuset där det också är varmt och fuktigt. Idag stod jag bara på trucken 1 h innan jag gick ut och plockade varor i sista 4 h, då känns det verkligen hur varmt det är i huset! I övrigt hade jag nog inte alla hjärnceller på rätt ställe imorse när jag cyklade till jobbet. jag brukar bara sätta upp håret snabbt med en tofs och skölja ansiktet för att sen sätta upp det ordentligt med spännen också.. Men detta glömde jag totalt bort. Dessutom tog jag med mig en matlåda, trots att jag slutatde 10.. Inte alla hemma alltid.

Nu ska jag dricka klart mitt kaffe och förhoppningsvis piggna till lite, ska även hämta hem en jourhemskatt som ska bo hos oss några veckor. Sotis och Tindra som vi har nu har som främsta hobbier att ligga under min säng eller i min garderob.
/ Anja