Halvvasan!

 
O herregud!!
Jag var så taggad och peppad på halvvasan!! Men shit vad jag fick slita!! Första 8-9 km var tunga, sen kom jag in i andra andningen och mil nr 2 var riktigt nice!! 
Sen, kom väggen. PANG. Kroppen dog, jag fick slita något så in i helsike! Efter mil 3 var det mental nerförsbacke - eftersom mer än hälften var gjord. Skönt. Men fort gick det inte och fint var det säkerligen inte. Jag var så sjukt nöjd när jag efter 4:12:57 gick i mål. Det kom några tårar från ögonen av lättnad! Del 1 av halvklassikern var avklarad. 
 
Jag har nog aldrig fått slita så här på ett träningspass/tävlingspass. 2 h av bara rent slit! Idag ska jag bara ta det lugnt, vaknade vid 8 tiden och slängde in två manskiner med tvätt, de borde strax vara färdiga och så har jag plockat och städat här hemma. Vädret är fenomenalt och redan nu står min termometer på balkongen på 10,3 grader! (i solen). 
 
Imorrn är det simkurs som vanligt, hoppas kroppen inte är allt för seg!
/ Anja

nu är det nära!!

just nu befinner vi oss i bussen till oxberg! vi är laddade!

/ a,m,h

Nära nu!

Shit, jag förstår nog inte hur nära det är med Vasan nu!! DAGAR KVAR JU!
 
Jag har haft så mycket att göra på jobbet att jag knappt hunnit tnka på vasan, dessutom åker jag direkt efter jobbet på fre till Säfsen för att åka skidor (alpint), så det har jag behövt fixa massor med. 
 
Men, idag tog jag mig ÄNTLIGEN i kragen och vallade om skidorna, har dragit ut på det på tok för länge och kommer förmodligen inte hinna testa vallan innan vasan... Men jag hoppas det ska gå bra. 
 
Dessutom sitter Garmin-en på laddning och jag har börjat förbereda mig på vad jag ska ha på mig. Blir mina "nya" julklapps-tights, underställströja och vindjacka (om det nu inte skulle bli typ -15 grader..), Vantar måste jag nog fundera på om jag ska ha mina lillsport eller tunnare SOC vantar.. 
 
Mycket logistiskt som måste klaffa, imorrn kan jag iaf packa färdigt allt. 
 
Nu ska jag snart krypa ner i sängen, jag är glad att jag bara har en lektion imorgon... Snart sportlooov..!!
 
/ Anja

Tiden bara rusar förbi

Ja, precis som rubriken lyder så tycker jag att tiden går så himla fort just nu. Jag hinner knappt med det jag har planerat! Nu var det längesen jag skrev igen, senast skulle jag testa crossfit och det börjar ju vara någon vecka sedan...

Hur som helst var crossfiten väldigt rolig men jag kan tänka mig att det blir mycket bättre om man får göra det några gånger. Passet var uppdelat i två set och de var ungefär uppbyggda på samma sätt - några övningar som skulle göras ett bestämt i ett bestämt antal i ett bestämt antal repetitioner. Hela passet handlade i princip om benövningar så jag hade en härlig träningsvärk i baksidan och skinkorna i minst 5 dagar :P Kan tänka mig att det skulle vara roligare att variera passet så hela kroppen får jobba på ett annat sätt.

Senaste veckan har det hänt lite, jag fyllde år i torsdags (23 år GAMMAL numera :):):) ) och vi hade personalfest i lördags. Hur kul som helst att få träffa kollegorna utanför jobbet, vi dansade mellan kl 23 till när uteställena stänger här kl 02. Kan säga att jag var inte bara nådigt trött i kroppen dagen efter! Träningen har utöver det flutit på väldigt bra, har känt mig stark och uthållig trots att jag är konstant förkyld under den här tiden på året. Jag känner mig inte alls hängig i kroppen så det påverkar inte så och jag fick veta förra våren att min näsrygg är krokig. Jag får operera mig och knäcka till näsan men jag vet inte riktigt, funderar på ta kontakt med vårdcentralen igen efter Mora så jag kan återhämta mig utan att förlora träningstid inför något viktigt lopp.

Igår var jag och Malin och körde indoor walking 45 min, core 30 och box 55 direkt efter varandra. Helt underbart skönt efteråt! Är inte ofta jag tränar på kvällar numera, har som fastnad vid lunch/dagsträning. Passen bygger alla på olika muskeltyper så det gick bra att kombinera trots att det totalt i tid blev under lång tid. Måndagar kommer nog fortsätta att tränas på samma sätt!

Förra veckan for jag faktiskt ut och åkte en mil på Vitberget. Underbart spår men lite halvmulet, utsikten över hela stan skulle vara helt gudomlig om det vore klart. Skidåkningen gick sådär, har som sagt kollat en del på skidtekniksskolor på datorn och tycker det kändes lite bättre. Tror det blev en mil (vet ej om 3 km-spåret räknas in i milsspåret eller inte) på kring 52 min!! Riktigt nöjd även om det inte kändes så bra, tycker fortfarande jag "hänger" för mycket på stavarna om det blir för tungt. Vallningen är fortfarande halverst men kändes lite bättre, eller var det min teknik som visade sig från den bättre sidan? Kanske :)

Idag funderar jag om det blir ett kortare varv skidor som sista gången inför Mora, vill att det ska kännas bra före jag far så jag är lite fundersam över om jag ska skippa och bara köra på "flowet" från förra veckan... Har ändrat lite på stavarna, tycker det har varit för långt avstånd på där man spänner fast händerna till själva staven så om jag har slappnat av och tappat det bra greppet runt staven har helt enkelt handen glidigt för långt ner. Det hela har slutat med att jag krampaktigt håller mig fast runt staven. Hoppas att det blir bättre nu, så jag kanske borde testa ändå... Får se, annars blir det nog en sväng på gymmet. Ikväll är det äntligen hemmamatch i hockeyn igen efter 3 veckors uppehåll+borta matcher, ska bli riktigt kul att få se på riktigt igen!

Kanske blir några bilder senare om jag tar mig i kragen och skickar ett inlägg från mobilen :)

Kram Matilda

Träningsveckan v. 7

Ja, inte riktigt som jag planerade förra söndagen men bra ändå!
 
Måndagen började med att jag kände av svullna halsmandlar, vila!
Tisdagen: vila
Onsdagen: Alpin skidålning i Romme
Tors: Simkursen
Fre: Vila
Lör: 45 min crosstrainer
Sön: 45 min styrka
 
Kroppen känns fin nu, dagens pass bestod av (i de nya gymhandskarna) 2 km rodd, 2 km stakmaskin och div kettlebellsövningar. 
 
Nästa vecka har jag också planerat lite:
Mån: styrka
Tis: boxning
Ons: vila
Tors: Simning
Fre: intervaller (?)
Lör & Sön: Alpin skidåkning i säfsen med familjen
Mån: vila RESA TILL MORA!
Tis: HALVVASAN!!
 
:D Inte långt kvar nu!
/ Anja

ny shoppat!

idag har jag kört igång gym-träningsveckan med ett pass, halsen känns som vanligt! Det blev 45 min crosstrainer! Lite mjukstart sådär! Sen for jag ut till Bromma blocks för lite shopping.

det blev två geler till halvvasan, nya träningssolbrillor och så gymhandskar jag tänkt köpa.
/ anja

Sämsta träningsveckan!

I måndags vaknade jag.. Kände mig lite raspig i halsen och såg två svullna halsmandlar i spegeln. Jag ordinerade mig själv träningsvila, mycket sömn och mat.
 
I onsdags var jag iväg på friluftsdag med skolan, tidigt tidigt var jag på plats i skolan (0600) och åkte till Romme Alpin för att åka skidor. Jag kände mig bra i halsen, men har inte kört hårda pass.
 
Igår körde jag simning och var mest förstörd hela dagen, trött i kroppen och huvudet efter Romme dagen.. Så natten till idag sov jag 10 h. I dag blir sista "vilodagen", halsen känns bra så imorrn har jag tänkt träna igen. Smygstarta med ca 45-60 min crosstrainer tror jag. Så blir det skidor på sön.
 
Jag är väl glad att jag fick denna känning denna vecka och inte nästa. Nu är vi ju skrämmande nära halvvasan och den mentala biten börjar hinna ikapp. 4,5 mil. 45KM!! Det är fasiken långt! 1,5 mil längre än förra året...
 
Det kommer ju gå, det tror jag absolut, men så fort som jag vill? Mitt mål är under 4,5h - det är ganska djärvt med tanke på att jag på 3 mil preciis slank in i mål under 3 h. Typ 40 sek till godo.
Jag hade nog åkt mer skidor inför tjejvasan, men jag känner mig starkare konditionsmässigt och spec på långa crosstrainerpass. Men, det kommer göra ont, det kommer vara jobbigt. Men kicken efteråt! Den är grym!
 
Imorrn ska jag även ut till XXL sport för att äntligen köpa gymhandskar och sen sportsolbrillor och lite energigel.
 
Men först ska jag ta helg! :)
 
/ Anja

testar mobilblogg!

nu har jag laddat ner en app från
blogg.se och testar! förhoppningsvis kan det innebära lite mer bilder! :-) igår blev det en kort skidtur och idag kommer jag vila. har ingen motivation att gå till gymmet. tar nya tag imorrn!

vet inte hur man roterar den ännu, men mina skidor igår!

/anja


Längdskidor! Peppa!

Inte mycket rapporterat under veckan, men jag har hunnit med 1 styrkepass i måndags, box i tisdags, simning i onsdags och intervaller igår. Och nu står längdskidorna innanför dörren och väntar på att få komma ut. 
 
Jag är inte så peppad och dessutom är det runt 0grader ute så jag hoppas inte det blir snökister under skidorna. Men jag ska göra ett försök och ta mig ut iaf. Bra att komma ut när det är ljust ute! 
 
Peppa nu! Inte långt kvar till Vasan nu! 2 veckor och 4 dagar!!
 
/ Anja

Intervallerna!

Sådär ja, idag tog jag igen mina intervaller sedan i fredags och det med råge!!
Senast jag körde intervaller körde jag ju 1000-900-800-700-600-500-400-300-200-100, men nu tänkte jag mig en annan serie:
1000-800-600-400-200-200-200, men med lite högre fart. 
försa km började på 5,45 min/km (strax under mitt komfo-tempo på 6min/km), sen körde jag 100m gångvila emellan. Ökade på med 0,5 enheter (?) på löpbandet för varje intervall (vet inte riktigt hur mycket det blir i min/km). Men, jag kommer inte ihåg hur många 200-ingar det blev, men säkert minst 4 st! Sista kördes på 4,0 min/km (!!!!) tempo! 
 
Jag kände mig stark, intervallerna börjar ge resultat och jag tror att om jag fortsätter såhär i år kan jag slipa både 5km och 10km rekordet förhoppningsvis! :D 
 
Dock råkade jag låsa in mina nycklar till hänglåset på gymmet så de fick komma med bultsaxen och klippa det. Jag ska se om jag hittar något gammalt hänglås här hemma. 
 
Veckosummeringen för v 5 är:
40 min crosstrainer, 70 min boxning/styrka, 60 min simning, ca 75 min innebandy, 90 min crosstrainer och ca 45 min intervaller. 
 
Och planen för vecka 6 ser ut:
Mån: Styrka på gymmet (tänkte mig tunga benböj, marklyft, axelpress, utfall m.m.)
Tis: Box/styrka
Ons: vila
Tors: Simning + innebandy (?)
Fre: Intervaller
Lör: långpass 
Sön: kondition (?)
 
Beroende lite på hur snöstatusen ser ut kanske det blir ett skidpass, skulle behövas. Nu ska jag duscha av mig och sätta på min torra kläder. Sen blir det nog lite utomhusvistelse, solen skiner från en klarblå himmel så det känns kriminellt att sitta innomhus. 
 
I övrigt håller jag på att kolla lite på gymhandskar, jag har problem när jag lyfter och kör rodd på gymmet att jag får blåsor i händerna - vilket gör att ag ogärna kör ex rodd. Ingen bra kombination! Just nu kikar jag på dessa från XXL sport:
 
Vi får se, nej duschen var det ju!
/Anja

Simkurs och löpkurs!

Hej!
Idag tog jag mig i kragen och har anmält mig till en "löpkurs" i vår, eller det är 25 tillfällen där man delas in i olika grupper och springer i skogen.. Jag var först lite tveksam att boka upp mig eftersom det är på kvällen (18-19 och jag brukar vara så trött)... Men samtidigt vet jag att jag behöver någon som pushar mig för att jag ska utvecklas. 
 
Så i mitten på mars kör den igång, i paketet ingick även en träningströja, två startplatser till lopp här i Stockholm samt 25 träningstillfällen. 
 
Det känns som en bra grej för mig. Tillsammans med simkursen kommer jag iaf ta två av deltävlingarna i halvklassikern med storm! ;) 
 
Nu ska jag dra mig ner till gymmet, crosstrainern står på schemat, tror det blir 1½ timme idag. Sen måste jag civilicera mig med allmänheten genom att gå till Globen och köpa hö till Oakley och sen försöka boka en klipptid till mitt trollhår som just nu är på tok för ostyrligt. 
 
Trevlig lördag! :D
/Anja
 
En bild tagen från mitt vardagsrumsfönster för några veckor sedan! Nu har snön tyvärr smält bort nästan helt :(

Uteblivna intervaller

I morse stod klockan som vanligt på 05,40... Men när den ringde protesterade varenda liten del av min kropp så jag ställde om klockan till 7;30 och somnade om..

Det här med att träna är en stor del i mitt liv - men man måste också kunna lyssna på sig själv. Jag tar igen intervallerna någon annan dag. Jag kommer aldrig vara en sådan människa som går och tränar när jag inte har lust eller vill det. Träning ska vara något roligt som man vill göra!! Inte något som man trött som en zombie ska tvinga sig till!

Trevlig fredag!! /anja